Şimdi Ara

Performans ve fps sorunlarına çözüm!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
6.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uber Update'ten sonra oyunun dosyaların epey değişiklik oldu ve bir çok HUD ve config yaratıcısı artık Valve'ın her güncellemesinde bozulan ayarlardan bıkıp HUD ve cfg güncelleme işini bıraktı.

Yukarıdaki listede bulunan chiefhud,flamehud,numlocked hud,PVHUD,sobhud gibi artık yapımcılarınca güncellenmeyen ve oyunun ayarlarını bozan HUD'ları kaldırıp.Yerlerine;

michaelll-hud(eski adıyla broeselhud) [Ekran görüntüleri için tıklayınız...]

http://code.google.com/p/michaelll-hud/

FrankenHUD! [Ekran görüntüleri için tıklayınız...]

http://kinsie.helloiaminter.net/frankenhud/frankenhudr31.zip

Garm3n HUD [Ekran görüntüleri için tıklayınız...]

http://www.sdx-gaming.eu/?file_id=176

sıksık güncellenen ve diğer HUD'lara temel oluşturanları koyarsan sevinirim.

Birde m0re adres değişikliğine gitmiş olaya yabancı arkadaşlar bulamayabilir adresihttp://m0re.nocrits.com/ olarak düzeltirsen iyi olur.

Ayrıca Game Bosster'ın v2 sürümü gereksiz özellikleri ve abartılı arayüzü nedeniyle daha çok RAM yemekte onun yerine aşağıda daha sade olan 1.4 sürümü bulunan linki değiştirirsen iyi minnettar kalarım.

http://hotfile.com/dl/124505183/688ea25/20181-gamebooster-14.exe.html

Yazı tammmiyle Avrim e aittir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EstrEmO -- 19 Temmuz 2011; 22:28:47 >

• Valla benim gözüm alışmaz böyle şeylere Ama fpsden yakınan arkadaşlara birebir işte.
  • Bende m0re'un cfg'sinden daha düşük performans verdi.Sildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avrim

Bende m0re'un cfg'sinden daha düşük performans verdi.Sildim.

Aksine bendede daha fazla fps verdi :)
  • konsola mat_picmic -10 yazınca oyundaki texture'larin çözünürlüğü baya yükseliyordu, yani ultra high gibi bir şey oluyordu ama valve nedense kapattı bunu.Umarım yakında tekrardan eklerler.

• Düşündümde çok fazla cfg ve hud var bunları bir ara toplasam iyi olur! Kısa zamanda daha çok ekleme yapıcam lütfen sizde önerme yapınız!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Sistem Düşük FPS sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler avrim yalnız birde birkaç resim koysaydın ben düzenlerim olmaz dersen :)
  • Arkadaşlar.Ben configlerle bile 15 Fps alıyorum 6on6 'larda.Bilgisayarım çok dolu, çok gereksiz program var ve masaüstünde yer yok :D . Şimdi ben format atsam , düzelir mi acaba? Yani bir artış , yükleme ekranında bir hızlanma falan.
    Sistemim , 1.9 GHz Amd Athlon 64 Bit , 256 MB Ati Radeon XPress 200 Series ekran kartı, 512 Mb Ram [ 448 'e düşüyor, ekran kartına gidiyor bir kısmı ]
  • Kendi adıma konuşmak gerekirse laptopumda Steam'in olduğu harddiskte 15 GB'tan daha az bir alan kaldığı an TF2'de "mouse lag" ve FPS düşüş problemleri yaşıyorum.

Ama senin sisteminde tek problem olarak bu gözükmüyor.Oyun ilk çıktığı zamanlarda bu sistemde iyi kötü akıcı bir şekilde oynardın ama oyuna gelen her yenilik sistemleri zorlamaya başladı.Bu sistem ile fazla bir artış bekleme ama format PC'ni bir nebzede olsa rahatlatacaktır.
  • Zaten beni 6on6'larda idare etsin, başka birşey istemiyorum.O kadar büyük bir artış değil tabii ki.Mesela 25 fps ye çıkabilir mi?
  • Oyunda performans özellikle bazı klaslarda (Sniper) şart fakat böyle kötü görüntüye de alışamam. Oyun her geçen gün gelen item-yeniliklerle sistemi zorlamaya başladı, Polycount updateten sonra daha beter olacak.
  • Bir çok kişi bu cfg'ler için ilk olarak bu görüntüye alışamam diyor ama alışıyorsunuz hatta yüksek ayarlarda oynamaya çalışınca gereksiz yere sistemi sömüren bir çok ufak detayları görmeye tahammül bile edemiyorsunuz.
  • http://www.polycount.com/2010/06/28/tf2-polycount-pack-week-5-check-in/

Bunlar fake mi yav nedir hiç haberim yoktu ha
  • ahahh onlar yeni madalyalarmı iyimiş..

