Şimdi Ara

PERT OLDUĞUNU BİLMEDEN ALDIĞIM ARACI NASIL İADE EDEBİLİRİM ? YARDIM LÜTFEN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
15.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrıca aracı serviste kontrol ettirmeyecek muterafik kusurlu olmuştunuz tramerden sorgu yaptırmanız üzerinize düşen yükümlülüğü yapmış olduğunuz anlamına gelmez ki zaten o işlemi de şifahen yaptirmissiniz, ispat edemezsiniz..
  • çok geçmiş olsun umarım bu olay size fazla hasar vermez.
  • Peki farklı bi durum da ne olur diye düşündüm.
    Mesela ben bi araç aldım perten toplanmış fakat ben bilmiyordum aldım 1 yıl kullandım sattım.Sattığım kişi de 3-5 ay sonra farkına vardı bu aracın pert durumu varmış
    falan beni mahkemeye verdi.Şimdi bu durumda benim ne günahım var.Bu durumda ben yok yere mahkemelerde sürünmezmiyim.Benim aracı aldığım adamı bağlarmı bu mahkeme
    Merak ettim valla

Noter kağıdına aracın km si şu değişeni bu boyası şu tarzında kimse yazı yazmaz bence özellikle ilk sahibi değilse adam.Belki kendinden önce olan bişiler vardır alırken gözünden kaçmıştır.Kimse bunun altına girmek istemez.Şahsen benim aracımı alan kişi bana şunu şunu yaz imzala dese kesinlikle imzalamam.Ben serviste expertize sokup aldım ama ne malum servisteki adamın işini eksiksiz yaptığı.

Birde ilan çıktısı delil nasıl olur onuda anlamadım.İlan siteleri bu kadar resmi değil bence.
    Ben aracımı alırken İlanda esp özelliği işaretliydi.O zaman çıktısını alıp mahkeneye verim aldığım adamı .. yanlış bilgi vermekten

İşin özü:Arkadaşın durumuna üzülmemek elde değil ancak bu devirde özellikle 10bin lira üzerindeki aracı serviste ekspertize sokmadan almak zaten başlıbaşına hata.Keşke olmasaydı.Ama hatalar insanlar için.Bende olan olmuş davadan pek bişi çıkacağını sanmıyorum..Geçmiş olsun

Satıcı :Ben pert olduğunu söyledim ama
    Hakim:Kanıtın varmı
    Satıcı:Yok
    Alıcı:Ben pert olduğunu bilmeden aldım
    Alıcı:Yok
    Hakim :Kime inanacak ikisinin de kanıtı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 21 Aralık 2011; 0:50:46 >

• hocam geçmiş olsun kesinlikle araca baktırmadan almayın hiç bir zaman
  • Olayın hukuki yönü nasıl olur bilemem. Ama adamın iyi niyetli olmadığı belli. Böyleleri minareyi çalmayı bildiği gibi kılıf hazırlama konusunda da oldukça becerikli olurlar. Kul hakkı gibi söylemlerden de etkileneceğini hiç sanmıyorum. Benim aklıma gelen tek çözüm (daha doğrusu çözüm değil de intikam diyelim) şöyle:

Birkaç yüz lira vererek durumu anlatan el ilanı bastırırsınız. İlan dağıtım işi yapanlara da biraz para verip adamın işyerinin ve evinin olduğu bölgede dağıttırırsınız ilanları. Ya da arabanın arka camına yazdırırsınız olayı (otokoçtan boyalı focus alan kişi gibi). En azından adamın ne mal olduğunu herkese ilan etmiş olursunuz. Tabii işin hukuki bir yönü olu mu onu bilemem :)
  • madem işyerine kadar gittin gömseydin ya kafayı...adresi belliyse yak tükkanını arabasını...
  • çok geçmiş olsun hocam. yasal yollara başvuracaksın. hemde vakit kaybetmeden
  • bu olaylar oluyor memleketimde.Bende 2007 de ev alamak icin yola cıkmıstım 1000 liramı sahit emlak denen adilere kaptırmıstım. İnsan kendisi icin degerli bir is yaparken helede danısacagı birisi de yoksa yakınında basta bazı seyleri ya oenmsemiyor yada goremiyor. Emlakcıya kapora olarak insan neden 1000 tl veriri anlamıs degilim. Alacagım evde dandik düdük bir evdi. Neyse kafayı gommeye gelincede esim hamileydi hem ondan korktum hemde ben zaten oyle birisi degilim. Ha gomme olayı ciddi olursa tasın suyunu cıkaracak kadarda kuvvetim ve cussem vardır. Cesaret o anki psikoya baglı tabiki. Patlayacakken nasıl sabrettim bende anlamaıstım. Olay gecti. Arkadasın yazısını okuyunca 6 ay once sattıgım siena marka arabam onume geldi.

