Şimdi Ara

Performans düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar işlemcimin performansı değişik şekilde düştü 2-3 haftaya önce böyle bir sorun yoktu hdd komple format attım.İşlemci fanını temizledim Termal macun yeniledim ince tabaka şekilde düzgün şekilde sürdüm işlemci fanı tam olarak oturuk.İşlemci sıcaklığı boşta 39 37 41 39 40 yükte 50 51 53 ısı konusunda problemim yok windows 7 32 bit kullanıyorum..

İşlemcim : Pentium R Dual core CPU 5300 @ 2.60 ghz

tamam çok iyi değil biliyorum ama şuanlık beni idare ediyordu league of legends gibi oyunlarda aşırı derece yavaş yüklenip yavaş giriyor oyuna haliyle fpsyide etki ediyor 2-3 haftaya kadar böyle problem yoktu format attım dediğim gibi virus yok yardım bekliyorum..

• Kardeş bu sıkıntı benim pcdede var herşey yeterli ama oyunlarda donma yapıyor bunu bende bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByMustafa59

Kardeş bu sıkıntı benim pcdede var herşey yeterli ama oyunlarda donma yapıyor bunu bende bilmiyorum
    Dostum bendede donma değilde dedihim gibi yavaşlama var yükleme ekranlarda kasmayan oyunlar en düşük ayarlarda fp düşüklüğü yapmaya başladı..
  • tum driverlerin dogru olup olmadigini kontrol edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: NIQO

tum driverlerin dogru olup olmadigini kontrol edin
    hocam bu 4 format 4 tane farklı windows 7 sürümü kurdum sorun aynı işlemcinin ne gibi driverini kurmam lazım ayrıca anlamadım _?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metdoes

hocam bu 4 format 4 tane farklı windows 7 sürümü kurdum sorun aynı işlemcinin ne gibi driverini kurmam lazım ayrıca anlamadım _?

Alıntıları Göster
    hocam şimdi dikkatilimi cekti overlock yapıp geri aldıktan sonra böyle oldu 200 mhz deb 320 mhz getirmiştim tekrar geri 200 alınca ilk günlerde sorun olmasada daha sonradan bu sorun ortay çıktı
  • kardes bios pilini çıkar bi 2 dk bekle düzelir ve sorun kalmaz bende oluyordu o fanın yeterince sogutmamasından kaynaklı bi sorun ve speetfandan baktinmi ısısına core 0 core 1 eksidemi yoksa düz olarak 30 derecedemi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Performans sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: intel hastası

kardes bios pilini çıkar bi 2 dk bekle düzelir ve sorun kalmaz bende oluyordu o fanın yeterince sogutmamasından kaynaklı bi sorun ve speetfandan baktinmi ısısına core 0 core 1 eksidemi yoksa düz olarak 30 derecedemi

dostum pek fazla sistem bilgim yok bios bili tam olarak nedir ayrıca speetfandan bakmıyorum core tempden bakıyorum ve ısılar derece olarak gösteriliyor yük altında 55 dereceyi gecmiyor yaklasık 45 dakikalık bi test yaptım ve maximum 55 dereceyi gördü işlemci boştayken 39 40 41 arası core 1 core 0 ise 38 37 derece ayrıca bios pilini cıkarırsam ne gibi yararı olur yani bios pili dediğimiz şey tam olarak kasanın neresinde gri renkli hani şu lazerlerin arkasına taktımız pillerdenmi ?
  • Metdoes M kullanıcısına yanıt
     Performans düşüklüğü
    bios pili bu şekilde bak görürsün.
  • BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    hocam öncellikle çok teşşekkür ederim pili çıkarttım şuanda bekliyorum 10 dakika sonra tekrar takıcam..

peki taktıhımda ayriyetten bios bana işlem yaptırckamı bios ekranından çok anlamam ama ingilizcem vardır.
    Yok hocam işlem yapmaz.Belki saati veya tarihi unutabilir o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BonezCrusher -- 24 Ağustos 2013; 10:21:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim bu olay umarım işlemci sorununu çözer...
  • quote:

quote:

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim bu olay umarım işlemci sorununu çözer...

Alıntıları Göster
    hocam bios pilini taktım yanlız bilgisayar acılmıyor yani ekrana görüntü gelmiyor bilgisayar çalısıyor fanlar filan ekrana görüntü alamadım
    hdd ışıhı yanıyor

edit:sorunu çözdüm ekran kartı tam oturmamıs...

tarih 12 şubat 2012 olarak gösteri hocam tarihi güncelledim ve herşey eskisi gibi oldu işlemcide bi şey farkedecekmi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metdoes -- 24 Ağustos 2013; 10:53:04 >

Orasını bilemem hocam.
  • quote:

Orasını bilemem hocam.

