< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechultipo -- 6 Mayıs 2018; 17:54:31 > |
Petlas 205/55 R16 91H Imperium PT515 mi TL 91H PROGREEN PT525
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
farkını bilen yok mu ?
-
-
Hocam siz lastik konusunda bilgilisiniz sanırım, size bir sorum olacaktı. Dayton, starmax gibi lastikler alınır mi? Bütçem cok yok yaz lastiği alacağım ama markalardan çekincem varquote:
Orijinalden alıntı: websosyal
Kesin olmamakla beraber etiket üzerinde ıslak zemin PT515 için daha iyi C - (B) olarak verilmiş, PT525 için ise ıslak zemin bir alt seviye C - (C) olarak görünüyor... Lastik deseni PT515 de 4 kanallı iken PT525 de 3 kanal... Buna karşı PT525 biraz daha sessiz gibi... (185/65/15) Verilere bakarsak benim tercihim PT515 olurdu. Her ikiside aynı fiyata bulunuyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bu lastikleri kullanmadığım için olumlu ya da olumsuz birşey diyemiyorum. Al ya da alma demek bu durumda doğru olmaz. Geçmişte iyi marka model lastikleri alıp istisna durumlardan sıkıntı yaşayan kullanıcılarda oldu. Dayton ve Starmaxx fiyatları konuda geçen Petlas ile benzer görünüyor... (Starmaxx-Petlas, Dayton ise Bridgestone üretimi) Diğer marka modellere kıyasla daha az kullanıcı tecrübesi var. Ben daha çok kullanılan, bilindik lastiklerden devam ederdim. Şirket araçlarımızda çoğunlukla Petlas lastikleri kullanıyoruz ve şu ana dek bir sorun yaşamadık. (PT311, PT515, Snowmaster vs.) Evet üst düzey performans lastikleri değiller ancak fiyatına göre perf. değerlendirirsek makul seçenek oldukları aşikar... (malum fiyatlar sürekli artıyor, eski cazibesi kalmasa, makas daralsa da durum böyle... Petlas PT515, 850 TL civarı iken en uygun Goodyear Eaglesport2 1250 TL, Bridgestone Turanza T005, 1400 TL civarı -185/65/R15 için)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam çok teşekkür ederim cevapınız için dediğiniz gibi arada çok fark yok ben de petlas 515 alıp geçeçeğim. peki hocam bir soru daha sorayım. stepne de conticental lastik var, hiç kullanılmamış, onu 4.lastik olarak kullansam bir sıkıntı olur mu? araç 2015 model yani 7-8 senelik lastik ama dediğim gibi hiç kullanılmamış. mesela diğer 3 lastik petlas olsa 1i conti olsa sürüşde vs etki eder mi?
-
Pt 515 daha iyi gözüküyor, piyasada petlastan daha aşağısını da aracınıza takmanızı tavsiye etmem.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Desen çok farklı ise tutunmayı-dengeyi etkileyebilir, kuru zeminde fazlaca hissedilmesede ıslak zeminde ani fren-hareket durumunda farklı desen çekme yapabilir. Pek tavsiye edilen bir durum değil ancak aracı sakin kullanıyor, üst limitlerde kullanmıyorsanız uygun koşullarda deneyerek gözlemleyebilirsiniz. (gerekli görürseniz ilerleyen zamanda 4. için değişim yapılabilir)
-
conti marka ise reno dacia araçların üzerinde gelenlerdense hiç kullanma çok dandik lastik eskisi dahada riskli olur.pt 515 güzel lastik önceden kullanmıştım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X