Şimdi Ara

PES Mİ FİFA MI?VE NEDEN? (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.372
Cevap
7
Favori
71.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mersinaki

game > fifasetup > fifaconfig.exe dosyasını çalıştırıp oradan ayarlıyorsunuz diye biliyorum.Ben xbox kolu ile pc'de oynuyorum.Ama birkaç kere oynayıp, oyunu anlamadan eleştirenler gibi olma sakın :)

Yok benim istediğim eski fifalardaki gibi hani 2005 teki gibi yapmak tuşları elim alıştığı için pesteki gibi yapcam
  • Sonuna kadar FİFA
  • Arkadaşlar Pes'i Herkes Oynar Basittir. Fakat Fifa'yı Herkes Oynayamaz Zordur. O Yüzden 4ever Fifa
  • 2008 e kadar fifaciydim ama sonra dogru.yolu buldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pes Bence
  • Menejerliğinden dolayı FİFA
  • Fifa deneyimlerine devam ediyoruz.

Online konusunda + ve - yönlerini yazayım.

Season'da oynarken rakibin hangi takımı aldığını göremiyorsun.Yani ona göre takım alamıyorsun :)

Aynı şekilde taktik alanına girdiğimizde rakibin taktiğinide göremiyorsunuz.

Division sistemi var yani lig gibi düşünülebilir.Size 10 maç veriyor belli bir puana ulaşınca bir üst lige çıkartıyor yada o ligte tutuyor veyahut alt lige düşürüyor.Puan sisteminden kesinlikle daha iyi.

Rakip bulma gibi zorluğu yok.Çoğunlukla anında rakip geliyor.

Pes'deki gibi derecelendirme sistemi yok.Ama isterseniz yüzdeye göre oyundan çıkanları eleyebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla.Tabi size bırakılmış bu durum.Zaten rakibinize fark atınca büyük ihtimalle çıkıyor.Puan size yazdıktan sonra sıkıntı yok bence.

Hileciler çok çok daha az.Ancak maç teklese bile oyun devam edebiliyor.Bunu kesinlikle çözmeleri lazım.Altta yazdığım gibi ancak bu şekilde çözülebiliyor.Ancak oyunun başında anlamayıp oyun teklerse her iki oyuncunun onayıyla oyun iptal edilebilmeli bence.

Ayrıca oyunun bence önemli bir avantajı ilk 4 dakika yani aslında tam dakika değil tabiki oyunu 90 dk olarak görürsek ilk 4 dakikasında oyundan çıktığımızda maç iptal oluyor.Bu avantaj eğer oyun tekliyorsa çok önem kazanıyor.Direk çıkıyorsunuz.Tabi anında gol yiyenlerde çıkıyor bazen :)

Sevmediğim bir özellik ise top sendeyken oyunu bekletmeye alabiliyorsunuz.Bence bu pes'de olduğu gibi olsaymış daha iyi olurmuş.Yani top dışarı çıktığında oyunu bekletmeye alabilmelisiniz.

Head to Head ile yada match lobby ile istediğiniz tarzda örneğin 20 dk oynamak istiyorsunuz o şekilde oyun başlatıp rakip bulabilirsiniz.

Season'larda siz milli takım aldıysanız rakibinde milli takım olmasını yada siz herhangi bir takım aldıysanız rakibinizinde öyle olmasını sağlayabiliyorsunuz.Yani siz real madridi alıpta karşınıza brezilya çıksın istemiyorsanız bunu ayarlayabiliyorsunuz.

Arkadaşınız ile oynarken seçtiğiniz takımın son 5 maçında ne yaptığını yada golcüleri sakatlık durumlarını görebiliyorsunuz.Gerçek takım bilgilerini alabiliyor.Hatta o hafta takımın performansına göre ekstra takım puanını arttırabiliyor.

Maç sırasında güzel özelliklerinden biri attığınız golü siz basana kadar izletiyor.Peste ise attığınız golü izleyemiyorsunuz.Hatta fifa'da maç bittiğinde bile önemli anlar ve golleri izleme imkanı var ki bu harika bir özellik bence.Rahatça izleyip kayıt edebilirsiniz.

Evet pesten aşırı soğuyan varsa gelsin fifa'yı deneyimlesin.En azından farklı bir oyun görmüş olur.Alışınca belkide çok beğenebilir.Tabi öyle bir maç yapmakla olmaz.Oyunu anlayana kadar oynamalı.O zaman fifa'nın farkını anlayacaktır.En azından pes 2014 çıkana kadar artık 2013'e sinir olmaya gerek yok bence.

