Şimdi Ara

Peugeot 2008 almayı düşünenler. (ocak 2020) (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
117
Favori
959.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aşağıdaki fotoda aslan dişi led far active donanımda bile var, 3 adet pençe led farı mı kastettiniz?

• Haklısınız yanlış ifade ettim, 3’lü aslan pençesi sadece gt-line’da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernative

Herkese merhaba. 2008 almayı düşünenlere, bunun için aracı görmeden kapora yatıranlara bazı bilgiler vereyim. Aracı fotoğraf ve video haricinde çıplak gözle görmenizi özellikle tavsiye ederim. Çok iddialı ve çarpıcı bir dış tasarımı var. aslan dişi formlu ön ledler sadece GT line donanımında geliyor ve otomobile kusursuz bir agresiflik veriyor.
    Bu araca baktığınızda 3008’in beğenilen tasarımının eskimeye başladığını daha iyi anlıyorsunuz. Ancak şunun bilincinde olmak gerek, bu araç 3008’in kardeşi ve 3008 kadar geniş bir iç hacim ve yükseklik sunmuyor. Sınıfının en uzun araçlarından biri olduğu halde kompaktlık hala ön planda.
    Dizel bekleyen arkadaşların biraz daha vakti olacak çünkü bildiğim kadarıyla dizel araçlar nisandan önce gelmeyecek.
    Zaten bu yıl citroen de peugeot da satışlarda ağırlıklı olarak benzinli tarafında kalmayı planlıyor.
    Fiyat olarak benim markayla yaptığım görüşmelerde Türkiye’de fiyatı bilen sadece 3 kişi vardı, bu konuda yorum yapmadan sadece şunu söyleyebilirim, en üst donanımda 170-180 bin beklentisi hayal kırıklığı yaratabilir. Rakamların açıklanmasına 10 gün kaldı, birlikte görürüz.
    Son olarak araçta bulunan anahtarsız giriş ve çalıştırma 3008’de bile bulunmayan üst nesil özelliğe sahip. Araca yaklaştığınız anda anahtarı algılayıp araç otomatik açılıyor. Uzaklaştığınızda da kapılar otomatik olarak kilitlenip aynalar ve farlar kapanıyor. Kapı koluna dokunarak açma kapama tercihini ayrıca seçebiliyorsunuz.
    Vw’yi daha kaliteli malzemeler ve daha dayanıklı materyaller kullanan marka olarak biliyoruz, ancak 2008’in yenisini gördükten, içine oturduktan sonra t-roc’u hatırlamak oek mümkün olmuyor.
    lansmanda dizel geliyor.

• gokselelkn kullanıcısına yanıt
    Bende allure ep var hocam.Ben 508 ile test sürüşü yaptım yaptığım araç allure idi,3008 den sonra basık geldi,donanım olarakta geride kaldığı için pek tatmin etmedi.
    2008 b segment olduğu için araç geldiğinde her iki araçlada test sürüşü yapın.Eski kasası 208 den hallice idi,bu değişmediyse 3008 alın,yalıtım konforda 308 e yaklaştıysa 2008 de düşünülebilir.

• Diğer konuya da yazdım ,bu saçmalığa devletin artık bir son vermesi lazım. Piyasa bozuldu, devletin görevi piyasayı düzenlemek. Özellikle Anadolu şehirlerinde 1 bayi varsa 30 galerici var. Yeni araç daha piyasaya bile çıkmadan ( örnek 2008) kapora yatırıp suni bir talep yaratıyorlar , devamında gelir gelmez bayilerde araç bırakmıyorlar , bayinin 170k'ya sattığı araca 200k fiyat çekip oturduğu yerde kılçıksız 20k kazanç peşinde. Üretici bu kadar kazanmıyor be ürettiği arabadan! Böyle bir sektör oluştu. Sonuç tüm sıfır ve ikinci el fiyatları olması gerektiğinden 20-30k pahalı. İldeki 30 kişi kazanacak diye ildeki 500bin kişinin piyasası bozuluyor. Buna seyirci mi kalalım ya da kalınacak?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sportivo

