Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 yıldan bu yana hasarlı araç alım satımı yapan Adana Otomobilciler Odası İkinci Başkanı Zülfükar Güneş,
    Modeli yüksek ancak elinde yeterli para olmayanların hasarlı araç almayı tercih ettiklerini anlatan Güneş, şunları söyledi: “2008 model piyasası 28 bin lira olan hasarlı bir otomobil için 12 bin 500 TL istiyoruz. Pazarlıkla 12 bin liraya bırakırız. Alan kişi 5 bin lira harcadığı zaman 17 bin lira civarında maliyet yapar. Piyasası 27-28 olduğu için otomatikman karı oluyor. Normalde bu rakama 2001 model aynı aracı alamazsınız. Ne oluyor, boyalı oluyor, çok da umursamıyor. Bütçeniz 15 bin lira ama 30 bin liralık araca binebiliyorsunuz.”Diyor Başkan.
    ASLINDA EN KÜÇÜK KAZADA DARMADAĞIN OLACAK, KURTULMA ŞANSINIZ OLMAYAN MERDİVEN ALTI İMALATI ÖLÜM MAKİNASI.SATIN ALIYORSUNUZ PARANIZLA.NEDEN’Mİ ÇÜNKÜ TRAFİK VE KASKO SİGORTASI BİLE YAPILMIYOR.SİGORTACILAR BUNU BİLİYOR.AMA DEVLET BİLMİYOR.ENGEL OLUN BU PERT (AĞIR HASARLI) ARAÇ SATIŞINA.

• Tebrik ederim

Bu mahkeme surelerinin cok uzun olmamasi lazim bi cogumuz basa is gelse kim ugrascak mahkemeyle deyip denemiyor sansini adalet hukuk sistemi tesvik etmeli kendini i
  • Selçuk Bey merhabalar.
    Sizin yaşadığınız olay benim de başıma geldi ne yazık ki. Arabada üç parça boya olduğu söylendi ve öyleydi ama arabayı aldıktan 2,5 ay sonra arabanın selden dolayı perte çıktığını öğrendim. Şu anda dava açmaya hazırlanıyorum. Bu olayı yaşayan biri olarak sizin düşüncelerinizden faydalanmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

207m : Teşekkür ederim hocam, çok sağolun.

elalembialem_ : Estafurullah hocam ne demek, hangimiz bu konuda tamamen bilgi sahibiyiz ki. İşte başımıza gelince bir dert öğreniyoruz... Elbette karar açıklandıktan sonra emsal dava olarak kullanılabilinir. Zaten o zamanda yine burada paylaşacağım. İyi dilekleriniz içinde Teşekkür ederim.

NovaTHOR : Aynen hocam, çok araştırmak lazım arabayı almadan önce. Ama şuda bir gerçek ne kadar araştırırsan araştır karşıdaki adam art niyetli ise birde basiretin bağlanmış ise başına geliyor işte böyle tatsız durumlar. Sizin durumunuz hakkında net bir şey söyleyemiyeceğim. Ben davayı gizli ayıplı mal sattıldığı için açıldım. Pert kaydı aracın ayıplı olduğuna dair çok kesin bir kayıt. Ayrıca tarihide belli olduğu için bu ayıbın biz aracı almadan önce oluştuğunu çok rahat ıspatlayabiliyoruz. Bu durumda sadece kazalı araç için satıcı ben satarken bir şey yoktu diyebilir, ve sizinde bu kazayı sizden önce olduğunu ispatlamanız gerekir. Ispatladıktan sonra da Bilirkişinin tamam bu kaza nedeni ile aracı alan kişi mağdur olmuş demesi gerekiyor diye düşünüyorum. Tabiki Hukukçu kişiler daha detaylı bilgi verir. Ben şahsi fikrimi söylüyorum yalnızca.

astrag : Hayırlı olsun hocam, İnşallah en kısa zamanda mağduriyetiniz giderilir, ve bu saktekarların yaptıkları yanına kar kalmaz.

Burak® : Teşekkür ederim hocam, şimdilik yalnızca Mahkemde karar verildi. Bundan sonra gerekçeli karar açıklanacak, sonra itiraz süresi var o dolacak. Ve en son tahsil için diğer yasal işlemler başlatılacak. Parayı yaza kadar alırsam çok iyi yani

Bundan sonra kolay kolay ikinci el otomobil almam zaten. Tek istisnası Alfa Romeo 159. O aracında sıfırı yok zaten, çok beğendiğim bir araç, onu alacak olursam da 6 ay araştırırım her halde en az. Bunun dışında yakın zamanda babama araba aldık. Otomobillere olan ilgimi bildiği içinde bu işi bana verdi doğal olarak. 2 ay boyunca 12 bin tl civarında temiz bir araba aradım. Baktım yok limiti 20 bin tl çıkardık, baktım yine yok en son gidip sıfır bir araba aldık. Gerçekten temiz arabalara sapıkça fiyat istiyorlar, normal fiyattaki arabaların ise nerdeyse tamamına yakını ilandaki açıklamalar ile yakından uzaktan bir alakası yok. Adam yazmış araç 70bin km de. Zaten 70 bin km ise direk dikkat etmek lazım km düşürenler genelde buna düşürüyor. Her neyse ilanda 70bin km de yazdığı araçta ne direksiyon kalmış, ne de vites topuzu. Araç en az 200 bin km. Onun dışında ben 2. sahibiyim diyor kayıtlara bir bakıyorum kendisinden önce 5 kişi el değiştirmiş.

