yeni üye oldum ve ilk mesajım aracım 2003/megan-alize 1.6 benzinli sorularım şunlar;acemilik işte aracının bakımını kendi yapan arkadaşlar varmı? yağını,filitreleri,bujileri aldım kendim yapabilirmiyim? elf 10/40 yarı sentetik yağ kullanıyorum. kaç bin kmde azami bir daha değiştireyim. bujilerin,benzin,yağ,hava,polen filtrelerinin kullanma ömrü ne kadardır. bildiklerinizi anlatırsanız sevinirim.
hocam bu değişimleri kendi başına yapabileceğini sanmıyorum, en iyisi götür servise veya sanayiye değiştirsinler. aracınıda her sene bakıma sokarsan daha sağlıklı olur.
Dostum 4litre elf yağ 60 lira + yağ filtresi 7 lira senede 1kez yada 15.000 kmde değişecek hava filtresi 10-15 lira onuda 15 kmde değiştir ara sıra çıkar temizle bujiler 30.000 kmye kadar orjinal 4 adet 20 lira polen filtrenide senede 1 değiştir oda 15 lira toplam:117 YTL 20 YTL işçilik verirsin olur biter
Bakımları kendinizin kolaylıkla yapması zor, zira yeni nesil ototmobillerin bakım konseptleri farklı.. Ancak, bazı basit ayar ve değişimleri kendiniz yapabilirsiniz, hava filtresi değişimi, antifriz ilavesi vb..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme