Şimdi Ara

PES 2012 TAKTİK LAZIM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
5
Favori
149.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Barcelona'ya karşı oynuyorsanız, Pepe ve Xabi Alonso'yu Messi'ye markaj yaptırın.

PES 2012 TAKTİK LAZIM

PES 2012 TAKTİK LAZIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gomez Addams -- 21 Mayıs 2012; 21:17:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gomez Addams

Bu da benim taktik :) .

Barcelona'ya karşı oynuyorsanız, Pepe ve Xabi Alonso'yu Messi'ye markaj yaptırın.

PES 2012 TAKTİK LAZIM

PES 2012 TAKTİK LAZIM

Hocam Ramos sağ bekte daha iyi olmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Berks.7

quote:

Orijinalden alıntı: Gomez Addams

Bu da benim taktik :) .

PES 2012 TAKTİK LAZIM

PES 2012 TAKTİK LAZIM

Hocam Ramos sağ bekte daha iyi olmaz mı?

O zaman stopere Carvalho'yu koymak lazım. Carvalho da ağır adam .

Aslında Marcelo , Albiol , Pepe , Ramos olabilir.

• en iyi şekilde marcelo pepe albiol ve ramosu oynatırım ama karsımdaki takımın 3 lü forvet ise ve sağ beki messi gib ise marcelo albiol ramos ve arbeloayı koyarım veya lass
  • eger frıkıkten gol atamıyorsanız 21-17 m arasından alt ok tuşuna basılı tutup sonra şut tuşuna tıklıyoruz barın yarısı doldugunda bırakıyoruz ve gol uzaktan atamıyorsanız 29-25m arasından şut tuşuna tıklıyoruz barın yarısının biraz fazlası doldugunda elimizi bırakıyoruz ve gol
  • Roma için şu taktikte iyidir.

PES 2012 TAKTİK LAZIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gomez Addams -- 31 Mayıs 2012; 20:06:50 >
  • barcelona realmadrid için taktik verecek olan varmı? yukarıdaki taktikler de olurmu
  • Benim seçtiğim çok takım var, bu oyunu kafanıza göre dengeli ayarlar yaparak iyileştiriyorsunuz.
    genel seçtiğim takım real madrid. ama Barça, milan, inter, porto, b.münih, north london, a.madrid, valencia, juventus, napoli bu takımlar ile de zevkli olabiliyor bazen.
    online oynadığımda rakibin oyun anlayışını hemen çözemiyorum, pes12 eskilere göre bence danduna bir oyun gibi geldi, ne kadar iyi oynarsanız oynayın, online da önünüze "ne takım seçiyorsun" dediğinizde "tabiki de barcelona abi" diyen acemiler çıkar, son dakika avantajı ile size gol atar, keyfiniz kalmaz, ne zaman oynasam online, 3-4 tane arıza çıkıyor, geneli barça seçiyor, şanstan yeniyor.
    iki gündür taktik deniyorum, özellikle barcelona-madrid-milan-north london gibi takımlarda. genel itibari ile takımın defansını iyi kurmanız lazım, ilerisi ne kadar güçlü olsa da geriden çıkamazsanız gol olmuyor. özellikle benim orta saha sorunum var, bazen çıkamıyorum orta sahayı.
    kendi real madrid taktiğimi paylaşacam şimdi
    -------------------------Ronaldo(İF)--------------------
    ----------------------------------------------------------
    -------------------Higuain(OOS)-----------------------
    -Benzema(SLA)--------------------------Özil(SĞA)----
    ---------------X.Alonso(DOS)------L.diarra(DOS)----
    -Marcelo---------------------------------Ramos--------
    ---------------Pepe-----R.albiol-------------------------

