Şimdi Ara

PES Mİ FİFA MI?VE NEDEN? (68. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.372
Cevap
7
Favori
71.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen seneye kadar bir sene pes bir sene fifa bariz bi şekilde iyi ve üstündü şöyle ki 2010 da fifa çok satarken ve iyiyken 2011 de pes çok satan ve iyi olan konumundaydı 2012 de yine fifa iyiyken 2013 te pes üstündü gel gelelimki bu sene ve 2015 te ikisinde de fifa artık bu konuda ne kadar iyi olduğunu göstermiş konumdadır artık fifa bu işi tekelinde gibi götürür. fifa>pes
  • pes bitmiş
  • fifa grafiksel olarak iyi fakat oynanış olarak çok kötü buluyorum oynarken canımız sıkılıyor arkadaslarla . pes 13le devam ediyoruz . dolayısıyla pes 13

herşey grafik olsaydı crysis yüzlerce milyon satardı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @III. Çavuş pes özellikle 2000 li yıllarda fifa'dan hiçbir zaman daha çok satmamıştır.Hele 2011 ve 2013 fifa'dan çok daha az satmıştır.

Yıl 2015 olmuş ve biz halen pes 2013'ü konuşuyorsak burada bir sorun olsa gerek.Demek ki konami 2 sene içinde çıkarttığı oyunlarla 2013'ün üstüne çıkamamış.

Pesten fifa'ya geçen çok kişi oldu bu 2 sene içinde burası kesin.Bizde 2 3 senedir pes oynarken fifa 13 ile fifa'ya geçtik.Pişman olmak bir yana fifa'nın daha iyi bir oynanışa ve online çok daha iyi olduğuna karar verdik.Fifa'ya geçişimiz ise 2013'ü birkaç ay online oynadıktan sonra ve artık iyicene bezdikten sonra olmuştu.

Oynanış tercihi kişinin kendi fikri tabiki.Buna kimse bir eleştiri getiremez getirmemeli.Hatta fifa'yı kısa süre oynayanlar için arkadaşlar arası halen pes 2013'ün daha zevk alınabilir bir oyun olmasını anlayabiliyorum.Bazı arkadaşlarım biz fifa 13 fifa 14 oynarken halen +2 hızla ve full kırmızı performansla bol bol uzaktan şutlarla gol atarak kendilerince zevkli maçlar oynuyorlardı.Ama sakın online oynamaya çalışmayın :))

Burada şöyle bir fark var.Fifa her sene önemli değişiklikler yaparak oyunu oynayanlar için özellikle fifa oyuncuları için alınabilecek bir oyun ortaya çıkartıyor.Fifa 14 oynamaya başladığımda fifa 13'e geri dönmek istemiyorsunuz alıştıktan sonra tabiki :) Aynı şekilde fifa 15 oynayanlar içinde fifa 14'e geri dönebileceklerini zannetmiyorum.Üstelik her sene oynanışla ilgili önemli değişiklikler yapılıyor.Alışmak için çaba gösteriyorsunuz.Hiçbir zaman önceki seneki oynanış çok sattı aynı şekilde devam edelim diye düşünmüyor adamlar.Oyun daha gerçekçi olması için satışlarda risk almayı göze alabiliyorlar.Bu demek oluyor ki uzun süredir 10 15 milyon seviyelerinde fifa'yı satmalarından elde edilen geliri oyunu daha fazla geliştirmek için harcıyorlar.Oyunun içinde yüzlerce istatistik ve hesaplama işlemleri yapılıyor.Hiç kolay birşey olmasa gerek.Oynanış dışında yan etkenler konusunda da çok iyi çalışıyorlar burası kesin.Oynanışı beğenmeyenler bile bu konuda hem fikirler kanımca.

