Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ama bi mahkeme 3 yıl sürer mi arkadaş bu nasıl bi adalet anlayışıdır..
    sırf bu yüzden bir şekilde kazık yiyen onlarca insan mahkemelerden uzak duruyor..
    bu da dolandırıcıların işini kolaylaştırıyor.. adalet olmayan yerde huzur da olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan2707

GEREKÇELİ KARAR ELİME ULAŞTI...İSTEYEN ARKADAŞLARA VEREBİLİRİM.

Benzer durum benim de başıma geldi, şimdi öncelikle telefonda karşılıklı olarak halletmeyi deneyeceğim. Olmazsa önce bir tebligat mı göndermem gerekiyor ve ardından o da olmazsa tüketici mahkemesi?
  • Şimdi ne oldu hala bekliyormusunuz sonucu
  • yaw devlet su torba yasaya pert olayalrını eklemedı ya bırsey demıyorum insanlar kıvrım kıvrım kıvrılıyor ama magdurların sesini duyan yok..bugun bu arkadaslara yarın saenin benşm hepimizin başına gelebilir bu olaylar.
  • ARKADAŞLAR 2012 YILINDA 2009 MODEL ARAÇ ALDIM.ARACI ALMADAN ÖNCE TRAMER MİDİR NEDİR ORDAN PLAKA İLE SMS SORGULAMASI YAPTIM.300 TL HASAR ÇIKTI.BEN GÜVENEMEDİM SİGORTACI BİR ARKADAŞTAN ŞASİ NU.İLE SORGULATTIM AYNI RAKAMI ODA SÖYLEDİ .HERNEYSE GÜN BUGÜN BEN ARABAYI SATMAYA KALKTIĞIMDA KALP KRİZİ GEÇİRECEĞİM BİR SORUNLA KARŞILAŞTIM.ARACIN 2009 YILINDA 20BİN 2010 YILINDA 7250 TL LİK KAZA SONUCU HASARI OLDUĞU ÇIKTI ( PERT DEĞİL ).ŞİMDİ ARABAMI SATAMIYORUM.ARABAYI EN İYİ USTA VE HATTA SERVİSE GÖTÜRDÜM.ARAÇTA BIRAKIN KAZAYI DEĞİŞEN PARÇASI YOK DENİLDİ.ARAŞTIRMAMI BİRAZ DAHA DERİNLEŞTİRDİĞİMDE 20BİN TL HASARI AXA SİGORTADAN YAPTIRDIĞI 7250 LİK OLAN HASARI DUBAİSTAR DİYE BİR SİGORTADAN YAPTIRDIĞINA ULAŞTIM.ŞİMDİ KAFAM OKADAR KARIŞIKKİ.NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM.ALDIĞIM KİŞİYLE İRTİBAT KURAMIYORUM.SİGORTACI ARKADAŞIM BÖYLE BİŞEY OLAMAZ DİYOR.ÇÜNKÜ BÖYLE HASARIN OLMASI HALİNDE KASKO VE SİGORTA AŞIRI YÜKSEK ÇIKAR YADA KASKO YAPAMAYIZ BİLE DİYOR.AMA SİGORTA BİLGİ YÖNETİM MERKEZİNDE KAYITLAR VAR.ARAÇTA KAZAYI BIRAKIN DEĞİŞENİ BİLE YOK.NASIL BİR YOL ÇİZMELİYİM NE YAPMAM GEREKİR.EĞER HASAR GERÇEKTEN VAR İSE ALDIĞIM KİŞİYE HUKİKİ YAPTIRIMLAR UYGULATABİLİRMİYİM.EĞER BÖYLE BİR HASAR YOK İSE NAPICAM.TRAMER İTİRAZ SİSTEMİNE GEREKLİ İTİRAZI YAPTIM AMA TINLAYAN YOK.GERÇİ CİDDİ BİR KURUMDA DEĞİL SANIRIM.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
    MAİL ADRESİM hasanpaxis@gmail.com

• quote:

Orijinalden alıntı: aysedeniz

quote:

Orijinalden alıntı: yusufuysal

Merhaba geçmiş olsun size de @astrag, tüketici mahkemesine dava açmada amaç nedir ? Ben de dava açma sürecine girmeyi düşünüyorum öğrenmek amaçlı soruyorum. Siz aracınızı sahibinden mi aldınız yoksa galeriden mi ?

davayı asliye hukuğa açarsanız, dava çok uzun sürüyor... tüketici mahkemesine açar ve arabayı alırken size ayıplarını söylemeden sattığını kanıtlarsanız işiniz çok çabuk halloluyor...

bunu avukatlar bile bilmiyor...

