Şimdi Ara

Performans ve fps sorunlarına çözüm! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
6.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar var mı bu cfg ve hud lardan kullanan? (bir çok farklı cfg ve hud var) Açıklayıcı bilgiler var ama tecrübe bence daha önemli.. Kim neyi kullanıyor ve memnun mu? paylaşırsa sevinirim..
  • Kendimden örnek vermek gerekirse PVHUD ve Chris config kullanıyorum.
  • PC Gamer,en iyi(!) 5 alternatif Team Fortress 2 HUD'larını sizin için seçmiş.Seçimler çokta fena değil.

http://www.pcgamer.com/2011/01/27/the-best-alternative-team-fortress-2-huds/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khons

Arkadaşlar var mı bu cfg ve hud lardan kullanan? (bir çok farklı cfg ve hud var) Açıklayıcı bilgiler var ama tecrübe bence daha önemli.. Kim neyi kullanıyor ve memnun mu? paylaşırsa sevinirim..

Ben FlameHUD'u beğendim açıkçası. ancak önceden kurduğum bazı cfg ve HUDlar nedeniyle kurunca tam olarak düzgün çalışmadı ve menüdeki bazı ögeleri de kötü etkiledi. Kaldırmaya çalıştım, o da olmadı. Şimdi başım belada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avrim

PC Gamer,en iyi(!) 5 alternatif Team Fortress 2 HUD'larını sizin için seçmiş.Seçimler çokta fena değil.

default çok güzel bence yav diğerlerine alışamadım

• quote:

PC Gamer,en iyi(!) 5 alternatif Team Fortress 2 HUD'larını sizin için seçmiş.Seçimler çokta fena değil.

denemek lazım
  • DirectX parametresini yazdım, düzeltmek için sildim ama düzelmedi. Nasıl düzeltebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captor.

DirectX parametresini yazdım, düzeltmek için sildim ama düzelmedi. Nasıl düzeltebilirim?

Bir kereliğine -autoconfig yaz.
  • Yada konsola "mat_dxlevel 90" komutunu girin.
  • Teşekkürler.
  • Öncelikle sistemimdeki son durumu yazayım.
    - Script klasörü içerisinde tamamen FlameHUD'un scriptini kullanıyorum.
    - resource içerisinde bazı FlameHUD dosyalarını kullanıyorum ama OxideHUD'un da Scoreboardı var ve ana menü için de QuakeHUD'u attım(işte burası biraz problemli)

Bazı sorularım/sorunlarım var:

1. QuakeHUD'du indirdim(ana menüsü için) ve resource'a ait bazı dosyaları attım, ancak menü biraz yamuk oldu(sağa kayık). Tam olarak hangi dosyaları atmam gerek? Benim attıklarım:
    resource\ui'nin içindeki "MainMenuOverride.res"
    resource'un içindeki "ClientScheme.res" ve "GameMenu.res"
    galiba eksik attım veya "script"in içinden de bir şeyler atmam lazım ama eski scriptin içeriğiyle çakışabileceği için atmaktan çekiniyorum. veya QuakeHUD'la ilgili "sadece 16:10 boyutlarında" düzgün çalıştığı test edilip onaylanmıştır diye bir şey okuduğumu hatırlıyorum, benimki 16:9(ve değiştiremiyorum) acaba bundan kaynaklı olabilir mi?
    SS:
     Performans ve fps sorunlarına çözüm!

2. QuakeHUD'un içerisinde 2 tane font vardı, bunları yükledim ve scoreboardımdaki yazıların fontu değişti. O fontları Windows'tan kaldırdım ancak bir değişiklik olmadı. resource\ui'nin ve script'in içeriğini baştan sona yeniledim yine de scoreboard yazıları orjinal fontta değil. Ne yapmalıyım?

3. Oyunda ekranın sağ üst köşesindeki killnotices bölümü iyice küçüldü -FlameHUD'a ait 2 resource\ui dosyası ve script'ini attığım andan itibaren böyle oldu- tekrar eski boyutuna dönmesi için ne yapabilirim?

4. Takım arkadaşının üstüne geldiğin zaman oluşan bar(TargetID)'da takım arkadaşının canı rakamlarla yazmıyor ama FlameHUD'un Screenshotlarında görünüyordu.(FlameHUD'un TargetID dosyasını kullanıyorum) Bunun için belli bir komut mu var veya çözümü ne?
    SS:
     Performans ve fps sorunlarına çözüm!
    (normalde kırmızı satırlarda adamın canı kaçsa yazması lazım)

Bir de ayrı bir sorum var: Flare Gun'ı sıktıktan sonra hemen Flamethrower'a geçip sonra tekrar Flare Gun'a geri dönmesini sağlayan bir cfg olabilir mi?

GÜNCELLEME:
    - 2. sorunu çözdüm.(Resource ve Script'i silip Verify yaptım, QuakeHUD dosyalarını da silip tekrar indirdim.)
    - 1.si zaten sorun değilmiş -her ne kadar benimki orjinalinden de biraz sağda olsa da- zaten orjinalinde de o menü ögeleri Team Fortress 2 yazısıyla tam olarak aynı hizada başlamıyormuş.(QuakeHUD'un screenshotlarına baktım.)
    - Stormcaller'la biraz pyro cfg'si olayına el attık -fail olduk- ama zaten farkettim ki mermi doldurma zamanından kaçmak mümkün değil: sen Flare Gun'la sıktıktan sonra hızlıca Flamethrower'ı alıp sonra tekrar hızlıca Flare'a geri dönsen bile belli bir süre silahı sıkamıyorsun, oyun yemiyor.
    - Killnotices'ın da kaynağını çözdüm, FlameHUD'un "script" komutlarının içerisindeki bir bölümde yer alıyor, sadece birkaç değeri değiştirmek lazım. Belki TargetID sorunu da script komutlarının içerisinde, ona da rastladım bir yerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rei -- 31 Ocak 2011; 15:34:00 >

• quote:

Yada konsola "mat_dxlevel 90" komutunu girin.

