Şimdi Ara

Pentium D 805 mi yoksa Amd 3700 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Hirotaro

sen hiç düşünmeden Pentium D al.

hiç düşünmeden al kışın evde soba yakmazsın
  • Zalman ya da Thermalthake al.o zaman soba yakarsın.Isınma sorununu ortadan kaldırır.Seçtiğin kasada burada önemli rol oynayabilir tabii
    quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

quote:

sen hiç düşünmeden Pentium D al.

hiç düşünmeden al kışın evde soba yakmazsın
  • evde vantilatör varsa pentium d al açarsın kasanın kapağını çalıştırırsın vantilatörü püfür püfür soğutma sorununda kalmaz
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: WebEX

quote:

ya oyun oynamayacak diye hemen intel dediniz amd 3700 p4 3,4 ghz performansı veriyor uygulamalarda lütfen yani

sizin amd ciliğiniz bi oyunamı bakıyor yani

intel 805 çok ucuz 3700+yanında , bu yüzden önerdik oyun oynamayacağı için inteli, şimdi oldumu?

yukarıdaki mesajlara bakarsan ucuz olduğu için değil oyun oynamayacaği için d 805 in önerildiğini görebilirsin.

evet o nedenle ilk önerenlerden biride benim yukarda..

• 3700 al. Sonra pişman olma.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: asprin

quote:

Orjinalden alıntı: Bethesta

Aslında Pentium D diyecem, ama D serisine uyuz oluyorum artık. Çok ısınıyor D serisi işlemciler...

Kaç derece? Sıcaklık sorunu olmaması gerekiyor. Başka bir sorun da olabilir?

d serisinin ısı problemi olduğunu neredeyse marstan duydular ya

Marsta öyleyse bile dünyada öyle değil. Marsa bilgiler nasıl gidiyor bilmiyorum.

Eğer işlemci stabil çalışıyorsa sıcaklık sorunu yok demektir. P D için 50 iyidir. 60 derece fazla değil. Tam yükte 70 sınır diyebiliriz. Tam yükte 70 olanlar soğutma problemi vardır. Pentium D 40-50 derecelede kullananları biliyorum. Eğer Amd lerle karşılaştırıyorsanız yanlış yapıyorsunuz çünkü işlemci stabil çalıştığı sürece sıcaklık sorunu yok demektir. Normal kullanım için konuşuyorum. Oc için sıcaklık sorunu oluyor. Amd64 gibi stok fanla oc yapamıyorsunuz.

quote:

@Asprin:
    Çervremde yaklaşık 15-18 kişide Pentium D işlemci kullanan var. Hepsi de ısınıyor kardeşim. Tamam, kasadan kasaya, kullanılan fanlara göre dereceler değişiyor, ama hepsi de ısınıyor. Kimisi 50 derecede, kimisi 60, bazıları 70 derecede kullanıyor, ama sonuçta hepsi ısınıyor ve çoğunluk ısınmadan dolayı şikayetci. Performansına bişey demiyorum, memnunum, ama aşırı ısınması zamanla rahatsız ediyor.

Burada senin açtığın konu var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_4716905/mpage_1/key_pentium%252Cs%25FDcakl%25FDk//tm.htm#4733657

• bende oyun oynuyorum ne oluyo yani oyunmu donuyo intel olunca onu anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Endoplazmikredikulum

bende oyun oynuyorum ne oluyo yani oyunmu donuyo intel olunca onu anlamadım

1270 tane mesaj göndermesen intel ile amd arasında bariz performans farkını bilmiyor diyecektim ama

ne olur bize espiri yaptığını söyle
  • İntelde ısınma sorunu çok baş ağrıtıcı bunun yanında fan gürültüsüde cabası, ama şunuda dikkate almak gerekir mikrosoft programlarında her zaman intele ayrıcalık yapma peşinde buda performansı etkiliyor..
  • çift çekirdekli bi işlemciyle çift çekirdekli bi işlemcinin kıyaslanması çok saçma çünkü tekil uygulamalarda 3700+ intele on basar ancak çift çekirdek destekleyen ve çoklu uygulamalarda intel daha performanslı olur aayrıca yukarıda solenenlere göre 3700+ sadece oyunlarda daha performanslı ise baştan kaybeder zaten birçok uygulamada inteli geçer ama çoklu uygulamalarda asla.....

