Şimdi Ara

PetShop Açmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
19.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar İzmir Karşıya'da bir petshop açmayı planlıyorum. Dükkan belli. Ürün kalemleride az çok belli ancak toptan fiyat bilgisine ulaşamıyorum. 100bin kadar bütçe mevcut. bunun 60bin kadarı kedi-köpek-kuş-kemirgen mamalarına harcamayı planlıyorum. Toptancılar fiyat yada iskonto bilgisi vermiyorlar. Önce dükkanı aç ondan sonra ara ağızındalar. Fiyatlar konusunda bilgisi olan önerisi olan var mıdır?
    örneğin kedi maması için:

Whiskas
    Micho
    Bonnie
    Hill's
    Proplan
    Royal Canin
    Profine
    Spesific
    ND
    Orijen
    champion 

mamalarından bulundurmayı planlıyorum. Toptancısı kimdir? Doğrudan distribitörlerlemi iletişim kuracağım?

• quote:

Orijinalden alıntı: ayfon kullanan adam

kardeş senin gibiler yüzünden hayvanlar ailesiz kalıyor

canlı hayvan satışı kesinlikle yapılmayacaktır
  • up
  • Balik olmayacak mı? Sadece malzeme ve yem mi satacaksınız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam en basta listeden whiskasi bi cikar. Royal canin proplan hills champ iyidir. Gerisi satilmaz zaten sokak hayvanlari icinde orta halli bi mama satisi yaparsin. Bi turk markasi vardida adini unuttum simdi

Ayrica veteriner hekim danismanin olmadan bu isi yapamazsin. Baglantilarini o kuracak ve duzenli olarak denetlemelerini yapacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık petshoptan alışveriş yapan kaldı mı?
    Sen dükkan kiranı verirken adam bir tek kargo parasıyla milletin ayağına kadar internetten sipariş alıp gönderiyor..

Evcil hayvan sahibi olanların takıldığı forumlara, facebook gruplarına falan bak. Hep birbirlerine öneriyorlar..
    100bin lira az para değil, yazık etme. Konu takip.
  • -Balık yada akvaryum belki ilerleyen zamanlarda, sadece hamster ve tavşan olabilir onlarıda ben beslemeyi sevdiğim için

-Karşıyakada piyasa araştırmasını sağlam yaptım hemen her marka uranın insanı için önemli sadece stok miktarı değişken olacak

-veterinerimiz var ancak toptancı tanıdığı yok. hatta kendi sattığı mama için toptan fiyatı kilosuna 40tl demişler karşısındaki petshop 36ya satıyor. O da şaşkın

-internetten aldığında 70tl ve üstü kargo parası bile vermiyorsun. Müşteri portföyü yaşlı emekli teyzeler eve servis. Ayrıca internetten aldığın ürün 2 hafta bile gecikiyor ama mama gecikmez ve çok alınırsa bozulur. insanlar bunu düşünmek yerine girip tüm ihtiyaçlarını bir yerden nakit ile görerek elleyerek almayı yada evine kadar getirilmesini tercih ediyor.

kısacası bu riske değeceğini düşünüyorum, sadece tanıdığım 3-4 kişinin yapacağı aylık alışveriş dükkan kiramı çıkaracak gibi duruyor (%20 kâr marjı varsa), işte emin olamadığım toptan fiyatları ve kâr marjı dahası nakit döngüsü çalışacak adamlar devlet sırrı saklar gibi fiyat saklıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bak sana şöyle söyleyeyim.
    Ben royal canin rice & lamb alıyordum. Petshopcularda en ucuz 90 liraya buldum. Bir süre sonra internette 77 liraya buldum aynı mamayı.

Ayrıca temizmama.com a bakmanı öneririm. Adamlar kaç günlük mama olduğunu yazıyor. Kargolar artık 2 hafta gecikmiyor..

Neyse sevdiğin işse yap hocam ne diyebiliriz :) 100bin liraya yapılacak bir ton iş varken petshop parayı gömmek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChevyLacetti

Hocam bak sana şöyle söyleyeyim.
    Ben royal canin rice & lamb alıyordum. Petshopcularda en ucuz 90 liraya buldum. Bir süre sonra internette 77 liraya buldum aynı mamayı.

