Şimdi Ara

PES Mİ FİFA MI?VE NEDEN? (69. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.372
Cevap
7
Favori
71.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • pes 2 senedir saçmaladı 2014 yüzyılın çöpü bir oyun. 2015 kötü değil ama hantallık var oyunda o yüzden oynaması sıkıcı. fifa iyidir
  • Fifa cok daha iyi
    1.daha cok lig var daha fazla lig oldugu icin ozellikle superlig kariyer mod daha eglenceli oluyor
    2.cakma ligler yok pesde pes ligleri falan var yama icin yapilmis fifa da olmamasi iyi
    3.daha gercekci goruntu kalitesi oyuncu hareketleri sutlar paslar kurtarislar kesinlikle fifa yi one geciriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sampiyonlar ligi ve avrupa ligi olsa düşünmeden FIFA derdim.

• 2016 DNe durumdayız?
  • Söylede bir karsilastirma varhttps://youtu.be/rQ6l7DHxMwU

• tabiki fifa daha fazla oyuncu daha fazla lig daha iyi oynanis

• Pes kendini geliştiriyor gibime geldi. Bu sene oynanış hiç fena görünmüyor. Tabi bir süre denemek lazım. 1 senede fifadan alışmış oyuncuları çekmesi mümkün değil ama ıkına sıkıla arkadaşları oynuyor diye fifa oynayan ve o eski pes tarzını özleyenlerin yada pes 2013 de devam etmek zorunda olanları belki kendisine çekebilir. Bir oyun tarzına alışan için diğerine geçmek çok zor oluyor. Zira forever pes diyenlerin bazıları sonunda fifaya geçmek zorunda kaldılar :) Bakalım satışlar nasıl olacak ?

Fifa'nın da motorunun değişmesi acaba oynanışı nasıl etkileyecek merak ediyoruz. EA zaten her sene oynanışta bazı farklılıklar katıyor yani eski oyunu pek ısıtmıyor bu sene ne gibi yenilikler olacak göreceğiz. Senaryo modu falan çok ilgimi çekmiyor ama yeniliktir kısa bir süre heyecan katabilir. Benim için önemli olan oynanış, Türkiye ligi ve online özellikler. Türkçe arayüzün gelmesi güzel oldu birde spiker gelse tadından yenmez :)

• Fifa
  • quote:

Orijinalden alıntı: mawice

vay arkadaş ya benim milletim ne hale gelmiş. Doğmamış bebeğe don biçer olmuşuz. Konu bi kere başlıktan hata. Pes 13 mü Fifa 13 mü ? O zaman bende şimdi başlık açayım Pes 17 mi Fifa 17 mi ? öyleya nasıl olsa bu oyunlarda çıkacak değilmi ? Elde olan veri sadece bir adet pes 13 demosu. O da sanırım hatalardan arını 2. demo çıkacak oyun çıkmadan önce. Fifa hakkında daha doğru dürüst bilgi bile yokken. Ya arkadaşlar siz neyin kafasını yaşyorsunuz ?? Hadi yaşları olgunlaşmış arkadaşları geçtim. Ergen gençlerimiz şu foruma girse ne diyecekler yukarda birbirine ağza alınmıcak laflar edinmiş. Mecliste bu kadar kavga tartışma olmuyor. Ben geçen yıl fifa 12 aldım. Belkide fifa fanboyumdur. Ben fifa 13ü görmeden nasıl yorum yapıcam ki. Belkide berbat bişi gelecek Pes alacağım. Milleti oyunlara düşman etmeyin lütfen. Bırakın bu insanlar önce bi görsünler ikisinide. Gidin PEs demo yorumlarına bakın. Böyle tartışmaların alemi ne ?? PEs 14 de oyun motoru değişecek deniyor. Elinizde Fifa 13 ün bambaşka bir oyun motoruyla gelmeyeceğine dair bir ayetmi var ? Konuyu açan arkadaşa soruyorum. Fİfa 13 oynadında bizden mi saklıyorsun. Yanlış anlamayın ama şu forumda yönetici olsam şu konu ve benzeri konu açanları direk banlarım. Donanımhaberin bi yeri mevkisi vardı hergeçen gün bu seviye düşüyor bu tür absürt konu açan arkadaşlar yüzünden ayıptır arkadaşlar. Şu açılan konu benim fikrimce populer olma mesaj sayısı artırma post kasma vs..vs.. den başka bişi değil.. İki oyunda çıkar aklı başında bi kullanıcı açar konusunu koyarda anketini. Oyunları deneyen arkadaşlar yazarlar fikirlerini. Oyunu edinecek arkadaşlar yorumlarda kendilerine artı gelen tarafı seçer karar vermesinde yardımcı olur...

Fifa 17 hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Efsanelerölmezunutmayın

quote:

Orijinalden alıntı: mersinaki

quote:

Orijinalden alıntı: Japon.Türk.San

quote:

Orijinalden alıntı: mersinaki

Kafelerde pes oynanmasının sebepleri tahminimce şunlar

1 - Öncelikle alışmışlık var belli bir kitle forever pesçi

2 - Fifayı bu kişiler ya bir kere açıp bu ney ya diyip bırakıyor yada hiç oynamıyorlar.

3 - Oynayanlar ise oyunun alışma sürecini geçemiyorlar.

4- Hiç bilmeyen birisi heralde pese daha çabuk alışır.

5 - Fifa daha teferruatlı bir oyun öğrenilmesi daha uzun sürüyor.

6 - İlk planda pes daha iyiymiş gibi görünüyor.Bu yüzden her sene pes oyun çıkarttığında bu sene olmuş deniliyor ama oyun daha iyi olmak bir yana daha kötü oluyor.İyi şeyler ekliyorlar ama kötüleri daha ağır basıyor.

