Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle geçmiş olsun, yaşadıklarınıza kendi başıma gelmiş kadar üzüldüm. neyseki az zararla atlatmışsınız buna şükür.

daha önce anadolu sigortadan ben de araç aldım. bir süre kullandım, yakıt sarfiyatı ve vergisinin fazla olması nedeniyle sattım. satarken ilana ağır hasarlı olduğunu da yazdım. ilanı kaldırmadan son gün çıktısını alıp, noter satış kağıdımın arkasına taktım ve hala tutuyorum. yarın bir gün ben bilmiyordum olmasın diye.

benim merak ettiğim, davayı kazandınız ama paranızı alabildiniz mi?
  • Aynı olay benimde başımda var saolsun Selçuk Beyinde yardımıyla dava açtım. 7. ayda başıma geldi olay hemen ihtarname çekip karşı tarafa bildirdim ve 3 ay anlaşmaya çalıştım olmayınca mahkemeye verdim. Halen dava günü bekliyorum. Ülkemiz şartlarında bu tür olaylar malesef çok yaygın. Kesinlikle sineye çekmeyin arkadaşlar bişey elde edemezsin diyenlere de itimat etmeyin. Kanun ve emsal kararlar zaten açık olarak yazıyor. Satıcı sattığı malın gizli kusurlarından sorumludur. Başına böyle olay gelen arkadaşlara en önemli tavsiyem (yaşanan olay üzerine insana koysada) 100 lira daha verin noterden ihtarname çekin.
  • Nephilis N kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Nephilis

Arkadaşlar,
    Ben avukatım. Yargıtayın pert araçlarla ilgili davacılar lehine bir çok kararı var. Hakkınızı yargı önünde aramaktan çekinmeyin. Hiçbir fikri olmadan zikri olan bilgisiz insanlarında yanlış yönlendirmelerine aldanmayın. Örnek isterseniz bir üst iletiye bakabilirsiniz.

quote:

Mesleğimi Hatay Antakyada icra ediyorum. Bu bölgede yaşayan forum üyeleri özel mesajla tarafıma ulaşırlarsa tabiki yardımcı olurum. Şu anda sürmekte olan ve lehimize sonuçlanacağına emin olduğum bu türden bir davam var. Dava sonuçlandığında sırf senin gibi zerre kadar hukuki bilgisi olmadan burada atıp tutma seviyesizliğini gösteren birine kapak olsun diye de kararı taratıp buraya ekleyeceğim arkadaşım. Sana daha fazla cevap yazıp kıymetli zamanımı daha fazla seninle harcayamam. Dediğim gibi bahsettiğim çevrede bu tür bir mağduriyet yaşayan bir forum üyesi mevcutsa tarafıma özel mesaj ile ulaşabilir.. Herkese iyi akşamlar.. (adolfhitler35 rumuzlu üye hariç)

Demiştim.
    Üstteki mesajımda bahsettiğim davamız lehimize sonuçlandı. Gerekçeli karar yazıldığında kararı tarayıp buraya eklerim.

Not: Forumda paylaşılan bu konudaki lehe Yargıtay kararlarına rağmen bu davayı kazanamazsınız diyerek hiç bir hukuki bilgi ve nosyonu olmadan atıp tutan ve kendisini insanları yanlış yönlendirme diye uyardığımızda da şahsıma "Siz avukatlar böylesiniz, paramızı alalım da vatandaşa ne olursa olsun dersiniz" şeklinde hakaret eden @Adolf35 isimli terbiyesize de kapak olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nephilis -- 13 Ocak 2015; 16:10:16 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar,
    Ben avukatım. Yargıtayın pert araçlarla ilgili davacılar lehine bir çok kararı var. Hakkınızı yargı önünde aramaktan çekinmeyin. Hiçbir fikri olmadan zikri olan bilgisiz insanlarında yanlış yönlendirmelerine aldanmayın. Örnek isterseniz bir üst iletiye bakabilirsiniz.

quote:

