Şimdi Ara

Performans ve fps sorunlarına çözüm! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
6.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gvngngr

quote:

Orijinalden alıntı: EstrEmO

Avrim game booster da önemli bir kaynak teşekkürler. Konunun dağılmamasını bende rica ederim arkadaşlar...

tolga kalktı polycount konusu açtı burda ben de yorumumu yaptım ama fireaway'in "2 equalizerımı craftladım keşke yapmasaydım" demesi biraz alakasız kaçmış, kusura bakmayın, konu daha fazla dağılmasın

Teşekkürler...

Yeni bir cfg ekledim notebook lar düşünülerek yapılmış gerçekten iğrenç nir görüntü var ama iyi fps veriyor. Kendi laptopumda denedim

• konuyla ilgili bir sorum var. XKafe'de fps sorunlarına çözüm konusunda bir cfg vardı. şimdi HUDların da fps sorununa çözüm olduğunu söylüyorsunuz. Yani siz HUD indirince aynı zamanda cfg de mi indirmiş oluyorsunuz? bu konu hakkında bilgili değilim çünkü her zaman defultçu bir insan olarak HUD denemedim. benim bildiğim, HUD dediğin şey ekrandaki can ve mermi göstergelerini değiştiren bir şeydir. Fps'ye nasıl ve ne şekilde etkiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gvngngr

konuyla ilgili bir sorum var. XKafe'de fps sorunlarına çözüm konusunda bir cfg vardı. şimdi HUDların da fps sorununa çözüm olduğunu söylüyorsunuz. Yani siz HUD indirince aynı zamanda cfg de mi indirmiş oluyorsunuz? bu konu hakkında bilgili değilim çünkü her zaman defultçu bir insan olarak HUD denemedim. benim bildiğim, HUD dediğin şey ekrandaki can ve mermi göstergelerini değiştiren bir şeydir. Fps'ye nasıl ve ne şekilde etkiyor?

hud gereksiz şeyleri kaldıran düzelten küçülten bir eklenti çeşididir. Yada dediğin gibi şeffaf yapması bile etki eder performansa... Hud ve cfg dosyalarının yerleri farklıdır ve işlevleride farklıdır.
  • quote:

benim bildiğim, HUD dediğin şey ekrandaki can ve mermi göstergelerini değiştiren bir şeydir.

"Heads-Up Display" açılıma sahip olarak esasında savaş araçlarında(uçak,helikopter vb.) cama yansıtılan uçuş,hedef,görev bildirim arayüzüdür.Filmlerde görmüşsünüzdür.Oyunlarda da bizim bilgi arayüzümüzde dediğin gibi can,mermi,saat,radar vb. şeyler bulunmakta.

quote:

Yani siz HUD indirince aynı zamanda cfg de mi indirmiş oluyorsunuz?

Hayır.İndirdiğimiz HUD dosyaları performans ve ekrandan yer kazanmak için orjinal(default) grafik dosyalarının oynanmış hali oluyor.CFG(konfigürasyon) dosyaları ise oyunun ayarlarını minimuma indirerek daha fazla performans kazanmamıza yarayacak komutları içeren metin belgeleri oluyor.

quote:

Fps'ye nasıl ve ne şekilde etkiyor?

Yukarıdaki HUD'larda ait resimleri incelerseniz bir çoğunda gereksiz göstergelerde(süre gibi...)küçültmeye ve şeffaflaştırmaya gidilmiş ekranda boş yere yer kaplaması ve ona harcanan sistem ihtiyacından tasarruf sağlanmıştır.

Birde ilk mesajda göremedim nasıl yükleyeceğini bilmeyenler için HUD'ların nasıl yükleneceğini eklersen sevinirim.

"X:\Program Files\Steam\steamapps\<Steam ID'niz>\team fortress 2\tf" dizininde bulunan "\resources" ve "\scripts" dosyaları ile indirdiğiniz dosyaları değiştirin.

Kaldırmak içinde ;

"X:\Program Files\Steam\steamapps\<Steam ID'niz>\team fortress 2\tf" dizinindeki "\resources" ve "\scripts" dosyalarını silip,Steam oyun listenizden Team Fortress 2'yi sağ tıklayıp "Properties"den "Verifying Game Cache..." yapmanız yeterli.