Yazılalı çok olmuş ama yine soralım.

Bildiğim kadarıyla tüketici mahkemesi belli bir sınıra kadar olan davalara bakıyor. Bilen biri aydınlatabilir mi?

• deserthawk D kullanıcısına yanıt
    BİR KAÇ GÜNE KADAR BEN TÜKETİCİ MAHKEMESİNE GİDİCEM BU KONUYLA İLGİLİ..ÖĞRENDİĞİMDE YAZARIM
  • hasanpaxis H kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun öncelikle yetkili servise gidip kontrol ettirdinizmi parçaları..ayrıca tramer denen kurumada guvenmeyin baska aracın hasarını yanlışlıkla sızın aracınıza aktarmıs olabilirler bazen sasi nosu benzer araclar oluyorda..
  • Davalarını kazanan tüm arkadaşlara helal ve geçmiş olsun. Davası süren arkadaşların da en kısa zamanda kazanacaklarına yürekten inanıyorum. Benim anlamadığım kısım yukarıda birkaç arkadaş sigorta şirketine sorgulatıp kazasız kayıtsız görünen aracı kaskolatmış olmalarına rağmen 1 2 yıl sonrasında bile araçlarında pert yada hasar kaydı göründüğünü belirtmişler. Bu nasıl iş abi kasko firmaları bile böyle dengesiz sonuçlar veriyorsa biz kimlerden öğreneceğiz güvenilir olarak pert veya hasar kaydı sonucunu? Allah bu sistemin belasını versin. Hiçbir yasal düzenleme de yok bununla ilgili
  • reko kullanıcısına yanıt
    EWET SADECE KENDİ SERVİSİNDE DEĞİL HONDA SERVİSİNEDE GÖSTERDİM BİR KAÇ FARKLI USTAYA GÖSTERDİM DEĞİŞEN YOK.TRAMER KURUMU LAÇKA BİR KURUM FARKINDAYIM BİLİYORUM AMA ARABA ALMAK İSTEYEN HERKES TRAMER KAYDINA BAKIYOR VE NOTUNU VERİYOR.YANİ BU ÜLKEDE ARABANIZI İSTERSENİZ PERT YAPIN AMA TRAMERE KAYDINIZ OLMASIN O ARABAYI ÇOK RAHAT SATARSINIZ.
    BEN BU TRAMER DENEN KURUMDAN HATAYI NASIL DÜZELTİCEM YOLUNU BULAMADIM
  • dava açmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olması açısından açtığım davanın son duruşmasındaki (6 Kasım 2014) sonucu aşağıda paylaşıyorum...

son duruşmada hakim değişmişti ama en azından dosyayı okumuş, konuya hakim... araç için bilirkişi, ayıplı mal satıldığı için 4.600 lira civarı tarafımıza para ödenmesine hükmetti... aracı kullandığımız süre vs. bir sürü şeylere bakılarak bir miktar belirleniyormuş... biraz karışık bir hesaplaması var... bu bilirkişi raporuna biz itiraz ettik (aracı geri verip, ödediğimiz bedeli almak istiyoruz) karşı tarafta bilirkişi raporuna itiraz etmiş... yeni hakimde ek bilirkişi raporu talep etti... sonraki duruşma 10 şubata... son durumumuz bu...
  • babıesrar82 B kullanıcısına yanıt
    kasko firmaları aracın pert olduğunu söylemekle mükellef değilmiş.... çoğu zaten söylemiyormuş...

araca yüksek bir kasko fiyatı vermişlerdi bize... bizde bunun nedenini sorunca aracın pert olduğunu söylediler...

aracın pert olduğunu bize söyleyen kasko şirketinin görevlisini mahkemeye tanık olarak çağırdık.... bunların aynısını hakimede anlattı...

fiyat almak için 3-4 farklı firmayı aramıştık ve diğerleri söylememişti... durumu düşünün artık yani...

en iyi yol şu: aracı almadan önce, araca ait tüm bilgileri almak ve farklı farklı kasko ve sigorta şirketlerini arayarak aracın sahibiymişsiniz gibi fiyat toplamak ve her birine aracın pert olup olmadığını sormak.... başka yolu yok...

tüketici mahkemesine açılan davalar daha çabuk sonuçlanıyor, bunu da belirteyim.... aracı bu ayıbını bilmeden aldığınızı kanıtlarsanız, "ayıplı mal" kapsamına giriyor ve iade edebiliyorsunuz...

herkese kolay gelsin...

