Şimdi Ara

PERT OLDUĞUNU BİLMEDEN ALDIĞIM ARACI NASIL İADE EDEBİLİRİM ? YARDIM LÜTFEN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
15.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SonpoL

Öncelikle geçmiş olsun. Fakat, maalesef bu konu hakkında yargıya başvursanız dahi lehinize sonuçlanacak bir durum yok. Sonuçta ortada araçta böyle böyle olursa, böyle böyle paramı geri alırım gibi karşılıklı bir imza da olmamışsa, dava açtığınız da karşı tarafta duruma itiraz eder ve dava istediğiniz gibi neticelenemez maalesef. En basiti, ben kendilerine aracımın pert kayıtlı olduğunu söylemiştim der ve siz bunun aksisini kanıtlayamazsınız. En iyisi, kendileri ile görüşürüp daha önce teklif ettiğiniz gibi paranızı 2-3 milyar düşükte olsa geri almak. Veya, aracı böyle kabullenip kullanmak. Gerçekten zor bir durum. Geçmiş olsun tekrardan.

Saygılarımla.

ben hukuk adamı değilim ama arkadaşın yerine koyarsam kendimi baya uğraşırım öyle bişey derlerse sigorta şirketine dava açabilir (sanırım arayıp sormuş?)

avukat tutup avukatınızla görüşmeniz yararınıza olur tanıdık varsa dahada iyi olur ki sulh yoluyla çözülebilir fakat öyle satış yapan adam adam değildir oda belli...

yani aracı geri verip para iadesi almanız en mantıklısı fakat avukat satıcılarla ilgili bir yol bulamazsa sigorta şirketinden çıkarırsınız pert değil iddasının bedelini...

• İlan ciktisini noter satisini birde dava icin hazirladigin dilekceyi faxla yaninada " tatsiz yollardan halletmek durumunda birakininiz beni ya 3000 TL VERİN araci degerinde almis olayim yada ver parami al arabani!" demekten baska birsey gelmezdi aklima...
  • ilanı sahibinden.com'dan iste; orada pert kaydı yazmadığını belirt işe yarayacagından umudum var.
  • İnş. olumlu bir netice alırsınız, çok zor bir durum.Allah, böyle kanı bozuklardan korusun.
  • Sizin durumunuz biraz zor hocam, noter satısında aracı halihazır durumu ile görüp beğenerek aldım diye ibare var, birde aracı almadan pert oldugunu öğrenebilme imkanınız zaten vardı, satın almadan önce siz kendi üzerinize düşeni yapıp öğrenseydiniz servisten yada mesajla öğrenseydin der mahkeme, yani imkanının olduğu halde öğrenmediyseniz ve o hali ile aldıysanız işiniz zor, ayıplı mal satmaktan tutturamazsınız gibime geliyor, birde boyle küçük davalar için uğraşacak avukat bulmakta ayrı bir dert, mahkeme masrafları derken siz 3-5 bin zararınınz varsa bu zarar dahada artar kaybederseniz, en iyisi bir galeriye satın aracı, yada pert kaydını soyleyerek birine satın,
  • O değilde bu kadar ağır hasar almış arabayı ne diye toplarlar hiç anlamam.Ayır parçaları, çıkma parça olarak kullan.Hem parçalar ziyan olmaz hemde araba normal halinden daha pahalıya gider.Şimdi bu aracı tamir ettinizde noldu kimse beğenmiyor haklı olarak.

Geçmiş olsun ne diyelim.Sözde dindar bi ülkede yaşıyoruz ama maşallah millet birbirini ayakta ... afedersiniz.
  • Geçmiş olsun, malesef etrafta çok fazla kanı bozuk insan var. Bende Bundan tam bir yıl önce buna benzer bir şekilde imzamdaki pert aracı aldım. Asliye Hukuk Mahkemesinde davada açtım satıcı hakkında. Her duruşma 3 dk sürüyor ve duruşma sonunda hakim 3 Ay sonrasına tarih veriyor. Avukat hariç sırf mahkemeye 1300 TL para yatırdım. Sonucun ne olacağıda belli değil Allah yardımcın olsun.
  • Hocam plakayi 5664 mesaj at ne yaziyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Geçmiş olsun, malesef etrafta çok fazla kanı bozuk insan var. Bende Bundan tam bir yıl önce buna benzer bir şekilde imzamdaki pert aracı aldım. Asliye Hukuk Mahkemesinde davada açtım satıcı hakkında. Her duruşma 3 dk sürüyor ve duruşma sonunda hakim 3 Ay sonrasına tarih veriyor. Avukat hariç sırf mahkemeye 1300 TL para yatırdım. Sonucun ne olacağıda belli değil Allah yardımcın olsun.