95 ile 90 ın farkı nedir? DX 9.5 yok yazılım olarak. 95 yapıyo oyun ama
  • quote:

mat_dxlevel 90 - DX9 with Shader Model 2
    mat_dxlevel 95 - DX9 with Shader Model 3
    mat_dxlevel 98 - DX9 on DX10 hardware (SM 4)

http://developer.valvesoftware.com/wiki/Mat_dxlevel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrim -- 31 Ocak 2011; 23:23:35 >
  • OO 98 ide var demeek güzeel deniyim şimdi
  • bazı maplarda çok kötü fps düşüşü yaşıyorum. mesela cp_mountain de çatışma bölgesine giremiyorum. pc resmen çakılıyor. 18 sabit fps ! ve buna sövmemek elde değil. ki DX 8 de ve tüm özellikler kapalı olmasına rağmen... bi çözüm öneriniz varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainJack

bazı maplarda çok kötü fps düşüşü yaşıyorum. mesela cp_mountain de çatışma bölgesine giremiyorum. pc resmen çakılıyor. 18 sabit fps ! ve buna sövmemek elde değil. ki DX 8 de ve tüm özellikler kapalı olmasına rağmen... bi çözüm öneriniz varmı ?

yanlış anlamazsan bir şey soracam, alttan bi şey çalışıyor mu? çok yetersiz bi öneri oldu ama bende bi ara hayvan gibi donuyordu altta internet explorerda dh forum açıktı, kapadım explorerı, oyna döndüm pingin 10-20 azaldı donma da bitti. gerçekten 1 programın bu kadar fark etmesine şaşırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: gvngngr

quote:

bazı maplarda çok kötü fps düşüşü yaşıyorum. mesela cp_mountain de çatışma bölgesine giremiyorum. pc resmen çakılıyor. 18 sabit fps ! ve buna sövmemek elde değil. ki DX 8 de ve tüm özellikler kapalı olmasına rağmen... bi çözüm öneriniz varmı ?

yanlış anlamazsan bir şey soracam, alttan bi şey çalışıyor mu? çok yetersiz bi öneri oldu ama bende bi ara hayvan gibi donuyordu altta internet explorerda dh forum açıktı, kapadım explorerı, oyna döndüm pingin 10-20 azaldı donma da bitti. gerçekten 1 programın bu kadar fark etmesine şaşırdım

Yazılımlardan olduğunu zannetmiyorum. bu polypocket updateinden sonra böyle olmaya başladı. zaten oyuna girerken açık programları kapatıyorum. sadece eset, cfosspeed, usbdisk yazılımları çalışıyor. ki bunlar hep çalışırdı. dün Flame HUD u kurdum baya bi etki etti bi 10 fps kurtardım. Lerp kısmı 100 den 23 e indi. yanlız bu hud canımı sıktı. bazı silahlar görünmüyor ve crossair ler de değişmiyor

• Poly update den sonra bende de aşırı fps düşüşü var. Yani hatta bakıyorum eskiden tf yi ben p4 cihazla oynardım şimdi athlonla kasıyo oynayamıyorum. Ne değişti
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gvngngr

quote:

Yazılımlardan olduğunu zannetmiyorum. bu polypocket updateinden sonra böyle olmaya başladı. zaten oyuna girerken açık programları kapatıyorum. sadece eset, cfosspeed, usbdisk yazılımları çalışıyor. ki bunlar hep çalışırdı. dün Flame HUD u kurdum baya bi etki etti bi 10 fps kurtardım. Lerp kısmı 100 den 23 e indi. yanlız bu hud canımı sıktı. bazı silahlar görünmüyor ve crossair ler de değişmiyor

Brosel Hud 'u dene

• quote:

Orijinalden alıntı: nëar

quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Kartını yakmasına hiç bi program izin vermez zaten zor yani. Ancak driver hatası ile filan yakabilir. 80 derece riskli ama oynanmaz değil, ATI zaten kartları için 100 e kadar yolu var diyo

driver hatasıyla ekran kartı yandığı nerde görülmüş saçma sapan fikirler üretmeyelim.

Bu mesajı arada görmemişim. Geç de olsa cevap veriyim. Bilmeden konuşmanın tavan yaptığı yerdeyiz, donanım dünyasından habersiz gençlerin burada konuşması üzer beni. nVidia'nın driverıyla kartları yanan "en az" 30 kişi vardı sadece bu forumda. Dikkatinizi çekerim sadece bu forumda. Bu forumda nVidia GPU kullanıp sürekli güncelleyen kişi sayısı kaçtır acaba? Bas bas bağırdılar yeni driverı yüklemeyin diye. Zaten bu olaydan sonra nVidia driverı çekti, yenisi verildi siteye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 20 Şubat 2011; 22:29:15 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.