Şimdi Ara

PES ETMEYİN..Son Sözü LYS SÖYLER...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
6
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sonuç ortada kimisi mutlu kimisi hüsran. Yalnız ben bazı arkadaşlara kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Mezuna kaldım biraz tecrübe edindim bunları sizlere sunacağım. Şimdi arkadaşlar geçen sene çok bambaşka bir sınav vardı karşımızda. Sınav çok zordu. Puanlar hep olduğundan farklı geldi. Atıyorum 5 puanda 10 bin 15 bin kişinin atladığı bir aralık vardı. Bu aralık 200-90 aralığı idi. Yani sınavda basit ve orta sorular vardır bu soruları yapan kısım. Şimdi arkadaşlar şöyle bir durum vardı haliyle bu aralık kendi arasında yarıştı. Bakın şöyle örnek vereyim ben çok çalışkan bir öğrenci değilim sınavın bilincini son sene anlayan çalışmayı çok sevmeyen birisiyim. Şimdi ben 170k oldum lys de 130 k ya çektim arkadaş 200k oldu 100k ya çekti benden lys kısmında 3-4 soru fazla yaptı. Yani evet arkadaş 200 den 100 oldu ama 50 olamadı bunun gibi birsürü örneklerle karşı karşıyaydık. Şimdi 50 olamamasının sebebi puan aralığının çok uçuk olmasaydı. Mesela arkadaş ygs de 250 Puan almıştı. 50 bin olan adam 370 civarı bir puan aldı. Aradaki fark 110 puan. Haliyle çok fazla. %30 unu aldığımız zaman 33 -40 puan lys de sizden önde başlıyor. Şimdi bu aslında sorun değil yani 40 50 puan dediğiniz şey lys de 11 12 nete tekabül eder. Adam 100 çözecek siz 110 çözeceksiniz ne kadar basit geliyor. Aslında şunu söylemek ve artık bitirmek istiyorum. Sakın DERECELERE BAKMAYIN. SİZİN İÇİN ÖNEMLİ OLAN PUAN. SİZ PUANIN %30 UNU %40 INI ALACAKSINIZ DERECENİN DEĞİL.

BU SENE PUANLAR BİRBİRİNE ÇOK YAKIN GELDİ. HANİ DÜŞÜNSENİZE GEÇEN YIL 1. OLAN ARKADAŞ 500 PUAN. 100 BİNİNCİ ARKADAŞ 300 PUAN.

BU YIL 1.OLAN ARKADAŞ TEKRAR 500 PUAN. 100K OLAN ARKADAŞ 350 PUAN.

50 PUAN gibi bir artış söz konusu . Bu Sınavı iyi geçen arkadaşların korkması kötü geçen arkadaşlarında moralini bozmaması gereken bir durum.

100K OLDUM BENİM İÇİN ÇOK KÖTÜ. FAKAT 3 TANE DAHA SORU YAPMIŞ OLSAYDIM ŞUAN 80 75 BİN ARALIĞINDA TAKILIYOR OLACAKTIM. YANİ SIRALAMANIN SİZCE BİR ÖNEMİ VAR MI ?

Şimdi gelelim sorunun cevabına arkadaşlar sıralamanın önemi şöyle var atıyorum 150k sınız tamam mı hedefiniz 50k olan bir bölüm olsun. 50k olan arkadaşında hedefi kendi sırası olsun. Bu arkadaşla sizin aynı bölümde okumanız için yapmanız gereken lys netleri farkı BU SENEYE GÖRE Yaklaşık olarak 3 NET.

Hani şunu anlatmak istiyorum çekilmez diye bir olay yok. Çekilir.

AMAA unutmamanız gereken bir durum var. Siz 150k sınız rakibiniz 50k acaba lys de aynı bilgileri mi biliyorsunuz yoksa o sizden biraz daha fazla bilgi mi biliyor ?

Eğer aynı bilgileri biliyorsanız 7-8 NET FAZLA YAPIN ARKADAŞINIZLA AYNI OKULDA OKUYUN.

Eğer aynı bilgileri BİLMİYORSANIZ => Önünüzde 80 gün gibi bir süre var tamam mı o arkadaş sırasını korumak için 8 saat çalışacak siz 10 saat çalışacaksınız. Olay bundan ibaret yani umudunuzu kaybetmeyin hala önünüzde bir yol var..

Ayrıca birşey daha demek istiyorum. Puanlar çok yakın. Hani 2010 yılının aynısı sayılacak bir sıkışıklık var. Puanları beklediğinden iyi gelen arkadaşlar veya sıralamasına tamam süper diyen arkadaşlar fazla şişmesin sınav çok zor değildi. Kolaydı yorumlama gücü olan insanların yapabildiği bir sınavdı. Lys de yorum çıkmaz. LYS BİLGİ Sınavı. Süre sıkıntın olmaz. Biliyorsan yaparsan bilmiyorsan yanarsın...

Ayrıca şöyle bir durum var üniversiteliler girdi işte bizim önümüze geçtiler doğru mu ?

Arkadaşlar SON YGS LYS dediler insanlar kendini bir kez daha görmek istedi Atıyorum adam tıp okuyor ve tekrar sınava girdi. Haliyle bu arkadaş 50k nın üstünü görmez bunlar hep sizin için yarar. Haa bunlar daha önceki yıl yok muydu vardı . Ama rekor seçmen bu yıl oldu. Hani birden 300 400 bin gibi kişi arttı ve arkadaşlar bu ciddi bir rakam. Ben kendi fikrimi söyleceğim hani ilk 30 40k da pek değişiklik olmaz diye düşünüyorum yalnız 50-200 arasında çok olaylar olacak gibime geliyor.

