Şimdi Ara

Periyodik Bakım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar. 1.6 hdi motorlu peugeot 407 kullanıcısıyım. Bilgisi olan arkadaşlar aracımın periyodik bakımıyla ilgili yardımcı olursa sevinirim.

Öncelikle aracımda 5w30 yağ kullanıyorum ve yetkili serviste değişim aralığının 15.000 km olduğunu söylediler. Kitapçığında da aynı şey yazıyor. 15. kmyi 1 yıl olmadan dolduran ve şehir içi ve uzun yolda km yapan biriyim. Yağı 10.000 de değişip işimi garantiye almalımıyım veya 14 15.000 km de bir değiştirsem sıkıntı olur mu?

Birde aracımın yağ filtresi 45.000 km de bir değişiyormuş. Bu epey uzun bir süre değil mi? Geçen bakımda değistirmeyi talep ettim fakat daha km'nin dolmadığını söylediler. Mazot filtresinin ortalama ömrü nedir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yağ numarası ve yağ değişim aralığı doğru. Uzun yol ise 15 bin km ideal aralık.

Mazot filtresi ise 30 bin km de bir değişir yani her iki bakımda bir.

• Yağ filtresi her yağ değişimiyle beraber değişiyor. Yağı 10.000 kilometre değiştirirseniz daha iyi olur, GT1544v turbo oldukça hassas yapıda ve yağ kalitesi bu turbonun uzun ömürlü ve sorunsuz olması için önemli. Aracınız 2009 model ve üzeri partikül filtreli tipse 5w30 düşük sülfürlü yağ kullanmanız gerekir. 2008 model ve altıysa en ideal yağ 5w40 dır. Mobil Super S 3000 5w40 kullanabilirsiniz.
    45.000 kilometrede bir değişen yakıt filtrenizdir. Her yağ değişiminde hava filtrenizi değiştirin.
  • 15.000 km yada 1 yıl. Hangisi önce gelirse.
    Siz zaten 15.000 km yi 1 yıl dolmadan yapıyormuşsunuz.

Bu yüzden daha düşük km lerde bakım yapmanın çok bir getirisi olmaz. Mühendisler bu rakamları kafalarına göre belirlememişlerdir. (Ama birazdan ben 10.000 de bir yapıyorum çok fark ediyor diyenler gelir.)

Yağ filtresi her bakımda değişir orada bir yanlış bilgi var.

45.000 km yada üç bakımda değişen mazot filtresi.

• Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Yukarıda yanlış yazmışım, 45 binde bir değişen mazot filtresi yağ filtresi değil. Bana aralığı uzun gibi geldi fakat normal ise sorun yok.

@mbulur hocam aracım 2007 model partikül filtresiz olanlardan. 2 bakımdır 5 30 yağ koydurdum serviste, önceki sahibi servis kayıtlarında 10 40 yağ kullanmıştı. Bunun motor ömrü için eksi bir yönü olur mu? Daha açık olarak 5 30 ile 5 4p arasında hissedilir bir fark var mıdır? Yardımlarınız için teşekkürler.

• 5w-30 yağ kullanın aracınız için daha iyidir yağ yakmıyorsa motor sabahları daha rahat çalışır ve koruması daha iyidir,Mazot filitresini iki bakımda bir değiştirin hava filitresi yağ filitresi ni her bakımda , polen filitresinide her bakımda değişebilirsiniz bu sizin sağlığınız için daha iyi olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.