Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese Merhaba. Tebrik ederim Selçuk Bey.

Benimde başıma değişik bir olay geldi. 13.01.2014 tarihinde, Mersin Demirler otomotivden, 2010 model renault marka, bir araba aldım. Aracın hasar kayıtlarını sordurduğum da hiç bir şey çıkmadı. Aracın muhtelif yerlerinde çizik boyası olduğu söylendi sadece. Tavan ve kapu, arka bağaj falan orjinal dediler. Neyse firma büyük bir firma olduğu için güvendim. Ama mesjlarını, sahibinden.com da ilanlarını bilgisayarımda sakladım. Sonra sivas'a döndüm. Daha önce yetkili servise sorduğumda, araç benim üzerime kayıtlı değil diye bilgi vermediler. İlk önce yetkili servise gittim. Araca tam kontrol yapılmasını ve expertiz yapılmasını istedim. Expertiz yapamadıklarını, genel müdürlükten yapılmasın dediklerini söylediler. Neyse yağ bakımının yapılmadığını (2 bin km geçmiş), alt takımda ve motor da bazı problemler olduğunu söylediler. Bende ne gerekiyorsa yapılsın dedim. Aracı aldığım yeri aramadım. 2. el araş dedim. Kapalı kutu vs...Yaklaşık 3 bin tl masraf çıktı. Birde kışlık lastik aldım. Masraflarım 4 bin tl yi buldu. Aracı Yetkili servisden teslim almaya gittiğimde, iç tavan lambasını yapamadıklarını söylediler. Nedenini sorunca, tavanın içinde kaplo, soket falan olmadığını, tavanın değiştiğini vs söylediler. Hava yastıklarına bakmalarını rica ettim. Hava yastıklarının patlak olduğunu ve iptal edilmiş olduğunu söylediler. Aracın çok ciddi kazalar geçirdiğini ve servis dışında yaptırıldığını söylediler. Beynimden kaynar sular döküldü. İnanamadım. Dışarda başka yere kontrol ettirdim. Aynı cevapları aldım. Aldığım yeri aradım. Aracı geri alabileceklerini ama masraflara karışmayacaklarını söylediler. Bnede kıt kanaat geçinen biri olduğumu, zor şartlarda tasaruf yaptığımı, masraflarıda istediğimi söyledim. Neticede onara inanarak aldığım araça, mecbur yapmam gereken masrafları yapmıştım. Burda Renault genel müdürlüğü de suçlu. Neden kendi araçlarınıza expertiz yaptırmıyorsunuz. Onlardan da aldığım cevap, bu konuda sıkıntılar yaşadıkları, uzman kadro olmayışı vs...vs.. Neticede büyük bir firmaysan uzman kadroyu bulunduracaksın.

Burda bir nokta daha var. Aracın satışını bana Mersin Gedizler otomotiv yaptı. Çok büyük bir firma. Demirler suçu Gedizlere atıyor, Gedizler Demirlere atıyor. Gedizlerle bir görüşüyorum, demirlerle bir göüşüyorum ama sonuç yok. Aracın satışını demirlere vermemelerinin nedenini de vergi olayından olduğunu söylediler. Yani demirler vergi ödemesin diye. Bunu hep yapıyorlarmış. Demirlerde de bir sürü vekalet var. Aldıkları araçları firma üzerine değil şahıs üzerrine alıyorlar. Vergiden kaçmak için.

Gedizlere araba sıfır araç takasından girmiş. Gedizlerde arabayı 2 ay satamamış. Sonra satsın diye demirlere vermiş. Gedizler biz gereken bilgiyi demirlere verdik diyor, demirler hayır diyor vs vs..

Bende önce bir aracın parasını kurtarayım dedim. Yanıma da, sağlam iki kişi alarak gittim. Bana 24 bin ödeme yapacaklardı. Üzerlerinde 22 bin vardı. Sanırım yanımdakilerden de korkarak 24 bini tamamlayıp verdiler :)

Ne yaptıysam masrafları ödemediler. Bende hakkımı hukuki yollardan ararım düşüncesi ile geri döndüm. 4 bin lira için başımızı belaya sokmaya değmez.