Zaten sırf bu yüzden millete kakalıyorlar pert aracları, adam satınca nasılsa bişey olmaz olsada 5 sene mahkeme sürer diye umrunda olmuyor, Adalet mülkün temelidir diye boşuna denmemiş, birde bu pert araç işi sırf sigorta şirketlerinin terbiyesizliği, adamlar artık nerdeyse hiçbi aracı tamir ettirmeyecekler, hemen pert ayır gitsin, pert halinide zaten bi dünya paraya satıyolar üstüne biraz daha verip arac sahibine işi bitiriyolar, pert araclarıda sanayide ustalar tekniğine uygun yapmadıkları için bu mağduriyetler oluşuyor, her zamanki gibi sistem işlemiyor, sistemi işletecek olanlarında umrunda değil bu işler, halbuki araç pert olduğunda onun şasi numarasına falan bi bilgi eklense herkes anında öğrenir aracın daha önce pert cıktığını boyle sorunlarda kalmaz

• Noter satış sözleşmenizi okuyun. Orada, aracı "görerek, bilerek ve isteyerek" aldığınıza dair bir ifade varsa (!) maalesef kanuni olarak bir şey yapamazsınız. Arkadaşlar açıklamışlar zaten. İlan detayında yazmayı unuttuğunu fakat noterde devir işleminden önce tüm detayları konuşup anlaştığınızı söylerse yapacak bir şey yok. Kendinizi karşı tarafın yerine koyun bir an. Her ne kadar siz hak yiyen bir sahtekar olmasanız da, bir an öyleymiş gibi düşünün. İşin içinden kendinizi sıyırmak için nasıl bir ifade verirdiniz?

Sahtekar olmaya gerek yok, cevabı basit, biz karşılıklı konuştuk, aracın durumunu anlattım, o da razı oldu ve devletin resmi noterinin önünde iş belgelendi. Şu saatten itibaren "yasal" yollardan bir sonuç alamazsınız.

Aracın değer kaybını karşıdan ancak şifai olarak talep edebilirsiniz. Karşı taraf verip vermemekte özgür. Verirse ne ala; vermezse ya sineye çekeceksiniz, ya da orman kanunları işleyecek...

Çok geçmiş olsun. Aracı gerçek bilgilerini vererek elden çıkarmaya çalışın. Her malın bir alıcısı vardır. Pert de olsa alıcısı çıkar elbet. Aracınız satılmayacak bir marka/model değil. 2-3Bin TL kısmetinizden çıkmış...

Bu arada, Allah (c.c.) analı babalı büyütsün inşallah.

• Geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun. Haklısınız ve inşallah hakkınızı alırsınız.
  • Geçmiş olsun,
    Benim anlamadığım şey; bu kadar vak'a yaşanıyor ota boka önlem alan maliye, trafik vs birimleri herhangi bir şekilde pert kaydı olan araçları ya sigorta sisteminde ya noter sisteminde belirttirmiyor.
    Yani ne kadar zor olabilirki sigorta şirketlerinin herhangi birinden pert kaydı olan aracın noterce sorgulanması ve işlem sırasında alıcıya bildirilmesi? Biz 2. el araba alırken psikopata bağlamak zorundamıyız kardeşim? Yok sigortacıya sordur, sigortacıya şase ve bilmemne ile sordur, sonra exspertize götür, olmadı abini götür baksın teyzeni götür baksın vs...
    Bu da bir şekilde nitelikli dolandırıcılıktır ve değeri düşümüş bir eşyayı eski değerden satma çabasıdır haksız kazanç vardır, buna da OLMADAN EVVEL devletin gerekli birimlerinin AÇIK SEÇİK İKAZI gerekir. Verigiyi noter masrafını alırken iyi bunları bildirmeye gelince bütün iş vatandaşa kalsın hadi be
  • dolandırıcılıktan savcılığa şikayet edin
  • Bu durumda oldukca sakin davranmissiniz. Adamlara cokun alin paranizi bu ulkede kanun filan yok cunku.
  • kafanı bulandırmana gerek yok.
    zaten hesaplı almışsın yürüründe bişey yoksa
    bin gitsin. zoruna gittiyse davanı aç kazanma şansın var.
    babam güvendiği birinden polo almıştı 2-3 sene önce .
    boya cihazıyla baktım bi ara tavan boyalı
    söylemedim kendisine şimdi zevkle biniyor.
    çok şey bilmekte bazen iyi değil.
  • gecmis olsun hic ugrasmayin 2-3 bin tl geri almakla direkt olarak davanizi acin siz ugrasmayin onlar ugrassin eninde sonunda kazanacaginiz muhtemel davayi..bu arada evladiniz hayirli olsun Allah anali babali büyütsün.
  • Arkadaşım bu konuda Bir ay içinde burada bir arkadaşımız çok ayrıntılı bilgi verdi..Mahkemeye gitti ve kazandı..Parasını faiziyle birlikte geri aldı..Hemen noterden ihtarname çek..." Temiz deyip sağlam diye sattığınız aracın pert kaydı çıktığı için almıyorum. paramın iadesini talep ediyorum. Aksi halde mahkemeye baş vuracağım. nitelikli dolandırıcılık davası açıyorum diyeceksin. İhtarname resmi işlemlerin başlangıcıdır..alacağın cevaba göre yol çizersin.Paranı öderlerse işlem tamam.. Yok derlerse hemen bir avukat tututp mahkemeye baş vuracaksın. Bu konuda karara varılmış Emsal dava var...D.H. Forumdan o arkadaşımızın mahkeme nosu, tarihi, v.b. öğrenirsin.. SESSİZ KALMA..NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇU 25 YIL HAPİS....Bu olay nitelikli dolandırıcılık..Mahkemeyi kaybeden bütün dava masraflarını ödüyor..kaybedecekleri davayı onlar iyi bilirler..paranı alıp başka araba bulursun...Çekinme..Hakkını ara..PERT ARABAYI SAĞLAM DİYE SATMANIN 2 YIL 7 YIL ARASI HAPİS CEZASI VAR. Savcı nitelikli dolandırıcılıktan dava açarsa 25 yıl hapis..Bu çakallara yem olma...Karar senin...Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 19 Aralık 2011; 10:55:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Arkadaşım bu konuda Bir ay içinde burada bir arkadaşımız çok ayrıntılı bilgi verdi..Mahkemeye gitti ve kazandı..Parasını faiziyle birlikte geri aldı..Hemen noterden ihtarname çek..." Temiz deyip sağlam diye sattığınız aracın pert kaydı çıktığı için almıyorum. paramın iadesini talep ediyorum. Aksi halde mahkemeye baş vuracağım diyeceksin. İhtarname resmi işlemlerin başlangıcıdır..alacağın cevaba göre yol çizersin.Paranı öderlerse işlem tamam.. Yok derlerse hemen bir avukat tututp mahkemeye baş vuracaksın. Bu konuda karara varılmış Emsal dava var...D.H. Forumdan o arkadaşımızın mahkeme nosu, tarihi, v.b. öğrenirsin.. SESSİZ KALMA..NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇU 25 YIL HAPİS....Bu olay nitelikli dolandırıcılık..Mahkemeyi kaybeden bütün dava masraflarını ödüyor..kaybedecekleri davayı onlar iyi bilirler..paranı alıp başka araba bulursun...Çekinme..Hakkını ara..PERT ARABAYI SAĞLAM DİYE SATMANIN 2 YIL 7 YIL ARASI HAPİS CEZASI VAR..Nitelikli dolandırıcılık 25 yıl hapis..Bu çakallara yem olma...karar senin...Kolay gelsin..

O kişinin ismini biliyormusun hocam?

• Pert araçların tekrar trafiğe çıkması yasaklansa eminim ki perte çıkan araç sayısı da azalır.
    Böyle dolandırıcılıklar da yaşanmaz.
  • Geçmiş olsun umarım sizin lehinize bir sonuç çıkar durumdan.Malesef bu tip insanlar var çevremizde.Ama yiyemez merak etmeyin çıkar elbet..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.