Şimdi Ara

4x4 tavsiyesi, 4x4 araçlar çok masraflı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
13.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 60 bin bandında alınabilecek arazide en iyi otomatik 4x4 suv hangisidir ve bu suvların masrafları çok olur mu yürüyeninden lastiklerine kadar motorundan elektrik tesisatına kadar normal bir otomobil ile arasındaki fark ne kadar olur ortalama ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Qashqai, kadjar, tiguan, 500X gibi çakma suvlar arazide aşırı kötüdür. Özellikle 17-18-19" faça jantlı olanlarla asfalttan inmeyi bile denemeyin lastik masrafıyla 5 dakikaya geri çıkarsınız.

Onun dışında arazide ne yaptığınıza bağlı. Geçen Hilux ile off-road'a gittim yarım günde olanlar;
    * plakalik kırıldı. Fark etmesek plaka gidiyordu.
    * egzoz yamuldu. Neredeyse kopuyordu.
    * 3 farklı çeki halatını kopardık.
    * ön tampon yerinden çıktı.
    * sisler su aldı.
    * arka tampon yamuldu.

Yani araziye girersen bunlar standart arazi yaşantısı. Arabanın bir yerini kırıp kırmamak sana bağlı.
  • Qashqai, kadjar, tiguan, 500X gibi çakma suvlar arazide aşırı kötüdür. Özellikle 17-18-19" faça jantlı olanlarla asfalttan inmeyi bile denemeyin lastik masrafıyla 5 dakikaya geri çıkarsınız.

Onun dışında arazide ne yaptığınıza bağlı. Geçen Hilux ile off-road'a gittim yarım günde olanlar;
    * sisler su aldı.
    * arka tampon yamuldu.

Yani araziye girersen bunlar standart arazi yaşantısı. Arabanın bir yerini kırıp kırmamak sana bağlı.

• Hocam hilux l200 navara gibi benzeri pikapların yaklaşma açıları dar olduğundan çok oluyor bu tampon vurma olayı felan birde köprüden geçemiyor bildiğim kadarıyla bu araçlar ticari gözüktüğü için doğru mu ? Vergisi felanda çok diyorlar.O yüzden düz suv bakıyorum.

• 50 -60 bandında hafif arazi koşulları için araçlar olabilir.Offroad araçlarında kasa kabin lastik vs yeniden yapılandırılır.Hafif arazi için genelde suv toyota rav4, dacia duster 4wd,kia sportage4x4,hyundai tucson4x4 vs olabilir.Ticari kamyonet gibi vs onlarda yine hafif- orta arazide işe yarar.AĞır araiz şartlarında bunları yükseltip yeni çamur tipi lastik takılıyor.Şnorkel , çeki halatı, ön tampon takılıyor veya şasi kesilip kısaltılıyor yaklaşma uzaklaşma açıları iyileşsin diye.
  • Suzuki jimny

• kullanım amacınız ne olacak?
    off-road mı?
    sadece hafif arazide gezinti mi?
    Öncelikle bunu netleştirmeniz lazım...

otomatik değil ama 4x4 çok amaçlı (hem offroad hem de gezinti) aracı olarak en çok tuttuğum dacia duster 4x4' tür.
    eğer off road yapacaksanız aracınıza bazı ekipmanlar ekletmeniz gerekir. masraflı iştir.
    bunu dışında suzuki grand vitara'nın otomatikleri, nissan terrano veya opel frontera otomatiklerde hafif off road için yeterli olur.

• Ula kimsede defender dememis

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4x4 araç tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sizin ilacınızın Suzuki Jimmy olduğunu düşünüyorum. O fiyatlara bulunur otomatik vites

• kocatepe K kullanıcısına yanıt
    Tüfeğimi kamp malzememi felan alıp kafamın estiği yere gitmek istiyorum o yüzden 4x4 arıyorum, ağır arazide çıkabilir karşıma hafif arazide orasını bilemem bana beni şıp diye yolda bırakmayacak bu paraya arazi kabiliyeti en iyi araç lazım.Otomatik olması öncelik sebebimdir ama şart değil manuelde süreriz.Zaten pek bir seçenek yok bahsettiğiniz araçlar var.