• Merhabalar,

Ben de aynı durumla karşılaştım ve yasal süreci başlatmak üzereyim. Ancak, birkaç konuda daha deneyimli arkadaşlara danışmak istiyorum.

1- Benim aracı aldığım bir galeri değil, bir şahıs; bu durumda yine de Tüketici Hakları Mahkemesine başvurabiliyor muyum yoksa Asliye Hukuk'a mı başvurmam gerekiyor?

2- Sayın aysedeniz, siz noter satış sözleşmesinden fazla miktarda para verdiğinizi söylemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam; aynı durum benim de başıma geldi. Satış sözleşmesindeki fiyattın üç bin lira fazlasını ödedim ben kişiye. Siz bunu kanıtlayabildiniz mi? Kanıtladıysanız nasıl? Ödemeyi yaparken benim yanımda bir arkadaşım vardı, şahitlik yapabilir ama bunun çok geçerli olacağını sanmıyorum; ayrıca sahibinden.com'daki ilanda araca ödediğim fiyat yazılıydı ama yine de bunun bi kanıt olacağını sanmıyorum.

3- Davanın sonucunda dava ve avukatlık masraflarını karşı taraf mı ödedi, yoksa siz mi ödemek zorunda kaldınız?

Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: sharcho

Merhabalar,

Ben de aynı durumla karşılaştım ve yasal süreci başlatmak üzereyim. Ancak, birkaç konuda daha deneyimli arkadaşlara danışmak istiyorum.

1- Benim aracı aldığım bir galeri değil, bir şahıs; bu durumda yine de Tüketici Hakları Mahkemesine başvurabiliyor muyum yoksa Asliye Hukuk'a mı başvurmam gerekiyor?

2- Sayın aysedeniz, siz noter satış sözleşmesinden fazla miktarda para verdiğinizi söylemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam; aynı durum benim de başıma geldi. Satış sözleşmesindeki fiyattın üç bin lira fazlasını ödedim ben kişiye. Siz bunu kanıtlayabildiniz mi? Kanıtladıysanız nasıl? Ödemeyi yaparken benim yanımda bir arkadaşım vardı, şahitlik yapabilir ama bunun çok geçerli olacağını sanmıyorum; ayrıca sahibinden.com'daki ilanda araca ödediğim fiyat yazılıydı ama yine de bunun bi kanıt olacağını sanmıyorum.

3- Davanın sonucunda dava ve avukatlık masraflarını karşı taraf mı ödedi, yoksa siz mi ödemek zorunda kaldınız?

Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.

yanınızdaki arkadaşınız şahitlik yapabilir... çok da faydası olur...

sonuçta şahıstanda alsanız ortada bir alışveriş var... bu satışra siz alıcı karşı taraf, satıcı konumunda... yani tüketici mahkemesine davanızı açabilrsiniz... önemli olan satıcının kusurunu söylemeden aracı size sattığını kanıtlamanız... kusurunu söylemeden sattığı için "ayıplı mal" satmış oluyor ve siz buna dayanarak , sattığı şeyi geri almasını, para vermesini isteyebilirsiniz...

satıştaki miktar geçerli diye biliyorum.... bizim noterde ödediğimiz kadar görünüyor... siz geri kalan kısmı şahitlerle ispatlayabilirsiniz... bizde durum farklıydı... eski aracı 8.000 liraya galeriye takaslamıştık... 13.000 lirası kredi çekilip verilmişti... 7.500 lirada elden verilmişti... toplamda araca 28.500 vermiş olduk... bizim kanıtlayamadığımız kısım elden verilen 7.500 liraydı... ama karşı taraf sanırım boş bulundu... bu kısmı kendileri itiraf etti... kredi satıştan 1 gün önce çekildiği için ve banka kayıtlarında göründüğü için mahkeme bunları dikkate alıyor... sizde satıştan önceki günlerde banka hesaplarınızdaki hareketliliği delil olarak sunabilirsiniz....

asıl sıkıntı elden verilen paralarda zaten.. o yüzden parayı banka kanalı ile kişiye gönderin... ilerde oluşabilecek sorunlarda bu yöntem sizi pek çok sıkıntıdan kurtarabilir.

sahibinden.com daki ilanları delil olarak sunabilirsiniz... biz mahkeme kanalı ile aldığımız aracın ilanını sahibinden.com'dan istedik mesela... mahkeme isteyince gönderiyorlar....