Ve bu yıl efsaneleri çok duyacağız 150 den 10K ya 200 den 20 lere gelen 20 lerden 60 70 lere giden çok insan olucak. Bu yıl ki YGS 2010 YGS sinin bir tık benzeri çevrenizde varsa 2010 dan kalan bir sorun bakalım neler olmuş neler...

Herkese başarılar dilerim umarım herkes hakettiği yere gelir.

• aynen öyle ygs de mat iyi fen iyi sosyal düşük benimde. sosyali 25 - 30 net olupta 20-30k olan tayfa lys de elenecek olan tayfa
  • Arkadaşlar buraya bir şey daha yazmak istiyorum bence sizin sıralamanıza yakın işte diyelim 100k sınız 100 civarı birini bulup onun kaçtan kaça çektiğini atıyorum 110k dan 70k ya çekmiş tamam mı işte böyle size yakın durumdaki kişileri bulup tavsiye alırsanız sizin için daha iyi sonuçlar çıkar mesela adam 5k olmuş günde 5 saat çalışıyorum diyo adam 5 saatte 500 soru çözer sen 10 saatte çözemezsin anlatmak istediğim olay bu kendinize yakın arkadaşlardan tavsiye olun heleki üst dönem ise çok daha yararlı olur.
  • Mr 009 kullanıcısına yanıt
    2016 YGS'de 350 Bin İle 550 Bin Arasındaki Fark Lys'de 2 Soruya Denk Geliyor.
  • Puan burada ekmek yer sıralama gereksiz.
  • aynen herkes girdi sınava işi olan olmayan. bide şey düşünüyorum bazı kişilerde mayıs gibi falan bıkacaklar aman ftr geliyo zaten diye çalışmayı bırakacaklar geçen sene 5-6 arkadaş ygs sine güvendi ftr gitti kasmadı. hala umut var.
  • Mr 009 kullanıcısına yanıt
    Zaten Aradaki Puan Farkına Göre Hesapladık.
  • Forumdaki insanların bir nebze yüzünü güldürüp umutlandırtıksan sonra kaynak konuşmamız gerekiyor diye düşünüyorum lakin insanlar mutsuz iken kaynak sormak kaynak tavsiyesi almak pek sağlıklı değil 3 4 gün çok konuşulacak ama erkenden başlamak lazım çalışmalara. Bu arada yorumumu okuyan arkadaşlar varsa özel bir whatsapp olur veya bir konu üzerinde veya özelden özel notlar üzerine paylaşma yapalım diyorum.
  • hocam konular bittikten sonra direk apotemi başlanmalı mı yoksa ilk önce çözümlü eksen zafer gibi kaynaklar var onlar mı çözülmeli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr 009

Forumdaki insanların bir nebze yüzünü güldürüp umutlandırtıksan sonra kaynak konuşmamız gerekiyor diye düşünüyorum lakin insanlar mutsuz iken kaynak sormak kaynak tavsiyesi almak pek sağlıklı değil 3 4 gün çok konuşulacak ama erkenden başlamak lazım çalışmalara. Bu arada yorumumu okuyan arkadaşlar varsa özel bir whatsapp olur veya bir konu üzerinde veya özelden özel notlar üzerine paylaşma yapalım diyorum.

Cok guzel acikladin hocam buradaki pek cok arkadasa isik olur bu. Keza siralamalar benim de moralim cok bozdu.8 saat calisacaksam artik 10 saat calisip dengelicem durumu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben matematiksel ispatını yaptım bunu yapmak çok zor bişey değil. Hani mezun birisi olarak söylüyorum bunu. 12.Sınıflar farkına varmayabilir farkettiyseniz mezunlardan şikayetçi yok durumundan çünkü herkes biliyor işin lys de bittiğini haa tabi ygs önemsiz mi tabi kide değil derece oynayan arkadaşlar için büyük bir etken. Onlar için 1 puan bile çok önemli. Ama şahsen benim için ygs de arada 50 puan fark olmadı mı benim için önemi yok. Çünkü bende 4 5 6 7 tane soru fazla yapsaydım onlarla aynı derecede olabilirdim. Nasip kısmet ama LYS de hakikaten bunun affı olmaz lys de şans faktörü diye bir şey yok. Hani soruya bakıyorsun ya yaparsın ya yapamazsın. Ama YGS de yapamasan bile şıklar arasındaki uçurumdan cevabı bulabiliyoruz buda yorumlama gücüne kalmış bir olay. Şimdi adam türkçeyi benden daha hızlı çözdü diye sayısal alanda daha mı iyi yani ? O 40 Türkçe yaptı ben 30 Türkçe yaptım o 32 Mat yaptı ben 40 yaptım aynı puanları aldık .misal olarak söylüyorum. Kusura bakmada sayısal alanında yarışıyorsak ben senden daha iyiyim kardeşim sen istediğin kadar Türkçe yap. Sayısalcıları 5 Ders ilgendirir gerisi sadece gösteriş diye düşünüyorum GÖZÜ İLK 5 -10 K DA OLMAYAN SAYISALLAR İÇİN.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.