Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • helal olsun kardeş hakkaten harbi adammışsın göstermişsin günlerini sahtekarlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Merhaba arkadaşlar aslında bu konuyu mahkeme sonuçlandıktan sonra açmayı düşünüyordum ama özel mesaj yoluyla mağdur ve bilgi edinmek isteyen arkadaşlardan o kadar çek mesaj geliyor ki bende o yüzden dava henüz sonuçlanmadan şuana kadar ki tüm gelişmeleri buraya yazmaya karar verdim.

2010 Yılının Aralık ayında sahibinden.com dan istediğim kıstaslara uygun bir otomobil buldum. 1.3 cdti Opel Astra. İlk otomobil olma heyecanı ile ve satıcının de evime yakın olması sebebiyle hemen telefonla arayıp arabayı görmeye gittim. Her neyse araç başında anlaştıktan sonra aracı Tramerden sorgulattım. Satıcının söylediği gibi bir kaç ufak çaplı hasar çıktı. Bana çiziklerden dolayı bel altının boyalı olduğunu söylemişti. Birde aracın sağ arkadan hafif bir kazasının olduğunu. Aracı ertesi gün Opel yetkili servisine götürdüm ve 150 TL lik bir ücret karşılığında aracı incelemeye aldılar. spor yay, torpido lambası , artık değişim vakti gelmiş fren diski gibi kusurları tespit edip iş kaporta aksamına gelince hiç bir darbe yok dediler. Raporda da tavan hariç bayalı yazdıklarında ustaya özellikle sordum bir kazası varmı diye yok dediler. Neyse ikinci eldir boya falan masraf illaki olur diyip birazda basiretin bağlanmasıyla aracı satın aldım.

Aradan 1-2 ay geçtikten sonra kasko yaptırmak istedim. Bir kaç firmadan teklif aldım ki 3. firmayı aradığımda başımdan kaynar suları dökecek o bilgiyi verdiler. " Beyefendi aracınız pert kayıtlı kasko yapamayız".. Hemen nerde ve nasıl olduğunu öğrendim, sonra trafik tescilden arabanın 9. sahibi olduğumu öğrendim. 2006 model bir aracın 9. sahibi olmak. Bu bilgiyi önceden edinseydim herşey çok farklı olacaktı.. Her neyse satıcı ile irtibata geçip durumu kısaca anlattım ve aracını almasını gerektiğini söyledim. Tahmin edeceğiniz gibi saygıdeğer beyefendi yok abi ben bilmiyordum alamam, servise gösterdik onun suçu falan saçmalamaya başladı. Şu işi güzellikle halledelim yoksa sana dava açarım dedim ama bu sefer pişkin pişkin açarsan aç dedi.

Asıl macera bundan sonra başladı. Önce gidip savcılığa suç duyurusunda bulundum ki bu bana 1 ay zaman kaybettirdi. Savcı takipsizlik kararı verince bu durumda Asliye Hukuk Mahkemesine dava açmam gerektiğini öğrendim.
    Her neyse 2011 Nisan yada Mayıs tam hatırlayamıyorum Asliye Hukuk Mahkemesine Dava açtım. Dava açma harcı olarak 400 TL gibi bir para verdim.

İlk duruşma yaklaşık 5dk sürdü. Hakime hanım delillerin toplanması için gerekli yerlere yazı yazılması kararını vererek duruşmayı bitirdi.

ikinci duruşmada Hakime hanım sanırım izinli olduğu için başka bir hakim bey başkanlık yaptı ve Gider Avansı yatırılması ve Dava ile ilgili tüm delillerin yazılı olarak verilmesi hükmünü verdi. Bu arada Gider avansı denilen şeye 950 TL yatırdım. Cepten biranda böyle para çıkınca insan gerçekten kötü oluyor.

üçüncü duruşmada ( 2012 Mart) Hakime hanım yine izinli olduğu için başka bir hakim bey başkanlık yaptı ve Makine Mühendisi Bilir kişinin Raporları incelemesine karar verdi.