Ayrıca bu bilgi fakeyse Demomanle Soldier'e update olcaksa kötü olur.

Edit: Medic silahi Powerful yazıo eğer bir vuruşta indiriosa medic'in başından kalkmam. ^_-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fireaway -- 11 Ağustos 2010; 10:16:37 >
  • saçma sapan işler ya...

bence böyle 1000-2000 kişi toplayalım Demoman silahlarının değiştirilmesini isteyelim, Valve'a spam yapalım.

Polycount silahlarına gelirsek, silahlarda gördüğüm kadarıyla yakalanmaya çalışılan amaç, "Değişik versiyonu" yapılmayan silahların değişik versiyonunu yapabilmek.

örneğin Backburner, Flamethrower'ın değişik versiyonudur. İkisi de alev silahıdır. Veya aynı şekilde ikisi de bazuka olan Rocket Launcher ve The Direct Hit.
    ama Sniper'ın taramalısı ve Jarate aynı cins şeyler değil. veya Heavy'ye gelen Sandeviç de Shotgun gibi bir şey değildi. Demoman'e gelen Charging Targe kalkanı da tamamen alakasızdı. Yani Sticky bombaları yerine 2 ayrı silah getirmektense 1 silah yine The Scottish Resistance, diğer silah da Generade Launcer olabilirdi.

Kısacası Class Update'lerde yapamadıkları veya yapmadıkları şeyleri Polycount ile yapmaya çalışıyorlar. Bana kalırsa en başarılı update'lerden birisi Pyro update. Çünkü alev silahının alternatifi olarak gelen şey yine alev silahı, ikincil ateş etme silahının yerine gelen şey yine ikincil bir ateş eden silah, belki cinsi biraz farklı ama pyronun uzak menzildeki yetersizliğine çare oluyor. balta yerine gelen şey de yine bir balta. tam olarak cinsleri uymasa da başarılı olan birkaç şey var, örneğin Jarate ve Razorback bu alanda başarılı bence. ancak Demoman update tamamen yetersiz. Charging Targe'ın niye yetersiz olduğu zaten belli ama, yakın mesafe silahı olarak gelen Eyelander niye bilmiyorum ama bir şekilde Demomane uymuyor. bir anda eline antik silahlar verildi, Eyelander, ve Eyelanderın ilk günlerde tutmasının sonucunda gelen Skullcutter. Oysa şimdi kaç kişi kullanıyor bilinmez, kullansa da bi şekilde oyna uymuyor işte.

Bence Polycount Update'in sadece gerekli tarafları alınmalı. Mesela yeni Generade luncher gelecekse gelsin, veya Sniper'a yeni taramalı gelecekse gelsin, olmayanlar gelsin yani. Ancak bu da bi gereklilik ki Skullcutter, Eyelander gibi silahlar kaldırılsın, bunların yerine başka bir şey yakın mesafe silahı yapılsın, bira şişesi değil de başka bi içkinin şişesi olsun mesela. Önceden her klasa 3 silah gelirdi, insanlar bunu bile fazla görürdü, şimdi Soldier'a Gunboats gelmesi ile ve Contribute saçmalığı ile iyice batırdılar.

• adam haklı beyler

zamaninda craftladim 2 equalizer için ağıt yakıom karmalarda filan çok işe yarıo :(
  • Bu konuları oyunun ana başlığında konuşalım lütfen.Konuyu tekrar rayına oturtmak için;

GAME BOOSTER

Oldukça basit bir kullanışa sahip programımız resimde de gördüğünüz gibi tek tıklama ile arkaplanda çalışan Windows'un gereksiz hizmetlerini ve isterseniz sizinde ekleyebileceğiniz oyun sırasında ihtiyacınızın olmadığı programları kapatarak RAM ve işlemciden tasarruf sağlamakta.Kendi bilgisayarımda bu program ile 150 MB civarı RAM'den tasarruf sağlamaktayım.

Resmi sitesinden güncellemelerini takip etmek isteyenler için;
    http://www.iobit.com/gamebooster.html

NOT: Uygulama son sürümünde ad-ware ile birlikte gelmektedir,kurulum sırasında seri şekilde "Next"e basmadan gerekli adımda reklamları iptal ederek yükleme yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrim -- 11 Ağustos 2010; 13:15:44 >

• Avrim game booster da önemli bir kaynak teşekkürler. Konunun dağılmamasını bende rica ederim arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EstrEmO

Avrim game booster da önemli bir kaynak teşekkürler. Konunun dağılmamasını bende rica ederim arkadaşlar...

tolga kalktı polycount konusu açtı burda ben de yorumumu yaptım ama fireaway'in "2 equalizerımı craftladım keşke yapmasaydım" demesi biraz alakasız kaçmış, kusura bakmayın, konu daha fazla dağılmasın
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.