Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CeLLaT_1905 : Teşekkür ederim hocam, elbette bu olay başıma geldiği için şanslı olduğum söylenemez. Stres, arabadan soğuma, ve diğer bir sürü olumsuzluk yaşadım. Ama zararın neresinden dönersem kardır diyorum. Bir daha pert aracı sağlam diyerek satarmı bilmiyorum ama kesinlikle bana yaptığı kadar rahat olamıyacaktır. Çünkü karşısında mazlum biri olmadığı sürece yaptığı şeyin yanına kar kalmıyacağını öğrenecek.

Araca yaptığım masraflarıda bindiğime sayıyorum artık ne yapalım.

galapagos3 : Teşekkür ederim hocam, benimde bu konuyu açmamdaki amaç buydu zaten. Bu konuda çok fazla açılmış dava ve bilgi yok. benimle aynı şekilde mağdur olan insanların yaşıyacakları süreci bilmeleri açısından faydam olsun istedim.
  • yaptığının bir cezası olsaydı rahat olamazdı ama adam ne de olsa sadece aldığım parayı geri vericem mantığıyla rahatlıkla satacaktır dolandırıcılık suçundan para cezası almasını beklerdim adalet yerini bulmamıs bana göre sizin için tabi ki olumlu bir sonuç ama yapanın yanına kar kaldı açıkçası
  • Orası öyle hocam, bu işi özellikle meslek haline getirenlere sağlam yaptırımlar uygulayacaksın ki caysınlar. Bizde işte hakkımızı ucu ucuna aldığımıza seviniyoruz. Gelişmiş bir Ülkede bu tarz bir olay yaşansaydı görürdüm ben o adamı. İlk olarak savcılığa suç duyurusunda bulundum dolandırıcılıktan, savcılıkta takipsizlik verdi. Ondan Asliye Hukuk mahkemesinde dava açtım. Savcı diyor ki yani, ortada suç yok bir anlaşmazlık söz konusu. Bunuda Asliye Hukuk mahkemesinde çözeceksiniz diyor.
  • Geçmiş olsun büyük badire atlatmışsınız bu pert araçların trafiğe tekrar sokulmasının önüne geçecek bir kanun çıkarmaları gerek yoksa çok kişinin canı yanıyor bu şeref yoksunları yüzünden.

ya da bir düzenleme ile noterdeki satış sözleşmesine aracın pert kaydı var ise alıcı imzasının altına "pert kaydı mevcut olarak satın aldığımı kabul ediyorum" gibi bir ibare konulması zorunlu olmalı bu ibare yok ise ve aracın daha sonra pert kaydı olduğu ortaya çıkar ise mahkemeye filan gerek kalmadan mağdur olan tüm zararını tazmin edebilmeli.

birde bu sıfır ile "O" hilesi var, keşke sıfır yazımında aşağıdaki format standart olsa sıkıntı kalmaz,

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI)

• Gözünüz aydın, çok sevindim adınıza.
  • bismillah dedik bakırköy 7. asliye hukuk mahkemesinde bugün itibari ile davayı açtık yardımlarından dolayı serkan2707 ye ve gecce02 ye teşekkürler ve saygılar
  • hocam çok geçmiş olsun ve gözünüz aydın diyorum

davanız emsal olarak kullanılabilir mi acaba

bu konularda bilgisi olan bir arkadaş değilim o yüzden sordum

yanlış tabir kullanmış isem kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astrag

bismillah dedik bakırköy 7. asliye hukuk mahkemesinde bugün itibari ile davayı açtık yardımlarından dolayı serkan2707 ye ve gecce02 ye teşekkürler ve saygılar