Makine Mühendisi Bilir kişi Aracın pert olup olmadığına, pert ise normal bir vatandanşın bunu anlıyabilip anlıyamıyacağına ve eğer pert ise ne gibi olumsuzlukları olduğunu tespit edecek.

Evet arkadaşlar şuan Mayıs ayını beklemekteyim, şayet Makine mühendisi raporunu daha erken verirse duruşma daha erken yapılacak. Başımdan geçeni kısaca özetledim. Konuya ilerleyen zamanlarda eklemeler yapacağım. Özellikle dava açacak olan arkadaşlara yol göstermek açısından.

22.05.2012 : Arkadaşlar salı günü duruşmaya girdim iş yoğunluğundan dolayı bir kaç gün sonra yazabiliyorum. Malesef Makine Mühendisi bilir kişi atanmamış arkadaşlar. Sanırım Hakim değişikliğinden dolayı gerçekleşti bu problem. Oysaki bir önceki duruşmada Makine Mühendisi bilir kişinin dosyayı incelemesi gerekiyordu. Her neyse son duruşmada tekrardan Makine Mühendisi bilirkişi atanmasına ve ek olarak Hukuk uzmanı bilirkişi atanmasına karar verildi. Bu Hukuk uzmanı kim oluyor açıkçası merak ettim. Gerçi o moral bozukluğu ile duruşma tutanağını çok incelemedim.

Kısacası arkadaşlar bir sonraki duruşmayı bekliyorum. Onuda tahmin edin tam 5 Ay sonra..

_______________________________________________________________________________

02.10.2012 : Adaletin yavaş işlemesinin en büyük nedeni denetimsizlik arkadaşlar. Yukarıdaki mesajımdan tam 5 Ay sonra duruşmaya gidiyorum ve öğreniyorum ki Mahkemenin kalemindeki arkadaşlar çok sağolsunlar 5 ay boyunca beklemişler beklemişler ve duruşma gününe tam 1 hafta (7 gün ) kala dosyamı bilirkişiye göndermişler. Bilirkişide doğal olarak bu süre zarfında dosyayı hazırlamayadığı için benim duruşmayı 13 Aralık gününe attılar. Bu sorumsuzluğu yapan Memurlara hiç bir şey demiyorum.

______________________________________________________________________________________

13.12.2012 : Bilir kişi Sigorta şirketinden gelen evrakları eksik bulmuş (Özellikle fotoğraf istemişler) bundan dolayı mahkemeye verdikleri raporda aracın pert olmasına neden olan kaza ile ilgili fotoğrafları istemişler. Bundan dolayı bu duruşmada Sigorta şirketine benim araç ile ilgili tüm evrakların mahkemeye gönderilmesi için yazı yazılması kararı alındı. Ayrıca Hakim hanım aracın kimde olduğunu sordu bende şuan benim himayemde dedim. Aracı bilirkişinin kontrolu için getirebilirmisin dedi bende evet dedim. Bu sözlerimide mahkeme tutanağına geçirdi.
    Anlıyamadım bir tek nokta var oda tut ki yapılan kaza son derece basit olsun, bu neyi değiştirecek? Bu araba sigorta sisteminde pert olarak kayıtlı bunu satmak istesem istediği kadar mükemmel bir durumda olsun istediğim fiyattan satamam. Alıcı banane diyip kafadan 10 tl para düşecek. Fotoğrafı istesen ne olur istemesen ne olur. Bilirkişinin bunu neden yaptığını anlayamadım.
    Moralimi bozan diğer bir konu ise bilirkişinin birinin Makine Mühendisi olmasına rağmen diğerinin sigorta uzmanı olsun. Bu sigorta uzmanı vatandaş pert araçlara karşı uyanmasın, dava kazanmasın diye objektif bir rapor sunacağından bile şüpheliyim.
    Neyse bakalım bir sonraki duruşma günü Mayıs 2013 te.

____________________________________________________________________________________________________________

18.03.2013 : Arkadaşlar sigorta şirketi evrakları gondermedigi için dava 3 hafta sonrasına ertelendi.

_______________________________________________________________________________________________________________

17.04.2013 : Arkadaşlar Sağolasın Anadolu sigortadan halen bir cevap yok, mahkeme sigorta şirketine tekrar yazı yazdı ve bu seferde cevap vermezlerse sorumlular hakkında işlem yapılacağınıda ekledi. Bir sonraki duruşma haziran ayında.

*****************************************************************************************

________________________________________________________________________________________________________________________________________

24.06.2013 Arkadaşlar 1 hafta önce duruşmaya girdim, işlerimin yoğunluğundan dolayı ancak yazabiliyorum. Sigorta şirketi halen yazıya cevap vermediği için duruşma Eylül ayına ertelendi. Ayrıca Hakim cevap vermekdikleri için yasal işlem başlatılması için C.Savcılığında yazı yazdı.

01.10.2013 Arkadaşlar Sigorta şirketi nihayet aracın dosyalarını gönderdi. Mahkeme ara karar olarak aracın bilir kişi tarafından incelenmesi kararını aldı. Önümüzdeki hafta aracı bilir kişi inceleyecek. Bunun içinde ekstradan 300 TL daha yatırdım mahkemeye. Bakalım Önümüzdeki hafta tekrardan konuyu güncelleyeceğim.

*****************************************************************************************************************************************************************************************

Merak eden arkadaşlar oluyor buraya aracı satın aldığımdan bu yana yapılan tamir ve masraflarıda yazayım.

- 4 Adet yeni lastik.
    - Klima radyatörü değişti.
    - Klima fanı değişti.
    - Klima nın rölesi v.s bazı elektronik aksamları değişti.
    - Şanzıman ve motor kulağı değişti.
    - Bir motor kulağı daha değişti.
    - Ön fren diskleri ve 4 balata değişti.

Tüm bunlara rağmen araçta halen problemler var. Bugün (30.05.2012) araç serviste "Sağ sinyal hızlı yanıp sönmesi, sol uzun ve kısa farın yanmaması, Arıza lambasının yanması, Korna, ve Klima kompresöründen gelen sesler için tamir görecek. Telefonla aradılar kömpresör hariç şimdiden elektrikçi 395 TL fatura çıkarmış.

*****************************************************************************************
    Not: Sorularınızı PM yerine buradan sorarsanız herkes için daha çok faydalı olur.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    **************************************************************************************
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KASIM 2013 Tarihiyle yani bugün duruşmaya katıldım. Bilirkişiler raporlarını mahkemeye sunmuş. Beni tamamen haklı bulmuşlar, ayrıca yasal faizin de alınabilineceğini belirtmişler. Şimdilik benden itiraz ve karşı tarafa tebliği için 1 ay sonrasına gün verdi sayın Hakim.

Evet arkadaşlar Davayı kazandım. Hakim aracın iadesine karar verdi. Aracı satın alırken vermiş olduğum paranın tamamını ve noter masrafını geri alacağım. Yasal faizi ve araca sonradan yapmış olduğum masrafları alamıyacağım ama hiç problem değil bu.

Gerek konuya mesaj yazan, gerek PM den özel mesajla bana iyi dileklerde bulunana tüm arkadaşlara teker teker Teşekkür ediyorum.

öncelikle çok geçmiş olsun.
    birde diyorlarki bizim ülkede boyayı cok takıntı yapıyorlar, al işte arabayı her yere gösteriyorsun telden tramer sorgusu yapıyorsun temiz çıkıyor bır kaç önemsiz boya km düşük olmasına aldanıyorsun.
    sırf bu yüzden her tarafı güneş yanığı olmuş boyası olmayan araba aldım biz müneccin değilizki arabanın temiz oldugunu nasıl anlayalım.
    Bu durumda devletin cok buyuk sucu var pert li arac tekrar trafıge cıkmasına nasıl izin verılıyor. Eski araçlara trafik guvenliği için tehlikeli deniyor ama yaptırıp yaptırıp canavar gıbı kullanıyoruz araba hıç olmassa orjınal, yan yan gitmiyor muayeneden sigortadan sorunsuz geçiyor, tabi vergiyi az veriyor sorun orda.

