Şimdi Ara

Performans ve fps sorunlarına çözüm! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
6.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Minimum 50 FPS olmaz. Source motorunda mutlaka ama mutlaka düşmeler oluyor.
  • tf 2 yi steam den indirmeden reinstall yaptım,hiç birşey farketmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Minimum 50 FPS olmaz. Source motorunda mutlaka ama mutlaka düşmeler oluyor.

Ben bir tarafımdan sallıyorum yani.L4d2 hariç tüm source oyunlarında bende durum böyle.şimdi kanıt olarak 2 saat oyun oynayip resim çektirtmeyin bana.Sadece l4d2 de fps düşüyor 30'a falan
  • xkafe de sen şimdi 50 nin altına düşmediğini mi idda ediyosun fps nin? cp_steel gibi özürlü haritalarda bile?
  • Birinizde q6600 var birinizde i5 e source motoruda işlemciye ağırlık bastığına göre blackin o kadar rahat olması normal gibi ama source motoru bu yinede ani fps düşmelerini normal buluyorum. Arkadaşım sen denemelik yukarıdaki cfglerden birtanesini dene mümkünse quality olanları değilde max fps verecek olanları dene birde pcinde biraz temizlik yaparsan iyi olur!
  • Abi average çok iyi oynanır o sistemle ama mininmum deyince işler değişiyo.
  • gidip vatan'dan ZEROTHERM ZT-100 termal macun aldım,zalman 9700 fanı söküp macunu yeniledim..
    sanırım problem düzeldi gibi.
  • Team fortress 2 SOURCE grafik motorunun en verimli kaynağidir.

BANA göre yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fireaway

Team fortress 2 SOURCE grafik motorunun en verimli kaynağidir.

BANA göre yani.

DOD:S varken TF2
  • quote:

Orijinalden alıntı: EstrEmO

quote:

Orijinalden alıntı: windshieldTR

peki o sayfayı bana çevirebilecek, yada bu işi bilen biri var mı?gerçekden ihtiyacım var çünkü..
    edit : sayfadaki resimler görünmüyor, sizlerde görünüyormu arkadaşlar?

Sayfada riva tuner birşeyler yapıyor. resimler gözükmüyor ama yazılar var bakarak deneyebilirsin! sana tavsiyem notebook için olanı kullan ilk mesajda var!

1- programı indirdim , kendim deneyeyim dedim kurdum.res attı bilgisayar kendine.her girişimde res atıyordu. güvenli moddan girip düzelltim. yani deneyerek bulunacak birşey değil bu
    2- o skinler bende var zaten, ancak 6on6 maç yaparken , yapılan serverlerde çoğunlukla sv_pure 2 oluyor , yani skinler çalışmıyor. O yüzden bana o şey lazım.Lütfen , anlayan biri yardım etsin.

• Yandaki sistem ile(hd5770, q4000 bilmem kaç, dvd rom bol miktarda usb, arkada fan bla bla) bildiğim kadarıyla her şey açık high bla bla(belki aa 4x falan olabilir, bakmam lazım, farketmiyor zaten pek benim için) 60 fps avarage oynuyorum, ama bazı yerlerde fps yi 1-15 e kadar düşürmeyi başardım,
    şöyle oluyor, o oraya buraya hızlıca baktığınızda falan bulanıklaştıran "şey"(neydi ?) açık, gidiyoruz 2fortta intele(tercihen enemy intel, aksiyon olsun) oradaki makinalar var camdan bakınca görünen baya makina var işte başlıyoruz kaydırmaya rocket jump falan yapmaya, en azından 30 fps düşürürsünüz garanti veriyorum yani.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EstrEmO

quote:

peki o sayfayı bana çevirebilecek, yada bu işi bilen biri var mı?gerçekden ihtiyacım var çünkü..
    edit : sayfadaki resimler görünmüyor, sizlerde görünüyormu arkadaşlar?