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Ben bir şey merak ediyorum, sizinde mi aldığınız araç pert çıktı yoksa aldığınız araç kazalı filan mı çıktı? Benim de şu an başımda bir sıkıntı var. 25 kasımda bir araç aldım, yet. sev. de ekp. yapıldı bir şey çıkmamıştı. Ancak dün aracımda ses ve titreşim arttığı için yetkili servise gittim ve aracın alttan kazalı oldugunu traversinin eğilmniş olduğunu işlem görmüş oldugunu bana ilettiler. Aracın altını sökemedikleri için tam olarak nasıl bir sıkıntı olduğunu söylemediler fakat okuduğum kadarıyla vurma şiddetine, neye vurduğuna göre şaselerde de eğilme olabiyormuş ve ön takımlarda yamukluk olabiliyormuş. Şu an için ancak gördükleri kadarıyla traversin eğilmiş olduğunu ve motor kulaklarını kastırdığını bundan dolayı da titretişiminin ve sesinin arttığını söylediler. Arkadaş aracı satarken bana garantisi devam ediyor diye satmıştı ancak şuan tahminen garanti dışı da kalacak araç. Benim merak etttiğim böyle bir dava açabilmek için illa "pert" mi olmuş olması gerekiyor. Yoksa kazası saklanmış olan bir araçta da böyle bir dava açılabilir mi?

Vakti zamanında @ Selçuk ALAGÖZ beyle de ÖM yoluyla da yazışmıştık araç alınırken kılı kırk yarmak lasım diye de konuşmuştuk bazen ne yapsanız da olacağı varsa oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: NovaTHOR

quote:

Orijinalden alıntı: astrag

bismillah dedik bakırköy 7. asliye hukuk mahkemesinde bugün itibari ile davayı açtık yardımlarından dolayı serkan2707 ye ve gecce02 ye teşekkürler ve saygılar

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Ben bir şey merak ediyorum, sizinde mi aldığınız araç pert çıktı yoksa aldığınız araç kazalı filan mı çıktı? Benim de şu an başımda bir sıkıntı var. 25 kasımda bir araç aldım, yet. sev. de ekp. yapıldı bir şey çıkmamıştı. Ancak dün aracımda ses ve titreşim arttığı için yetkili servise gittim ve aracın alttan kazalı oldugunu traversinin eğilmniş olduğunu işlem görmüş oldugunu bana ilettiler. Aracın altını sökemedikleri için tam olarak nasıl bir sıkıntı olduğunu söylemediler fakat okuduğum kadarıyla vurma şiddetine, neye vurduğuna göre şaselerde de eğilme olabiyormuş ve ön takımlarda yamukluk olabiliyormuş. Şu an için ancak gördükleri kadarıyla traversin eğilmiş olduğunu ve motor kulaklarını kastırdığını bundan dolayı da titretişiminin ve sesinin arttığını söylediler. Arkadaş aracı satarken bana garantisi devam ediyor diye satmıştı ancak şuan tahminen garanti dışı da kalacak araç. Benim merak etttiğim böyle bir dava açabilmek için illa "pert" mi olmuş olması gerekiyor. Yoksa kazası saklanmış olan bir araçta da böyle bir dava açılabilir mi?

Vakti zamanında @ Selçuk ALAGÖZ beyle de ÖM yoluyla da yazışmıştık araç alınırken kılı kırk yarmak lasım diye de konuşmuştuk bazen ne yapsanız da olacağı varsa oluyor.

valla abiciğim benimde çok bilgim yok açıkcası pert kayıtlı bir araça dava açılabiliyor da sizin durum farklı alttan kaza yaptığına dair bir kayıt varmı
    ayrıca benim aracımda kazadan dolayı perte ayrılmış pert kaydı var yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astrag -- 30 Ocak 2014; 17:25:03 >

• şöyle bir şey sormak isteiyorum meraktan bilenler size zahmet cevaplar sa
    örneğin davanın bedeli 25000 tl
    davayı açarken ve devamında masraflar 1500 2000 tl felan avukat yok kendi yürütürse
    şayet olduki kaybetti kişi karşı taraf ta avukatla ilerledi
    bildiğim kadarıyla kaybedilince karşı tarafın mahkeme masrafları ayrıca avukatının davanın bedelinden %12 si gibi bir rakam verilmesi gerekiyormuş.
    bu durumda karşı taraf yine avukatın parasını ödeyecek olmuyormu yine zarar da herif.
  • Hayırlı olsun selçuk bey . dava durumunuzu bastan sona kadar takip ettim , pert aracları ruhsatta belirtilirse kimsenın canı yanmaz millet ona göre alır ne yazıkkı bunu yapmazlar sigorta kazalı arabaları satarak bir nevi paranın yarısını kurtarıyor o yuzden buna razı gelmezler diye dusunuyorum.
  • Hocam parayı aldınız mı ? Bu kadar şerefsiz bir insan o parayı yatırıpta geri arabayı almaz sanıyorum. İnsanlarda namus kalmamış durumda geçen gün ihalede her yeri sökülmüş hiç bir kapısı-kaporta aksamı olmadan satılan aracı sahibinden de boyasız olarak sattıkları gördüm bundan sonra 2. el almamanızı öneriyorum..
  • Selçuk ALAGÖZ davanız hangi mahkemede hangi dosya numarasında olduğunu hala açıklamadınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Geçmiş olsun büyük badire atlatmışsınız bu pert araçların trafiğe tekrar sokulmasının önüne geçecek bir kanun çıkarmaları gerek yoksa çok kişinin canı yanıyor bu şeref yoksunları yüzünden.