Sonra geri döndüm. Dva açtım. Bütün belgeleri, faturaları, dekontları, mesaj kayıtlarını, ilan kayıtlarını ve hatta benden aldıktan sonraki ilan kayıtlarını vs. hepsini dosyaya koyduk. 26 şubat itibariyle tebligatlar çekildi.

Bakalım ne olacak. Selçuk Bey gibi masrafları alamazsam, Bu firmaları internet de reklam edeceğim. Bana hem haklısın diyorlar, hem de kendilerinin de zarar ettiklerini vs... söylüyorlar. Neticede aracı satarken bakımlı bir araç olarak satacaklar.

Bu hırsızlıktan başka bir şey değil. Büyük firmalar ama benim iki kuruş parama göz dikiyorlar. Yalan dolan araç satıyorlar. En son ilanda da aracın kusurlarını örtüp satmaya çalışıyorlardı. Allah bilir başka kimin canını yaktılar.

Beni bu kadar sıkıntıya soktular ya, O firmaların sahibini de, çalışanlarını da Allah'a havale ediyorum. Hakkımı hiç helal etmiyorum.

Herkesi bilgilendirmek için bunları yazıyorum. Aman bu firmalara dikkat.

• arkadaşlar aynı sıkıntı benimde başıma geldi banada yardımcı olun lütfen

elimde noter satış belgesi var belgede aracın kasko bedeli 14.500 tl yazıyor altında satış bedeli 0 tl yazıyor aracı 17500 e aldım ben

nasıl dava açıcam avukata mı gitmem gerek ne yapmam gerekiyo bi yardımcı olun lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Merhaba arkadaşlar aslında bu konuyu mahkeme sonuçlandıktan sonra açmayı düşünüyordum ama özel mesaj yoluyla mağdur ve bilgi edinmek isteyen arkadaşlardan o kadar çek mesaj geliyor ki bende o yüzden dava henüz sonuçlanmadan şuana kadar ki tüm gelişmeleri buraya yazmaya karar verdim.

2010 Yılının Aralık ayında sahibinden.com dan istediğim kıstaslara uygun bir otomobil buldum. 1.3 cdti Opel Astra. İlk otomobil olma heyecanı ile ve satıcının de evime yakın olması sebebiyle hemen telefonla arayıp arabayı görmeye gittim. Her neyse araç başında anlaştıktan sonra aracı Tramerden sorgulattım. Satıcının söylediği gibi bir kaç ufak çaplı hasar çıktı. Bana çiziklerden dolayı bel altının boyalı olduğunu söylemişti. Birde aracın sağ arkadan hafif bir kazasının olduğunu. Aracı ertesi gün Opel yetkili servisine götürdüm ve 150 TL lik bir ücret karşılığında aracı incelemeye aldılar. spor yay, torpido lambası , artık değişim vakti gelmiş fren diski gibi kusurları tespit edip iş kaporta aksamına gelince hiç bir darbe yok dediler. Raporda da tavan hariç bayalı yazdıklarında ustaya özellikle sordum bir kazası varmı diye yok dediler. Neyse ikinci eldir boya falan masraf illaki olur diyip birazda basiretin bağlanmasıyla aracı satın aldım.

Aradan 1-2 ay geçtikten sonra kasko yaptırmak istedim. Bir kaç firmadan teklif aldım ki 3. firmayı aradığımda başımdan kaynar suları dökecek o bilgiyi verdiler. " Beyefendi aracınız pert kayıtlı kasko yapamayız".. Hemen nerde ve nasıl olduğunu öğrendim, sonra trafik tescilden arabanın 9. sahibi olduğumu öğrendim. 2006 model bir aracın 9. sahibi olmak. Bu bilgiyi önceden edinseydim herşey çok farklı olacaktı.. Her neyse satıcı ile irtibata geçip durumu kısaca anlattım ve aracını almasını gerektiğini söyledim. Tahmin edeceğiniz gibi saygıdeğer beyefendi yok abi ben bilmiyordum alamam, servise gösterdik onun suçu falan saçmalamaya başladı. Şu işi güzellikle halledelim yoksa sana dava açarım dedim ama bu sefer pişkin pişkin açarsan aç dedi.

Asıl macera bundan sonra başladı. Önce gidip savcılığa suç duyurusunda bulundum ki bu bana 1 ay zaman kaybettirdi. Savcı takipsizlik kararı verince bu durumda Asliye Hukuk Mahkemesine dava açmam gerektiğini öğrendim.
    Her neyse 2011 Nisan yada Mayıs tam hatırlayamıyorum Asliye Hukuk Mahkemesine Dava açtım. Dava açma harcı olarak 400 TL gibi bir para verdim.

İlk duruşma yaklaşık 5dk sürdü. Hakime hanım delillerin toplanması için gerekli yerlere yazı yazılması kararını vererek duruşmayı bitirdi.

ikinci duruşmada Hakime hanım sanırım izinli olduğu için başka bir hakim bey başkanlık yaptı ve Gider Avansı yatırılması ve Dava ile ilgili tüm delillerin yazılı olarak verilmesi hükmünü verdi. Bu arada Gider avansı denilen şeye 950 TL yatırdım. Cepten biranda böyle para çıkınca insan gerçekten kötü oluyor.

üçüncü duruşmada ( 2012 Mart) Hakime hanım yine izinli olduğu için başka bir hakim bey başkanlık yaptı ve Makine Mühendisi Bilir kişinin Raporları incelemesine karar verdi.

Makine Mühendisi Bilir kişi Aracın pert olup olmadığına, pert ise normal bir vatandanşın bunu anlıyabilip anlıyamıyacağına ve eğer pert ise ne gibi olumsuzlukları olduğunu tespit edecek.

Evet arkadaşlar şuan Mayıs ayını beklemekteyim, şayet Makine mühendisi raporunu daha erken verirse duruşma daha erken yapılacak. Başımdan geçeni kısaca özetledim. Konuya ilerleyen zamanlarda eklemeler yapacağım. Özellikle dava açacak olan arkadaşlara yol göstermek açısından.

22.05.2012 : Arkadaşlar salı günü duruşmaya girdim iş yoğunluğundan dolayı bir kaç gün sonra yazabiliyorum. Malesef Makine Mühendisi bilir kişi atanmamış arkadaşlar. Sanırım Hakim değişikliğinden dolayı gerçekleşti bu problem. Oysaki bir önceki duruşmada Makine Mühendisi bilir kişinin dosyayı incelemesi gerekiyordu. Her neyse son duruşmada tekrardan Makine Mühendisi bilirkişi atanmasına ve ek olarak Hukuk uzmanı bilirkişi atanmasına karar verildi. Bu Hukuk uzmanı kim oluyor açıkçası merak ettim. Gerçi o moral bozukluğu ile duruşma tutanağını çok incelemedim.

Kısacası arkadaşlar bir sonraki duruşmayı bekliyorum. Onuda tahmin edin tam 5 Ay sonra..

_______________________________________________________________________________

02.10.2012 : Adaletin yavaş işlemesinin en büyük nedeni denetimsizlik arkadaşlar. Yukarıdaki mesajımdan tam 5 Ay sonra duruşmaya gidiyorum ve öğreniyorum ki Mahkemenin kalemindeki arkadaşlar çok sağolsunlar 5 ay boyunca beklemişler beklemişler ve duruşma gününe tam 1 hafta (7 gün ) kala dosyamı bilirkişiye göndermişler. Bilirkişide doğal olarak bu süre zarfında dosyayı hazırlamayadığı için benim duruşmayı 13 Aralık gününe attılar. Bu sorumsuzluğu yapan Memurlara hiç bir şey demiyorum.