Mesleğimi Hatay Antakyada icra ediyorum. Bu bölgede yaşayan forum üyeleri özel mesajla tarafıma ulaşırlarsa tabiki yardımcı olurum. Şu anda sürmekte olan ve lehimize sonuçlanacağına emin olduğum bu türden bir davam var. Dava sonuçlandığında sırf senin gibi zerre kadar hukuki bilgisi olmadan burada atıp tutma seviyesizliğini gösteren birine kapak olsun diye de kararı taratıp buraya ekleyeceğim arkadaşım. Sana daha fazla cevap yazıp kıymetli zamanımı daha fazla seninle harcayamam. Dediğim gibi bahsettiğim çevrede bu tür bir mağduriyet yaşayan bir forum üyesi mevcutsa tarafıma özel mesaj ile ulaşabilir.. Herkese iyi akşamlar.. (adolfhitler35 rumuzlu üye hariç)

Demiştim.
    Üstteki mesajımda bahsettiğim davamız lehimize sonuçlandı. Gerekçeli karar yazıldığında kararı tarayıp buraya eklerim.

Not: Forumda paylaşılan bu konudaki lehe Yargıtay kararlarına rağmen bu davayı kazanamazsınız diyerek hiç bir hukuki bilgi ve nosyonu olmadan atıp tutan ve kendisini insanları yanlış yönlendirme diye uyardığımızda da şahsıma "Siz avukatlar böylesiniz, paramızı alalım da vatandaşa ne olursa olsun dersiniz" şeklinde hakaret eden @Adolf35 isimli terbiyesize de kapak olsun.

Benim davam hala devam ediyor. Gerekçeli karar yayınlandığında burada bilgi verirseniz gerçekten çok işimize yarar...

Tebrikler

• selamlar bu tip dava açmak saçmalık.sadece noterler ve avukatlar kazanıyor maalesef.daha kazanan yok.kazara kazanan olsa temyizde bozuluyor.kimse boşa uğraşmasın hakkınızı öbür tarafta alırsınız.
  • Arkadaşlar, BEN DİLEKÇE VERDİM VE RED EDİLDİ. dava açmam gerekirmiş, avukata gittim, dava açtım. upp uzun sürdü, bir dünya masrafım oldu, ve davayı kaybettim... avukatlara güvenimi yitirdim. kesin kazanırız, ayıplı mal satmışlar sana diyorlar, ama noter sözleşmesi denen sımbırtıda, satış kağıdında, hali hazırda görerek, beyenerek aldım vs vs vs. derken davayı kaybettim. kaybetmekle de kalmadım. birde şimdi karşı taraf bana DAVA AÇTI.
  • Su konuyu uplayip durmayin dava sonuclanmis olmus bitmis artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okurken bile moralim bozuldu. dile kolay 4 s-e-n-eeee!. demokles'in kılıcı kınından çıkmıyor ki adalet işlesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakbey44

selamlar bu tip dava açmak saçmalık.sadece noterler ve avukatlar kazanıyor maalesef.daha kazanan yok.kazara kazanan olsa temyizde bozuluyor.kimse boşa uğraşmasın hakkınızı öbür tarafta alırsınız.

pert alım satım işiyle mi uğraşıyorsun hocam sen. vız vızz. geçeceksin bu işleri
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Yasal faizi ve sonradan yapmış oldugun masrafları neden alamiyorsun

• Bu toplum niye bu kadar sahtekar.
  • @cgrow isimli kullanıcıya öncelikle yazmış olduğu iletide bahsettiği liste ile ilgili olarak teşekkür ederim. Kendisi bu konuda bana da yardımcı oldu. Ikimizin de duruşması bu ay içinde forumda bilgi paylaşımından çekinmeyelim çünkü her iki taraf da birbirine yardımcı olabilir. Herkesi bu hassasiyete davet ediyor ve iyi forumlar diliyorum.
  • Duruşma 6 mart 2015 tarihinde gerçekleşti, hakim daha önceki duruşmada sigorta şirketinden aracın kayıt bilgilerine dair bilgi gösteren bir belge istemişti ancak şirket göndermediğinden duruşmam haziran ayına ertelendi. Hakim bir belgeyi firmadan talep ediyor ve o firma da göndermiyor ya hey Allah'ım ya .
  • Evet arkadaşlar 2013 yılında açmiş oldugum agır ceza mahkemesinden dolandırcılık davam nihayet 9. celsede tamamlandı. Adalet geçte olsa tecelli etti ve 1 'er yıl 2 kişiyi dolandrıcılık sucundan ceza aldırmayı başardım . Artık umuyorum kı bu şahıslar bır daha kımsenın basını yakamayacak. Bunun sevıncını sızlerle paylasmak ıstedım. Mucadeleden asla korkmayın. Sadece kendınızı düşünmeyin sizden sonra başkalarına zarar veremeyecekler, artık bunu bır vatandaşlık görevi olarak düşünmenızı isterım asla vazgeçmeyın . herkese selamlar Başarılar
  • Aldığınız kişi de pert olduğunu bilmiyorsa açtığınız davada ne kadar haklısınız? bu işin esas suçlusu pert kaydını gizli tutan kimse odur. Pert kaydı açıktan varsa da dava açmanız mantıksız, açıktan pert kaydı olan arabayı neden aldın diye sorarlar adama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joeblacker