Sayfada riva tuner birşeyler yapıyor. resimler gözükmüyor ama yazılar var bakarak deneyebilirsin! sana tavsiyem notebook için olanı kullan ilk mesajda var!

1- programı indirdim , kendim deneyeyim dedim kurdum.res attı bilgisayar kendine.her girişimde res atıyordu. güvenli moddan girip düzelltim. yani deneyerek bulunacak birşey değil bu
    2- o skinler bende var zaten, ancak 6on6 maç yaparken , yapılan serverlerde çoğunlukla sv_pure 2 oluyor , yani skinler çalışmıyor. O yüzden bana o şey lazım.Lütfen , anlayan biri yardım etsin.

ATi kullanıyorsan, Overdrive'ı var CCC'nin ATinin olduğu için program zaten ekran kartını yakmana izin vermez Bir de orada otomatik şey var kendi deneyip buluyor, onu da deneyebilirsin

Rivatuner/ATitool vs. programlarda ise öküz gibi abanma hemen en sona getirme en iyi olsun diye, yaptığın şey overclock yani ekran kartını yakmaya kadar yolu var...(tabii ekran kartın, anakartın o sıcaklığa göre reset atar o kadar eski değilse.) en sona getirme ayarları direk, 10 ar 10 ar falan arttır, sıcaklığa bakarsın everest vs. programları ile zaten, 80° üstü risklidir ısıda, oyuna girince daha da artar zaten. oyuna girdiğinde 50-60, 70(oyunda) i geçmediği sürece sorun olmaz. 10 ar 10 ar arttırarak gücünü ısıyıda çok yükseltmeden ayarlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6CB3B4454 -- 20 Ağustos 2010; 3:43:10 >

• Kartını yakmasına hiç bi program izin vermez zaten zor yani. Ancak driver hatası ile filan yakabilir. 80 derece riskli ama oynanmaz değil, ATI zaten kartları için 100 e kadar yolu var diyo
  • stormcaller ve tolga cevaplarınız için teşekkür ederim,
    stormcaller o dediğin ayarlara erişemedim, o ayarlar setupdamı? her açtığımda res atacak diye bakamadım.
  • quote:

stormcaller ve tolga cevaplarınız için teşekkür ederim,
    stormcaller o dediğin ayarlara erişemedim, o ayarlar setupdamı? her açtığımda res atacak diye bakamadım.

Performans ve fps sorunlarına çözüm!

Köşede overdrive.
    Bu arada atini 10.7 driverını indir, pek faydası olmaz 2007de çıkan oyunla karta ama olsun
    Turkuaz yer unlock butonu, sana ekran kartında yanar, anakarta kadar yolu var bunun, amd sorumlu değildir diye bir şey imzalatacak, ama zaten o programın kendi hafızasında sakladığı bir şey ben ekran kartı değiştirdim mesela orada hala unlock halde duruyordu.

Gri kısım: Manuel Fan Control, yani fanın hızı, oynama bırak dursun

Mavi: Autotune, otomatik kendi deneyip buluyor.

Mor: İşte 10ar 10ar arttıracağın kısım bu, sonra test c... diyip passed/failed olup olmadığına bakacaksın, ama ekran kartını bir anda arttırırsan failed olsa bile o ayarları hafızasına alıp anında reset atmaya başlaması var yavaş yavaş arttır

Yeşil: enable butonu

Siyah ok: overdrive

--
    Rivatunerdaydı sanırım, orada bir opsiyon vardı, her açılışta bu ayarları otomatik yap diye, onu işaretleyemeyebilirsin sorun olursa resette eskisine döner.

