Şimdi Ara

Pentium E2160 yardım arkadaşlar???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Pentium E2160 ve gigabyte g-ds3 965 aldım overclock yapmak istiyorum ama biostan fsb yi 333 yapınca (Voltajı artırmayı da denedim) bilg açılmıyor...açılsa bile hardiski ve cd sürücüyü görmüyor ne yapmam lazım overclcok fazla anlamam bana yardım etseniz...

• sistem hakkinda daha detayli bilgi verirsen yardimci olabiliriz. ram power vs..

buyuk ihtimal ramler engelliyordur. ramlerin hizini dusur ya da timingleri yukselt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoST_PaTRoL® -- 2 Temmuz 2007; 2:01:29 >
  • Anakart gigabyte g-ds3... ram OCZ 667 mhz CL5...Power supply be quiet 450w straight power
  • Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum fsb yi artırınca bilgisayar niye açılmıyor açılsa bile harddiski ve dvd writeri görmüyor..
  • fsb hizi artinca diger aygitlarin frekansi da buna bagli olarak yukselir eger bunlari uygun calisma hizlarina sabitlemezsen sorun cikar. optik suruculeri gormeme sebebi de bu olabilir. ayrica hdd ve optik surucuyu dogru portlara bagladigindan emin ol

bios da M.I.T. menusunde herseyi manuel olarak sectiginden emin ol. faster turbo ultra gibi otomatik overclock ayarlari vardir onlar saglikli olmaz. pci clock 33.33 pci express hizini 100 yap. C1E, speed step EIST, spread spectrum gibi seyleri disable yap. ayrica ram hizini dusurdun mu once ki mesajda soyledigim gibi ?

islemciye ne voltaj verdin ? sadece islemciye degil kuzey koprusune de voltaj vermen gerekebilir. bir de be quiet die bi power ilk defa duydum 450W yazdigina bakma sanirim kaliteli bisey degil kaldirmiyo olabilir verdigin voltaji dogal olarak hdd ve dvd-rw yeterli voltaj alamadigi icin sorun cikariyor olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

fsb hizi artinca diger aygitlarin frekansi da buna bagli olarak yukselir eger bunlari uygun calisma hizlarina sabitlemezsen sorun cikar. optik suruculeri gormeme sebebi de bu olabilir. ayrica hdd ve optik surucuyu dogru portlara bagladigindan emin ol

bios da M.I.T. menusunde herseyi manuel olarak sectiginden emin ol. faster turbo ultra gibi otomatik overclock ayarlari vardir onlar saglikli olmaz. pci clock 33.33 pci express hizini 100 yap. C1E, speed step EIST, spread spectrum gibi seyleri disable yap. ayrica ram hizini dusurdun mu once ki mesajda soyledigim gibi ?

islemciye ne voltaj verdin ? sadece islemciye degil kuzey koprusune de voltaj vermen gerekebilir. bir de be quiet die bi power ilk defa duydum 450W yazdigina bakma sanirim kaliteli bisey degil kaldirmiyo olabilir verdigin voltaji dogal olarak hdd ve dvd-rw yeterli voltaj alamadigi icin sorun cikariyor olabilir.

bir kere be quiet kaliteli bir markadır

• quote:

Orjinalden alıntı: Tolga95

quote:

Orjinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

fsb hizi artinca diger aygitlarin frekansi da buna bagli olarak yukselir eger bunlari uygun calisma hizlarina sabitlemezsen sorun cikar. optik suruculeri gormeme sebebi de bu olabilir. ayrica hdd ve optik surucuyu dogru portlara bagladigindan emin ol

bir kere be quiet kaliteli bir markadır

kusura bakma ben ilk defa duydum ama buna ragmen kesin bi karalama da yapmadim be quiet icin. daha guzel bi uslup kullanabilirdin

• Be quiet ile ilgili video incelemeleri var anasayfada, ayrıca uzun bir süre video incelemelerde kullanılan güç kaynağı be quiet'dı. izlersen
    bu güzel ve kaliteli parça hakkında bilgi sahibi olursun..
  • Be quiet da neyin nesi hakketen , arkadaş yazmış onca bilgi arasında onumu buldunuz
  • yahu siz ne dersiniz, şakamı bube quiet güç kaynağına nasıl laf atarsınızşahane bi psudur.
  • Power supply den dolayı DVD nin veya HDD nin çalışmasında sorun yaşama durumu pek akıllıca bir düşünce değil. Kullandığı işlemci zaten 65nm de üretilmiş gayet düşük güç çeken bir işlemci. Ben sıradan Frisby psu ile bile çok sağlam değerlere ulaştım. e4300 de 3.1 Ghz. de stabilliği yakaladım. Bu PSU da Frisby 300 wattı.

Elbette Sağlam PSU öneriyorum ancak DVD veya HDD lerde PSU dediğiniz şekilde sorun çıkarmayacaktır... Sorun dediğiniz gibi tümüyle PCI cihazlarının bağlantı hızının sabitlenmemesiyle alakalı bir durum.

Yukarıdada bahsedilen hıza sabitleyin. PCI: 33.33 PCI. Ex: 100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 29 Temmuz 2007; 15:20:31 >
  • bence öncelikle bios update et.
  • DS3 bios'unda PCI hızı varmı?(Exp. değil) Ben hiç göremedim. Varsa nerede?

Edit : Pnp/Pci menüsündeymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 30 Temmuz 2007; 22:11:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.