Şimdi Ara

Pentium D 805 mi yoksa Amd 3700 mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sinan_sinan_10_10_20_30 fake değilsen Pentium D 805 ama eğer fake isen o durumda amd fx 60 öneririm.
    Anlayan anladı sanırım.
  • bence amd 3700 alsın kesinlikle çok iyi bir işlemci yani hertürlü dyebilirim..HERTÜRLÜ her uygulamada seni keser...
  • fazlasıyla yeter ya sonuçta aerodinamik simülasyon yapacak değilsin.
  • DonanımHaber'in web sunucularından 5'inin 2'si bile Pentium D 805 işlemci kullanıyor (Tabii toplama değil HP Rackmount). Sunucu işlemcisi için ucuz hesaplı ama hiç bir zaman Serverworks çipsetinin ya da Xeon'ların SCSI ile birlikte verdiği performansa yaklaşamıyor. Yalnızda 2/3'ü olabiliyor.
  • d805 de cok ısınmıyor.... normal kullanımı 37 derece.... oc denemesı yapıp superPI 1M calıstırdım sıcaklıgı 42dereceye cıktı
  • eğer o.c yi olayın dşında tutarsak ben yinede san diego derim şu an için çift çekirdeğin bariz bir faydası yok heleki 805 in 133 mhz lik bir fsb ye sahip olduğunu düşünürsek matematiksel hesaplamalarda tabiki sandiegonun bi farkı var hemde bariz bir fark
  • bende 805 ile 3000 arasında kalmıştım burda daha iyi amd ile karşılaştırılıyor.

805 f/p göre çok iyi + ileriye dönük bir işlemci. ki bende video render da kullanacağım bu işlemciyi.
    805 ile oyun yine oynanaır. illa extreme edition hazzını almak zorunda değiliz yeterki oynatsın ki yanlış bilmiyorsam artık oyunlarda çift cekirdek platformuna geçiyordu quake 4 gibi ama yanlışda olabilir...

yani 805 iyi gibi gözüküyor bana tabi fan tavsiyelerinizi merak ediyorum ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackheim

bende 805 ile 3000 arasında kalmıştım burda daha iyi amd ile karşılaştırılıyor.

805 f/p göre çok iyi + ileriye dönük bir işlemci. ki bende video render da kullanacağım bu işlemciyi.
    805 ile oyun yine oynanaır. illa extreme edition hazzını almak zorunda değiliz yeterki oynatsın ki yanlış bilmiyorsam artık oyunlarda çift cekirdek platformuna geçiyordu quake 4 gibi ama yanlışda olabilir...

yani 805 iyi gibi gözüküyor bana tabi fan tavsiyelerinizi merak ediyorum ?

imzamdaki soğutucuyu 51ytl ye aldım.işlemciyi şu an 3.5ghz de kullanıyorum çift çekirdek birden çalışırken(ikisi de %100) 55 i geçmiyor.tavsiye ederim.
  • şimdi tartışmamzı gereken bu işlemcilerin o.c. li iken olan performasnları mı yoksa o.c.siz performasnları mı o.c.siz iken ise şimdi siz 133 mhz fsb olan çift işlemci ile ki bu %100 performasn artışı anlamına gelmez
    200 mhz fsb si olan işlemciyi mi mukayese edersiniz işin birde o.c. li tarafı var 3 ghz de çalışan bir sandiego kullanmadıysanız aradaki farkı anlayamazsınız insana zevk veren bi alet olayın birde ekeonomi tarafı var eğer olaya fiyat açısından bakarsanzı zaten bu fark açıktır ama klasmanları karılaştırmaya temelde müsait olmayan 2 işlemciyi madem karşılaştırkdık bu hususları göz ardın etmeyelim derim ve bence sandiego daha iyidir paranızın hakkını sonuna kadar verir. özellikle o.c. konusunda
  • quote:

Orjinalden alıntı: KAPTAN54

şimdi tartışmamzı gereken bu işlemcilerin o.c. li iken olan performasnları mı yoksa o.c.siz performasnları mı o.c.siz iken ise şimdi siz 133 mhz fsb olan çift işlemci ile ki bu %100 performasn artışı anlamına gelmez
    200 mhz fsb si olan işlemciyi mi mukayese edersiniz işin birde o.c. li tarafı var 3 ghz de çalışan bir sandiego kullanmadıysanız aradaki farkı anlayamazsınız insana zevk veren bi alet olayın birde ekeonomi tarafı var eğer olaya fiyat açısından bakarsanzı zaten bu fark açıktır ama klasmanları karılaştırmaya temelde müsait olmayan 2 işlemciyi madem karşılaştırkdık bu hususları göz ardın etmeyelim derim ve bence sandiego daha iyidir paranızın hakkını sonuna kadar verir. özellikle o.c. konusunda