• teşekkürler anlattığın için, CCC yi açtım o Overdrive seçeneğini bulamadım 10.7 indirip kurdum yine bulamadım , eski CCC silip bunu yükledim bu sefer CCC diye birşey yok... :S
  • quote:

teşekkürler anlattığın için, CCC yi açtım o Overdrive seçeneğini bulamadım 10.7 indirip kurdum yine bulamadım , eski CCC silip bunu yükledim bu sefer CCC diye birşey yok... :S

Önce driverı ekle kaldırdan sil,
    sonra driver sweeper kur driverı güvenli kipte onunla sil
    çalışır.
  • Bu performans CFG'lerini kullanan bir çok kişinin fark edemediği ve bu sebeple yapmadığı Set Launch Options ayarlarını açıklamaya niyetlendim.Bu ayarları yapanlarda genellikle CFG'nin içindeki CFG sahibine ait ayarları alıp olduğu gibi kullandığından,bu ayarların PC'lere göre değişmesi sebebiyle istenilen performansı alamıyorlar.

Aşağı yukarı tüm performans CFG'lerinde "Set Launch Options"a aşağıdaki ayarların yazılması istenir fakat bu ayarlardan bazıları monitör ve donanım özelliklerine göre değişiklik gösterir.

STANDART AYARLAR

// -nojoy ;; Oyunu PC'de oynuyosanız,joystick kullanmayacağınızdan bu ayar ile RAM'den tasarruf sağlayabilirsiniz.
    // -noipx ;; IPX'leri iptal ederek RAM'den tasarruf sağlar.
    // -noforcemspd ;; Oyunda masaüstü fare hızı geçerli olur.
    // -novid ;; Oyun açılışında çıkan "Source Engine" ve Valve tanıtım videosunu iptal eder.Oyun daha hızlı açılır.
    // -noforcemparms ;; Oyunda masaüstü fare tuşu ayarları geçerli olur.
    // -noforcemaccel ;; Oyunda masaüstü fare ivmesi ayarları geçerli olur.
    // -window ;; Oyunu Windows perceresi modunda başlatır,performans artışı sağlar.
    // -full ;; Oyunu tam ekran modunda başlatır.Eğer PC'niz oyunu her seferinden sizden izinsiz pencere modunda açıyor ise kullanın.
    // -nocrashdialog ;; Konsolda veya oyun içinde karşımıza çıkan "xxx okunamadı","xxx yüklenemedi" gibi hataları görmemizi engeller.
    // -dev ;; Yapımcı modunu aktif eder ki ufakta olsa avantajları vardır.
    // -console ;; Konsolu aktif eder.
    // -dxlevel 81 ;; Oyunu DX8'de açar çok az bir görüntü kaybına karşı,gözle görülür bir performans artışı sağlar.

Buraya kadar yazdığım ayarları "Set Launch Options"a eklemeniz(eklemek için oyunu sağ tıklayıp Propoties'den Set Lacunh Options'u tıklayın) performansa olumlu yönden katkı sağlayacaktır.

DEĞİŞKEN AYARLAR

//-heapsize XXXX ;; Source Motoru için RAM'inizden ayrılacak kaynak miktarıdır.Standart değer değişken olmakla birlikte genellikle 256 MB veya daha azıdır.Tabii sizin RAM miktarını yüksek ise doğal olarak bunu kullanmak isterseniz.Bu ayarda bunu sağlar.

Bu komuta atanacak stabil değerin hesaplanması şu şekilde yapılmaktadır;

RAM miktarı(KB cinsinden)/2 (x 1024)

Örnek ile açıklamak gerekirse 2 MB RAM'iniz varsa.

[ 2048 / 2 (x 1024) = 1048576]'dan girmeniz gereken "-heapsize 1048576"dır.Daha yüksek değerler girdiğinizde RAM hataları ile karşılaşabilirsiniz.

Yok ben hesaba kitaba gelemem diyorsanız;

1 MB ise "heapsize 524288"
    2 MB ise "heapsize 1048576"
    3 MB ve üstü ise "heapsize 1572864"

// -32bit ;; 64-bit işletim sistemiz varsa bu komut oyunu 32-bit'te çalıştırmanızı sağlar.
    // -freq XX ;; Bu komuta atanacak değer monitörünüzün 'Refresh Rate' değerine göre değişir.Monitörünüz kaç "hz" ise o değeri girin.Monitörün desteklemediği değerleri girmek performans kaybına bile yol açabilir.

