Şimdi Ara

PERT OLDUĞUNU BİLMEDEN ALDIĞIM ARACI NASIL İADE EDEBİLİRİM ? YARDIM LÜTFEN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
15.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: social

evet haklısınız,hatta şunuda ekleyeyım agır hasarlı gelen araç pert'e ayrılırmı ayrılmazmı diye servis'lere geliyor,toplam maliyete bakıyor sigorta firmaları.pert'e çıkacak kadar hasarlı olan araçlara bazen şu durumda oluyor,pert kaydı henüz yapılmadan araçlar sigorta firmalarından pert fiyatından satılarak toplanıyor ve agır hasarlı araçlar yine günahsızlara yediriliyor.

evet haklısın bir dünya dolap dönüyor bence kaydına değilde aracı 2-3 yere gösterip hepside de araç ile ilgili ciddi bi kazanın olmadığı söylüyorlarsa bize şaselerinde bişey yoksa takla falan atmamışsa airbagleri açılmamışsa 1 çamurluk 1 kaput 2-3 parça boya çokta önemli olmaması gerekiyor bence zira sizde bilirsiniz ki üstad 1 çamurluk 1 far tampon gibi komik hasarlardan bile araç pert oluyor günümüzde (tabi çok ağır hasarlardanda oluyor)dediğiğm gibi ciddi bi kaza yoksa kaydı çok kafaya takmamak gerekiyor bence.

• evet ufak tefek şeyleri ben hiç bir zaman sallamadım
    aracımda 2 kapı sacı degişik,oda ezikten oturu yan komşum surtmüş
    servisler dogrultma yapmıyor kolay kolay degıştırıyorlar
    şimdi satıyorum ama fiyat kırma polikalarıyla karşılaşıyorum
    avrupada tam tersı,abim almanyada ford almış geçen aracın her yeri degişmiş oh ne guzel sıfır sıfır binecegim diyor :))
  • Bu pert ve ağır hasarlı araçlar avrupa ülkerinde nasıl işlem görüyor acaba? Normal şartlarda kasko şirketleri perte ayırdığı araçları anlaşmalı olduğu firmalara hurda olarak veriyor diye biliyorum(adı aklıma gelmedi Ankara'da bir büyük bir firma varmış pert araçları alıp, bir nevi geri dönüşüm gibi parçalrına ayırıyormuş). Aslında perte çıkan araçların trafikten men edilip hurdaya çıkarılsa, daha iyi olur gibi geliyor bana. Böylece hem insanların canı yanmamış olur, hem de bu çakal sürüsünün önüne geçilmiş olur bir nebze..

Bir kaç mesaj yukarda belirtildiği gibi arç ağır hasarlı olup, sanayide yapılmış ise hiçbir şey tespit edemiyorsunuz tramer vs. den.. Bunun dışında, 5 yılda bir araç hasarlarının(pert olanlar) tramer kaydından düştüğünü duydum. Yani, 2003 model bir araç pert ise, şu an tramerde göremiyorsunuz.. doğru mudur, var mı böyle bir şey..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 27 Aralık 2011; 0:29:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyada

Bu pert ve ağır hasarlı araçlar avrupa ülkerinde nasıl işlem görüyor acaba? Normal şartlarda kasko şirketleri perte ayırdığı araçları anlaşmalı olduğu firmalara hurda olarak veriyor diye biliyorum(adı aklıma gelmedi Ankara'da bir büyük bir firma varmış pert araçları alıp, bir nevi geri dönüşüm gibi parçalrına ayırıyormuş). Aslında perte çıkan araçların trafikten men edilip hurdaya çıkarılsa, daha iyi olur gibi geliyor bana. Böylece hem insanların canı yanmamış olur, hem de bu çakal sürüsünün önüne geçilmiş olur bir nebze..

Bir kaç mesaj yukarda belirtildiği gibi arç ağır hasarlı olup, sanayide yapılmış ise hiçbir şey tespit edemiyorsunuz tramer vs. den.. Bunun dışında, 5 yılda bir araç hasarlarının(pert olanlar) tramer kaydından düştüğünü duydum. Yani, 2003 model bir araç pert ise, şu an tramerde göremiyorsunuz.. doğru mudur, var mı böyle bir şey..?

Araç pertse 1 yılda üzerinden geçse tramerde kaydı silinmez srekli kalır tabi ki birisi illegal yollardan silmeye çalışmaz ise.Pert kavaramının halen yanlış anlaşıldığı kanısındayım zira aracın PErt kaydının olması aldığı hasarın çok büyük onarım göremez halde olduğu ile ilişkilendirilyor.bu çok yanlış bence meseleyi kavrayamadığımız için zaten PERT kaydını Takıntı etmiş durumda insanlarımız.''PERT''in Kelime Anlamı Mahvolmuş - Kaza Yapmış - Hurda Olmuş Anlamında Anlıyoruz Aslında Olayın İç Yüzü Bu değil Araç Kısmi Yada bir çok yerinden hasar görmüş sigorta şirketi de araca çıkarlılan onarım rakamıyla işin içinden çıkamamış ve sahibine parasını ödeyip aracı 3. bi şahsa satmış demektir.çok basit şeylerden bile araç PERT oluyo malesef bunları hurdaya verecek kadar zengin bi ülke değiliz.ayrıca avrupada aracı PERT'e çıkarmak Diye bi kavram yok.Aracınızı Hurdaya Çıkarabilirsiniz Ancak Onun içinde devletin anlaşmalı olduğu tesisler var aracınızı onlara götürüsünüz artı üste hurda arabanızı almaları için 2-3 bin euro para ödersiniz.çünkü aracınız hurda işlemi görmüştür ve çevreyi kirletmektedir.yani çevreyi temizlemesi ve aracınızı imha etmesi için para ödemiş oluyorsunuz.çünkü aracınızın sağlam kısımları bile olsa Resmi yoldan satışı yasak avrupada.

