Şimdi Ara

Persepolisi izlediniz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Persepolisi izlediniz mi?

(En Son Oy Tarihi: 8.8.2010)
Giriş
  • Bir kez daha neden"İran yolunda gidiyoruz" dememizin sebebini anladım...İzlemeyenler bu gece yine tekrarını cncbe de izleyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Agwe_ -- 15 Mayıs 2008; 0:43:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _Agwe_

Bir kez daha neden"İrana yolunda gidiyoruz" dememizin sebebini anladım...İzlemeyenler bu gece yine tekrarını cncbe de izleyebilirler.

tekarı saat kaçtta söylerisin lütfeen
  • quote:

Orjinalden alıntı: mercuryy

quote:

Bir kez daha neden"İrana yolunda gidiyoruz" dememizin sebebini anladım...İzlemeyenler bu gece yine tekrarını cncbe de izleyebilirler.

Valla cncbede gösterilen filmlerin tekrarı illa gece gösteriliyor ben hep denk geliyorum.Herhalde gece 2 veya 3 gibi tekrarı yayınlanır.
  • kaçıranlar tekrarını mutlaka izlesin.süper bir animasyon film
  • Ben o kızın sokaktan kaset aldığı sahnede çok üzüldüm.Bu kadar mı yobazlık olur gerçekten...Kasetler kara borsaya düşmüş millet köşelerden kaset alıyor.Metalci çıktı ama iron maiden i aldı hemenBen müzik bile dinleyemeyeceksem senin getirdiğin islami cumhuriyetin özgürlüğü nerede kaldı peki?

Kesinlikle izleyin filmi.Gece tekrarı var bir daha zor çıkar tv de böyle bir yapım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Agwe_ -- 15 Mayıs 2008; 0:52:53 >
  • filmde görülenler iranda yaşananların daha 10 da 1 i bile değil.

bugün bile iranda halk tümüyle değilse de kısmen yönetimden memnun. yani rejimin arkasında bir destek var.
    işin o kısmına inmeden yalnızca devrimle birlikte eski yapıları çöken bir ortasınıf iranlı ailenin hayatını
    esas alarak filmi hazırlamışlar.

fransız solunun iran devrimine bakış açısını yansıtan bir film olmuş. tarafsız davranmamışlar.

yine de oldukça iyi hazırlanmış olduğunu söylemeliyim. üniversite yıllarımda tanıdığım iranlıların
    anlattıkları ile paralel bir konusu vardı. filmde de gerçek hayat hikayelerinden yararlanıldığı anlaşılıyor.

iran da ne oluyor dersek:
    iranda söz ayağa düşmüş. yönetim devrimden beri 30 yıldır en alt tabakadan insanların desteğine dayanan
    bir mollalar sultasının elinde. zamanında gelişmiş bir orta sınıf yaratamayan iranda yönetimin ayaktakımının
    desteğindeki gericilerin eline geçmesi çok normaldi.

bugün bizim ibret almamız gereken temel esas da bu zaten. biz de de 30 yıl devam eden yüksek enflasyon
    sonunda o ünlü 2001 krizi ile taçlandı ve toplumdaki tüm yapı bozuldu. ben çocukken bile toplumun
    ahlaki yapısı bu kadar bozulmamıştı. şimdi orta sınıf eridi. kronikleşmiş yoksulluk içinde yaşayan
    kalabalık kitleler oluştu. lümpen bunlar. çıkarları için ahlakdışı yöntemlere başvuran ve kendilerinin
    üstte olduğu bir dikta rejimi isteyen insanlar.

filmde iranda sınıfların bozulması üzerine bir şey yoktu. batılı bir ülke geri kalmış ülkelerdeki yoksulluğun
    asıl sorumlusunun kendileri olduğunu bildiği için bu konuları es geçmiş. çılgınce bir dini fanatizm ve
    ilkel bir diktatörlüğün topluma egemen olduğunu gösteriyor ama bunun temel nedenlerine inmiyor.

biz de de olurmu derseniz:
    oluyor zaten. gerçi türkiye iran değil ve devir de o devir değil. ama biz de de kendine özgü benzer bir yapı
    gelişiyor. bu toplumda da orta sınıf yokoldukça yoksullar güçleniyor. toplumun en alt sınıfının desteğini
    toplayan bir yobazlar sürüsü biz de de ülkeyi elegeçirme yolunda ilerliyor.
    belki irandaki kadar kötü olmaz. ama hiç olmaz değil. biz de de olur. içinde yaşadığım ve gözlemlediğim
    yapı bu gidişatı açıkça gösteriyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: mercuryy

quote:

2.30 da bu gece başlıyacak yarım saat sonra
  • Türkiye bence İranın yaşadıklarını asla yaşamayacaktır. Her iktidar sona erer her hükümet biter, maddi herşey yenilenir... Ama film güzeldi sonlarını izlemedim gerçi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.