4-2-3-1 oynatıyorum, isteyen ronaldo ile higuain yerini değiştirebilir
    Kardeşim marceloyu sola alıyor, coentraoyu sol back alıyor, ramosu stoper yapıyor, güzel bir defans oluyor, size kalmış,
    standart ayarlarda, defans çizgisi 4-8 arası olsun, pres ve ofansif stil full olabilir, oyuncu desteği-destek aralığı-pozisyon değişimi 12-18 arası kafanıza göre.
    şimdi gelelim oyun içi taktiğe.
    ben oyunun 70 dakikası full orta yaparak geçiririm, sağdan soldan muz orta yaparak geçiririm oyunu. ortadan girmek için orta sahada 3 oyuncu ile bir üçgenin köşesi gibi pas yaparım, gayet iyi oyun taktiğidir bu, özellikle barça için süper, iniesta(SLA)yı villa(SLF)nın arkasına koyun, ortada fabregas(OA) ile paslaştığınız zaman villa defans arkasına fix kayıyor, sonra iniesta ile bir ara pası veya aşırtma pas, L2+kare işinizi görür, veya kaleci yakınından adamın pozisyonunu kırıp gol atabilirsiniz.
    muz orta demek, orta yaparken iki kere O ye basmak.
    orta için oynarsam milan çok iyi gidiyor, pas ve şut takımı barça, pas-orta karışık diyorsanız real madrid-inter-münih.
    iyi oyunlar.

• Bazı arkadaşların yorumlarını okudum.Herkezin kendine göre bi stili var.Öncelikle ne oynamak istiyosun ? Bunu kafanda şekillendirmen lazım.Oyunda 3 ana başlık var.Ya defans yapıcaksın , ya hücüm yapıcaksın ya da hızlı ileri uç adamlarınla kontra yapıcaksın.Hepsini oynadım.Ama tabiki en zevklisi eğer defans yapmasını biliyosan çizgi defans ile toplu hücum oynamak.Bu nasıl oluyo.(şimdi ofiste olduğum için görsellik katamıycam , belki daha sonra) çizgi defansı hemen hemen hepimiz biliriz.Öncelikle defansı çizgi haline getirip.yani sol bek stoperler ve sağ bek aynı çizgi üzeründe olsun.Bu çizgiyi orta sahaya yakın bi yere kadar getirebilirsin.bunların önüne bir defansif orta saha bir normal orta saha.sol ve sağ açık.ilerde ikinci forvet ve ve santrfor.yani kabaca dizlişimiz 4-2-2-2 gibi bişey oluyo.Taktiğimiz toplu hücum olacak ve ofsayt taktiği ile oynayacağız.Bu sistemde pres şarttır ve geri 4 lü hızlı oyunculardan ve tek hamleli olmayan adamlardan kurulmalıdır.Çok riskli bi taktiktir.ilk 5 de atabilirsin 5 de yiyebilirsin.Tamemen sana bağlı.mesela ben çok messi ile stoperimi bire bir bıraktım.Stoperini geri kaçırarak kare tuşuna basıp yardım çağırırsan seni kolay kolay geçemezler.Mesela ben bu taktikle dün al açıkta 5 dk lık maçlarda 5 maçı üst üste 4-0 kazandım.çeyrek finalde 1-3 yenildim.kornerden yediğim gollerle.Görsellik olmadığından fazla uzatmıyım.Bu taktik iyidir.Ana hatlarıyla çizgi defans ile ofsayt yapmayı biliyosan , rakibi yarı sahasından çıkarmazsın , oynadığın oyundan da zevk alırsın.Büyük takımlar ufak takımları baskı altına almak için hep bu çizgi defansla oynayıp oyunu diğer tarafa yıkarlar.