• 2005 yılı öncesi bir araç pert ise tramerde pert kaydı gözükmüyormuş(kesin böyle midir soruşturuyorum..).

Evet dediğiniz gibi aslında çok ağır hasarlı olmayıp, yine de pert edilebilen araçlar olabilmekte, ama genelde ağır hasarlılar pert yapılmakta diye biliyorum. Zaten dilimize de fransızcadan(perte) gelmiş, yitmiş-yitirilmiş anlamında..

Hurdaya ayırılmalı derken, gerçekten çok ağır hasar almış araçların bu yolla trafikten men etmek daha doğru olur demiştim. Yoksa diğer hasarlı araçlar tekrar toplanıp kullanılmalı elbette.. Pert araçları alan, adı aklıma gelmeyen firmanın adı en-ka ymış bu arada.. hasar tutarı araç rayiç bedelinin %40'ndan fazla olan araçları alıyorlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyada

2005 yılı öncesi bir araç pert ise tramerde pert kaydı gözükmüyormuş(kesin böyle midir soruşturuyorum..).

Evet dediğiniz gibi aslında çok ağır hasarlı olmayıp, yine de pert edilebilen araçlar olabilmekte, ama genelde ağır hasarlılar pert yapılmakta diye biliyorum. Zaten dilimize de fransızcadan(perte) gelmiş, yitmiş-yitirilmiş anlamında..

Hurdaya ayırılmalı derken, gerçekten çok ağır hasar almış araçların bu yolla trafikten men etmek daha doğru olur demiştim. Yoksa diğer hasarlı araçlar tekrar toplanıp kullanılmalı elbette.. Pert araçları alan, adı aklıma gelmeyen firmanın adı en-ka ymış bu arada.. hasar tutarı araç rayiç bedelinin %40'ndan fazla olan araçları alıyorlarmış.

Kayıtlar 2003 Yılına kadar dayanıyor ancak siste o yıllarda yeni kurulduğu için pert kadar hasar almış ancak pert edilmemiş araçlar var zaten aracın kaza yaptığında hergangibir kasko policesi yok ise yıl 2005tede olsa 2011dede olsa tramerde herhangibir kayda ratlamanız mümkün değil Tramerden sadece Kaskosu olup hasar almış olan araçların hasarları görüntülenebilir.vatandaş kasko yapmadan 3 takla atar araba ile ama hiçbir kaydına ratlayamazsınız.vatandaşın aracı kaskoludur 1 çamurluğundan bi hasar almıştır KASKO aracı PERT eder Ondan sonra tramerde Kaydını görebilirsiniz.ama insalar 1 çamurluk falan anlatamazsınız PERT Yazıyorsa Mahvolmuş bitmiş Hurda araç anlıyorlar PERT edilmekten(Tabiki çok Hasarllı PERT araçlarda var.)
    Giderler 3 Takla Atmış Araç Kaydı Olmadığı İçin Haberi Yok Onu Alır 1 Çamurluğundan Hasarlı Ama Kaydında PERT Yazıyor diye o aracı almaz.Bence Saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

quote:

Orijinalden alıntı: xadamx

ARTIK KULLANACAĞIZ

Hiç bir şey yapamıyorsan yüzüne karşı üç defa " Benden aldığın para haram olsun..Haram olsun..Haram olsun...Hayırını görme...Bu alemin bir sahibi var.ALDIĞIN PARANIN HAYIRINI GÖRME...DOKTOR İLAÇ PARAN OLSUN.." .Diyeceksin..Ferahlayıp rahatlayacaksın..Çıkıp gideceksin...Adamın beynine kurşun sıkmaktan daha beter yüreğine bir kazık çakmış olacaksın..Her başına musibet geldiğinde sebebini bilecek..Sende başına ne geldiğini duyacaksın..VE İLAHİ ADALETİN TERAZİSİ ASLA ŞAŞMIYOR..GÖRECEKSİN....

ADAM GEBZE MECLİSİNDE ÜYE. MERAK ETTİM VE ARAŞTIRDIM. BAYAĞI BAŞKAN OLMAK İÇİN MÜCADELE ETMİŞ... HANGİ PARTİDEN OLDUĞUNU ARAŞTIRDIM VE BULDUM VE HİÇ ŞAŞIRMADIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAZOYI -- 15 Şubat 2013; 16:09:09 >

• 1-namus yoksunu yaratık"ilanda yazmayı unuttum ama yüzüne pert olduğunu söyledim" gibi bir iddiada bulunsada inandırıcı olmaz.kıl tüy birşey değilki unutsun ilana çok daha önemsiz şeyleri yazıp pert yazmayı unutması inandırıcı olmaz.bu işleri bilen bir avukata danışın.

2-namus yoksunu canlı,hangi partiden seçilmişse ilçe,il,genel merkezi bile arayın.hiç birşey olmasa bunun kuyusunu kazan rakiplerinin işini kolaylastirirsin.

3-şikayetvar.com a adamı yaz ki arama motorlarında ne mal olduğu ortaya çıksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.