• serkan2707 S kullanıcısına yanıt
    Helal olsun arkadaşım bir kez daha helal olsun,seni mücadelenden dolayı gönülden kutluyorum. Maalsef ülkemizde bu gibi ahlaksızlara verilen cezalar çok az bir kaç tanesine sağlam ama gerçekten waoowwww dedirtecek ceza verseler bak bakalım bir daha yapmaya cesaret edebiliyorlarmı.
  • merhabalar;
    yeni üyeyim ve bu üyeliğimi SELÇUK beye bir TEŞEKKÜR amacıyla açtım.
    bende selçuk bey gibi pert araç mağduruyum 2013 ocak ayında almış olduğum araç pert kayıtlıymış.bu sebebden dolayı ve karşı tarafın tutumu sebebiyle mart 2013 yılında dava açtım.davam salı gunu ıtıbarıyle sonuçlandı ve davayı kazandım.şimdi karar yazısının çıkmasını bekliyorum.herhangi bir aksilik olmaz ise aracın iadesi ve paranın geri verilmesi kararı çıktı.bu dava sürecinde sürekli olarak forumu takip ettım. selçuk beyın dava sürecini başlatması benım de dava sürecimi başlatmak için cesaret verdi.ama avukatımında hakkını yemek istemem.Dava açıldığından bu güne kadar sürekli
    Birde sözüm bu davaları kazanamayacağımıza inanan arkadaşlara umarım böyle olaylar onların başına gelmez.Çünkü maddiyattan öte bu tür olaylar insanın psikolojısinin bozulmasına sebeb oluyor.

• Çok geçmiş olsun.

3 yıl gibi uzunca bir sürenin sonunda adalet yerini bulabilmiş.
  • Davalarını kazanan arkadaşları yürekten kutluyorum...

umarım aynı yazıları yakında bende buraya yazabilirim...

25 Şubatta ikinci duruşmamız yapılacak ve sonuçlanan davalar şu anda çok önemli benim için....

açtıkları davaları kazanan arkadaşlar; hepinizin yardımına ihtiyacım var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aysedeniz -- 20 Şubat 2014; 16:06:14 >
  • zaman dan ziyade psikolojık baskı üstünüzde çok fazla allah yardımcınız olsun
  • selcuk bey gecmış olsun bende sızı uzun zamandır takıp edıyorum burdan benımde pert kayıtlı aracımın mahkemesı var. 11,12,2013 ılk durusmaya katıldım bır dahakı durusma 19,03,2014 bızım ıcın hayırlısı olur ınsallah . Bu gıbı ınsanlara meydanı boş bırakmamak lazım herkese emsal olacak umarım tesekkurler
  • Rabbim bir daha böylesine denk getirmesin hayırlı araçlara denk gelirsiniz İnşallah.
  • Helal olsun gerçekten sabırlı davranmışsınız.Olayı okurken aklıma Kemal Sunal ın Davacı filmi geldi.Ne çok uğraştırmışlar sizide 3 yıl gerçekten uzun bir zaman , mahkemeye git gel bekle... mahkeme sonunda aracı size satanlara bir ceza vedilermi acaba nitelikli dolandırıcılık gibi.
  • bugün duruşmamız yapıldı...

aracı bieze satan galerici, erkek klardeşini ve oğlunu şahit göstermiş...

biz aracın pert olduğunu söyledik ve kabul edip aldılar, bizde ordaydık dediler...

sattıkları fiyatı noterdeki satış fiyatından eksik söylediler...

28.500 TL'ye noter satışımız yapıldı... onlar 19.000 TL'ye sattık diyorlar...

hakime hanım ne yazık ki konuya hiç vakıf değil... bu konularda çok bilgisiz ama birşeyler okumak içinde çaba sarfetmiyor, savunmaları okumuyor...

sonuçta araca bakması için bilirkişi toplayacakmış, ekstra bir masraf daha çıkmış oldu bize...

bu birazda standart hale gelmiş bir uygulama sanırım.... son durum bu...