• öyle bir araç üretilmedi hem konfor hem engel aşma
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Konforlu olsun demedim ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A8D122BA5

Konforlu olsun demedim ki
    öyle ise lada niva ile başmanı tavsiye ediyorum ucuza alınır yürütmeside ucuzdur. zaten 1 yıl sonra pajerodan çıkarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

öyle ise lada niva ile başmanı tavsiye ediyorum ucuza alınır yürütmeside ucuzdur. zaten 1 yıl sonra pajerodan çıkarsın

Alıntıları Göster
    Nivalar çabuk çürüyor diyorlar kasası hemen pas tutuyormuş, zaten çok küçük suvlar bize gelmez.Ailenin tek aracı olacağı için inip binmesi kolay 4 kapılı bir suv olması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A8D122BA5

Nivalar çabuk çürüyor diyorlar kasası hemen pas tutuyormuş, zaten çok küçük suvlar bize gelmez.Ailenin tek aracı olacağı için inip binmesi kolay 4 kapılı bir suv olması lazım.

Alıntıları Göster
    Çürümesin dersen defender bakman gerek denize park et çürümez.
    Nivanın 4 kapıları nadırde olsa var.
    Biraz paraya kıyarsan eğer suzuki vitara
    Satmak sorun değil dersen 2005 üzeri freelander bunlar bmw motor jatko şanzımanlı oluyor kalitelidir

• Acaba şöyle bir şey işinizi görür mü?

Daha hardı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC8BE145A -- 30 Eylül 2019; 5:40:19 >

• suzuki grand vitara 2lt benzinli otomatik olanları var. Hem donanımlı hem de 4çeker.

Öte yandan jimny de bakılabilir.

Küçük çocuk gibi dur şu çamura da saplayayım kendimi çıkarayım diye debelenirsen sanayiden çıkmazsın. Gerçekten off road kafasını çözebilmiş değilim. Normal arabanın gidemediği ama 4çeker aracın normal gidebileceği yerler yerine nerede arabanın geçemeyeceği, hasar alacağı yer varsa oraya sokuyorlar. Bir arkadaşım da off roadcu, bu sene araba harap oldu. 1yıldır tamir edeceğim diye uğraşıyor kullandığı süre bu yıl en fazla 5-10gündür hala sorunlu

Suzukilere alternatif sleeper off-road mevcut.
    Mitsubishi Outlander turbo, evo motorlu 4çeker ve 202 beygir, 303nm tork, lpg ile binilebilir.

• Tek kapı 1.6 Grand Vitara alın keyfinize bakın. 50-60 liraya Jeep'e, Defender'a girmeyin derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arazi deyince aklıma Toyota 4Runner geliyor. Hiç deneyimleyemedim. Türkiye’de galiba yenileri yok.

• AT lastikli bir Duster 4x4 çoğu yerde işinizi görebilir. Duster Offroad Türkiye klübünün etkinliklerinde parkura giren giren araçlardan bir tanesine yolcu olarak katılabilirsiniz. Sonra sizin için yeterli mi değil mi karar verebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Qashqai, kadjar, tiguan, 500X gibi çakma suvlar arazide aşırı kötüdür. Özellikle 17-18-19" faça jantlı olanlarla asfalttan inmeyi bile denemeyin lastik masrafıyla 5 dakikaya geri çıkarsınız.

* sisler su aldı.
    * arka tampon yamuldu.

Hocam bende bir Hilux kullanıcısıyım ve araçta yaşadığınız şeylere diyecek bir lafım yok bunlar olabilen şeyler fakat aklımda bir soru var.
    Siz araçla nasıl bir araziye gittiniz acaba ? Tank test alanına falan mi girdiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51C189DEA -- 30 Eylül 2019; 14:26:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.