• Tabi ki Fifa. Nedeni ise her anlamda daha kaliteli olması.
  • mersinaki M kullanıcısına yanıt
    Dostum son kısımlara doğru hemfikiriz yani durumun çoğunda seninle aynı düşünüyorum ancak önceden de dediğim gibi bi dene pes ertesi sene fifa sonraki sene tekrar pes böyle bir çok satm durumu oldu diye biliyorum rakamlar sosyal medyada dolaşıyodu velhasılı kelam şunu kabul edebiliriz fifa artık bu işi götürür gibi duruyo fifanın piyasadan etkilenmek gibi bir sorunu kalmadı çünkü kendi kitlesini çok büyüttü dediğin gibi her sene oyuna renk veren şeyler ekledi ve devam ederse böyle çalışmaya uzun yıllar bu işi götürür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce bu başlıkta aşağıdaki şekilde satış rakamları paylaşmıştım.Hatta bu rakamlar değişmiş yeniden güncelliyorum.

Bahsettiğin gibi aralarında her sene bir pes bir fifa olsaydı eğer oyuncuların kitlesel olarak diğer oyuna geçmeleri söz konusu olmalıydı.Ama biliyoruz ki fifa oynayan genelde fifa'da kalıyor pes oynayanda peste kalıyordu.Ben 2000'li yıllar dedim ama 2007'den sonraki satışları görebiliyoruz sadece.

Bu sonuçlar sadece kutulu satışları içeriyor olabilir bundan tam emin değilim ayrıca bunu belirteyim.Birde tüm platformlardaki satışların toplamıdır.

Pes 2007 6.53
    Pes 2008 8.53
    Pes 2009 6.79
    Pes 2010 5.95
    Pes 2011 4.83
    Pes 2012 3.56
    Pes 2013 2.31
    Pes 2014 1.66

Fifa 07 6.36
    Fifa 08 9.45
    Fifa 09 9.45
    Fifa 10 10.59
    Fifa 11 12.37
    Fifa 12 12.81
    Fifa 13 15.31
    Fifa 14 15.75

Fifa 15 5 milyonda şu anda.

Kaynak
    http://www.vgchartz.com

Eğer bu rakamlar doğruysa ben boş muhabbet yapmışım dostum :))

• Rica ederim size katılıyorum sonuçta rakamların ne kadar doğru olduğunu bilemeyiz elbette.

Yinede rakamların bize söylediği bazı şeyler var.Buradaki durum en çok satan fifa o yüzden fifa daha iyi bir oyun demek değil aslında.Çünkü her zaman çok satan oyunun daha iyi olduğunu yada insanların onu oynaması gerektiğini söylemek doğru olmaz.Sonuçta kişisel bir zevktir yada arkadaşlarınız arasında oynadığınız eğlendiğiniz sürece oynamaya devam ettiğiniz oyunlar bunlar.Kimse zevk almadığı bir oyunu oynamaz.

Ancak satışların düşmesi ile bildiğimiz kalıplaşmış pes oyuncularını fifa'nın kendine çektiğini söylemek mümkün gibi görünüyor.Ben bunu kendi çevremde de çok iyi görebildim.Eminim başka arkadaşlarda görmüştür.Ama halen o pesin oynanışını arayan insanlar var ve bu yüzden ya 2013 oynamaya devam ediyolar yada fifa'yı bir süre deneyip alışamayıp hiç yada çok az oynamaya başlıyorlar.

Umarım bu sene pes bu oyuncular için 2013'e yakın bir oynanış ile gönüllerini tekrar kazanabilir.Ayrıca birçok yerde belirtildiği gibi rekabetin devam etmesi her zaman oyuncuya yarayacaktır.Umarım Konami Pes 2014'ü dibe vurulan yıl olarak ele alır ve her sene üstüne koyarak ilerleyeceği bir futbol oyunu ortaya çıkartır.Zaten gelen yorumlarda pes 2015'in gayet oynanabilir bir oyun olduğunu gösteriyor.Online ve diğer yan özelliklere de dikkat etmişlerdir umarım.Bakalım ilerki yıllar neler gösterecek.

Katılıyorum dostum rekabet bize yarar :)

• Pes'in Fifayı geçmesi için herşeyden önce lisans ve online alt yapı sorunlarını çözmesi gerekiyor. Kimse çakma futbolcu isimleri ile single player oynayarak zaman geçirmek istemiyor artık. Online oyun alt yapısı tüm dünyaya yayıldı. Master ligi (gelir düzeyi düşük ülkelerdeki kişiler haricinde) falan hikaye oldu artık. Mevcut haliyle (Pes 15 yorum dışı) hiç bir zaman Fifa'nın rakibi olamaz.