7 - Online oynamıyorsanız pesten soğumanız daha zor oluyor.

8 - Fifa'ya geçmek için genelde online oynanıp pesten bezmek gerekiyor.

9 - Arkadaşlarınızla pes oynuyorsanız fifa'ya geçmeniz cidden çok zor diyebilirim.

Biz arkadaşlarla hem kendi aramızda hemde online yaklaşık 3 sene pes oynadık.Şu an fifa'ya geçtik ve gayet güzel oyun.Mutlaka eksikleri var.Çünkü siz bir oyunu gerçekle karşılaştırırsanız mutlaka eksik bulursunuz.Pesle kıyaslayınca şu an arada çok fark görüyorum.Umarım pesde kendini toparlar.

fifa oynamadım ama pes oynama sebeplerini açıklamışsın. bende alışılmışlıktan pes oynuyorum ve hardcore futbol oyuncusu değilim. o yüzden pes daha keyifli geliyor. fifayı hiç oynamadığım için yorum yapamıyıcam onun hakkında. zaten ps kafeye gidip pes atıp geliyoz. hangisi iyi diye sorarsanız bilmiyorum. ama senin yorumuna katılıyorum.

Katılıyorum pes sizin oynadığınız şekilde keyifli oluyor.Hangisi iyi konusunda ise diyecek tek birşey var hangisinden zevk alıyorsanız o iyidir.Arkadaşlarım arasında fifaya geçmeyenler halen mevcut hatta online oynamaya devam edenler bile var.Ama sinir olup hile yapmaya kadar gidebiliyorlar.Ama yinede pes oynamaya devam ediyorlar.Çünkü herkes fifa oynayamaz.Bunu fifa daha iyi yada daha zor anlamında söylemiyorum.Alışmanın epey bir zaman aldığını söylüyorum.Öncelikle pesi oynamayacak seviyeye kadar gelmeniz fifa'ya geçişinizi etkileyen en büyük etken oluyor.Bizde öyle oldu desem daha doğru.Tabi sonrada arkadaşlarınızdan birkaçının sizinle fifa oynaması gerekiyor.

Daha öncede dediğim gibi bizim 3 senemizi aldı.Bu sene epey erken bıraktık pesi.En önemli 2 sebep ise biri sistemin oyunu aşırı kontrol ettiğini hissetmemiz ki önceki senelerde vardı ama bu kadar etkili değildi bazen oyunu kendimin oynamadığını düşünür olmuştum.İkincisi ise uzun toplarda hatalar oldu.Büyük ihtimalle bu hatalar olmasaydı oynamaya devam ederdik.Ama iyi ki hatalar oldu yoksa fifa gibi bir oyunu anlayamayacaktık.

Keyifli oyunlar.

eyv. hocam.

ama ben hardcore bi oyuncu olmama rağmen futbol oyunlarını sevmiyorum. kendimi futbolda da geliştirmek istemiyorum. o yüzden pes bana daha uygun. bunu şöyle örneklemek gerekirse dark souls mu yoksa skyrim mi deseler. ikisinin de farklı özellikleri var. dark souls hard core bi yapım. hemde aşırı hardcore. skyrim ise uçsuz bucaksız evrene sahip ve oynanabilirliği daha kolay. ikisi de rpg olmasına rağmen farklı özelliklere sahipler. hangisi iyi dersen zevkten zevke değişir. ama ben ikisini de ayırmam. birisi hardcore oyunculuğumun verdiği hazzı yaşatırken, diğeri ise maceracı ve epic kimliğimi ortaya çıkarır.

Alıntıları Göster

Sakın Pes ile devam etme FIFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA'YA GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ.

• quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

Bu mesaj silindi.

PES'İ OYNAMA GGGGGGGGGGEEEEEEEEEEEELLLLLLİİİİŞŞŞŞŞŞŞTTTTİİİİİİİİİİİİRRRRRRRRRRRMMMMMMMMMMEEEEEEEEEEŞŞŞŞŞŞ HEMEN FIFA'YA GEÇ

• FIFAyı 2002'den beri PESi de PES 4'ten beri oynuyorum. Son 5-6 yıldır iki futbol oyunundan da istediğimi alamadım.

FIFA ile başlayım:
    -Eski oynanışını mumla arıyorum. Oyun futboldan uzak bir şeye dönüştü resmen. Tamamen arcade bir yapıya büründü.
    -Animasyonlar rezalet, gram gerçekçilik yok
    -Varsa yoksa UT. Benim gibi kariyer oynayanları zerre düşünmüyorlar, yıllardır aynı kariyer.
    -Hala açıp FIFA 11 oynuyorum. O oyundan bu oyuna gelmeyi nasıl becermişler gerçekten hayret ediyorum. Oynanış, animasyonlar birçok açıdan harika bir oyun.
    -FIFA 11-15 arasında oynanış olarak çok gelişti. Ama ne zaman Ignite Engine bırakıp Frostbite motoruna geçtiler o zaman sıvamaya başladılar. Oyun çok kolaylaştı. Önceden FIFA oynarken soğuk terler dökerdim

PES hakkında düşüncelerim
    -PES 2011den sonra bir türlü iyi bir oyun göremedik.
    -Fox Engine motoruna geçmek başından hataydı
    -Ancak oynanış olarak son yıllarda biraz daha PESi oynuyorum. Animasyonlar, oyun hızı, top fiziği bana göre çok daha iyi FIFA'ya göre
    -Ama şu tepkime sorunu çok deli ediyor insanı. Tepkimeler böyle oldukça oynayasım gelmiyor.

Umarım UE ile geliştirilen PES iyi bir iş çıkarır, tüm umudum o. Yoksa FIFA da yerinde saymaya, her sene aynı oyunu çıkarmaya devam eder.

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.