Sürekli söylediğim bir laf. 2. el otomobil piyasası uyuşturucu piyasasından daha riskli. Yani gidin uyuşturucu ticareti yapın daha az dolandırıcıya rastlarsınız.

serkan2707 : Hocam gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyorum. O karar çıktan sonra paylaşacağım.

çok sevindim sizin adınıza. Hayırlı olsun inşallah.

adalet geç de olsa yerini buldu.

faizi alamadım diye pek üzülmeyin hocam. zaten bu sürede arabayı kullandınız. her durumda karlı olan sizsiniz şu durumda. Artık size satan okuma yazma bilmeyen adam bir okula falan kaydolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalcaner2 -- 31 Ocak 2014; 22:57:00 >

• Alaskalı Suikastçi : Malesef Hukuk sistemimiz ağır işliyor Hocam. Teşekkür ederim.

arifomer : Samimi duygularınız için çok çok teşekkür ederim Hocam. Gerek konudaki mesajları ile gereksi PM den mesaj yollayarak bir çok arkadaş moral olarak destek oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovaTHOR

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

NovaTHOR : Aynen hocam, çok araştırmak lazım arabayı almadan önce. Ama şuda bir gerçek ne kadar araştırırsan araştır karşıdaki adam art niyetli ise birde basiretin bağlanmış ise başına geliyor işte böyle tatsız durumlar. Sizin durumunuz hakkında net bir şey söyleyemiyeceğim. Ben davayı gizli ayıplı mal sattıldığı için açıldım. Pert kaydı aracın ayıplı olduğuna dair çok kesin bir kayıt. Ayrıca tarihide belli olduğu için bu ayıbın biz aracı almadan önce oluştuğunu çok rahat ıspatlayabiliyoruz. Bu durumda sadece kazalı araç için satıcı ben satarken bir şey yoktu diyebilir, ve sizinde bu kazayı sizden önce olduğunu ispatlamanız gerekir. Ispatladıktan sonra da Bilirkişinin tamam bu kaza nedeni ile aracı alan kişi mağdur olmuş demesi gerekiyor diye düşünüyorum. Tabiki Hukukçu kişiler daha detaylı bilgi verir. Ben şahsi fikrimi söylüyorum yalnızca.

Walla sonuçta kazalı bir araç satmış oluyorsunuz. İşte aklımı karıştıran şey ise yapılan tamiratın (travers kırılmış ve tekrardan kaynak yapılmış) kaynatma işleminin ne zaman yapıldığının belirnebilip belirlenemeyeceğini bilemiyorum. Ben aracı aldım 2.5 ay geçmiş bundan 5 - 6 ay önce yapıldığını kanıtlarsam belki bir şansım olur. Arıyorum açmıyor kendisi. Zaten beklediğim bir şeydi. Bazen şeytan diyor git ağın burun giriş en azından hıncımı alırım. Ben yinede büyük ihtimal dava açacagım nasıl olsa bir kez de olsa davaya gelecek, en azından süründürüm. Ben zaten dava açarsam arabayı iade etmek için değil saterken uğrayacagım maddi kaybın tazmini için açarım. Acaba bir kaynağın ne zaman yapıldıgını anlayacak kim vardır ki gidip danışmak için.

Yapılan bu kazanın hiç bir şekilde sigorta veya kaskoda kaydı yok mu hocam? Ben Memur olmasam açık ve net söylüyorum bana aracı satan adama Barbarlık nasıl olur çok güzel gösterirdim. Ama işte yinede en doğrusu Kanuna başvurmak... Benimde dava açmamdaki ilk amaç buydu zaten. Kaybetsem bile benimle beraber Mahkeme yollarında sürünsün dedim. Hiç bir şey yapmadan oturacak bir insan değilim. Konunuza dönecek olursakta bence bu sigorta kayıtlarını iyice bir kontrol edin hocam, o derece büyük bir kazanın mutlaka bir kaydı olmalı (Eğer saniyede kendi imkanları ile yaptırmadıysa)

• Jeune Ottoman : İyi dilekleriniz için Teşekkür ederim hocam. Benim babam işçi emeklisi bir adam. Bu güne kadar ben ve kardeşimi büyütürken tek bir haram lokma yedirtmedi bize. Şimdi Babama biri telefon açıpta senin oğlun pert arabayı sağlam diye bana sattı demesinden se ölürüm daha iyi. Aracı bu şekilde satmayı ben ihtimal olarak hiç düşünmedim bile.

Umarım hocam mağdur olan diğer arkadaşlara da bir yol göstermiş olup daha çok kişinin hakkını aramasına sebep olururuz.

