Şimdi Ara

Performans sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendime yılbaşında, imkanlarım dahilinde ve yavaş yavaş geliştirebileceğim bir kasa topladım. Özellikleri şunlar;

Anakart: Gigabyte S-Series
    İşlemci: AMD Athlon 64 x2 DualCore 5000+ 2.61ghz
    Ram: Kingston ddr2 2gb 800 x2 (toplam 4 gb)
    Ekran Kartı: Onboard ATI Radeon HD 3200 700mb
    PSU: Kasanın içinde gelen Gigabyte 440watt CPU
    WinXP SP3
    1280x1024 Çözünürlük

Şimdi gelelim derdime, yeni topladığım bilgisayarın performansı yeterince tatmin etmiyor beni. Sebebi de şu; bu kasamdan önce 4 senelik kasam vardı (içinde de p4 2.1, 256mb vga nvidia, 1024 mb ram vs eski parçalar olan..) ve şu an görüldüğü üzere 4-5 kat daha güçlü donanımım olduğu halde, çok fark yok gibi geliyor bana.

Tamam, Crysis, Call Of Duty 4 gibi oyunlarda sağlam hız ve fps alıyorum (onboard gpu kullandığım için çok süper olmasa da), eskisinde yükleyemezdim bile, veya tüm gün kullandığım Photoshop, Illustrator gibi programlarda daha büyük dosya boyutlarında kasmadan çalışabiliyorum, ama benim derdim mesela masaüstündeyken hızlı başlat'dan Firefox'a tıklayınca pencere saniyesinde gelmesi gerekirken birkaç saniye sonra yavaş yavaş geliyor, veya başka bir program açılırken hayalimdeki hızda (eskiye nazaran 4 kat hızlı gibi) açılmıyor. Kısaca program dışındaki işlemlerde yavaşlık var zaman zaman.

Sorum şu;

- Önerileriniz var mıdır? (Windows'un performans ayarları dışında tabii, onları denedim.)
    - Ve bir soru da şu onboard 700mb ati radeon ekran kartım performans düşürücü bir etken mi? Örneğin 512mb ati hd3870 taksam gözle görülür bir performans yükselmesi yaşar mıyım? Kısaca onboard gpu performans düşürücü bir etken midir?

Vista sevmediğim ve tüm service pack'lerden sonra bile tam stabil bir işletim sistemi olmadığı için hala XP'ciyim. Haliyle 16gb ram bile taksam 3gb görecek. O yüzden ram yükseltme ve Vista'ya geçme önerilerine hiç girmeyelim lütfen.

Şimdiden teşekkürler,

Bora

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borastronaut -- 3 Mart 2009; 20:05:31 >

• öncelikle yeni bilgisayarın hayırlı olsun. donanim uyumundan kaynaklanan bir sorunun olabilirmi ? tamam birbirlerini destekliyor demişsin donanımlar ama yeterli stabilite olmadığı için donamımlarda yeterli hızı alamıyorsundur belkide.
  • quote:

Orjinalden alıntı: senolince

öncelikle yeni bilgisayarın hayırlı olsun. donanim uyumundan kaynaklanan bir sorunun olabilirmi ? tamam birbirlerini destekliyor demişsin donanımlar ama yeterli stabilite olmadığı için donamımlarda yeterli hızı alamıyorsundur belkide.

teşekkürler.

dikkat ettiğim kadarıyla çakışan/sorun çıkaran hiçbir donanım elemanım yok. 3 aydır donanımsal/yazılımsal hiçbir hata mesajı dahi almadım.
  • arkadaşım aynı sorun bendede war yaw...sistemim yazıyo sistem panelin de.benim parçalarda uyumlular ama benim sorunum sadece msn media player gibi programların boyutlarını ayarlarken böyle kasa kasa ayarlanıyo donuk donuk bunu neden yaptığını sordum bi akç kere ama cevap alamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: rallyman23

arkadaşım aynı sorun bendede war yaw...sistemim yazıyo sistem panelin de.benim parçalarda uyumlular ama benim sorunum sadece msn media player gibi programların boyutlarını ayarlarken böyle kasa kasa ayarlanıyo donuk donuk bunu neden yaptığını sordum bi akç kere ama cevap alamadım

Benzer sorunu yaşamıştı bir arkadaşım. Yani oyunlarda bilgisayar kaymak gibi çalışırken Windows'da pencereler kasıyordu (benim şu anki sorunuma benzer birşey), media player kitleniyordu vs.. Önce ekran kartına güncel sürücüleri yükledim, sonra da yine ekran kartı özelliklerinden (ATI Catalyst Control Center) performans modunu açtım. Şimdi sordum, artık kasmıyormuş hiç Windows'da da.
  • ya şu ati cataly control center ı nereden açıcaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.