______________________________________________________________________________________

13.12.2012 : Bilir kişi Sigorta şirketinden gelen evrakları eksik bulmuş (Özellikle fotoğraf istemişler) bundan dolayı mahkemeye verdikleri raporda aracın pert olmasına neden olan kaza ile ilgili fotoğrafları istemişler. Bundan dolayı bu duruşmada Sigorta şirketine benim araç ile ilgili tüm evrakların mahkemeye gönderilmesi için yazı yazılması kararı alındı. Ayrıca Hakim hanım aracın kimde olduğunu sordu bende şuan benim himayemde dedim. Aracı bilirkişinin kontrolu için getirebilirmisin dedi bende evet dedim. Bu sözlerimide mahkeme tutanağına geçirdi.
    Anlıyamadım bir tek nokta var oda tut ki yapılan kaza son derece basit olsun, bu neyi değiştirecek? Bu araba sigorta sisteminde pert olarak kayıtlı bunu satmak istesem istediği kadar mükemmel bir durumda olsun istediğim fiyattan satamam. Alıcı banane diyip kafadan 10 tl para düşecek. Fotoğrafı istesen ne olur istemesen ne olur. Bilirkişinin bunu neden yaptığını anlayamadım.
    Moralimi bozan diğer bir konu ise bilirkişinin birinin Makine Mühendisi olmasına rağmen diğerinin sigorta uzmanı olsun. Bu sigorta uzmanı vatandaş pert araçlara karşı uyanmasın, dava kazanmasın diye objektif bir rapor sunacağından bile şüpheliyim.
    Neyse bakalım bir sonraki duruşma günü Mayıs 2013 te.

____________________________________________________________________________________________________________

18.03.2013 : Arkadaşlar sigorta şirketi evrakları gondermedigi için dava 3 hafta sonrasına ertelendi.

_______________________________________________________________________________________________________________

17.04.2013 : Arkadaşlar Sağolasın Anadolu sigortadan halen bir cevap yok, mahkeme sigorta şirketine tekrar yazı yazdı ve bu seferde cevap vermezlerse sorumlular hakkında işlem yapılacağınıda ekledi. Bir sonraki duruşma haziran ayında.

*****************************************************************************************

________________________________________________________________________________________________________________________________________

24.06.2013 Arkadaşlar 1 hafta önce duruşmaya girdim, işlerimin yoğunluğundan dolayı ancak yazabiliyorum. Sigorta şirketi halen yazıya cevap vermediği için duruşma Eylül ayına ertelendi. Ayrıca Hakim cevap vermekdikleri için yasal işlem başlatılması için C.Savcılığında yazı yazdı.

01.10.2013 Arkadaşlar Sigorta şirketi nihayet aracın dosyalarını gönderdi. Mahkeme ara karar olarak aracın bilir kişi tarafından incelenmesi kararını aldı. Önümüzdeki hafta aracı bilir kişi inceleyecek. Bunun içinde ekstradan 300 TL daha yatırdım mahkemeye. Bakalım Önümüzdeki hafta tekrardan konuyu güncelleyeceğim.

*****************************************************************************************************************************************************************************************

Merak eden arkadaşlar oluyor buraya aracı satın aldığımdan bu yana yapılan tamir ve masraflarıda yazayım.

- 4 Adet yeni lastik.
    - Klima radyatörü değişti.
    - Klima fanı değişti.
    - Klima nın rölesi v.s bazı elektronik aksamları değişti.
    - Şanzıman ve motor kulağı değişti.
    - Bir motor kulağı daha değişti.
    - Ön fren diskleri ve 4 balata değişti.

Tüm bunlara rağmen araçta halen problemler var. Bugün (30.05.2012) araç serviste "Sağ sinyal hızlı yanıp sönmesi, sol uzun ve kısa farın yanmaması, Arıza lambasının yanması, Korna, ve Klima kompresöründen gelen sesler için tamir görecek. Telefonla aradılar kömpresör hariç şimdiden elektrikçi 395 TL fatura çıkarmış.

*****************************************************************************************
    Not: Sorularınızı PM yerine buradan sorarsanız herkes için daha çok faydalı olur.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    **************************************************************************************
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KASIM 2013 Tarihiyle yani bugün duruşmaya katıldım. Bilirkişiler raporlarını mahkemeye sunmuş. Beni tamamen haklı bulmuşlar, ayrıca yasal faizin de alınabilineceğini belirtmişler. Şimdilik benden itiraz ve karşı tarafa tebliği için 1 ay sonrasına gün verdi sayın Hakim.

Evet arkadaşlar Davayı kazandım. Hakim aracın iadesine karar verdi. Aracı satın alırken vermiş olduğum paranın tamamını ve noter masrafını geri alacağım. Yasal faizi ve araca sonradan yapmış olduğum masrafları alamıyacağım ama hiç problem değil bu.

Gerek konuya mesaj yazan, gerek PM den özel mesajla bana iyi dileklerde bulunana tüm arkadaşlara teker teker Teşekkür ediyorum.