• real madrid'in orjinal taktiği(şampiyonlar ligi taktiği 10 numara taktik bence) di maria nın yerine koy kaka yı. 60dk dan sonra higuain ve di mariayı oyuna sokarsın süper olur. ayrıca orta kafa oynamak istiyorsan ronaldo ve kakayı biraz ileri çek .
  • kakayı kesinlikle kanat oynatmayın
  • Ben butun peslerde hep barcelona ile oynuyorum..fakat bu peste ronaldoyu ucuk yapmislar ..messi onun yaninda biraz sonuk kaliyor gibi geldi bana.acaba kapakta ronaldo olmasindan olabilirmi..ve barcelona a eski peslerdeki gibi cok ustun degil..reali cok daha iyi yapmislar..bacelona ile reali en rahat nasil yenerim..ronaldo tutulmuyor..ancak cok defansif oynayinca belki biraz durdurabiliyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barcelona icin reale karsi en iyi taktik hangisi sizce..tabi bu karsiaki kisinin taktigine gore degisir ama ben genel olarak en iyi taktigi merak ediyorum..pes 2010 da rahat yendigim adam pes 2012 de beni realle perisan ediyor.sutlar desen daglara taslara..oyunu pc de oynuyordum ama ps3 e yeni aldim ve hic alisamadim..barcelonayi zayiflatmak konami tarafindan yapilmis bir hakaret sayiyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben pes 2012ye ilk başladığımda şut atmayı severdim ceza sahası dışından. Bu yüzden hangi oyuncu nereden vurur ve hangi kaleci nerden yer öğrendim. Sonra 2-3 ay sonra bundan sıkılıp çalım işine giriştim. Çok çok iyi çalımlar atamya başladım, takır takır tüm oyuncuları ve kaleciyi de çalımlayıp gol atıyordum. Bunun sonucu olarak da rakiplerimin 2-3 hamle öncesini düşünerek çalım atmayı ve seri halinde adam geçmeyi öğrendim. Ancak bir gün Playstationda bana maç teklif eden birine yenildim. Sonra hep pas yapmaya başladım. Hangi oyuncu hangi pası geçirir ezberledim. Baktım ki çok net pozisyonlar kaçırabiliyorum. Bağlı çalımlar işine giriştim. Hangi oyuncu hangi hareketi yapabilir, kaç kişiyi geçebilir iyice kafama yazdım. 2 ay boyunca her türlü defans kombinasyonunu ve forvet organizasyonunu denedim. Forvette her atağım gole gidiyordu artık. Ancak defansta eksiktim. Sonra defansa taktım kafayı. Playstationda iyi hücum yapan kim varsa ona maç teklif edip gol yemeden maçı bitirmeye çalıştım. 2-3-4-5 kişiyle defans denedim. DOS mevkisinde herkesi deniyordum artık stoperleri bile. Sonra frikikleri gole çeviremiyordum. Onları da iyice öğrendim. Orta organizasyonlarına da bayaa bir kafa yordum. Sonuç ne mi dersiniz? Şu an bulunduğum ilde 2 turnuva şampiyonluğum var, tüm playstation kafe sahiplerini yeniyorum zaten adamlarla kanka oldum. Ve ayrıca bazen kafelere gidip baklavasına, kolasına felan meydan okuyorum. Tabi Türk milleti olarak çabuk gaza geliyoruz ve hepsini de yeniyorum sıkıntım yok. Cebimde param olmazsa bile meydan okuyup para kazanabiliyorum. Şu an 100 maçı geçmiş bir yenilmezlik serim var. 100 maçtan sonra saymamıştım. Peki ben bunu nasıl başardım derseniz, öğrendiğim tüm bilgileri ve maç sırasında raikpten yediğim gollerdeki hatalarımı harmanladım. Artık maça başladıktan sonra rakibin oyun stiline göre hemen kendi oyun stilimi değiştiriyorum. Ve dönmez denen maçları bile çeviriyorum. Son 10 maçımda toplasan 5 gol zor yemişimdir. Ama genel olarak karşıma Barcelona ve Real Madridi seçerek gelmişlerdi. Peki ben nasıl oynuyordum:

Öncelikle çok saçma bir takım olmadıkça her türlü takmı devirebilecek oyun oynayabilirsiniz. Ben Barcelona, Real gibi takımları; Juventus, Milan, Lyon, Arsenal, Chelsea, Manchester City hatta Udinese, Roma, Liverpool gibi takımlarla da yendim. Ama şunu söylemeliyim ki bir takımda kendi ara pasına koşan bir oyuncu varsa o takım istediğiniz gibi oynayamayabiliyor. Ayrıca seçtiğiniz takımın forveti de iyi olmalı. Çünkü gol atacak olan adamınız hareketli ise çalımlar atarsınız, yada iyi şut ve kafa atar kenardan top getirirsiniz. Her türlü oyun taktiği ile kazanabilirim ancak oyunlarımın yarısında hızlı kontratak taktiğini kullanıyorum. Ama denildiği gibi hızlı kontrak felan yapmıyorum o taktikte daha çok araya adamların en iyi hareketlendiği taktik olduğu için kullanıyorum. Genel sistemimde tek forvet oynatırım. Çünkü hakikaten çok iyi anlaşan 2 forvetin olduğu bir takım yok ama karma kadro kurarsanız olabilir. Mesela Rooney ve Agüero gibi hareketli forvetleri SF oynatsanız bile sadece birini oynatıp orta sahaya takviye verseniz daha iyi olur. Herkesin kendi taktiği vardır benim taktiğim ve dizilişim budur:
    Sistem: 4-1-4-1
    Taktik: Hızlı Kontratak
    SF:Van Persie(sol ayak içi plase, kafa vuruşu, karşı karşıya etkisi) ya da Agüero(yerden sert şut, kısa boyuna rağmen iyi kafa vuruşu, aralara hareketlenme)
    OOS:Mesut Özil(Mükemmel ara pasları ve iyi çalım) ya da Arshavin(Çok seri adam geçme, iyi şut, forvete çok iyi destek)
    SĞA: Walcott(Araya atılan toplara inanılmaz koşu, sıfırdan şut atma) ya da Quaresma(Verkaçlarda başarısı, çalım ve savunma arkasına sarkma)
    SLA: Ronaldo(Bilinen özellikleri dışında, çalım atıp adam düşürerek çapraz ara paslar) ya da Krasic(yürüyerek adam geçme, tam kafaya orta)
    OA: İniesta(Hızlıca dönmesi, topu defansta çabuk getirmesi) ya da Silva(Topu mükemmel saklaması, havadan ara pas)
    DOS: Lassana Diarra(Rakibe yapışması, çalım) ya da Yaya Toure(Defansif nükemmellik, gelişine şut özellikle kornerlerde)
    SLB: Bale(Süper bindirmeler, inanılmaz sürat, orta) ya da Coentrao(Mükemmel duvar pasları, çalım)
    STP: Pepe Puyol(Adamlara yapışmaları ve kafa toplarını önlemeleri) ya da Vidic Pique(Ara pası kesme yetenekleri, hız)
    SĞB: Daniel Alves(Bindirmeler, Orta) ya da Sergio Ramos(Sağlamlığı, topu orta sahaya rahat çıkarması)
    KLC:Cech(Bende kurtarışlarından koleksiyon var ayırca karşı karşıya yemiyor) ya da Almunia(Karambolde yemez, açılınca açıyı iyi kapatır)

Bunların yanında yedek olarak anında maçı değiştirebilecek adamlar: Messi(hızlı çalım, süper sol ayak), Marko Marin(mükemmel aşırtmalar, hızlı çalım), Sneijder(alternatif), Wright Phillips(çok çok seri çalım), İbrahim Afellay(çabuk, çok sert şuıt), Pato(karşı karşıya yetenek, ön direkte kafa vurma), Clichy(adam geçirmez), Villa(sağ ayak plase)

Bunlar aklıma gelenler ama eminim daha çok vardır. Haydi kolay gelsin :)

• bana da taktik lazım. genelde atak oynarım ama maçı kendileri yapınca kaybediyorlar. taktik şöyle:

PES 2012 TAKTİK LAZIM
  • Yeni manager kurdum 2 sezon oynadım kadrom şöyle :
    Montpeiller:

Jourden(Gücü 90 oldu)

David Luiz - Pique - Mbiwa

Mvila(90) - Belhanda(97) - Coudeur (90)-Vargas(98)

Gameiro(91) - Giroud(99) - Hulk(94)

Şeklinde oynuyorum manager'de çok rahat rakipleri yeniyorum ancak Arkadaşla evde atarken Barselonayı alıyor 4-3-1-2 taktiğiyle oynuyor 6 kere yapıyorsak maç 2 si zar zor yeniyorum. Bu kadroya kimleri alırsam ve nasıl bir taktikle oynarsam Manajerlik ayarları Falan nasıl olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertua35_35 -- 15 Haziran 2012; 3:25:37 >
  • Prince_Phoenix_Tr arkadaşım sen önceden çalım atamıyordum defans yapamıyordum dedin peki bu eksiklerini nasıl düzelttin defansını nasıl gelistirdin hücumunu nasıl ilerlettin kısacası bunların hepsini nasıl yaptın cevapşarsan sevinirim simdiden tesekkürler
  • arkadaslar özellikle Prince_Phoenix_Tr hocam ben kendi eksiklerimi nasıl düzeltebilirim nasıl oynumu geliştirebilirim defansımı hücumu mu nasıl daha iyi hale getirebilirim
  • Bazı arkadaşlar yardım istemiş. Özellikle kendimi nasıl geliştirdiğim yönünde:
    Öncelikle bulabilecekseniz, kendini geliştirmek isteyen bir arkadaş bulun. Mümkünse sizin düzeyinizde oynasın. İkiniz beraber bu tür alıştırmaları daha iyi yaparsınız.
    Öncelikle maç içerisinde topun sizde kalmasını ve daima ileriyi düşünmeyi öğrenmelisiniz. Bunun içinde oyundaki bakış açınız geniş olmalı. Nasıl mesela:
    Her şeyden önce oyundaki kamera açısını en geniş düzeye alın. Tüm sahayı görebileceğiniz kamera açısı olsun. Eğer böyle olursa hangi oyuncuların nereye kaçtığını onlara nasıl ara pas atabileceğinizi öğrenirsiniz. Mesela ekranın üst tarafında top sürüyorsanız alt tarafta boşluğu görebilirsiniz. Bu şekilde gelişirseniz her türlü kamera açısında oyuncuların kaçacağı yerleri tahmin edebilirsiniz.
    1.aşaması olarak etrafa kaçacak oyunculara nasıl pas atılır iyi çalışın. Ama dediğim paslar kanat değiştirme pasları veya aşırtma ara pasla diğer kanattan kaçan oyuncuya atılan paslar gibi. Mesela diyelim ki ekranın üst tarafında top sürüyorsunuz. Alttan kaçan adamı görürseniz hemen onun önüne doğru aşırtma ara pası atmaya çalışın. Yada baktınız ki atmaya ortam mı yok yada gitmeyecek mi? o zaman topu orta tuşuyla aşağıda defansın bekine kadar şişirin sonra oradaki boşlukları kullanın.
    Eğer boşluğu bulamıyorsanız çözüm şudur: İyi bir orta saha çalımcınız olsun ve aynı zamanda iyi pas atabilen. Bu adamla 2-3 kişiyi çalımlayın, siz çalımladıkça oyundan düşen adamların yerine rakibin defansından biri gelecektir. Bu şekilde siz adam eksilttiğiniz için defansta boşluklar bulacaksınız. Hadi diyelim ki karşınızdaki çok usta çalımı da bırakmıyor defansı da çok kademeli. O zaman iş sizin usta oyuncularınıza kalmıştır. Mesela daha iyi çalım veya pas atabilen oyuncu kullanın. Mesela adam çalım yemiyorsa İniestayı kullanarak 36* derece dönün adam arkanızda kalır. Aslında ustalaşırsanız bunu birçok oyuncuyla yapabilirsiniz. Hadi diyelim o da olmadı alın size başka bir yol daha:Duvar pası. Özellikle defansın bekleriyle üst üste 2 duvar pası yaparsanız kanatlarda büyük boşluklar bulursunuz. Coentrao bu alanda çok iyi özellikle. Takım olarak da Barcelonayla duvar pasları yapmak çok yüksek hız gerektirir. Ama eğer Barcelonayla çok hızlı duvar pası yapabilir ve zamanı gelince boşluğa pas atabilirseniz rakibiniz sadece oturup sizi izler. Hatta oynu bırakıp gidene bile rastladım. Bu yüzden Barcelonayı sık kullanmam :D
    Bu dediklerime yaklaşık 20 maç çalışın. Arkadaşınız olursa o size savunma yapsın 20 maç sonra siz de ona 20 maç savunma yaparsınız hem savunmanız gelişir hem hücumunuz. Ama dediğim gibi en geniş kamerada oynayın ve oyuncuların nereye kaçtığını adeta ezberleyin. Artık bunlar kafanıza yerleşirse rakibiniz bir süre sonra normal kamerada bile ekranda görünmeyen yerlere ara pas atıp karşı karşıya bıraktığınızda yuh der :D
    Bu şekilde oyun anlayışınızı güçlendirirsiniz. Resmen oyunu okursunuz. Ve 2.aşamada ise 2-3 hamle sonrasını düşünebilirsiniz. Mesela kafanızda iki oyuncuyu duvar pası yaptırıp sonra da forveti araya kaçırıp kaleciyi çalımlamak felan varsa hatta bu planda rakibin defansının ne yöne hareket edeceğini biliyorsanız işte bu 2-3 hamle sonrasını düşünmektir. Ama bunu için çok ustalaşmak gerekiyor.