HIZLI ALT-TAB YAPIMI

//-w XXXX ;; Oyun çözünürlüğü "genişlik" ayarı
    //-h XXX;; Oyun çözünürlüğü "yükseklik" ayarı
    //-sw ;; Oyunu Windows pencere modunda açar
    //-noborder ;; Windows pencere modunda açılmış oyunlarda kenardaki çerçeveleri kaldırır.

Bu ayarlar ile oyunda ALT-TAB yapmanın Windows'ta ALT-TAB yapmaktan bir farkı kalmıyor.

Öncelikle masaüstünden özelliklere girerek "Görünüm ayarlarından" masaüstü çözürlüğümüzü öğrenelim.Kendimden örnek vermek gerekirse "1280x800" masaüstü çözünürlüğüne sahibim.

Örnek vermek gerekirse Set Launch Options'a aşağıdaki değerler girildiğinde oyunla Windows arasında ALT-TAB ile geçiş yapmak saliseler alıyor.

quote:

"-sw - noborder -w 1280 -h 800"(Siz burada kendinize uygun değerleri girmelisiniz.)

Son olarak konuyu toparlamak gerekirse;

quote:

-dxlevel 81 -w XXXX -h XXX -sw -console -sw -noborder -nocrashdialog -novid -heapsize XXXXXX -freq X -nojoy -noipx -noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd -novid -dev("XXX" yazan yerleri yukarıda anlatılan yöntemler ile kendinize göre ayarlayınız.)

Değerlerini Set Launch Options'a eklemek CFG'lerin düzgün çalışmasının yanında kendi başına bile performans artışı sağlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrim -- 31 Ağustos 2010; 13:46:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Avrim

Bu performans CFG'lerini kullanan bir çok kişinin fark edemediği ve bu sebeple yapmadığı Set Launch Options ayarlarını açıklamaya niyetlendim.Bu ayarları yapanlarda genellikle CFG'nin içindeki CFG sahibine ait ayarları alıp olduğu gibi kullandığından,bu ayarların PC'lere göre değişmesi sebebiyle istenilen performansı alamıyorlar.

Aşağı yukarı tüm performans CFG'lerinde "Set Launch Options"a aşağıdaki ayarların yazılması istenir fakat bu ayarlardan bazıları monitör ve donanım özelliklerine göre değişiklik gösterir.

STANDART AYARLAR

// -nojoy ;; Oyunu PC'de oynuyosanız,joystick kullanmayacağınızdan bu ayar ile RAM'den tasarruf sağlayabilirsiniz.
    // -noipx ;; IPX'leri iptal ederek RAM'den tasarruf sağlar.
    // -noforcemspd ;; Oyunda masaüstü fare hızı geçerli olur.
    // -novid ;; Oyun açılışında çıkan "Source Engine" ve Valve tanıtım videosunu iptal eder.Oyun daha hızlı açılır.
    // -noforcemparms ;; Oyunda masaüstü fare tuşu ayarları geçerli olur.
    // -noforcemaccel ;; Oyunda masaüstü fare ivmesi ayarları geçerli olur.
    // -window ;; Oyunu Windows perceresi modunda başlatır,performans artışı sağlar.
    // -full ;; Oyunu tam ekran modunda başlatır.Eğer PC'niz oyunu her seferinden sizden izinsiz pencere modunda açıyor ise kullanın.
    // -nocrashdialog ;; Konsolda veya oyun içinde karşımıza çıkan "xxx okunamadı","xxx yüklenemedi" gibi hataları görmemizi engeller.
    // -dev ;; Yapımcı modunu aktif eder ki ufakta olsa avantajları vardır.
    // -console ;; Konsolu aktif eder.
    // -dxlevel 81 ;; Oyunu DX8'de açar çok az bir görüntü kaybına karşı,gözle görülür bir performans artışı sağlar.