Ben tanıdık aracılıgı ile onun bir arkadası aldırmıstı. Arkadasımda sonra pisman oldu ama olan oluyor. O sıralar ince dokumanız lazım. Karar verdikten sonra forumlarda okuyup madde madde ilerlemek lazım. Ama insan tecrube kazanıyor bu olaylarla biraz pahalıda olsa. Ben sienamı aldım ama onda pisirdim surusumu falan.1.5 yıl kullandım. Cogumuz geliri belli gideri belli isanlarız. Ticari ortamında buna el vermesi de kotu Ben su an kırsehirdeyim atalarımız yuzyıllar oncesi bir sistem kurmus ama sistemin herseyini yemis bitirmisiz. Ahilik teskilatı ve ahlakı olsa herkeste bunlar basımıza gelmezdi sanırım. İnsanlar dost kazanmak icin is yapmıyorlar dusman kazanıyorlar. Dost kazanmak icin is yapsak herkes mutlu olacak.

hayırlı sabahlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

Peki farklı bi durum da ne olur diye düşündüm.
    Mesela ben bi araç aldım perten toplanmış fakat ben bilmiyordum aldım 1 yıl kullandım sattım.Sattığım kişi de 3-5 ay sonra farkına vardı bu aracın pert durumu varmış
    falan beni mahkemeye verdi.Şimdi bu durumda benim ne günahım var.Bu durumda ben yok yere mahkemelerde sürünmezmiyim.Benim aracı aldığım adamı bağlarmı bu mahkeme
    Merak ettim valla

Noter kağıdına aracın km si şu değişeni bu boyası şu tarzında kimse yazı yazmaz bence özellikle ilk sahibi değilse adam.Belki kendinden önce olan bişiler vardır alırken gözünden kaçmıştır.Kimse bunun altına girmek istemez.Şahsen benim aracımı alan kişi bana şunu şunu yaz imzala dese kesinlikle imzalamam.Ben serviste expertize sokup aldım ama ne malum servisteki adamın işini eksiksiz yaptığı.

Birde ilan çıktısı delil nasıl olur onuda anlamadım.İlan siteleri bu kadar resmi değil bence.
    Ben aracımı alırken İlanda esp özelliği işaretliydi.O zaman çıktısını alıp mahkeneye verim aldığım adamı .. yanlış bilgi vermekten

İşin özü:Arkadaşın durumuna üzülmemek elde değil ancak bu devirde özellikle 10bin lira üzerindeki aracı serviste ekspertize sokmadan almak zaten başlıbaşına hata.Keşke olmasaydı.Ama hatalar insanlar için.Bende olan olmuş davadan pek bişi çıkacağını sanmıyorum..Geçmiş olsun

Hukuk düz mantık değildir, söyle olursa boyle olur, boyle olursa soyle olur diyemezsiniz,mnasil ki hastalaninca doktora gidiyorsunuz, hukuki yardım icin de hukukçuya gideceksiniz..

• Yapabileceğiniz hiç bir şey aracınız hayırlı olsun kullanmaya bakın dua edin sorun çıkartmasın çıkarta biliyorsanızda elinizden çıkartın
  • quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

Peki farklı bi durum da ne olur diye düşündüm.
    Merak ettim valla

SOnucta arabaya piyasa degeri odenmis bir insan aracin pert oldugunu bile bile piyasa degerini oder mi? Adamin bir sekilde araci yalanla dolanla degerinden fazlaya sattigi ortada.Eger iki tarafinda kaniti yoksa hakim de baska seylere bakarak karar verecek mecburen.

Bu arada aklima geldi Amerikada carfax diye bir sey var ve araclarin gecmisini tutuan bir firma. iste kaza tutanagi, sevis bakimi, muayene vs. gibi bilgilerini sakliyor araclarin. Sonra da size 30-40 dolar karsiliginda satiyor. Benim ilk aldigim aracin bu raporunda kaza tutanagi gorunuyordu ve aldigim galerici bana bu raporu gosterdi vekaza yazan yeri imzalatti ki ilerde ben bilmiyordum bana kazali araba satmissin diye hak iddia etmeyeyim diye.

Biz de arac alirken karsidakine pert kaydi yoktur diye bir kagit imzalatabiliriz. Bu durumda sonradan boyle bir olay oldugunda elimizde kanit olmus olur.

• Arkadaşar Öncelikle Merhaba,
    Konuyu epeydir sessiz bi şekilde takip ediyorum bede zamanında PERT araç madru olmuş birisiyim ayrıca amcamda bi avukat.Malesef ülkemizde pert araç satşı yasak değil yasak olmadığı gibi suçta değil.Forumdaki diğer arkadaşlar ne kadar dava açtı kazandık deselerde inanmıyorum açıkçası.EMSAL KARARI(LARI) Yayınlasınlar yada DOSYA NUMARALARInı versinle Hepimiz Faydanalalım.
    Avukat amcam ve benim çoook uzun süren araştırmalarımız sonucu PERT ARAÇ ile ilgili açılan davalardan kesin bi yaptırım kesin bi sonuç alınan herhngibir dava bulamadık.Kismi yaptırımlar soz konusu aracın orjinal diye satılıp 2-3 parça boyalı çıkması ve piyasasından 1,000 -1,500 tl değer kaybettiği için değer kaybının satıcı tarafından karşılanması gibi.ama kesinlikle PERT aracın satıcıya iadesi gibi bi durum bi EMSAL karar yok.Zaten olsa PERT ARAÇ MAĞDURLARI Olarak hepimiz araçları almış olduğumuz Şahıslara iade edebliriz EMSAL KARAR sayesinde.Buda şu demektir ki Ülkemizdeki 14 Milyon Aracın En Az 1 Milyonunun PERT KAYITLI Olduğunu Düşünürsek( ki bence en az 5 Milyon) Bu 1 Milyon Aracın Tekrar El Değiştirebilmesine Yani İade Edilebilmesine Yol Açar ve tabiki buda Otomobil sektöründe Tam Anlamıyla KAOS demek olur.Bu ARaçları PERT eden Sigorta Şirketleri Avukatları İle Görüştüm.Onların sözyledikleri şu; Onarılabilecek Araçları PERT Ettikleri Onarılamayacak kadar kötü durumda olanları ise HURDA'ya ayırdıklarını, Ülkemizde PERT araç satışının yasak olmadığını herhangibir suç teşkil etmediğinden herhangibir cezasının olmadığını satılan araçların ikinciel oldukları için Yani sıfır olmadıkları için alınıp satılması esnasında ki gözden kaçan kusurlarından dolayı satıcıya herhangibir yaptırımda hukuksal olarak bulunamayacağını söyledi ve Olduki EMSAL Bi KARAR çıktığını farz edelim Bu araçların Geri İade edilmeye başladığında son duracağı yani son gideceği yer kimdir diye sorduğumuda böyle birşeyin imkansız olduğunu Ozaman Sigorta şirketinin aracı sattığı SAhışlarında Sigorta Şirketini '' Bize PERT ARAÇ SATMIŞSINIZ '' Şikayeti İle Dava Edebileceğini İzah Etmiştir.
    Avukat Amcam ile Durumu değerlendirdiğimizde biz bunun imkansız olduğu kanatine vardık.Ki durumu sizlerede anlattım sizde Durumun farkına varacaksınızdır.Misal şahsın biri 3 yıl içinde 10 adet pert olmuş araç aldı sattı bu şahsa bu 10 aracı nasıl iade edeceksiniz hadi ettiniz diyelim 10 aracın parasını nasıl ödesin.
    Kendi Araştırmalarım Sonucu sahibinde.com'un Hasarlı Araçlar( yani PERT Araçlar) diye bi kategorisi var bi Girin bakın kaç adet hasarlı araç var
    http://www.sahibinden.com/search.php?b[search]=hasarli_araclar&c=3538
    Linki Kopyaladığımda Tam 5,200 hasarlı araç vardı ve bunlar sürekli satılıyor alınıyor yani sektörün ne kadar büyük olduğunu buyru burdan anlayın bu sadece 1 site.
    Öyle aracı iade edebilmek basit olsa idi Tüm pert araçların geri döneceğine şüphem yok.buradaki araçlarda yapılacak ve elbet satılacak daha ülkemizde 1 PERT aracın dahi Geri İade Edilebileceğine Dair Bi Karar Yok İken kimse beni bu sitedeki 5,200 aracında Pert Kaydı yüzünde iade edilebileceğine İnandıramaz.ben İnanmam İnananda Kendini Kandırır - Avutur.
    Bu kadar araştırmadan sonra epey bi bilgi sahibi oldum PERT ARAÇLAR Hakkında ki emin olun o kadar Komik Hasarlardan Dolayı PERT Edilmiş araçlar varki Verdiğim Linkteki sitede görebilirisiniz ve Eminim ki arabadan anlamayan birisi bile ''Bişeyi Yok Bunun Nasıl PERT Olmuş'' Diyecek Çünkü Bende Bu Araba Nasıl PERT Olur dediğim ve İnanamadığım bi Çok Araç Gördüm Orada.
    Bence Aldığınız Aracı İyi Araştırın.Sorgulayın.Olduki Kaydına Dikkat Etmeden PERT Bi Araç Aldınız Aldığınız Kişiye Aracın PERT Olduğunu Geri Almasını Söyleyin Yok Almam Diyorsa Değer Kaybını Talep Edin Yok Onuda Vermem Diyorsa Araçtada Gerçekten Büyük Bir Kaza Yok İse İçinize Sinmişse Aklınıza Yatmışsa Kaydını Kafanızdan Silin ve Aracınızı Kullanmaya Devam Edin Zaten 4-5 Sene Kullandığınızda Aracın Pert Kaydının Önemli Birşey Olmadığını Fark Edeceksiniz.Yani Kastım Bugün Kimse Bi DOĞAN olsun ŞAHİN Olsun BRODWAY Olsun PERT KAYDI Var mı diye sormaz Sorarsa da Komik Olur.
    Aracınız Modelini Yitirir ve Artık Kimse Boyasına bakmaz Kaydına Bakmaz Hatta Boyanması İyi Bile Olur Bugün 10-11 Yaşında Bi Arabanın.
    Tramerede Güvenmeyin Çok Saçma Kayıtlara Rastlanabiliyor.Sigortacıma sorduğumda, abi geçenlerde bi Honda Accord kaskolamaya kalktık aracın raici 24.000TL araçta önceden 138.000Tl gibi bi hasar görünüyor dedi gülmekten öldüm ....

• Ben bir pert araç mağduru olarak satıcıyı mahkemeye verdim. Davam halen devem ediyor, sonuçlandığında zaten olumlu yada olumsuz baştan sona güzel bir konu açacağım tüm süreç ile ilgili.
  • YA ARKADAŞLAR BEN DERT YAZDIM DERMAN BULMAK İÇİN YARDIM EDEN YOL GÖSTEREN OLUR DİYE MEĞER BENDEN DERTLİLERİ VAR MIŞ :))

. ARABAYI BUGUN BAKIMA GÖTÜRDÜM MALUM ARTIK EVLENDİK ARAÇLA .ÜMRANİYEDE SANAYİYE GÖTÜRDÜM ABDULLAH USTAYA.GÜVEN OTO SANAYİDE İŞİNİ BİLEN BİR USTA ÖLE GÖZÜ DİĞER ÇAKAL TAMİRCİLER GİBİ AÇ DA DEĞİL NEYSE ONU ALIR.

YAĞ DEĞİŞTİ: 40TL
    YAĞ FİLTRESİ 10TL
    HAVA FİLTRESİ 10TL
    POLEN FİTLTRESİ 15TL
    İŞÇİLİK:20TL
    KONTAK ANAHTARI DIS YÜZEY DEĞİŞTİRDİM.20TL
    ÖN CAM SİLECEKLER ARKA CAM SİLECEK DEĞİŞTİ. 35 TL
    TRAFİK SETİ ALDIM.25 TL

TOPLAM:175 TL
    Bİ 50 TL DAHA İSTİYOR PASAPAS VE UFAK TEFEK TEMZİLİK İŞİ İÇİN

YAKLASIK +250 TL DAHA GİTTİ YANİ

AMA NE YAPALIM KABULLENDİK MADEM BİNECEĞİZ DEDİK BAKMADAN OLMAZ.

MOTORCUYA GÖSTERDİM ARACI TANIDIK USATALARLA VE ESNAFLADA PAYLAŞTIM MEVCUYU ONALR BİLE DEDİLERKİ BİZ BİLE BU İŞİN İÇİNDEYİZ. TOKATLANDIK BU SEKİL PERT ARACLARI ALDIK DEDİLER:))

AYRICA ARACIN MOTORUNDA YÜRÜYENİNDE ÇOK ŞÜKÜR BİR SORUN ÇIKMADI.

BENDEN SİZE TAVSİYE ARAÇ ALIRKEN MUTLAKA SERVİSİNE BAKTIRIN. PLAKDAN Bİ BK ÇIKMIYOR SASE VE MOTORDAN BAKTIRIN VE SATIN ALDIĞINIZ MUHİŞTTEKİ EN YAKIN O MARKANINYETKİLİ SERVİSİNE GİDİN YADA TELDEN PLAKAYI VERİP BİLGİ RİCA EDİN.

SON AŞAMADA NOTERDE AÇIKLAMALAR SÜTÜNUNA

ARCIN KM SİNİ
    MUAYNE DURMUNU
    SATICININ ARAÇ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BEYANLARINI
    (TÜM AKSAMLARI ÇALIŞIR DURUMDADIR,KAZASI AĞIR HASARI YOKTUR YADA SU KISIMLARI DEĞİŞMİŞ OLARAK BELİRTİLMİŞTİR)

BU BİLGİLER DOĞRULTUSUNBDA ARCI ALDIM
    SEKLİNDE NOTER KATİBİNE MUTLAKA YAZDIRIN

• üzgünüm ama hangi devirde yaşıyorsunuz acaba
    herkezi kendiniz gibi dürüst zannederek hata yapmışsınız
    ben su an aracımı satıyorum ve tramer kaydını ps ile fotoların arasına ekledım
    kendımde zaten yetkılı servıste çalışıyorum
    inanın honda jazz aracımın piyasasına bakarken,kıyasladıgım araçların plakalarından geçmişini servisde sorguluyorum
    araçlar pertden donme ve çogu 1 çamurluk degişmiş diye satılmaya çalışılıyor
    sizin kendı hatanız aracı tramerden ve yetkılı servısınden sorgulatmadan araç almayacaktınız
    tekrar geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bbai

Yetkili servisler arabanin degisen boya durumunu %100 bilebiliyorlarmi yoksa hata yapma riskleri varmidir? Birde atiyorum bir arac alicam bu aracin pert olup olmadigini kesin olarak anlamak icin neler yapabilirim. Bazi arkadaslardan duyuyoruz plakadan sorgulattim gorunmedi sigorta sirketini aradim gorunmedi vs.vs.

evet %100 degişen,boya herşeyini bilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: social

quote:

Yetkili servisler arabanin degisen boya durumunu %100 bilebiliyorlarmi yoksa hata yapma riskleri varmidir? Birde atiyorum bir arac alicam bu aracin pert olup olmadigini kesin olarak anlamak icin neler yapabilirim. Bazi arkadaslardan duyuyoruz plakadan sorgulattim gorunmedi sigorta sirketini aradim gorunmedi vs.vs.