Fifa deneyimlerine devam ediyoruz.Yeni şeyler öğrendikçe farkını ortaya koymak için yazmaya çalışıyorum.Bilmeyenler için bir önem kazanıyordur umarım.Yazdıklarımda eksik yanlış yada eklemek istedikleriniz varsa yazarsanız sevinirim.

• pes ile karşılaştırarak resmen fifaya hakaret etmişsiniz

yıl 2013 olmuş hala liglerin lisansını alamayan pes'i mi övüyorsunuz

onu geçtim şu ultimate team seasons mod gibi bi tane online modu bulunmayan pes'in neresini seversiniz ki

oynanış olarak güzel olabilir ama grafiksiz ultimate team bile pes'i solda sıfır bırakır

siz hala milli olun

• Pesi Yaklaşık 10 a yakın yükleyip silmişimdir. Saçma sapan hatalarla dolu oyun. Örnek : Şut vurdum direkten döndü. Birdaha vurdum yine direk , adamların defansı penaltı noktasının ordan kendi kalesine sut çekti bildiğin.
    Yada defanstakilerin saçma sapan topu uzaklaştırmalarımı dersiniz plaselerin 90 a 90 a girmesimi dersiniz oyun acayip saçma. Şu fifayı pcm kaldırsaydıda bi oynasaydım
  • Pes 13 grafik olarak daha iyi ama insan 1-2 maçtan sonra sıkılıyor bence...Ben fifa 13 ten yanayım çünkü hiç sıkılmadan oynayabiliyorum...
  • Dostum konu başlığı gayet açık.Karşılaştırma yapmanın nesini hakaret olarak algılıyorsun anlamış değilim.Üstelik halen birçok kişi pes oynuyor ve pesi tercih ediyor.

Bir futbol oyununda en çok neyi ararsınız ? Tabiki oynanabilirlik.Sen pesi aşağılarken oynanışın iyi olduğunu söyleyerek çok tezat bir duruma düşüyorsun.Pesin oynanışı fifa'dan daha iyi olsaydı kesinlikle pes oynardım.Ultimate team gibi modlar işin farklı tadlarıdır.

Pes oynayanlara saygım var çünkü bende önceden pes oynuyordum ve neden oynadıklarını çok iyi biliyorum.O yüzden kendi tercihimiz ile kıyaslarken hakaret etmeden aşağılamadan eşit şekilde karşılaştırmak lazım.Ancak o zaman detaylara inip bilgi sahibi olabiliriz.Yoksa kendini kandıran bir fanboydan öteye gidemeyiz.
  • cok guzel ozetlemissin, benim gozume batan, yada begendigim herseyi yazmissin, ozellikle o mac devam ederken durdurma,birde top sizde degilse, eger select tusuna basarsaniz unutup dana gibi 5 saniye ekranin ortasinda duran yazi cok sinir bozucu, oyunu yaklasik iki haftadir yogun oynuyorum, biraz alismakla alakali, yillardir pes oynayan biri olarak, pes,fifa 14 den tercihim gene pes olacak bu sene ama fifayida ayrica alabilirim, ekleme olarak kotu bir taktik ekrani var fifanin, menu arayuzu online oyun cesitliligi, online akiciligi adilhane oyuncu eslesmesi ve antihile konusunda pesden kat be kat ustun,fifanin penalti atis sistemide bugune kadar gordugum en iyi sistem, oyun icinde en zayif tarafi ise top fizigi ve fileler, su defans sistemi cok guzel ama oyuncular pek gercekci hareket edemiyorlar sanki, ama oynanabilirlikle ve saha icinde oyuncularin, oyuncularla ve topla etkilesimi muhtesem, fifa bu jenerasyonda gelebilecegi en ust seviyeye geldi zaten,ufak tefek oynamalarla seriyi devam ettireceklerdir,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ederim ayrıca eklemeler içinde.