Sıra geldi çalımlara, nasıl çalımda ustalaşılır. Öncelikle bağlı çalımlardan başlamayın çünkü biraz daha şans işi. Bağlı çalımlarda ustalaşmak 30 maçınızı alabilir. Ama normal çalım yani joyistiğin sağ sol hareketleriyle adam geçmek, peste çok kişinin yaptığı iştir. Ancak siz 2 çalım atıp boşluğu bulunca pas atmaz çalıma devam ederseniz de hata olur. Çalımında sınırı var. Barcelona gerçekte dikkat ederseniz 1-2 çalım ardından hemen pas yapıp atağı hızlandırıyor. Ben yine de size 7-8 kişiyi çalımlayabilecek kadar usta olun derim. Arada işe yarıyor. Peki nasıl? Girin antrenman moduna karşınızda da arkadaşınız olsun size savunma yapsın. Sizde sağ sol yaparken elinizi ne zaman hız tuşundan çekeceğinizi ne zaman basacağınızı hangi oyuncularda çekmeniz gerekmediğini anlayın iyice. Çeşitli çalım tipleri var. Bu yüzden arkadaşınızla antrenman yaparken farklı oyuncuları deneyeceksiniz. Ben size birkaç kişi yazayım: Messi, Ronaldo, Robben, Wright Phillips, İniesta, Özil, Arshavin, Krasic, Sneijder, Coentrao, L.Diarra, Agüero, Pato....
    Bu oyuncuların hepsi farklı çalımcılar. Mesela Messi, Philips, Robben çalım atarken hem çabuk hem hızlı iken Ronaldo, Özil, Krasic biraz daha az çabuktur. Heleki Robben, Ronaldo, Krasic, Messi, İniesta.. Bu dörtlünün çalım tipleri çok çok farklı Robben ani dönebilirken Messi daha seri geçiyor. Krasicle sadece koşarken dönmek yeterken İniestayla 360 derece dönmek gerekebiliyor. Ronldoyla da rakibin kayarak almasını engelleyecek şekilde çalım atmak gerekebiliyor. Üstte yazdığım oyuncuların çalım tipleri farklı ama benzerlik gösterebiliyor. Yine de en farkı öne çıkanlar bu 5 kişi. Coentrao, L.Diarra gibi isimleri yazmamın sebebi ise çok çabuk olmayan ancak yine de adam geçebilecek kapasiteye sahip oyuncularla bile çalım atabilmenizdi. Eğer bunlarla da ustalaşırsanız sizi kimse tutamaz. Ancak sakın gaza gelip her oyuncuyla çalım atarım demeyin, olmuyor. Çalımları daha çok orta sahada adam eksiltirken kullanın kanatta da arada çalım ama sıklıkla duvar pasını kullanın. Çünkü kanatta duvar pasını kesme ihtimalleri çok zayıftır.