Servis Her Aracın Pert Olup Olmadığını Kesin Bilemez.Adam Gider Sıfır Araba Alır Yetkili Servise Yaptırmaz Bakımlarını Kaskoda Yapmaz Kaza Yapıncada Serviste Değil de Sanayide Toplatır Aracı Ne Servisin Haberi Olur Nede Sigortanın TRAMERin.Aslında Araç PERT olmaktan Beter Olmuştur Ama Kaydı Olmadığı İçin Problem Olmaz Adam Pertten Araç Almıştır.Kazası Daha Azdır Belki Ama Bu araç Direk PERT Olmuş Derler.Yada Aracınız Kaskolu Kaza Yaptınız Sigorta Şirketinizde Aracı Yetkili Servise Değilde Anlaşmalı Olduğu Sanayideki Bi Kaportacıya Çekmiştir.O Zaman Yetkili Servisin Nereden Haberi Olacak ARacın Pert Olduğundan

• quote:

Orijinalden alıntı: adolf35

quote:

quote:

Servis Her Aracın Pert Olup Olmadığını Kesin Bilemez.Adam Gider Sıfır Araba Alır Yetkili Servise Yaptırmaz Bakımlarını Kaskoda Yapmaz Kaza Yapıncada Serviste Değil de Sanayide Toplatır Aracı Ne Servisin Haberi Olur Nede Sigortanın TRAMERin.Aslında Araç PERT olmaktan Beter Olmuştur Ama Kaydı Olmadığı İçin Problem Olmaz Adam Pertten Araç Almıştır.Kazası Daha Azdır Belki Ama Bu araç Direk PERT Olmuş Derler.Yada Aracınız Kaskolu Kaza Yaptınız Sigorta Şirketinizde Aracı Yetkili Servise Değilde Anlaşmalı Olduğu Sanayideki Bi Kaportacıya Çekmiştir.O Zaman Yetkili Servisin Nereden Haberi Olacak ARacın Pert Olduğundan

Sanırım mesajımı yanlış anladınız arkadaşın sormuş oldugu soru aracın değişen ve boyasını anlarlarmı..
    benım cevabımda evet %100 anlarlar şeklinde oldu,lakin pert olayı konusunda haklı oldugunuz durumlar mutlaka oluşabilir
    ama servis sizin bahsettıgınız durumda pert olmuş aracı kaydı olmasa bile mutlaka anlar(pert derken evrak pertınden bahsetmıyorum,cacık olmuş araç dıyelım)
    dun bıze gelen bır araçta ne boya var ne değişen sadece çıkma çamurluk takılmış
    hemen anlaşıldı,demek istedigim servise %100 guvenebılırsınız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: adolf35

quote:

quote:

Sanırım mesajımı yanlış anladınız arkadaşın sormuş oldugu soru aracın değişen ve boyasını anlarlarmı..
    benım cevabımda evet %100 anlarlar şeklinde oldu,lakin pert olayı konusunda haklı oldugunuz durumlar mutlaka oluşabilir
    ama servis sizin bahsettıgınız durumda pert olmuş aracı kaydı olmasa bile mutlaka anlar(pert derken evrak pertınden bahsetmıyorum,cacık olmuş araç dıyelım)
    dun bıze gelen bır araçta ne boya var ne değişen sadece çıkma çamurluk takılmış
    hemen anlaşıldı,demek istedigim servise %100 guvenebılırsınız

bende zaten boya değişeni anlayamazlar demedim kastetmek istediğim sey sizin sorunuzu cevaplamak değil ilave bir bilgi eklemekti

• evet haklısınız,hatta şunuda ekleyeyım agır hasarlı gelen araç pert'e ayrılırmı ayrılmazmı diye servis'lere geliyor,toplam maliyete bakıyor sigorta firmaları.pert'e çıkacak kadar hasarlı olan araçlara bazen şu durumda oluyor,pert kaydı henüz yapılmadan araçlar sigorta firmalarından pert fiyatından satılarak toplanıyor ve agır hasarlı araçlar yine günahsızlara yediriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 24 Aralık 2011; 10:57:06 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.