Şimdi Ara

Pentium D 820 2.8 OC 3.7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm elimde D 820 2.8 işlemci ve OC canavarı 965P-DS3 anakart var forumda OC hakkında epeyi bilgi edindim ve D 820 işlemcinin su soğutmayla 3.2GHz e Intelin standart (stok) fanıyla 3.2 ye hız aşırtma yapıldığını gördüm bende OC yapmak istiyorum sizlere bir danışayım dedim ben okadar yükseltmek istemiyorum 3.0 veya 3.1 bana yeter sizce işlemciye hangi değerler arasında voltaj vermeliyim anakart fsb oc lerini yapabiliyorum ama işlemci biraz kafamı karıştırdı standart ÇEKİRDEK VOLTAJI : 1.25-1.4V diye yazıyo kaç volt vermem gerekir ve hangi değerlerde çarpan girişi yapmalıyım bi yardım ederseniz sevinirim

işlemci bilgisi aşşağıda

ÇEKİRDEK : SMITHFIELD
    İŞLEMCİ KODU : D 820
    KULLANILABİLECEĞİ ANAKART YONGASI : I945 YA DA I955X
    HIZI : 2.8GHZ
    FSB 800MHZ
    L1 BELLEK : 28 KB
    L2 BELLEK : 2*1 MB
    90 NANOMETRE
    64 BİT
    DESTEKLENEN KOMUT SETLERİ : MMX, SSE, SSE2, SSE3
    ÇEKİRDEK VOLTAJI : 1.25-1.4V
    3 YIL GARANTİLİ
    İNTEL DİSTRİBÜTÖRÜNDEN GARANTİLİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackjeack -- 26 Ağustos 2007; 15:35:07 >

• benim aynı işlemci ile değerler
    belki bi yardımı olur resimleri ve bileşenlerimi yazıyorum

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=186977

Pentium D 820 2.8 OC 3.7

anakartım p5b soğutma ise artic cooler frezer 7 ramler geil ultra

• bi dakika yanlışmı görüyorum Freq : 4186.18 MHz (299.01 * 14) yani işlemci fsb sini 299.01 yapıp çarpanıda 14 olduğunda 4.18GHz mi oluyo şu bizim D 820 2.8 işlemci
  • evet aynen öyle.
  • yapmayın arkadaşlar ben bukadar artış olacağına inanamam şoka girdim bu işlemci o hızda sıcaktan patlamazmı bide çarpanı değiştiremiyoruz galiba intelde yani fsb ile oynamak gerekiyo ve standart fan ile OC düşünüyorum 222 * 14 yeter diyorum sorunsuz çalışırmı standart fan ile
  • çok sağolun arkadaşlar epyi bilgi edindim combata hocam senide tebrik ederim vallaha 4186.18 MHz ı görünce aklım çıktı eyw
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackjeack

yapmayın arkadaşlar ben bukadar artış olacağına inanamam şoka girdim bu işlemci o hızda sıcaktan patlamazmı bide çarpanı değiştiremiyoruz galiba intelde yani fsb ile oynamak gerekiyo ve standart fan ile OC düşünüyorum 222 * 14 yeter diyorum sorunsuz çalışırmı standart fan ile

sıcaklık resimde görünüyor boşta 50 derece yükte ise 60 derece oluyordu 32 m almıştım bu değerlerde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya bide bu işlemcinin standart voltaj olarak 1.25-1.4 yazıyor ama bir yerde 1.7 ye kadar Intel işlemciler dayanır demişlerdi sen kaç volt verdin acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackjeack

yapmayın arkadaşlar ben bukadar artış olacağına inanamam şoka girdim bu işlemci o hızda sıcaktan patlamazmı bide çarpanı değiştiremiyoruz galiba intelde yani fsb ile oynamak gerekiyo ve standart fan ile OC düşünüyorum 222 * 14 yeter diyorum sorunsuz çalışırmı standart fan ile

222 ye çok rahat çıkarsın korkun olmasın bak ben resimde default voltajının 0.2 volt altında bile senin ulaşmaya çalıştığın değerlerin yukarısında çalıştırmıştım bu işlemciyi
     Pentium D 820 2.8 OC 3.7

bu işlemcinin standart voltajı 1.3 tür ama 1.55 e kadar yolun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combata -- 26 Ağustos 2007; 16:42:08 >

• üstadım çok sağol bu işete yeniyim ama kafamda hiç soru işareti kalmadı 3.2 bana yeterde artar
  • hocam 4.1 tebrik ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: unicorns

hocam 4.1 tebrik ederim

saolasın.
    yaw ben daha da çıkarımda çözemediğim bir nedenden dolayı 300 fsbde bilgisayar kesinlikle açılmıyor sanırım hdd den kaynaklanıyor bu sorun yoksa işlemcinin daha yolu vardı.Neyse günlük 3.5 işimi görüyor benim
  • KARDEŞ BENDEDE 915 VAR EN FAZLA 3.920 LERE ÇIKTIM AMA SICAKIK FAZLA DİYE INDIM 3.5 LERE VE ŞUAN İYİ AMA BIR SORUM OLUCAK KAÇ VOLT VERMEM LAZIM 4.00 LARA ÇIKMA İÇİN SENCE YADA ÇIKA BILSEMKAÇ VERIYIM BI BILGIN AVRMI 915 2.8 2X2 800 İMZAMDAKI SISTEM VAR SOĞUTMAM İDARE EDER FANLARI YENILEDIM
  • sıcaklığın fazla ise iyi bi soğutma olmadan daha yukarılara gitmeni pek tavsiye etmem iyi bi soğutmadan sonra senin işlemci çok rahat 4.3 ghzyi veya daha yukarısını görür
  • GÖRMESİNE GÖRÜYODA BEN BNUN VOLTAJINI AYARLAYAMIUYORUM YA FAZLA VERİYORUM AZ ARASINI BULAMIYORUM YA RESET ATIYO YADA FAZLA ISINIYO BAZEN FAZLA ÇIKDIĞIMDA OVERLOCK HATASI VERIYO BILGISAYAR YANI SITABILITEYI SAĞLASAM DUZGUN VOLTAJLA GERİSİ KOLAY SOĞUTMA İYİ 3X80 LİK 1 TANE 120 EKSOZ FAN VE GAYET DE İYİ LER AMA BEN NERDE YANLIS YAPIYOM ONU ÇÖZEMEDIM İŞTE SEN VOLTAJI DESENBEN GERİSİNİ HALLDERİM EN AĞLASINDANN
  • HE BU ARADA TABI CPU FANIMDA TERMALTEK GOLD 2 BAKIR YAPRAKLI OLANDAN IYI IDARE EDIYO YANI BILMEM YETERLİMİ YANI AMA
  • valla kardeş voltaj olayı aynı marka işlemcilerde bile farklılık gösterebilir yani aynı 915 işlemciden birisi 1.3 volt ile 3.5 ghz görür başka bir 915 işlemci ise 1.5 volt ile 3.5 ghz'i göremez.Bu yüzden ben sana voltajı şöyle yap desem pek doğru olmaz en iyi ayarı kendin deneme yanılma ile bulacaksın ama illa bişeyler de dersen 1.5 e kadar yükselt öyle dene derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.