ya da bir düzenleme ile noterdeki satış sözleşmesine aracın pert kaydı var ise alıcı imzasının altına "pert kaydı mevcut olarak satın aldığımı kabul ediyorum" gibi bir ibare konulması zorunlu olmalı bu ibare yok ise ve aracın daha sonra pert kaydı olduğu ortaya çıkar ise mahkemeye filan gerek kalmadan mağdur olan tüm zararını tazmin edebilmeli.

birde bu sıfır ile "O" hilesi var, keşke sıfır yazımında aşağıdaki format standart olsa sıkıntı kalmaz,

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI)

Hocam bunu yapmazlar, çünkü sigorta şirketleri karşı çıkar bu sefer. Perte çıkmış araçlar tekrar trafiğe dönecek ki sigorta şirketleri daha çok para kazansın.

• 207m : Teşekkür ederim hocam, çok sağolun.

elalembialem_ : Estafurullah hocam ne demek, hangimiz bu konuda tamamen bilgi sahibiyiz ki. İşte başımıza gelince bir dert öğreniyoruz... Elbette karar açıklandıktan sonra emsal dava olarak kullanılabilinir. Zaten o zamanda yine burada paylaşacağım. İyi dilekleriniz içinde Teşekkür ederim.

NovaTHOR : Aynen hocam, çok araştırmak lazım arabayı almadan önce. Ama şuda bir gerçek ne kadar araştırırsan araştır karşıdaki adam art niyetli ise birde basiretin bağlanmış ise başına geliyor işte böyle tatsız durumlar. Sizin durumunuz hakkında net bir şey söyleyemiyeceğim. Ben davayı gizli ayıplı mal sattıldığı için açıldım. Pert kaydı aracın ayıplı olduğuna dair çok kesin bir kayıt. Ayrıca tarihide belli olduğu için bu ayıbın biz aracı almadan önce oluştuğunu çok rahat ıspatlayabiliyoruz. Bu durumda sadece kazalı araç için satıcı ben satarken bir şey yoktu diyebilir, ve sizinde bu kazayı sizden önce olduğunu ispatlamanız gerekir. Ispatladıktan sonra da Bilirkişinin tamam bu kaza nedeni ile aracı alan kişi mağdur olmuş demesi gerekiyor diye düşünüyorum. Tabiki Hukukçu kişiler daha detaylı bilgi verir. Ben şahsi fikrimi söylüyorum yalnızca.

astrag : Hayırlı olsun hocam, İnşallah en kısa zamanda mağduriyetiniz giderilir, ve bu saktekarların yaptıkları yanına kar kalmaz.

Burak® : Teşekkür ederim hocam, şimdilik yalnızca Mahkemde karar verildi. Bundan sonra gerekçeli karar açıklanacak, sonra itiraz süresi var o dolacak. Ve en son tahsil için diğer yasal işlemler başlatılacak. Parayı yaza kadar alırsam çok iyi yani