+100
  • referans olması açısından bazı testleri koymak istiyorum
     Pentium D 805 mi yoksa Amd 3700 mü?

render testi

media decoding özellikle konuyu açan arkadaşın bahsettiği uygulamalar

OYUN PERFORMANSLARI

GÜÇ TÜKETİMLERİ
    SİSTEM BOŞTA İKEN

SİSTEM YÜKTE İKEN

BURDAKİ TESTLER UMARIM YARDIMCI OLUR BURDA SANDİEGO YANİ 3700+ YOK AMA TABİKİ DAHA ÜST SIRALARDA OLACAĞI BARİZDİR

• AMD farkı
  • ya cevabı basit soru uzadıkça uzamış

yani çoklu uygulamalarla uğraşıyorsan bilgisayarı uygulama ağırlıklı kullanacaksan direkt d805

yok ben sıkı oyuncuyum diyosan 3700 amd
  • quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

ya cevabı basit soru uzadıkça uzamış

yani çoklu uygulamalarla uğraşıyorsan bilgisayarı uygulama ağırlıklı kullanacaksan direkt d805

çoklu uygulamarda dahi 3700+ 805 ten geri kalır yanı yok 3700+ ün p4 3 ghz dedn çok daha iyi olduğunu varsayarsak çoklu uygulamardada kafa kafaya durum söz konusu
  • tek çekirdek devri kapanıyor amd üretimleri durdurma kararı almış...
    805 ucuz ve iyi o/c oluyor + çift çekirdek
  • quote:

Orjinalden alıntı: cck_ylmzzz

tek çekirdek devri kapanıyor amd üretimleri durdurma kararı almış...
    805 ucuz ve iyi o/c oluyor + çift çekirdek

bildiğim kadarıyla 2007 yılına kadar tek çekirdek üretimi devam edecek dur daha am2 ler çıkmadan sen tek çekirdek olayını kapattın. ayrıca sende iyi bilirsinki sandiegonun o.c. potansiyeli oldukça tatminkardır.
  • quote:

quote:

çoklu uygulamarda dahi 3700+ 805 ten geri kalır yanı yok 3700+ ün p4 3 ghz dedn çok daha iyi olduğunu varsayarsak çoklu uygulamardada kafa kafaya durum söz konusu

ya arkadaşım benim mesajımı iyi oku ben işlemci yarıştırmıyorum seçime öncelik veriyorum uygulamayla uğraşacaksam neden 3700 e 120 dolar daha fazla vereyim.
  • quote:

quote:

olayı abartmamak da yarar var.hertürlü çoklu uygulamalarda 805 3700+ yı ezer.
    http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=241&chart=75&model2=203
    http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=241&chart=76&model2=203
    burada 805 in testi yok ama 820 nin var.820de çoklu uygulamalarda fx55 i bile geçiyor.hatta 820 3700+ yı %30 a yakın bir miktarda geçiyor.muhtemelen 805 de çoklu uygulamalarda 3700+ yı en az %10 geçer.bu kadar fanatiklik yapmamalısın.

• quote:

quote:

quote:

ya arkadaşım benim mesajımı iyi oku ben işlemci yarıştırmıyorum seçime öncelik veriyorum uygulamayla uğraşacaksam neden 3700 e 120 dolar daha fazla vereyim.

istediini alırsın o beni ilgilendirmez ama 805 in sandiegodan daha iyi olmadığını anlatmaya çalışıyorum. ayrıca zaten çeşitli açılardan karşılaştırmalar yaptım

• quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

quote:

olayı abartmamak da yarar var.hertürlü çoklu uygulamalarda 805 3700+ yı ezer.
    http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=241&chart=75&model2=203
    http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=241&chart=76&model2=203
    burada 805 in testi yok ama 820 nin var.820de çoklu uygulamalarda fx55 i bile geçiyor.hatta 820 3700+ yı %30 a yakın bir miktarda geçiyor.muhtemelen 805 de çoklu uygulamalarda 3700+ yı en az %10 geçer.bu kadar fanatiklik yapmamalısın.

@maymunkral 820 yi 805 e referans göstermen enteresan bişeyi atlıyosun 820 200 fsb, 805 ise 133 fsb bence ortada referans alınacak bir durum yok

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.