Çalım işini hallettiyseniz, yine antrenman modunda bu sefer tek başına yapabileceğiniz bir uygulama, kaleciyle karşı karşıya yeteneğinizi geliştirin. Diyorsanız ki ben zaten karşı karşıya rahat atıyorum. O zaman da hangi oyuncu aşırtmayı iyi atabiliyor bir test edin. Kaleciyle karşı karşıya direk vurabileceğiniz oyuncular: Falcao, Higuain, Drogba, Villa, Rooney (Daha vardır test edin bulursunuz). Bu oyuncular çalım yada aşırtma gerekmeksizin atabiliyorlar. Ancak gepsini atarlar demiyorum bu birazda sizin yeteneğinize kalmış. Çaprazdan yada sıfırdan atabilen oyuncular: Ronaldo, Walcott, Villa(sadece soldan), Rooney(Sadece soldan), Messi(Sadece sağdan), Van Persie(sadece sağdan). Bu oyucularla da çaprazdan girip karşı karşıyayken şut atabilir yada ceza sahasının ön çizgisine paralelken şut atabilirsiniz. Ville, Rooney, Messi ayak içi plaselerle kalecileri avlarlar. Kaleciyi çalımlamanız gereken oyuncular: Ronaldo, Messi, Sanchez, Benzema, Torres... Aslında hemen hemen tüm forvetlerle çalım atabilirsiniz kaleciye ama sakın bu oyuncular varken karşı karşıya şu atmayın gidin çalımlayın işiniz daha rahat olsun. Aşırtma iyi vuran oyuncular: İbrahimoviç, Messi, Marko Marin, İniesta.. Bunlar aklıma gelenler ancak siz yine deneyerek birçok forvetin hangisine yeteği olduğunu bulursunuz. Özellikle sık kullandığınız takımdaki forvetlerin bunlardan hangisini daha iyi yaptığını bilmeniz iyi olur. Hangi oyuncunu kafa atabildiğini yeteneklerine yani özelliklerine bakarak anlayabilirsiniz.
    Tüm bunları yaptıktan sonra artık beyninizde harmanlarsanız yani neyi nerede kullanacağınızı da bilirseniz tamamdır. Çok pasında çok çalımında anlamı yoktur önemli olan boşluğu bulduğunuzda ara pas atıp karşı karşıya atabilmektir. Frikikleri felan da yine aynı şekilde antrenman modunda geliştirebilirsiniz.

Defansınızı gelitirmek için etrafınızı izleyin herkesin nasıl ataklar yaptığını görün. Arkadaşlarınıza karşı savunma yaparken nereya ara paslar atacağını tahmin edin. Baskı tuşuna basılı tutarken aynı zamanda R1 Tuşuna da basılı tutacağınıza R2 ye basın. Yani kademeli defans yapın ama zamanı gelince tekrar presli defans yapmayı yani R1e basmayı da unutmayın. Yenilin, bozulun ama deneye deneye öğrenin ve ustalalşın. Sonuçta hata yapmadan öğrenemezsiniz ;)

• Prince_Phoenix_Tr hocam yardımlarınız için çok tüşekkürler uygulayacağım
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.