KONU BAYA ESKİ AMA ARACI ESKİ SAHIBINEMI VERDINIZ.VERSENIZDE KABUL ETMEMIŞ ZATEN MERAK ETTIM SON DURUMU?

• aysedeniz kullanıcısına yanıt
    s.a kardeş sonuç ne oldu başından beri seni takip ettim okudum sonucunu çok merak ettim .
  • Merhaba, geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.
    Son durum nedir acaba? Kısa da olsa zamanınız olduğunda bilgilendirebilirseniz sevinirim.
    Hayırlı günler dilerim
  • Yarın mahkemem var arkadaşlar.... bana şans dileyin...
  • özelden soran arkadaşlara bilgi olması açısından yazıyorum... davayı açalı 2 yıla yaklaştı... ordan evrak getir, burdan adres bul... sahibinden.com'a mahkeme yazısı gidecek... yok bilirkişi bakacak.... bilirkişi için para yatır... perte çıkaran sigorta şirketinin genel müdürlüğünden pert evrakları istenecek... falan filan.... bir sürü kağıt işleri yani... avukatım olmasına rağmen, pek çok işle kendimde uğraşmak zorunda kaldım... hatta benzer mahkeme kararları bulup avukata götürdüm...

bu işi avukata verecekseniz, avukatın kaç pert araç davasına girdiğini, kaçını kazandığını sorun... sizden daha az şey bildiğini hissettiğiniz avukatıda şutlayın gitsin... maalesef ben bu hatayı yaptım ve avukatın benden fazla bildiği tek konu adliyedeki evrak işleri... birde bilmeden pert araç aldıysanız, davayı tüketici mahkemesinde "ayıplı mal" davası olarak açın... kesinlikle elden para vermeyin... banka üzerinden gönderin... biz şimde elden verdiğimiz parayı kanıtlayamıyoruz... onu kanıtlasak işimiz hallolmuş olacaktı... ayrıca satıcıdan aranızda imzalayacağınız bir tutanakla "pert olmadığına dair" imza alın... noterdeki yazıda böyle bir ibare konamıyor ve uyanık satıcılar, noterdeki belgede yok diye yan çiziyorlar...

ben uğraşıyorum ama hırslandım sanırım... bu işler beni yormadı... ama süreç uzun, bunu göze almak gerekiyor...

• Bugün adliyedeydim....hakime hanım yıllık izne ayrılmış ve bizim davayı başka bir hakime havale etmiş... oda sadece gün verip duruşmayı bitirdi... aracı perte ayıran şirketin genel müdürlüğünden istenen yazı gelmiş... en azından buda birşeydir... çünkü herşey çok yavaş işliyor... buna bile sevindim yani:))

bilirkişi eğer davayı kazanırsak 3000 lira ücret isteyebileceğimize karar vermiş... bu miktar hesaplanırken, kasko değeri, aracın bizde kalma süresi vb. bir sürü şey çarpılıp bölünüp bu miktar bulunmuş yani.... biz itiraz ettik buna... aracın iadesini ve ödediğimiz miktarın geri verilmesini isteyeceğiz....

şu anki durum bu arkadaşlar.... sanırım sonuca yaklaşıyoruz...
  • Çok geçmiş olsun Adalet geçte olsa yerini bulmuş. Birde Ahirette var tabii bunun hesabı.

Merak ettiğim birşey var . Aracın satışını aldığınız kişiye verirken yüz ifadesi, tepkisi nasıldı ?
  • Ben de aynı durumdayım, 2 Temmuz 2014 tarihinde şahsa(daha doğrusu sahtekara) noter aracılığıyla İhtarname gönderdim. Ptt takip sistemi ile takipteyim. Detayları paylaşacağım. İletişim içinde olalım birbirimize bilgi akışını iletebilmek amacıyla....
  • benimde dava hala devam ediyor yalnız benim bu işlerden anladığım kadarı ile davayı kazanmak önemli değil bir şekilde kazanılıyor zaten parayı nasıl alacaksınız. Ben dava açtığım adamın mal varlığına baktığımda bir şeyi yok gibi duruyor avukat da bir şeyi yokken nasıl para alacaksın diye soruyor avukatın sorması da bir acayip hem para al hem bana sor :) bu davalar hem çok uzun hemde çok sıkıcı dava ya başlayacak arkadaşlar kesinlikle tüketici mahkemesine başvurması gerekmektedir yoksa 2 yıllık süreden önce bitmiyor ben bunu anladım arkadaş ben davayı açtım incelenmesine 4 ay duruşma gününe de 4 ay olmak üzere 8 ay sınra duruşma günü verdi daha bunun bilirkişisi var falanı filanı var ben anladım ki 2 yıldan önce bitmiyor şunuda belirteyim ben istanbuldayım ondan da olabilir burada 8 9 ayda işlerini halleden arkadaşlar var dediğim gibi kazanmak birşey değil parayı almak sorun :) avukat diyor alırız almayada ne zaman allah kerim :) vay arkadaş vay herkezin hakkında hayırlısı olsun :)

