Şimdi Ara

Performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer 5930 laptopum var.Geçenlerde merdivenden inerken çantasındayken yere düşürdüm fakat birşey olmadı orada açtım bir yavaşlama herhangi bir olay söz konusu değildi.Fakat birkaç gün sonra bilgisayarım oyunlarda kasmaya başladı.Virüsten olacağını düşünüp nod 32 ve onu kaldırdıktan sonra kaspersky internet security ile tarattım fakat birşey bulamadı.Arkadaşımda aynı bilgisyarda bir oyunu high details'da iken oynayabiliyorken bende aynı modda kasıyor.Ayrıca basit işlemci ölçen asal sayı testinde önceleri 5 saniyede işlemi yaparken şimdi 14 saniyede yapabiliyorum.Acaba bu sorunun kaynağı düşürmemmidir.yoksa başka birşey olabilirmi.Başka hiçbirdonanımda cd sürücüsünde hoparlörde vs. de sorun yok .Ne yapmamı önerirsiniz .Şimdiden teşekkürler.

• Yere düşünce performansa bir etkisi olmaz...

Ayrıca senin arkadaşın x oyununu high oynuyor diye seninde x bilgisayarını high oynaman veya oynayacağını düşünmen entresan. Onunun dizüstünde 8600gs vardır sende 8400gs vardır. Yani aynı donanıma sahip olmamanızdan kaynaklanıyordur..

Diğer yavaşlamaya gelince bir sisteme önce Nod32 kurup taratıp kaldırırsan ardından Kaspersky kurup taratırsan o sistem birkere dağılır. Yavaşlamanın sebebide budur. Önce Kaspersky de kaldır. Disk temizlemee ve disk birleştirici calıştır. Ardından; Bilg- özellikler - Araçlar-denetleme- 2sinide seç uyarıya tamam de ve bilgisayarı yeniden başlat. Açılmadan önce diski denetleyecek ve sorunları düzelteecek. bundan sonra eski performansı yakalayabilirsin

• JANT öncelikle mesajın için teşekkürler yazımda biraz net olmamış aynı bilgisyara sahibiz onun için o karşılaştırmayı yaptım.Disk birleştirici ve temizlemeyide çalıştırdım ama daha aynı performansı yakalayamadım.
  • Ardından; Bilg- özellikler - Araçlar-denetleme- 2sinide seç uyarıya tamam de ve bilgisayarı yeniden başlat. Açılmadan önce diski denetleyecek ve sorunları düzelteecek. bundan sonra eski performansı yakalayabilirsin
  • Son dediklerini de yaptım fakat birşey farketmedi.Yanlız sorumda eklemeyi unuttupğum birşey var arada açılıştan birkaç saniye sonra ya da belirli zamanlarda bilgisyar 1 2 saniyeliğine donuyor.Yani mouse o saniyede hareket etmiyor ya da o zamanda birşey yapıyorsam o sırada kısa süreli bir durma oluyor ardından devam ediyor.
  • O zaman sana tavsiyem bi format atman yönünde. Güzel bi windows kur, sp3 kur. En son çıkan drvierleri yükle ve bütün güncelleştirmeleri yap. Herşey bitince disk birleştir ve denetleme yaptır.. Mutlu mesut yaşa
  • JANT teşekkür ederim cevapların için fakat formatıda attım daha önce.
  • Hdd darbe almış,sanki performansında düşme var.hd tach rw ve hddlfe ile kontrol et.
  • Albatros cevabın için teşekkürler fakat ilk program vista ile uyumlu değildi 2. program ise sadece ısınma problemi var dedi.Health status ok performance excellentta programa göre .Bu arada sıcaklık 49 derece civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliorkun -- 6 Aralık 2008; 11:54:26 >
  • masaüstünde bilgisayarım'a sağ klik>özellikler>gelişmiş>performans+ayarlar>en iyi performans için ayarla>tamam.
    denemekte fayda var.
  • cevabın için teşekkürler .yok bunu daha önce denemiştim yüksek performansta zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.