Bundan sonra kolay kolay ikinci el otomobil almam zaten. Tek istisnası Alfa Romeo 159. O aracında sıfırı yok zaten, çok beğendiğim bir araç, onu alacak olursam da 6 ay araştırırım her halde en az. Bunun dışında yakın zamanda babama araba aldık. Otomobillere olan ilgimi bildiği içinde bu işi bana verdi doğal olarak. 2 ay boyunca 12 bin tl civarında temiz bir araba aradım. Baktım yok limiti 20 bin tl çıkardık, baktım yine yok en son gidip sıfır bir araba aldık. Gerçekten temiz arabalara sapıkça fiyat istiyorlar, normal fiyattaki arabaların ise nerdeyse tamamına yakını ilandaki açıklamalar ile yakından uzaktan bir alakası yok. Adam yazmış araç 70bin km de. Zaten 70 bin km ise direk dikkat etmek lazım km düşürenler genelde buna düşürüyor. Her neyse ilanda 70bin km de yazdığı araçta ne direksiyon kalmış, ne de vites topuzu. Araç en az 200 bin km. Onun dışında ben 2. sahibiyim diyor kayıtlara bir bakıyorum kendisinden önce 5 kişi el değiştirmiş.

Sürekli söylediğim bir laf. 2. el otomobil piyasası uyuşturucu piyasasından daha riskli. Yani gidin uyuşturucu ticareti yapın daha az dolandırıcıya rastlarsınız.

serkan2707 : Hocam gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyorum. O karar çıktan sonra paylaşacağım.

• neredeyse 2 yıllık bir süreç..

sabrınız için tebrikler...
  • Helal olsun, azmin zaferi. Hakkınızı aramanız harika.

keşke bu kadar uzun sürmeseydi mahkeme ama sizi gönülden kutluyorum.

İnanın forum olarak sizinle üzüldük, sonucunda da sizinle sevindik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

NovaTHOR : Aynen hocam, çok araştırmak lazım arabayı almadan önce. Ama şuda bir gerçek ne kadar araştırırsan araştır karşıdaki adam art niyetli ise birde basiretin bağlanmış ise başına geliyor işte böyle tatsız durumlar. Sizin durumunuz hakkında net bir şey söyleyemiyeceğim. Ben davayı gizli ayıplı mal sattıldığı için açıldım. Pert kaydı aracın ayıplı olduğuna dair çok kesin bir kayıt. Ayrıca tarihide belli olduğu için bu ayıbın biz aracı almadan önce oluştuğunu çok rahat ıspatlayabiliyoruz. Bu durumda sadece kazalı araç için satıcı ben satarken bir şey yoktu diyebilir, ve sizinde bu kazayı sizden önce olduğunu ispatlamanız gerekir. Ispatladıktan sonra da Bilirkişinin tamam bu kaza nedeni ile aracı alan kişi mağdur olmuş demesi gerekiyor diye düşünüyorum. Tabiki Hukukçu kişiler daha detaylı bilgi verir. Ben şahsi fikrimi söylüyorum yalnızca.

Walla sonuçta kazalı bir araç satmış oluyorsunuz. İşte aklımı karıştıran şey ise yapılan tamiratın (travers kırılmış ve tekrardan kaynak yapılmış) kaynatma işleminin ne zaman yapıldığının belirnebilip belirlenemeyeceğini bilemiyorum. Ben aracı aldım 2.5 ay geçmiş bundan 5 - 6 ay önce yapıldığını kanıtlarsam belki bir şansım olur. Arıyorum açmıyor kendisi. Zaten beklediğim bir şeydi. Bazen şeytan diyor git ağın burun giriş en azından hıncımı alırım. Ben yinede büyük ihtimal dava açacagım nasıl olsa bir kez de olsa davaya gelecek, en azından süründürüm. Ben zaten dava açarsam arabayı iade etmek için değil saterken uğrayacagım maddi kaybın tazmini için açarım. Acaba bir kaynağın ne zaman yapıldıgını anlayacak kim vardır ki gidip danışmak için.

• Adınıza çok sevindim ve sizinle gerçekten gurur duydum. Bu denli kokuşmuş bürokrasiye ve dolandırıcılığın kural olduğu ülkede siz de 10.kişiye aracı satıp paranızı kurtarmak yerine bu zorlu, sıkıntılı ancak haklı yolu seçmişsiniz ve hakkınızı almışsınız. Umarım bu mücadeleniz insanları kandırmaya çalışanlara da bir ders olur.
  • İyi ki senin gibiler var.Teşekkürler.Hukuk sistemi hem para hemde zaman olarak insanları yıldırıyor.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.