• Merhaba geçmiş olsun size de @astrag, tüketici mahkemesine dava açmada amaç nedir ? Ben de dava açma sürecine girmeyi düşünüyorum öğrenmek amaçlı soruyorum. Siz aracınızı sahibinden mi aldınız yoksa galeriden mi ?
  • Helal olsun size, hakkınızı sonuna kadar aramışsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adalet topaldır ağır yürür fakat gideceği yere ergeç varır.

Bu devirde kimseye güvenmeyeceksin kendin anlamaya bakacaksın anlamıyorsan Allaha emanetsin.
  • yeminle kendim bir şey kazanmış gibi sevindim. Tebrikler.
  • Hcam aynı durumdan bende müzdaribim aramama rağmen emsal karar bulamadım. Kararı bi dosyada ekli olarak gönderir misin ?
  • Ben noter sözleşmesinde kayıtlı olan kişi adresine tebligat gönderdim noter aracılığıyla ama adamların adresi bile yalan çıktı ulaşmadı, şimdi ise başka kanallar aracılığıyla kişinin adresini buldum ve noter kanunu 21.madde ve hızlı gönderi ile kişiye tekrar gönderdim. 24.07.2014 tarihinde yola çıkan tebligatı ptt tebligat işlemleri sayfasından takip edip kişiye ulaşıp ulaşmadığını öğreneceğim. Davalının tavrına göre mahkeme sürecine başvuru yapacağım. Burada da gelişmeleri paylaşacağım, aynı ya da benzeri durumda olan arkadaşların da bilgi paylaşımında olmasını rica ederim. Herkesin hakkı olanı alması dileğiyle. İyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufuysal

Merhaba geçmiş olsun size de @astrag, tüketici mahkemesine dava açmada amaç nedir ? Ben de dava açma sürecine girmeyi düşünüyorum öğrenmek amaçlı soruyorum. Siz aracınızı sahibinden mi aldınız yoksa galeriden mi ?

davayı asliye hukuğa açarsanız, dava çok uzun sürüyor... tüketici mahkemesine açar ve arabayı alırken size ayıplarını söylemeden sattığını kanıtlarsanız işiniz çok çabuk halloluyor...

bunu avukatlar bile bilmiyor...
  • Araç alırken noterdeki satış esnasında sözleşmede aracın satıldığı zamanki km si ve hasar durumuda belirtilse nasıl olur.Yani istersek sözleşmeue bunu yazdırabilir miyiz acaba.Bu bile biçok dolandırıcının elini ayağını bağlar bence ilerki zamanlardaki mahkemelik olma durumlarında.Melesa aracı 100bin km de aldım diye bi madde olsa araç 200bin çıksa elimizdeki sözleşmeyle sanki herşey daha kolay olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Araç alırken noterdeki satış esnasında sözleşmede aracın satıldığı zamanki km si ve hasar durumuda belirtilse nasıl olur.Yani istersek sözleşmeue bunu yazdırabilir miyiz acaba.Bu bile biçok dolandırıcının elini ayağını bağlar bence ilerki zamanlardaki mahkemelik olma durumlarında.Melesa aracı 100bin km de aldım diye bi madde olsa araç 200bin çıksa elimizdeki sözleşmeyle sanki herşey daha kolay olur

Merhaba, fikir güzel ancak bıldıgım kadarıyla noterde bılgısayarlarda kayıtlı olan taslak araç satış sözleşmesini değiştiremiyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.