Şimdi Ara

Pes 2012 VRam Sorunu Ekran kartı 1.5 GB Paylaşımlı Görünüyor Intel HD Grapichs(Pentium)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
12.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar başlıkta dediğim gibi ekran kartım toplam 1562 mb görünüyor onboard olarak intel'in hd serisinin chipsetini kullanmakta oyuna girmek istediğimde vram uyarısı vermekte uyarı ve sistem bilgileri ekteki resimde.

Pes 2012 VRam Sorunu Ekran kartı 1.5 GB Paylaşımlı Görünüyor Intel HD Grapichs(Pentium)

ekran bilgileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rejii -- 18 Temmuz 2012; 11:21:28 >

• eekran kartı driver ini silip tekrar kurmayı dener misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcProf.

eekran kartı driver ini silip tekrar kurmayı dener misiniz

Denedim başka bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum intelin resmi sitesinden en güncel driveri indirerek sorunu çözmeyi denedim fakat olumsuz. oyuna giriyorum avatar yaratma kısmında donuyor ne yaptıysam çözüm olmadı ekran kartı dandik fakat bu oyunu en azından açabilcek bir erkan kartı diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: rejii

quote:

Orijinalden alıntı: PcProf.

eekran kartı driver ini silip tekrar kurmayı dener misiniz

Denedim başka bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum intelin resmi sitesinden en güncel driveri indirerek sorunu çözmeyi denedim fakat olumsuz. oyuna giriyorum avatar yaratma kısmında donuyor ne yaptıysam çözüm olmadı ekran kartı dandik fakat bu oyunu en azından açabilcek bir erkan kartı diye düşünüyorum

:( Kardeş birde pes 2011 yükle bakalım ne olacak
  • Pes 12 klasörünü bul. Oradan settings programını aç. Oradan görüntü kalitesini düşür. Öyle dene. OLmazsa çözünürlüğü de azalt. Muhtemelen çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FAGG

Pes 12 klasörünü bul. Oradan settings programını aç. Oradan görüntü kalitesini düşür. Öyle dene. OLmazsa çözünürlüğü de azalt. Muhtemelen çalışır.

olumsuz tüm herşeyi en düşük hale getirdim sonuç aynı
  • Benim laptopta çift ekran kartı var. Biri nvidia gt 620m diğeri intel hd 4000. Görüntü kalitesi orta ve düşükte intel ekran kartıyla rahat oynayabiliyorum. Sanırım seninki intel hd 3000 veya 2000 serisinden.

Eğer öyleyse yapacak birşey yok pes 11 ya da pes 10 oynayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FAGG -- 18 Temmuz 2012; 13:08:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Benim laptopta çift ekran kartı var. Biri nvidia gt 620m diğeri intel hd 4000. Görüntü kalitesi orta ve düşükte intel ekran kartıyla rahat oynayabiliyorum. Sanırım seninki intel hd 3000 veya 2000 serisinden.

Eğer öyleyse yapacak birşey yok pes 11 ya da pes 10 oynayacaksın.

casperın orta derecede bir anakartına sahibim oyunda donma oluyor kasma gibi bir problem değil yani oyunu bi şekilde save dosyalarıyla ileri sardım antreaman yaptığımda hiç kasma olmuyor ama maça geçiceğimde takım secemde falan donup kalıyor oyun yanıt vermıyor dıyor ekran kartından başka birşey var bence
  • Erkan kartı yetersiz geliyor.

Çift ekran kartınız varda diğer grafik işlemcisinde oyuna girin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

Erkan kartı yetersiz geliyor.

olay şu ki paylaşıımsız bir ekran kartı yok sadece onboard var çift ekran kartım yok yani var yada ben bilmiyorum 1562 mb gorunuyor bu demek oluyor ki paylaşımsız bi ekran kartı daha mı var?
  • quote:

quote:

olay şu ki paylaşıımsız bir ekran kartı yok sadece onboard var çift ekran kartım yok yani var yada ben bilmiyorum 1562 mb gorunuyor bu demek oluyor ki paylaşımsız bi ekran kartı daha mı var?

Laptop marka ve modeliniz yazar mısınız ?

Forum kurallarına uyarak sistem özelliklerini zahmet olmazsa yazın..
  • quote:

quote:

quote:

Laptop marka ve modeliniz yazar mısınız ?

Forum kurallarına uyarak sistem özelliklerini zahmet olmazsa yazın..

Anakart Adı Pegatron H36Y
    Bilgisayar Marka Casper
    Model Kasa yok sadece anakart ve haliyle modeli bilemiyorum arka ve ön kasa yok anakart çıplak şekilde çalışıyor
    4 gb ddr 3 1067 mhz ram
    intel pentium p6200 2.13 ghz 2 cpus
    directX sürümü 11
    Sistem üreticisi Pegatron
    bios hannstar j mv-4
    yeterlimidir bidahaki konu actıgımda dıkkat edıcem uyarınızı dikkate alacağım

buda anakarttan resimler

http://g1207.hizliresim.com/z/l/9u9y4.jpg

[simage]
    [/simage]

http://g1207.hizliresim.com/z/l/9u9z3.jpg

[simage]
    [/simage]

http://g1207.hizliresim.com/z/l/9ub0c.jpg

[simage]
    [/simage]

http://g1207.hizliresim.com/z/l/9ub16.jpg

[simage]
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rejii -- 18 Temmuz 2012; 14:32:22 >

• Ben masaüstü olduğunu düşünmemiştim..

Onboard ekran kartı isterse 18 gb olsun oyun oynamanız çok zor.
  • quote:

Ben masaüstü olduğunu düşünmemiştim..