YAŞARGENÇ : Malesef Hukuk sistemimiz ağır ilerliyor, İnsanlar bu yüzden hakkını aramayıp ya kendisi de şerefsizlik yapıp başka birini kandırıyor, ya da vur kafasına al ekmeği modunda bir insan gibi siğneye çekiyor. Sonrada bu şekilde araç satan şerefsizlere gün doğuyor.

Pert araçların tekrardan Trafiğe çıkması kadar salak saçma bir uygulama yok zaten. Sigorta şirketleri daha fazla para kazansın diye yaptıkları bu uygulama insanları mağdur etmekten başka bir şeye yaramıyor. Pertten çıkmış otomobil çok özel istisnası olmadıkça kesinlikle alınmaz.

Tamam Yetkili servisler özel servislere ve sanayideki ustalara göre fazla fiyat biçiyor ama şuda bir gerçek. Servis kazalı bir aracı toplarken teslim ettiğinde neredeyse fabrikadan çıkmış gibi orjinal hale getirip öyle teslim ediyor. Bozuk parçaları tamir etmekle uğraşmaz yetkili servis.

Ama Pertten çıkma aracı götürüyorlar sanayideki en ucuz iş yapan Ustaya, aracı yürür duruma getirecek minimum masrafı yapıyorlar. Daha sonra da ardı arkası bitmeyen arızalarla uğraştığın gibi 2. bir kazada araç orjinali kadar kesinlikle güvenli olmuyor. Ortada insan hayatı söz konusu ama bu Ülkede insan hayatından ucuz ne var ki?

polat.2195 : Tekrar geçmiş olsun hocam. Size P.m den mesaj attım.

celalcaner2 : Teşekkür ederim hocam, evet faize çok üzülmüyorum. Bindiğime sayıyorum... O adama gelince okuma yazmadan önce insanlık, adamlık öğrense daha iyi olacak.

• Gecmis olsun uzun da surse adalet yerini bulmus..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Marilyn -- 2 Şubat 2014; 16:50:25 >
  • adalet yerini buldu, bulmuş
    abi zaten bişey eğriyse eğridir. siz ısırılmış elmayı tüm diye satabilrmisniz. neymiş efendim tüm oldugunu soylemiş söylerken görmemiş ısırıldıgından haberi yokmuş falan filen türk usulü dolandırıcılık.
    abi iki kişiden biri madursa olay bitmiştir.

çok geçmiş olsun. çok heyecanladım ve çook sevindim.
  • GÖZÜNÜZ AYDIN HOCAM HELAL OLSUN SİZE...
  • Helal olsun hocam size.. Başka biri olsa bu kadar uğraşmaz
  • helal olsun diyorum..paranızı kaptırmadıgınız iyi olmuş..ayrıca bu diğer davalara da emsal teşkil edecek bir dava olmuş...
  • Hocam çok geçmiş olsun. Ayrıca helal olsun Yanlız anlamadığım bişey var. Siz aracı sorgulattığınız ilk 3 sigorta şirketinin perti göremediğini anca 4. şirketin aracın pert olduğunu tespit ettiğini belirtmişsiniz. Bu sigorta şirketleri aynı havuzdan bilgi almıyor mu? nasıl oluyor da 3 firma göremiyor 4. görüyor? Yani 2. el bi araca yönelsek yarın, bi şirket araç temiz dedi diyelim. Güvenmeyip 5 10 şirkete tek tek sorgulatmak mı lazım? Bu ne biçim iş arkadaş sigorta firmalarından anlamazsak nasıl anlayacağız pert var mı yok mu diye?
    Bu arada yukarda sizin alyhinize yazıp duran aklı evvel nerde? Şimdi de gelip yazsın da görelim

• Gözünüz aydın! Bu konuyu 1.5 sene önce pert mağduru olduğumda görmüştüm, kazanmanıza çok sevindim.
    Buradan başka arkadaşları da uyarmış olayım. Benim durumumda plaka yakın zamanda değiştiği için zaten plaka yoluyla kayıt bulunamıyordu. Şasi numarası ise sigorta sistemine "0" yerine "o" harfi olarak girildiği için (tam tersi de olabilir) şasi no ile de kayıt çıkmıyordu. Benzer problemler "v" "w" harflerinde de yaşanabiliyormuş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun üstad; her ne kadar geç gelen adalet adalet olmasa da, lehinize karar çıkmasına sevindim.. Bu insanlar diğer tarafta bunun hesabını nasıl verecekler acaba?
  • GEREKÇELİ KARAR ELİME ULAŞTI...İSTEYEN ARKADAŞLARA VEREBİLİRİM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan2707

GEREKÇELİ KARAR ELİME ULAŞTI...İSTEYEN ARKADAŞLARA VEREBİLİRİM.

abi beni unutma da saygılar ve sevgiler.
  • gözün aydın

kendi davam gibi sevindim keşke faiz masraflarıda alabilseydin fakat bunada şükür
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan2707

GEREKÇELİ KARAR ELİME ULAŞTI...İSTEYEN ARKADAŞLARA VEREBİLİRİM.

Serkan bey,
    Kararı taratıp buraya ekleyebilir misiniz acaba?
  • tamam taratacağım
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.