Salih Otomotiv (Salih Kılınç) ile bu davamız epeyce süreceğe benziyor...

umarım bende buraya; "davayı kazandım" mesajını bir gün yazabilirim...
  • ..............................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender_bjk -- 2 Mayıs 2014; 23:34:19 >
  • Helal
  • Geçmiş olsun. Yaptığınız masraflardaki kolay değişim yapılan ve eski parçaları duran parçaları geri taktırın, lastikleri de lastikçede okutup kabak lastikle verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 27 Şubat 2014; 14:19:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender_bjk

merhabalar,

@SelçukALAGÖZ hocam öncelikle hayırlı olsun dava sonucunuz için.

Durumumu ufak bir özetleyerek yardımlarınızı rica edicem..Haziran 2011 de bende aynı şekilde mağdur oldum, aracın şase numarasındaki 0 ve O muhabbetine aldandım. Dava açtım ve Ekim 2013 de aleyhime sonuçlandı.Ne bilirkişi raporu istendi dava da ne benzeri birşey hakime hanım verdi kararı direk. Temyiz vs aşamasında bir tavsiyeniz veya davada gösterebilmem için emsal sonuç gibi bir yardımınız olabilir mi acaba?

hakkınızda hayırlısı olsun takipteyim bende konuları bende birbuçuk ay önce davayı açtım ve bu kervana katıldım hakkımızda hayırlısı
  • bir ay önce açtığım davanın evrakları 2 hafta önce felan geldi kısmettir ki selçuk alagözle aynı mahkemeye başvurmuşuz onun olay sonuçlandı sıra bende aynı hakime hanımada denk geldik hayırlısı :) yanlız hakime hanım beni davaya felan çağırmadı mayısın 5 ine gün vermiş bütün evraklar toplansın demiş bilirkişi için para istemiş nasıl perte ayrıldı nerden ayrıldı felan bütünn evrakları isteyeceklermiş sanırım sigortadan mayıs 5 de de toplanan evraklara göre bir tarih verecekmiş sanırım anlayamadım. bekliyoruz hayırlısı :)
  • bu gün asliye hukuk mahkemesinde tanıştığım bir avukat ile sohpet ettik bu davalara girdiğini ve bilgi sahibi olduğunu söyledi yanlız açılan davalar yanlış yere açılıyor dedi bana neden asliye hukuk mahkemesinde açtın dediğin de başkalarının asliye hukuk da açtığı için diyebildim sadece oysaki dedi tüketici hakları mahkemesinde işimin hem daha hızlı olacağını hemde kazanma şansımın çok daha yüksek olduğu söyledi ve ayrıca ekledi asliye hukuk mahkemesinde işlerin yavaş ilerler ama burdada kazanırsın yanlız aracına yaptığın masrafları alamayabilirsin dedi hakkımızda hayırlısı diyelim :)
  • Gözünüz aydın çok mutlu oldum gerçekten. Böyle şerefsizlere inat bir tanede davayla ilgili pankart yapıp dükkanlarının karşısına asın derimki bir daha insanlar oradan araç almaya kalkmasınlar...
  • Geçmiş olun hocam zararın neresinden dönerseniz kardır.Size paranın faizinide geri ödeyecek değil mi?
    Yoksa 2.el fiyatları çok uçtu ama yinede pert bir araca binmekten daha iyidir.
  • Selçuk bey, öncelikle geçmiş olsun. Kararlılığınız ve azminizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Benzer bir durumla karşı karşıyayım. 2012 Mayıs ayında Aracı alırken plaka sorgulmasında temiz çıkan aracın, bu gün itibari ile yaptığım sorgulamasında pert kaydının olduğunu öğrenmiş oluyorum. İşin ilginci 2 senedir kasko da yaptırmama rağmen bu durumun henüz ortaya çıkmış olması da muamma.Gerekçeli kararı özelden gönderirseniz sevinirim. Hakkımızda hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.