Neden bios pili ile alakalı? Bilgilendirebilir misiniz? Bende de bir laptop var. Cs 1.5'te 70-80 fps alırken 30-40'a düştü kaç kere format attım temizledim disk birleştirdim falan hala aynı. Laptopumda bu işi yapsam eski performansımı alır mıyım? Tüm bilgisayarlarda da geçerli midir ayrıca?
  • Biosu fabrika ayarına alıyor pili çıkarınca laptopun ısınıyorsa düşüş yaşarsınız hocam.
  • quote:

Biosu fabrika ayarına alıyor pili çıkarınca laptopun ısınıyorsa düşüş yaşarsınız hocam.
    hiç bir değişilik olmadı şuan hala aynı fabrika ayarlarında ne düzeldi ne oldu bilemiyorum ama cok karıstırmadım biosu işlemcideki performans düşüşü şuan mısır pramitlerindeki içinden daha gizem
  • quote:

quote:

kardes bios pilini çıkar bi 2 dk bekle düzelir ve sorun kalmaz bende oluyordu o fanın yeterince sogutmamasından kaynaklı bi sorun ve speetfandan baktinmi ısısına core 0 core 1 eksidemi yoksa düz olarak 30 derecedemi

dostum pek fazla sistem bilgim yok bios bili tam olarak nedir ayrıca speetfandan bakmıyorum core tempden bakıyorum ve ısılar derece olarak gösteriliyor yük altında 55 dereceyi gecmiyor yaklasık 45 dakikalık bi test yaptım ve maximum 55 dereceyi gördü işlemci boştayken 39 40 41 arası core 1 core 0 ise 38 37 derece ayrıca bios pilini cıkarırsam ne gibi yararı olur yani bios pili dediğimiz şey tam olarak kasanın neresinde gri renkli hani şu lazerlerin arkasına taktımız pillerdenmi ?

Alıntıları Göster
    kardes bios pili senin bilgisayarının kasasının içindee bir anakart dedikleri şeye takili bir pil genelde ekran kartinin hemem ustunde bulunur bioos pili şu işe yarar sen bilgisayara ilk açilisda del tuşuna basip girdikten sonra bi mavi ekran geliyor o mavi ekranda yaptıgın ayarları sıfırlamak şimdi sanaa bi fotoraf gönderecem o fotorafda bios pilinin yerini göreceksin bir kol saati pili kadar bir pill göreceksin onu çıkar yanliz çıkarmadan önce bilgisayar kapali olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMD HASTASI 044 -- 24 Ağustos 2013; 15:19:09 >

• quote:

kardes bios pili senin bilgisayarının kasasının içindee bir anakart dedikleri şeye takili bir pil genelde ekran kartinin hemem ustunde bulunur bioos pili şu işe yarar sen bilgisayara ilk açilisda del tuşuna basip girdikten sonra bi mavi ekran geliyor o mavi ekranda yaptıgın ayarları sıfırlamak şimdi sanaa bi fotoraf gönderecem o fotorafda bios pilinin yerini göreceksin bir kol saati pili kadar bir pill göreceksin onu çıkar yanliz çıkarmadan önce bilgisayar kapali olsun

hocam dediklerini yaptım yanlız hala aynı sorun var işlemcide performans hala düşük hayır işin aslı eskiden böyle değildi işlemci sağlam kaliteli termal macun sürdüm +stok fandan dahili fan aldım ve ısılar suanda boşta 30 32 derece yükte 45 44 derece gecmiyor ama yine performans düşüklühü var overlock işine hiç bulasmak istemiyorum şuanda yeni psu alınca aslında yeni işlemcimi ve anakartımı takıcam ama yeni psu alana kadar eskileriyle idare etmeye calısıyorum...

• quote:

quote:

hocam dediklerini yaptım yanlız hala aynı sorun var işlemcide performans hala düşük hayır işin aslı eskiden böyle değildi işlemci sağlam kaliteli termal macun sürdüm +stok fandan dahili fan aldım ve ısılar suanda boşta 30 32 derece yükte 45 44 derece gecmiyor ama yine performans düşüklühü var overlock işine hiç bulasmak istemiyorum şuanda yeni psu alınca aslında yeni işlemcimi ve anakartımı takıcam ama yeni psu alana kadar eskileriyle idare etmeye calısıyorum...

Alıntıları Göster
    şuan biosda 200 xkac gösteriyor hani o mavi ekranda

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.