Edit: Ayrıca Fifa 15' i arapas, plase şut, hızlı futbolcunun sağsol yaparak durdurulamaz hale gelerek orta sahadan kaleye gidip gol atması vs. gibi özellikleri nedeniyle acaip Pes 13 e benzetip kıl oluyorum. Defans yapmanın zor olması ise efsane olmuş umarım hiç bozmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blawer_s -- 8 Ekim 2014; 14:11:31 >
  • Ea'in oynanışı daha arcade yöne çekerek tamamen tek oyun olma çabasına mı girdi diye düşünüyorsunuz ? Nba2k'nın onlara yaptığını konami'yi mi yapmaya çalışıyor acaba ?
    Fifa' nın similasyon olmak gibi bir çaba ve kaygısı olduğunu sanmıyorum. Konami Pes 14 ile similasyon demesi yaptı ancak ağır bir yara aldı. çünkü oyuncuların çoğu bol gollü pozisyonlu maçlar istiyor bence fifa nın defansı bu sene daha da bir zor hale getirmesi yada bana nedense öyle geldi. maç içinde daha fazla pozisyon ve gol olmasını sağlamak için olabilir. Ancak şu bi gerçekki Fifa her sene PES'ten bir kaç adım önde başlıyor. En azından satışları bunu gösteriyor.
  • Arkadaşlar fifa15'in çırağı geldi mi ? Bi türlü açamadım dükkanı ...
  • Evet arkadaşlar konu unutulmuş gibi gözküyor ama unutturmayalım.2015 ler çıktı neler düşünüyorsunuz?Yorumlar yapalım ki foruma ziyaretçi gelen arkadaşlarımız olsun üye arkadaşlarımız olsun yararlanabilsin,fikir sahibi olsunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcanben

ARKADAŞLAR ARTIK PES 2013 VE FİFA 2013 ÇIKTI.SİZ HANGİSİ TERCİH EDİYORSUNUZ?
    Mİ?
    MI?

Ve neden????

2011'den itibaren grafik ve çeşitli hatalar ve şikayetle yüzünden FİFA
    Fifa candır gerisi heyecandır

• pes 2009dan beri pes oynuyorum fakat üzerine hiçbirşey eklenmiyordu sürekli aynı şeyler vardı fifa oynadığımda çok tuhaftı hala tuhaf geliyor çünkü pesin oynanışa alıştığım için fifa değişik geliyor ve bu yüzden bana göre pes daha güzel
  • pes candir
  • Fifa alskanlik.

• Pes oyuncuları özellikle 2014'de büyük bir travma yaşadılar.Çünkü fifa ile rekabet edebilecek yeni nesil bir oyun beklerken çok kötü bir oyunla karşı karşıya kaldılar.Bu yüzden eminim birçok kişi pes 2013 oynamaya devam etmiştir.Benim de arkadaşlarım arasında böyle kişiler vardı.

Şimdi pes 2015 çıktı ve her türlü 2014'den daha iyi olacağı belliydi zaten.Ondan daha kötü olamaz dimi :)) Ben kısa süre ile oynadım o yüzden objektif bir yorum yapamayabilirim bundan dolayı herhangi bir eleştirim olmayacak ama oyunu daha derinlemesine oynayan arkadaşlar varsa gerçekten geniş pes kitlesinin halen oynadığı 2013 den daha iyi bir oyun yapmışlar mı ? bende merak ediyorum.

Şu an pesin fifa ile yarışabilmesi mümkün değil.Öncelikle birkaç sene önceki oyunlardan daha iyi oyun yapabilmeleri lazım sonra rakiplerini geçmeye çalışmakla uğraşabilirler belki :) Biz arkadaş çevresiyle 2011 2012 ve 2013 oynayıp fifa'ya geçenlerdeniz. Fifa'nında sorunları yok değil hangi oyun olursa olsun olacak zaten.Ama asla pes'e dönmek gibi birşey aklımızın ucundan bile geçmiyor. Çünkü o çekilen işkenceleri hepimiz biliyoruz :)

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.