Onboard ekran kartı isterse 18 gb olsun oyun oynamanız çok zor.

masa üstü değil laptop sadece dış kasası yok :D masa üstü olarak bağladım monitore
  • Dostum anladığım kadarıyla senin onboard ekran kartın intel'in eski onboard kartlarından biri. Zaten sistemin de düşük. Bu şekilde donma problemi yaşaman normal. Sistemin kaldırmıyor. Böyle bir sistemden pes 12'yi oynatmasını istemen haksızlık zaten. Bilgisayarında herhangi bir problem yok. Daha düşük oyunları dene demekten başka bir çözüm önerisinde de bulunamayacağım malesef. :)
  • quote:

Dostum anladığım kadarıyla senin onboard ekran kartın intel'in eski onboard kartlarından biri. Zaten sistemin de düşük. Bu şekilde donma problemi yaşaman normal. Sistemin kaldırmıyor. Böyle bir sistemden pes 12'yi oynatmasını istemen haksızlık zaten. Bilgisayarında herhangi bir problem yok. Daha düşük oyunları dene demekten başka bir çözüm önerisinde de bulunamayacağım malesef. :)

+ 1
  • quote:

Dostum anladığım kadarıyla senin onboard ekran kartın intel'in eski onboard kartlarından biri. Zaten sistemin de düşük. Bu şekilde donma problemi yaşaman normal. Sistemin kaldırmıyor. Böyle bir sistemden pes 12'yi oynatmasını istemen haksızlık zaten. Bilgisayarında herhangi bir problem yok. Daha düşük oyunları dene demekten başka bir çözüm önerisinde de bulunamayacağım malesef. :)

donma ve kasma meselesi oyunu kaldırmıycagını anlayabılırım bu olay kaldırmaması degıl oyunda ıken dıger ıslemlerı yaparken en hafıf bır takılma dahı olmuyor dedıgım gıbı antreman yapıyorum falan oynuyorum bı sıkntı yok takım secerken maca baslıycagımda donuyor buda ekran kartının yada sıstemın dusuk oldugunu gostermez :) dıye dusunuyorum
  • quote:

quote:

donma ve kasma meselesi oyunu kaldırmıycagını anlayabılırım bu olay kaldırmaması degıl oyunda ıken dıger ıslemlerı yaparken en hafıf bır takılma dahı olmuyor dedıgım gıbı antreman yapıyorum falan oynuyorum bı sıkntı yok takım secerken maca baslıycagımda donuyor buda ekran kartının yada sıstemın dusuk oldugunu gostermez :) dıye dusunuyorum

Oyunun açık olması sırasında başka işlemleri yapabilmenin ekran kartıyla bir alakası yoktur. İşlemciyle alakalı bir durumdur. Düşük işlemcilerle bu işlemi yaparken zorlanabilirsin. Ama son model işlemcilerle (örneğin i7-3000 serisi gibi) aynı anda 4-5 programı çalıştırıp üstüne de crysis 2 açabilirsin. Aradaki farkı iyi ayırt etmek gerekebilir.
    Pes 12 de ara menülerde ekran kartı için zorlayıcı bir durum yok. Keza antreman modunda da ne taraftar efekti ne de diğer maç efektleri mevcut. Ve antremanda 1-2 bilemedin 10 futbolcu oluyor. Ekrana sığan futbolcu sayısı ise maksimum 3-4. Ama oyun modunu açtığın zaman açılış, seramoni, başlangıç gibi öğeler için ekran kartının gereksinimi ortaya çıkıyor. Takım seçiminden sonra oyunun başlangıç aşamasına geçememesi işte bu yüzden iyi bir ekran kartı gereksiniminden kaynaklanıyor olabilir.

Tabi bunların haricinde başka ihtimaller de olabilir. Belki yazılımsal bir hata da olabilir. Belki format atarsın tekrar oyunu yüklersin düzelir, bilemem. Ama benim tahminim ekran kartının yetersiz olduğu yönünde.

• quote:

quote:

quote:

Oyunun açık olması sırasında başka işlemleri yapabilmenin ekran kartıyla bir alakası yoktur. İşlemciyle alakalı bir durumdur. Düşük işlemcilerle bu işlemi yaparken zorlanabilirsin. Ama son model işlemcilerle (örneğin i7-3000 serisi gibi) aynı anda 4-5 programı çalıştırıp üstüne de crysis 2 açabilirsin. Aradaki farkı iyi ayırt etmek gerekebilir.
    Pes 12 de ara menülerde ekran kartı için zorlayıcı bir durum yok. Keza antreman modunda da ne taraftar efekti ne de diğer maç efektleri mevcut. Ve antremanda 1-2 bilemedin 10 futbolcu oluyor. Ekrana sığan futbolcu sayısı ise maksimum 3-4. Ama oyun modunu açtığın zaman açılış, seramoni, başlangıç gibi öğeler için ekran kartının gereksinimi ortaya çıkıyor. Takım seçiminden sonra oyunun başlangıç aşamasına geçememesi işte bu yüzden iyi bir ekran kartı gereksiniminden kaynaklanıyor olabilir.

Tabi bunların haricinde başka ihtimaller de olabilir. Belki yazılımsal bir hata da olabilir. Belki format atarsın tekrar oyunu yüklersin düzelir, bilemem. Ama benim tahminim ekran kartının yetersiz olduğu yönünde.

anladım teşekkurler benımbı seklde bu oyunu calıstırmam gerekıyor :(

• normal macta gırmeden donuyor sampıyonlar lıgını actıgımda donma yok ? oynuyorum kasma olmadan hala ekran kartı dıyen varmı :S

http://f1207.hizliresim.com/z/l/9udql.jpg
    [simage]
    [/simage]

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.