Şimdi Ara

Periyodik Bakım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2011 Symbol 1,5 DCI aracımın periyodik bakımını yaptıracağım .Araç 134 binde, en son bakımı 127.000 de yapıldı ancak 1 seneyi geçti...Servis fiiyat olarak 340 tl istedi.. Yağ değişimi (Mobil yada Elf) + filtre değişimi (yağ,hava,polen,mazot- Orjinal Renautl Mais ürünleri). Ayrıca fren balata kontrolü yapılacak.. Sizce fiyat iyi midir? .Periyodik bakım için dikkat etmem gereken başka şeyler nelerdir ?.. Teşekkürler

• bunların hepsi sanayi de daha ucuza gelebilir. hepsi 280tl tutar hesabıma göre. 5litre yağ elf 93 tl bu 4 litre ise daha az tutar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

bunların hepsi sanayi de daha ucuza gelebilir. hepsi 280tl tutar hesabıma göre. 5litre yağ elf 93 tl bu 4 litre ise daha az tutar.

280 tl ye işçiliği dahil mi diyorsunuz?
  • aynen kabataslak parçaları kendiniz alıp taktırmanız lazım. bir tek zor işçilik mazot filtresi değişimi. gerisi ucuz işçilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

aynen kabataslak parçaları kendiniz alıp taktırmanız lazım. bir tek zor işçilik mazot filtresi değişimi. gerisi ucuz işçilik.

Öyle yapacağım muhtemelen. Teşekkürler Üstad..
  • Hocam 3-5 e bakmayın km si yüksek aracınızın bence servise gidin başka birşeyler çıkabilir.
  • uygun fiyat vermiş,bana benzinli için 330 vermişlerdi.
    bence bakım yaptırmayın az kullanmışsınız,içiniz rahat etmiyorsa yağını değiştirmeniz yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 gün önce 2012 1,5 DCİ Symbol aracımızı 350 TL ile bakım yaptırdık.

Yazdığınız bakımları yaptı ne eksik ne fazla.
  • fiyat normal daha azı yine buyuk bi ozel serviste olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RitueL

Hocam 3-5 e bakmayın km si yüksek aracınızın bence servise gidin başka birşeyler çıkabilir.

Renault serviste bende çalıştım,bahsi geçen bakımları malesef pişsin diye en yeni elemanlara ve stajyerlere yaptırıyorlar. Servisteki ehli ustalar peridiyodik bakımla pek ilgilenmez bu yüzden sanayideki iyi bir ustanın bakım yaparken arıza bulup tesbit etmesi servistekinden daha olağandır.
    Aracın garantisi vs vardır orası ayrı ama ben olsam yağ filtre değişimini sanayide yaptırırdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herhangi bir bakım malzemeleri satan yere gidip malzemeleri 150 civarına alıp 50 lira işçilik ödeyip 200 liraya halledebilirsiniz.Renault logosu gördüğünüz her tamirhanede yapılması kolay bir işlem.
  • Elf 5-30 + orjinal mazot filtresi diğer filtreler yan sanayi olmak üzere 250 tl toplam maliyetle ,güvenilir bir ustaya yaptırdım. Bilgilendirmeler ve yorumlar için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.