avukata 3.000 lira ödedik... davaı kazansakta kaybetsekte. bu para bizden çıkıyor maalesef... ben öyle biliyorum.... size sadece ayıplı mal sattığı için ayıbın tutarınca bir bedel ödenir( buna razı olursanız tabi) ayrıca bu bedel pek çok kalem dikkate alınarak belirleniyor... 2-3 yıl süren bir davada "bu arada arcı kullanmaya devam ettiyseniz" bir miktar düşülüyor... yıpranma payı vs. olarak... biz aracın iadesi için uğraşıyoruz... bilirkişi bize 4,600 lira daha para verilmesini kararlaştırdı ama dediğim gibi biz aracı geri vermeye uğraşıyoruz... ve ödediğimiz mikatara en yakın şekilde paramızı geri almaya çalışıyoruz.

sizde olan durumla ayrıntılı bilgiye sahip değilim ama bu davalarda esas olan konuları yazmaya çalıştım.... umarım bu bilgiler işinize yarar...

• ben tecrübelerime dayanarak bilgi veriyorum...
    hangi mahkemede dava açılacağı konusunda yinede bir avukata danışmanızda fayda görüyorum yinede...
    danışma ücretleri pahalı ama internet üzerinden bu tür soruları cevaplayan siteler var... oraya yazılabilir... daha olmadı , ben olsam adliyede dilekçeleri alan görevlilere sorardım... onlarda yardımcı oluyorlar...
  • Merhaba,

Anca cavp yazmaya fırsat bulabiliyorum. Detaylı anlattığınız için teşekkür ederim. Bu bilgiler işime yarayacaktır. Gelişmeler konusunda bilgi veririm.

İyi günler dilerim.
  • sinoplu kullanıcısına yanıt
    merhabalar.SİZE PM DEN YAZMIŞTIM AYNI SORUNU ŞU AN BENDE YAŞIYORUM.AVUKAT GEREKLİ Mİ? DAVAYI İKAMET ETTİĞİM YERDE Mİ AÇMALIYIM SÖZLEŞMENİN YAPILDIĞI YERDE Mİ?
  • aysedeniz kullanıcısına yanıt
    MERHABA.AYNI SORUNU BENDE YAŞIYORUM.ÖNDEN DELİLLERİ TOPARLIYORUM BUGÜN YARIN DAVA EDİCEM ŞAHSI.HAKİM BİR TANIDIĞA DANIŞTIM AVUKATA BİLE GEREK YOK ANLATTIĞIN ŞEYLERİ İSPATLAYABİLİRSEN SIKINTI OLMAZ DEDİ.VE TÜKETİCİ MH.DEĞİL ASLİYE DE AÇMAK GEREKİYORMUŞ.
  • Herkese selam arkadaslar. 2 yıldır bende pert arac ıle ılgılı mahkeme korıdorlarına gıtmekteyım. en son durusmam bugun oldu. VERGI DAIRESINDEN YAZI gelmedıgı ıcın dava 10,03,2015 tarıhıne ertellendı. Sankı ınsanın sabrını denıyorlar. Cıktık bır yola sonumuz hayırlı olur ınşallah dıyelım. benım dava da artık sona geldım sayılır.Kendı cabalarımla vergı daıresınden ıncellettıgım dava kayıtlı 150 araca ulastım. silivri ve cevresınden alınan araclar elımdemevcut. belge ıle artık bır dahakı durusmayı beklıyecegım. MAGDUR olan arkadaslar bana mesaj atıp elımdekı lısteden kontrol edebılırım 0536 3441347

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgrow -- 24 Aralık 2014; 20:32:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunyamın52

MERHABA.AYNI SORUNU BENDE YAŞIYORUM.ÖNDEN DELİLLERİ TOPARLIYORUM BUGÜN YARIN DAVA EDİCEM ŞAHSI.HAKİM BİR TANIDIĞA DANIŞTIM AVUKATA BİLE GEREK YOK ANLATTIĞIN ŞEYLERİ İSPATLAYABİLİRSEN SIKINTI OLMAZ DEDİ.VE TÜKETİCİ MH.DEĞİL ASLİYE DE AÇMAK GEREKİYORMUŞ.

umarım kazanırsınız...

davanızı takip edebileceğinizi düşünüyorsanız, tabiki davanızı avukatsız da yürütebilirsiniz...

şansınız bol olsun...
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.