şunuda ekliim 3700+ da fx 57 çekirdeği aynı... yani oc ile rahatlıkla aynı performansı varebilir
  • 3700+ oyunlarda 805 den daha iyidir ama sadece çok iyi ekran kartı kullanılırsa.onun haricinde normal(6600gt,x850xt) ekran kartlarında bu fark çok fazla hissedilmez ezbere konuşmayın marka fanatikliği yapmayın.üstelik biri 140$ diğeri 230$.805 alınmalı bence.ama 805 için iyi bir hava soğutma şart.
    @deuchejunge bu arada sem burada millete amd tavsiye ediyorsun ama aşağıdaki konuda intel alıyorsun.amacın ne?
    http://forum.donanimhaber.com/m_6697079/mpage_1/key_//tm.htm#6697850

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maymunkral -- 18 Nisan 2006; 21:07:17 >
  • oyun amaçlı kullanımıyacagına göre kesinlikle 805 çoklu işlemlerde amd 3700ü her yönde gecer.
  • Tabiki Pentium D f/p oranı çok yüksek fiyatta uçurum var o farkla birde board alırsın birde overclock yaparsınn tabi ısınıyomuş artık nasıl yaparsın bilmem tartışılacak bi konu yok bence.
  • 3700 san diego almak belki iyidir ama çift çekirdek almak artık daha mantıklı...sonuçta intel ısınsa bile oyun oynanmayacak diye bir şart yok...tavsiyem ister am2 bekle veya x2 al...
  • @maymunkral sana katılıyorum tamamen.Dostum 3700 ile arasındaki fiyat farkına iyi bir fan alırsın.Her şartta D805 daha iyi olur senin için.
  • şaka yav ben biliyom amdnin oyunlardaki gücünü
  • sağlam bir işlemci fanı al bakalım.kim kimi tokatlar.amd yerlerde sürünür.Zaten conroeler geldiği zaman nükleer bombayı patlatacaklar
    quote:

şaka yav ben biliyom amdnin oyunlardaki gücünü
  • en iyisi su soğutma hem sessiz hemde güçlü
  • quote:

sağlam bir işlemci fanı al bakalım.kim kimi tokatlar.amd yerlerde sürünür.Zaten conroeler geldiği zaman nükleer bombayı patlatacaklar
    quote:

yaw nedir bu performans çılgınlığı

yani bir işlemci bi dosya sıkıştırmasını 6 dk yapsa ne olacak 7 dk yapsa neolacak

bi işlemci bir oyunda 10 fps fazla alsa ne farkeder

parana göre alırsın bi sistem bakarsın işine

intel şu sokete geçecekmiş amd bu sokete hangi cehenneme geçerlerse geçsinler parayı benimlemi kazanıyorlar yani

daha 1 sene önce bas bas bağırıyorlardı amd soket 939 da devam edecek diye hoooopp 1 senelik ömrü varmış

aldatmaca bunlar bu taktiğin aynısını cep telefonu üreticileride kullanıyor.

• quote:

quote:

sağlam bir işlemci fanı al bakalım.kim kimi tokatlar.amd yerlerde sürünür.Zaten conroeler geldiği zaman nükleer bombayı patlatacaklar
    quote:

yaw nedir bu performans çılgınlığı

yani bir işlemci bi dosya sıkıştırmasını 6 dk yapsa ne olacak 7 dk yapsa neolacak

bi işlemci bir oyunda 10 fps fazla alsa ne farkeder

parana göre alırsın bi sistem bakarsın işine

intel şu sokete geçecekmiş amd bu sokete hangi cehenneme geçerlerse geçsinler parayı benimlemi kazanıyorlar yani

daha 1 sene önce bas bas bağırıyorlardı amd soket 939 da devam edecek diye hoooopp 1 senelik ömrü varmış

aldatmaca bunlar bu taktiğin aynısını cep telefonu üreticileride kullanıyor.

Bi kisim fikrine bende katiliyorum.
    Habire platform degistiriyor firmalar ve dikkat ederseniz son zamanlarda gunluk kullanimda performans farklarida
    cok fark edilir duzeyde degil. Cok guzel pazarlama stratejileri ile son kullanicilara sistemleri upgrade ettiriliyor.
    Bence elinde ise yarar bir sistem varsa yakin zamanda upgrade yapmak mantikli degil, sokaga para atmamak lazim.
    Saygilar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.