Ekranın ortasında duran yazı benide rahatsuz ediyor.Dediğin gibi taktik ekranıda biraz kötü görünüyor.Ben penaltı atışlarını fazla arcade tarzda görüyorum.Neden altta o hareket eden şey var ki.Şut gücünü biz ayarlasak daha iyi olurdu bence.Top fiziğini çok beğeniyorum.Önceki senelerden çok daha iyi top fiziğine sahip.Hatta bir videoda top aşırı falso alıp ona göre yön değiştiriyordu.Başlarda şutlar çok zor geliyor sonra alışıyorsunuz.
  • oynanabilirlik açısından pes daha ileri düzeyde diye düşünüyorum fifada oyuncunun koşuş anına bile dikkat edin çocuk oyunu gibi peste sanki gerçek gibi koşuş anı bile
  • Haklısın.Koşu animasyonunu bende beğenmiyorum.Ama diğer animasyonlar çok iyi bence.Düşmeler çarpışmalar kaleci animasyonları gibi.Bu açıdan pesten önde.Ayrıca koşuların gerçekçi olmaması oynanabilirliği kötü etkilemiyor bence.

Fifa 14'ün oynanış videosunu izledim.Pese oldukça benzemiş görünüyor.Geçiş daha kolay olacak gibi :)
  • quote:

Haklısın.Koşu animasyonunu bende beğenmiyorum.Ama diğer animasyonlar çok iyi bence.Düşmeler çarpışmalar kaleci animasyonları gibi.Bu açıdan pesten önde.Ayrıca koşuların gerçekçi olmaması oynanabilirliği kötü etkilemiyor bence.

Fifa 14'ün oynanış videosunu izledim.Pese oldukça benzemiş görünüyor.Geçiş daha kolay olacak gibi :)

evet oynanabilirlik başka onu etkilemiyor ama oynanabilirlik de daha rahat geliyor alışkanlıktan olabilir en son fifa 2008 i oynamıştım ondan olabilir ama en sevdiğim wc 2002 idi eline su dökemez hiçbir oyun :) birde çok zor fifa 13 kurdum geçende zorlandım :)
  • Aynen katılıyorum.Pes içinde pes 6 çok iyi diyorlar oynamak kısmet olmadı.Gerçekten o kadar iyi miydi ?

Aslında oyuna alışmak için en iyi ortam birkaç arkadaşın fifa oynaması lazım.Kendi aranızda oynayıp bazende online rekabet etmeniz lazım.Hatta aranızda bu işi bilen varsa işte o zaman daha kolay öğreniyorsunuz.Herkes birşey öğrenmeye çalışıyor falan keyifli oluyor.Bizde böyle olmuştu yani.Tek alışmak kesinlikle daha zor.

Pesten fifaya geçenlerin zorlanması ilk zamanlar alışamaması çok normal zaten.Bunu herkes yaşıyor.Ama sonra bir sarıyor bırakın pesi oynamayı ben izleyemiyorum bile :) Artık pesin oynanışını bile unutmuşumdur :) Heralde oynasam fifa gibi oynamaya çalışırım :) Ama 2014 gelsin mutlaka deneyeceğim.
  • quote:

Aynen katılıyorum.Pes içinde pes 6 çok iyi diyorlar oynamak kısmet olmadı.Gerçekten o kadar iyi miydi ?

Aslında oyuna alışmak için en iyi ortam birkaç arkadaşın fifa oynaması lazım.Kendi aranızda oynayıp bazende online rekabet etmeniz lazım.Hatta aranızda bu işi bilen varsa işte o zaman daha kolay öğreniyorsunuz.Herkes birşey öğrenmeye çalışıyor falan keyifli oluyor.Bizde böyle olmuştu yani.Tek alışmak kesinlikle daha zor.

Pesten fifaya geçenlerin zorlanması ilk zamanlar alışamaması çok normal zaten.Bunu herkes yaşıyor.Ama sonra bir sarıyor bırakın pesi oynamayı ben izleyemiyorum bile :) Artık pesin oynanışını bile unutmuşumdur :) Heralde oynasam fifa gibi oynamaya çalışırım :) Ama 2014 gelsin mutlaka deneyeceğim.

Bütün Pes Fıfa oyunlarını oynadım en zevk vereni Pes6 idi.Ondan Sonra FIFA 12 gelir.

• pesin grafikleri neresi iyi, koşma nasıl daha iyi diyorsunuz anlamış değilim... bana pes diye başka bir oyunmu oynatıyorlar acaba.reziliikten başka birşey değil bu pes
  • Pes sadece yüzlerde geçiyor fifayı diğer aklına gelen tüm özellikler fifanın daha iyi bence
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.