Ayrıca temizmama.com a bakmanı öneririm. Adamlar kaç günlük mama olduğunu yazıyor. Kargolar artık 2 hafta gecikmiyor..

Neyse sevdiğin işse yap hocam ne diyebiliriz :) 100bin liraya yapılacak bir ton iş varken petshop parayı gömmek olur.

Daha iyi yapılacak bir iş önerin varsa açığım, hatta bütçeyi 300e kadar çıkarabilirim. Üniversite bitti askerlik bitti iş aradım yok en son çare kendi işimi yapayıma yöneldim. Piyasayı sürekli araştırıyorum. ama malesef piyasada vadeli çalışmadan kazanabileceğin sektör sayısı çok az. Ekonomi bu haldeyken bankalar hariç kimseyle vadeli çalışılmaz :(

• Önerim ancak teknoloji sektörü yada gıda sektörü olabilir. 100bine çok güzel bir kebapçı açabilirsin. Yada küçük şehirlerden birine, istanbuldaki, ankarada ki büyük ve iyi iş yapan şeyler.. Bowling salonu mesela?

Yada kozmetik dükkanı açabilirsin, gerçekten iyi para var.

Son zamanlarda fırın açmayı düşünüyorum ben :) 60-80bine büyük fırın alıp, 150 bine baya kapsamlı bir fırın açabilirsin. Açmak için fazla birşey istemiyor, ya 2 3 aylık ustalık kursuna gidip ustalık alır kendi üstüne açarsın, yada çalıştıracağın ustanın belgesini kullanırsın...

Çok fikir var, bunlardan birine cesaret etmek lazım...

İş kuracaksan bunun için senin işten ne beklediğin önemli. Ben aylık +3k kazanayım mı dıyorsun? Yatırdığım 300bini 2 yılda kapatıp, kar yapmaya devam mı edeyim diyorsun? Yeri gelince kendin 7/24 çalışabileceğin bir iş olabilir mi?

Örneğin fırın + unlu mamüller olursa yanımdaki usta işe gelmediğinde işin başına ben geçip malımı üretmeliyim...

Senin bütçen çok büyük hocam, o bütçenin bir kısmıyla kooperatif gibi topraktan ev alıp satsan bile paran büyür.

Bir ara suculuk araştırıyordum, artık her yer sucu oldu..

Tavsiyem arz talebi iyi araştırıp, arzı az talebi çok bir iş bulman. Tabi dediğim hala geçerli, senin işten beklentin nedir? Ne kadar yorulayım, ne kadar kazanayım istiyorsun?
    Yanında güvenebileceğin adam var mı ? Bar açıp işletebilirsin mesela..?

Şöyle örnek vereyim, bilecikte 3 yıl once dışarıdan yemek söyleyebileceğin dominos, 2 yada 3 tane de kebapçı vardı. 1 sene sonra burgerking açıldı. şuanda 8-10 döner-kebapçı, 3-4 pizzacı, 5-6 fastfoodcu, 2-3 pilavcı var. Aklımdaydı ama kaçırdım bunu :)

Senin için il fark etmiyorsa, iş nerde yparsam oraya taşınırım diyorsan her türlü kazanırsın. Oturup beraber araştırabiliriz hatta.. Yeni açılan üniversitelerin olduğu iller, inşaa halinde olan kampüslerin olduğu illeri gözüne kestirebilirsin...
    Hem ufak şehirde devlet dairesi işlerini de kolay halledersin, mafyadır zarttır zurttur onlardan da uzak olursun...

EDİT :
    Tabi her zaman bu seçenek te var...

https://www.youtube.com/watch?v=_Hds6RJYACo

KOYMASAM OLMAZDI :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChevyLacetti -- 20 Nisan 2016; 4:21:14 >

• kafkafkafsinsinsin kullanıcısına yanıt
    hocam veteriner bulundurmak yasal zorunluluk ben yardımcı olacak diye demedimki mecburen bulundurmak zorundasın
  • Şikayet edilirse 7 gün

Ben etmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yeni playstationlar cikicak deniyor ps4.5 xbox1080 falan, onlara kafe acabilirsiniz, VR cafe yok sanirim turkiyede, tutabilir istanbulda islek biryerde vs. iseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 20 Nisan 2016; 14:37:29 >
  • Konuyu hortlattım sanırım ama benimde toptancıya ihtiyacım var.Bilgisi olan yokmu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.