Buraya kadar yazdığım ayarları "Set Launch Options"a eklemeniz(eklemek için oyunu sağ tıklayıp Propoties'den Set Lacunh Options'u tıklayın) performansa olumlu yönden katkı sağlayacaktır.

DEĞİŞKEN AYARLAR

//-heapsize XXXX ;; Source Motoru için RAM'inizden ayrılacak kaynak miktarıdır.Standart değer değişken olmakla birlikte genellikle 256 MB veya daha azıdır.Tabii sizin RAM miktarını yüksek ise doğal olarak bunu kullanmak isterseniz.Bu ayarda bunu sağlar.

Bu komuta atanacak stabil değerin hesaplanması şu şekilde yapılmaktadır;

RAM miktarı(KB cinsinden)/2 (x 1024)

Örnek ile açıklamak gerekirse 2 MB RAM'iniz varsa.

[ 2048 / 2 (x 1024) = 1048576]'dan girmeniz gereken "-heapsize 1048576"dır.Daha yüksek değerler girdiğinizde RAM hataları ile karşılaşabilirsiniz.

Yok ben hesaba kitaba gelemem diyorsanız;

1 MB ise "heapsize 524288"
    2 MB ise "heapsize 1048576"
    3 MB ve üstü ise "heapsize 1572864"

// -32bit ;; 64-bit işletim sistemiz varsa bu komut oyunu 32-bit'te çalıştırmanızı sağlar.
    // -freq XX ;; Bu komuta atanacak değer monitörünüzün 'Refresh Rate' değerine göre değişir.Monitörünüz kaç "hz" ise o değeri girin.Monitörün desteklemediği değerleri girmek performans kaybına bile yol açabilir.

HIZLI ALT-TAB YAPIMI

//-w XXXX ;; Oyun çözünürlüğü "genişlik" ayarı
    //-h XXX;; Oyun çözünürlüğü "yükseklik" ayarı
    //-sw ;; Oyunu Windows pencere modunda açar
    //-noborder ;; Windows pencere modunda açılmış oyunlarda kenardaki çerçeveleri kaldırır.

Bu ayarlar ile oyunda ALT-TAB yapmanın Windows'ta ALT-TAB yapmaktan bir farkı kalmıyor.

Öncelikle masaüstünden özelliklere girerek "Görünüm ayarlarından" masaüstü çözürlüğümüzü öğrenelim.Kendimden örnek vermek gerekirse "1280x800" masaüstü çözünürlüğüne sahibim.

Örnek vermek gerekirse Set Launch Options'a aşağıdaki değerler girildiğinde oyunla Windows arasında ALT-TAB ile geçiş yapmak saliseler alıyor.

quote:

"-sw - noborder -w 1280 -h 800"(Siz burada kendinize uygun değerleri girmelisiniz.)

Son olarak konuyu toparlamak gerekirse;

quote:

-dxlevel 81 -w XXXX -h XXX -sw -console -sw -noborder -nocrashdialog -novid -heapsize XXXXXX -freq X -nojoy -noipx -noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd -novid -dev("XXX" yazan yerleri yukarıda anlatılan yöntemler ile kendinize göre ayarlayınız.)

Değerlerini Set Launch Options'a eklemek CFG'lerin düzgün çalışmasının yanında kendi başına bile performans artışı sağlayacaktır.

-noforcemparms
    -noforcemaccel
    komutunu yazmak gereksiz, neden oyunun içinden ayarlamak varken değiştirmek isteyince denetim masası hede hödö ile uğraşayım ?

Birde kişisel denemelerime dayanarak,
    800x600 windowed
    ve 800x600 full oynadığınızı varsayıyorum, windowed bende daha çok gpu/ram tüketiyor.

• Valla başklığa senin desteğin daha çok oldu açıkcası...
  • Konuyu olabildiğince düzenledim. Birde Alıntı yapan kişiler adına not yazdım. Sağolsun tfturkey sitesi daha önceden burdaki konuyu almışlar ama hiçbir bilgi yazmamışlar. Bende devreye girip söyledim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.