Şimdi Ara

Perikardit Geçiren Var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
27
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

9 Ocak günü hastaneye gidip kan testi ve rutin kontroller için muayene oldum. Sonrasında göğsümde uzun süredir ara ara baskı ve batma hissi olduğu için ve ailede kalp hastalığı geçmişi olduğu için kontrol amaçlı kardiyoloji bölümüne başvurdum. Kardiyolog, EKO ile inceledikten sonra mitral kapakçığımda sızıntı olduğunu söyledi ve batma hissim 1 ay içinde geçmezse tekrar gelmem gerektiğini belirtti. Aradan 2-3 gün geçtikten sonra nefes darlığı, çarpıntı gibi belirtiler ortaya çıktı. Sabah akşam boyunca geçmedi, nihayetinde gece kalp krizi geçiriyorum sandım ve apar topar acile gittim. Acildeki doktor EKO çekerek perikardit olduğumu söyledi, 600 mg'lık bir ilaç yazıp gönderdi.

3-4 gün sonra bir profesör kardiyolog buldum (KKTC'de yaşadığım için profesör bulmak zor). Durumu anlatıp muayene oldum, kan tahlili yaptı ve D vitaminimin düşük olduğunu gördü. Kullanmakta olduğum ilacın dozunun 600 mg değil 800 mg olması gerektiğini söyledi. Ayrıca kırmızı bir hap daha yazdı. Bir hafta sonra, iş yerinde ofiste otururken bayıldım ve tekrar apar topar acile gittik. MR çekildi, kan tahlili yapıldı, sonuçlar aynıydı ve ilaçları kullanmam gerektiği söylendi. Geçmezse tekrar gelmem gerektiği ifade edildi.

Sonra doktorun ilgilenmediğini düşündüğüm için farklı bir doktora gittim. O doktor ilaçların doğru olduğunu, devam etmem gerektiğini söyledi ve günlük dozu 2'den 3 sefere çıkardı. Ayrıca başka bir kapakçıkta da sorun olduğunu belirtti. Ağrım azalmaya başladı, 4 gün rapor alıp dinlendim ve iyi geldi. 800 mg'lık ilaç bittikten sonra tekrar yakınmaya başladım ve profesör kardiyoloğa gittim. Kapıda "Neden geldin?" şeklinde bir soruyla karşılaşınca şok oldum. Durumu anlatmaya çalıştım, fakat D vitamini haplarım bitince gelmem gerektiğini söyledi.

Son bir kaç gündür gayet iyiydim, fakat 7 Şubat 2025 tarihinden itibaren tekrar batma ve nefes darlığı başladı. Ne yapacağımı bilemiyorum. Şu anda 2 merdiven çıkarken nefes nefese kalıyorum, çarpıntı olması da sinirimi bozuyor. Artık gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mıdır? aynı durumu yaşayan birileri.

• Öncelikle geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.

Konunun uzmanı değilim ancak şu kadarını biliyorum.İnsanda herhangi bir rahatsızlık hastalık olduğunda doktorlar test tanı tedavi şeklinde ilerliyor.Sizin testinin ve tanınız usulünce yapılmış sıra tedaviye geldiğinde örnek verelim biri ilaç biri cerrahi ki cerrahi genelde son seçenek olduğu için yapmak istemezler.Doktor doktor gezmişsiniz ve size uygun tedavi olarak ilaç görmüşler doktorlarınızı dinleyecek ilaçlarınızı kullanacaksınız.

Onun haricinde doktorunuza daha fazla neler yapabilirim neler yapmamalıyım gibisinden sizi bilinçlendirmesini ve yenilikçi tedaviler var mı gibi sorabilirsiniz.Ancak doktorların kararı ilaçsa ilaçtır başka bir müdahaleye gerek olsa emin olun söylerlerdi.Konu hakkında bilinçlenmeniz en iyisi olur.İnsan bilmediği şeyden korkar.

• İyi dileklerin için teşekkür ederim. Haklısın, doktorların yönlendirmesi önemli ve verdikleri tedaviye uymak gerekiyor. Ancak yaşadığım süreçte farklı doktorlardan farklı yaklaşımlar gördüğüm için ister istemez kafam karıştı. Beni en çok düşündüren şey, şikayetlerimin dalgalı bir şekilde devam etmesi ve kesin bir çözüm bulamamış olmam. İlaca devam etmem gerekiyorsa neden ilaçları tekrardan yazmadı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKT tedavisi olan var mı?
    2 yıl önce açıldı
    Demir Eksikliği Olan Var mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.