• Avrim mesajını ilk sayfaya ekledim! Sayfa olan emeğinden dolayı teşekkürler :)
  • helal olsun çok iyisiniz vallahi.. benim de bi pickup yazısı vardı mesela, bazı insanların bilmeyenlere ön ayak olması lazım ve gerekli
  • Estremo bende bi program tanıtmak istiyorum Advanced System Care Programın adı belki bileniniz vardır =)

Performans ve fps sorunlarına çözüm!

Tanıtım:
    Bilgisayarınız için artık yavaşlama, donma ve çökme sorunları bitti. Windows'unuzu 1 tıklamayla tamir edin ve koruyun. Advanced SystemCare (eski adıyla Advanced WindowsCare Personal), diğer araçlar gibi sadece kayıt defteri temizliği yapmaz. Sisteminizi doğrudan inceler ve sorun çıkaran engellerin tamamını düzeltir. Novel sistem teknolojisi sayesinde Advanced SystemCare, bilgisayarınızın daha hızlı, daha istikrarlı olmasını sağlar.

Faydaları :
    Sadece 1 klik
    # Tüm işi 1 klikle bitirir.
    # Sisteminizi, 1 dakikada tarar ve problemleri düzeltir.

PC'niz için 360° koruma
    # Güncel tanımlamalarla, bilgisayarınızı casus yazılımlara ve reklam yazılımlarına karşı tarar ve saptadıklarını siler.
    # Casus yazılımların, kötü web site içeriklerinin bilgisayarınıza yüklenmesini engeller.
    # Bilgisayarınızda yaptığınız tüm aktivitelerin günlüklerini siler.

Bilgisayarınızı %100 tamir eder ve korur
    # Geçersiz kayıt defteri girişlerini tarar ve düzeltir.
    # Hatalı otomatik başlangıç nesnelerini saptar ve devredışı bırakır.
    # Sistem konfigürasyonunu tamir eder, sistemin geç açılmasını ve sistem çökmelerini engeller.

PC performansını 3 kata kadar çıkarır
    # Windows'un kullanmadığı gereksiz dosyaları tarar ve siler.
    # Windows'u optimize ederek, internet hızını arttırır ve Windows'un gücünü kaybetmesini önler.

Yenilikler
    + Yeni bir kayıt defteri düzenleyicisi eklendi.
    + Kullanıcı arabirimi güçlendirildi.
    + Dil paketi güçlendirildi.
    * Windows Vista'daki GUI hataları giderildi.
    * Genel hatalar giderildi.

Bir kaç resim...

Oyun oynarken'de oyunun hata verme olanakı düşer ve rahat rahat istediniz oyunu oynarsınız =)

Yanlız bu Programı tam sürümünü kullanmak, için para bayılmanız lazım ben bu programı kullandım ve Eski yavaş bilgisayarımın yerine hızlı donmayan bir bilgisayar geldi.
    Edit : Yazı alıntıdır...

İndirmek için buraya tıklayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fireaway -- 13 Ağustos 2010; 12:25:17 >

• Arkadaşlar şu videoya bakarmısınız..http://www.youtube.com/watch?v=qdw-m-SX6XQ orda olan kodu yazdım ama hack picmip nedir anlayamadım.nedir ne işe yarar anlatabilirmisiniz?teşekkürler..
  • @Fireaway

Free sürümü orada yazılan özelliklerin yarısına bile sahip değil ve diskinizde boşuna yer kaplamaktan başka bir şey yapmıyor eğer diğer yollardan Professional sürümünü elde ederseniz,fena bir program değil.

Ben aynı işi yapan "Tuneup Utilities" öneririm,iki programıda 3 ay boyunca kullanmış biri olarak kesinlikle çok daha iyi diyebilirim.APC'nin tüm yaptıklarının yanında tek tıkta yaptığını siz 'tıklamadan' kendi kendine sizin ayarladığınız periyodlarda sürekli yapmakta ve siz unutsanız bile sistemi temiz tutmakta.

Uzun süredir yüzüne bakmadığınız ,yükleyip unutup programlar varsa bunları hatırlatıp size sorarak kaldırmakta.Üstüne birde Windows'u modifiye etmemizi kolaylaştırma özelliği olması daha tercih edilir kılıyor.