Aldığınız kişi de pert olduğunu bilmiyorsa açtığınız davada ne kadar haklısınız? bu işin esas suçlusu pert kaydını gizli tutan kimse odur. Pert kaydı açıktan varsa da dava açmanız mantıksız, açıktan pert kaydı olan arabayı neden aldın diye sorarlar adama.

Noter satışında kağıdın üzerinde belirtilebiliyor.

Eğer belirtilmemişse tamamen haklısınız.Çünkü pert olduğunu belirtmek sizin sorumluluğunuzda değil.

Aldığınız kişi size ücreti ödemek zorundadır.Kendisi de aldığı kişiye dava açar ve hakkını alır.
  • daha önce pert araç sattım. noterde satış sözleşmesinde özellikle belirtmek istediğimi söyledim ama noter olmuyor dedi. ben de ilanı saklıyorum hala dosyamda. satış ilanımda sorunları ve ağır hasar kaydını yazmıştım.
  • Merhaba Ben 2012 yılınfa bir arac aldım gecen ay aracı sattım aracı sattıgım kisi kasko yaptırmak istediginde aracın pert kaydı oldugunu söyledi benim dönemimde her hangi bir kaza olmadı aracı alalı 4-5 yıl oldu.Ben aracı geri alırsam sizin gibi mahkemeye verip kazanma şansım varmı bana konu hakkında bilgi verebilirmisin tsk

• Selçuk kardeşim senden yardım istiyorum benimde başımdan böyle bi olay var

• Pert araç almış ve dava açmaya hazırlanan arkadaşlar...
    Dava açtığınızda 3 şey isteme hakkınız var.
    1- Aracı geri verip, ödediğiniz parayı geri almak (Burada bir sıkıntı var maalesef... siz aracı 30.000 liraya aldınız diyelim ve davayı kazandınız... ödediğiniz bu tutarı alamayabiliyorsunuz. Devlet ev ve araç alışverişlerinde kişiler karşılıklı anlaşarak oyun çeviriyor olabilir diye satış bedellerine itimat etmiyor ve bilirkişinin tespit ettiği değeri size ödüyor)

2-Aracın pert olması nedeniyle zarar ettiğinizi söyleyerek üste para istemek. (Burda da miktara bilirkişi karar veriyor ve diyelim ki dava sonuçlanana kadar 3 yıl boyunca aracı kullandınız... bu kullanım yıllarınız, tespit edilen miktardan yıpranma payı olarak düşülüyor)

3- MUTLAKA DAVA DİLEKÇENİZE YAZMALISINIZ. AYNI DEĞERDE SIFIR ARAÇ İLE DEĞİŞİM...
    Maalesef bizim akıllı avukat muhtemelen bunu bilmiyordu ve dilekçemizde yazmıyormuş...
    Eğer bunu yazsaydık, kaybımız olmayacaktı.

Noterde 28.500 lira verdiğimiz araca bilirkişi 22.500 lira dedi ve davayı kazanırsak elimize geçecek para bu... tabii satıcı herşeyini başkasına devretmiş ve meteliksiz görünmüyorsa... ya da zararımıza karşılık 4600 lira daha verilecek. sıfır araç isteğimiz olmadığı için ve bunu sonradan da dilekçeye ekleyemediğimiz için, bu hakkımızı alabilecekken kaybetmiş olduk....

umarım bu bilgiler yeni dava açacak arkadaşların işine yarar.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.