Şimdi Ara

Perfume: The Story of A Murderer (2006)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • filmin adı Perfume- The Story of A Murderer Türkiye'de Koku - Bir Katilin Hikayes ismiyle vizyona girecek önümüzdeki hafta. İmdb notu 7,4 beyazperde notu ise 8,4
    http://www.perfumemovie.com/
    http://www.imdb.com/title/tt0396171/
    Filmin yönetmeni Tom Tykwer ı Run Lola Run filmi ile hatırlayacağız. Run Lola Run filmi ile başarılı olan yönetmen bu filmi ile de kanımca başarılı bir iş çıkarmış.
    Filmin senaryosu Patrick Süskind'in en çok satanlar listesinde uzun süre kalan kitabından uyarlandı. Açıkcası kitabı okumadığım için filmin kitabı ne kadar iyi yansıtıp yansıtmadığını söyleyemeyeceğim. Fakat film baştan sonra sizi hiç sıkmadan sürüklüyor. Özellikle sonu kimileri tarafında beğenilmese de ben sonunu çok beğendim. Klasik sürpriz sonlardan biri.

Filmin konusu kısaca şöyle
    Jean Baptiste Grenoille(Ben Whishaw) küçüklüğünden beri her şeyin kokusunu ayır edebilmektedir. Kimsesizler yurdunda başlayan hayatı, kötü koşullarda devam etmiştir. Fakat Pariste parfüm kokusunu almasıyla çok başarılı bir parfümcü çırağı olur. Sonrasında ise aşık olduğu kadın kokusunu elde etmeye çalışır.

İnternette dvdrip leri de yavaş yavaş çıkmaya başladı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• SPOILER

ben izledim ilk çıktığında filmde o zamanın tasvirini çok iyi yansıtmışlar ama benim anlamadığım bi nokta var filmin sonunda jean baptiste bütün parfümü kendine döktüğünde çevredeki insanlar tarafından öldürülüyor mu acaba kitabı okuyan varsa yardımcı olabilir

SPOILER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poweruser0 -- 14 Şubat 2007; 16:07:42 >
  • evet kitabın sonu da bu şekilde bitiyor. ama keşke filmin sonunu söylemeseydin bence mesajının başına ve sonuna spoiler yaz ki uyarıyı dikkate alıp okumayacaklar olabilir
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telsim81 -- 14 Şubat 2007; 23:37:54 >
  • kız arkadaşım izlemiş gerçekten çok güzel filmdi dio çok merak ediorm
  • "Fazla hırs adamı ölüme götürür" diye düşünenlerin "heh" diyebileceği bir film. Çok güzel diyemeyeceğim kitabı da varmış sanırım okumadığımdan, ama merak eden varsa izlesin pişman olmaz.
  • Bende izledim türkçe dublajlı gerçekten güzel ve ilginç bir film
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaa sonu çok saçma olmuş fantastik bi biçimde değilde daha gerçekçi birşey yapsalardı güzel olurdu.
  • evet bence de sonuna kadar izlettirdi film kendini ama sonu daha güzel olabilirdi
  • çok manyak film ya evde duruyo dvixi harika bir film bence
  • ben beğenmedim ama idare eder. 5/10
  • kitabını okumadıgım için pişman oldum.film gayet güzel ama önce kitabını okuyup sonra izlemek daha güzel olur sanırım.
  • bnde diorum nasıl gelcek hafta vizyona girebiliriyor 1 senelik film
    meger konu hortlamış
  • Ben kitabını okumadım, sinemada izlemiştim filmi. Konusunun ilginçliği bir yana, o dönem filmde gerçekten çok güzel yansıtılmış.
  • Bence sonu çok saçma bağlanmış. 7/10
  • bence film süperdi arkadaşlar gecen dvd den izledim tek kelimeyle harika

bu arada valinin kızı rolündeki 17 08 1990 doğumluymuş yani bu filmi çevirdiğinde 16 yaşındaymış.

Perfume: The Story of A Murderer (2006)
  • süper film
  • Filme gitmiştim harika bir filmdi özellikle senaryo mükemmeldi daha önce hiç işlenmemiş bir konu. AMA tüm Fransız yapımlarında olduğu gibi bundada o güzelim senaryoyu hayata geçiremeyen başarısız bir fransız yönetmen vardı.
  • güzeldi ama kitabı kadar değil sonunu anlamayanlar kitabı okurlarsa çok rahat anlayacaklardır
  • moviemax bu ay paso yayınladı ama hiçbirinde başından sonuna izleyemedim... Bi ara izleyeceğim çünkü arkadaşlarım beğenmiş...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.