@windshieldTR

O olay açıkçası biraz karışık ekran kartının ayaları ile oynuyorsun,bu konularda bilgin yoksa hiç bulaşma derim.

• peki o sayfayı bana çevirebilecek, yada bu işi bilen biri var mı?gerçekden ihtiyacım var çünkü..
    edit : sayfadaki resimler görünmüyor, sizlerde görünüyormu arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilkair -- 13 Ağustos 2010; 15:31:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: windshieldTR

peki o sayfayı bana çevirebilecek, yada bu işi bilen biri var mı?gerçekden ihtiyacım var çünkü..
    edit : sayfadaki resimler görünmüyor, sizlerde görünüyormu arkadaşlar?

Sayfada riva tuner birşeyler yapıyor. resimler gözükmüyor ama yazılar var bakarak deneyebilirsin! sana tavsiyem notebook için olanı kullan ilk mesajda var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EstrEmO -- 15 Ağustos 2010; 7:20:09 >
  • ben bir şey sormak istiyorum,şu anda kullandığım ;

Win 7 64 bit
    Q6600 3.0 ghz işlemci,1920x1080 monitor
    4 Gb 1066 mhz ram
    Nvidia GTX 460 1 gb kart ile
    hala anlık fps düşüşleri oluyor,hatta full ayarlarda bile değil oyun, 15-20 fps ye kadar düşüş yaşıyorum.Bir türlü çözüm bulamadım buna.

Bu fps problemi Tf2 den mi kaynaklanıyor ?

edit:christf2 Quality configs'i yüklersem benim fps daha da mı düşer acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 17 Ağustos 2010; 11:13:32 >
  • Öh sisteme bak. TF2 yi ultra ultra maximum super duper wtf high da 100fps ile oynaman gerekiyor. Performans sorunu varsa bir format at veya sil yükle bir şeyler yap derim.
  • Hayır FPS düşmeleri normal. FPS düşmesi her oyunda olur. TF'de biraz fazla oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyll

ben bir şey sormak istiyorum,şu anda kullandığım ;

Win 7 64 bit
    Q6600 3.0 ghz işlemci,1920x1080 monitor
    4 Gb 1066 mhz ram
    Nvidia GTX 460 1 gb kart ile
    hala anlık fps düşüşleri oluyor,hatta full ayarlarda bile değil oyun, 15-20 fps ye kadar düşüş yaşıyorum.Bir türlü çözüm bulamadım buna.

Bu fps problemi Tf2 den mi kaynaklanıyor ?

edit:christf2 Quality configs'i yüklersem benim fps daha da mı düşer acaba ?

Oyunun video ayarları kısmındaki ayarları oyunun istediği gibi yapabilir misiniz?Oyunun size uygun olarak seçtiği ayarların yanında * bulunur onları seçiniz.

Düzelmez ise şuan şehir dışında olduğumdan net erişimim yok Cuma'ya kadar cevap veremeyebilirim,döndüğümde yardımcı olurum.Eğer bu düşüşlerde FPS bir müddet sabit kalıyorsa sanal bellek yetersizliği olabilir.

• @Avrim,
    video ayarları * işareti olanlar seçili,bu durumda zaten tüm ayarları "High" olarak seçiyor.Bu ayarlarda fps düştüğü için ben medium'a getirmeme rağmen yaklaşık yarım saatlik oyunda en az 5 kere fps 15'e kadar bazen 10 'a kadar düşüyor yaklaşık 3-4 sn lik düşüşler oluyor.
  • Yüksek ihtimal kalabalık yerlerde düşüyodur FPS
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Yüksek ihtimal kalabalık yerlerde düşüyodur FPS

evet genelde dediğiniz gibi ama bu son 2-3 haftadır oluyor,daha önce bu kadar sık değildi bu fps düşüşleri..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 18 Ağustos 2010; 10:00:43 >
  • Girdiğin serverda önemli ama. Hani plugin sayısıdır, kişi sayısıdır falan bu tür şeyler.
  • Q6600 Ve gtx 460 gibi bir kartla 15 fps ye düşmesinin imkanı yok kesinlikle.Ben i5 750 ve 8800gts ile aa af 16x herşey full de minimum 50 fps avarage 100 fps falan alıyorum,sende yazılımsal başka bir sorun olmalı yoksa o sistemle o fps yi alman anormal.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.