Diğer konuya da yazdım ,bu saçmalığa devletin artık bir son vermesi lazım. Piyasa bozuldu, devletin görevi piyasayı düzenlemek. Özellikle Anadolu şehirlerinde 1 bayi varsa 30 galerici var. Yeni araç daha piyasaya bile çıkmadan ( örnek 2008) kapora yatırıp suni bir talep yaratıyorlar , devamında gelir gelmez bayilerde araç bırakmıyorlar , bayinin 170k'ya sattığı araca 200k fiyat çekip oturduğu yerde kılçıksız 20k kazanç peşinde. Üretici bu kadar kazanmıyor be ürettiği arabadan! Böyle bir sektör oluştu. Sonuç tüm sıfır ve ikinci el fiyatları olması gerektiğinden 20-30k pahalı. İldeki 30 kişi kazanacak diye ildeki 500bin kişinin piyasası bozuluyor. Buna seyirci mi kalalım ya da kalınacak?
    Bayilerin bircogu galerilere satmamak icin elinden geleni yapiyor. Galeriler tanindigi icin araya birilerini sokup ona aldiriyor. Bunu bircok bayiden dinledim. Yalan diyebilirsiniz ama bayinin galeriye satmasi ina birsey kazandirmiyor. Markalarin merkezleride bunu ciddi sorguluyor. Arada tek tuk kaciyorsa uyariyorlar, cok oluyorsa is ciddiye biniyor. Galeriler isin her turlu alengirligini buluyor. Bence otv ve hurda indirimiyle alinan araclarda belirki bir sure satamama olmali. Mesela 10 bin tl otv veya hurda indirimiyle alinan arac ornegin 3 yilda icinde satilirsa noterde devlet o parayi geri alsin. Bu al satin onune ancak boyle gecilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Bende allure ep var hocam.Ben 508 ile test sürüşü yaptım yaptığım araç allure idi,3008 den sonra basık geldi,donanım olarakta geride kaldığı için pek tatmin etmedi.
    2008 b segment olduğu için araç geldiğinde her iki araçlada test sürüşü yapın.Eski kasası 208 den hallice idi,bu değişmediyse 3008 alın,yalıtım konforda 308 e yaklaştıysa 2008 de düşünülebilir.
    Icimden bir ses 2008 i kullaninca sevmeyecegim yonunde. Arkadasimda 3008 var ara sira kullaniyorum. 2008 icin test surusu yapmadan alinca pisman olurmuyum diye dusunmeye basladim. Alure 508 dizel 250 bin. Prime edt. 3008 213 bin. 2008 gt line 200-210 tahninim. 3008 yeni cikmis olsa ve yuzu 2008 gibi olsa onu alirim. Veya 508 i dusunebilim. Bilmiyorum karisti iyice.

• Bundan bi kac yil önce forumdaki arkadaslar toplu cerato siparisi vermislerdi. Herkws bulunduğu sehirdeki bayiden almisti flo indirimi uygulanmıştı. Organize olursaniz almayi dusunenler arabalar gelince bakilir herkes istedigi modeli rengi yazar atiyorum 10 arac siparisi verilir. 170 e gelir o zaman iste

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun91

Bundan bi kac yil önce forumdaki arkadaslar toplu cerato siparisi vermislerdi. Herkws bulunduğu sehirdeki bayiden almisti flo indirimi uygulanmıştı. Organize olursaniz almayi dusunenler arabalar gelince bakilir herkes istedigi modeli rengi yazar atiyorum 10 arac siparisi verilir. 170 e gelir o zaman iste
    Lansmanda zaten bir miktar dusuk olur. 2019 olmasida etken. Bu gelen az sayidaki aracta olmaz ama sonraki partilerde olabilir belki. Ama olsada riskli. Vergi diliminden dolayi 213 bin ust sinir. Ornegin aracin vergisiz fiyati 5-10 bin artsa direk 250 ustune cikar. Alure vs. Pek etkilemek gerci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 14 Ocak 2020; 7:29:49 >
  • tayfun91 T kullanıcısına yanıt
    Başlığı açarken benim de hedefim bu yöndeydi ama olay başka bir boyuta geldi maalesef (: lansman olduğu ve araca zaten talep olduğu düşünülürse bunu gerçekleştirmemiz zor görünüyor, keşke yapabilsek. cerato o dönem çok göze batmayan tam bir fiyat/performans aracıydı, biraz da o yüzden. ama yine de birleşip indirim alabiliriz diyen arkadaşların tekliflerine açığım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: changa

Başlığı açarken benim de hedefim bu yöndeydi ama olay başka bir boyuta geldi maalesef (: lansman olduğu ve araca zaten talep olduğu düşünülürse bunu gerçekleştirmemiz zor görünüyor, keşke yapabilsek. cerato o dönem çok göze batmayan tam bir fiyat/performans aracıydı, biraz da o yüzden. ama yine de birleşip indirim alabiliriz diyen arkadaşların tekliflerine açığım.
    Şu anda türkiye genelindeki hemen hemen bütün 2008'ler opsiyonlanmış olduğu için bu dediğiniz çok zor.Ama benim gibi 2.partideki 1.2 benzinli otomatik bekleyenler olursa alllure donanım veya fiyatı iyi gelirse gtline ben istanbul için katılabilirim.
  • Biraz önce bayiyi aradım aralık 28 de ülkeye giren araçlar 2019 mu olacak die sordum hayır araçlar 2020 olacak dedi belkide araçların ne zaman geldiğinden bile haberi yok araçlar gelmedi onları bekliyoruz diyor

• MadMax61 M kullanıcısına yanıt
    Emin olun forumdaki birçok kişi bu satış temsilcilerinden daha bilgilidir:) İnsanın işine saygısıyla alakalı bir durum. Hiçbirşey yapmıyorsan da masanda aylak aylak oturacağına youtube dan bilgi al bari.. o kadar yurt dışı lansmanı yapıldı değil mi...
  • Daha sonra getirileceği söylenen 155 HP ler,
    1.2 Benzinli otomatiklerde de (Allure için) var mı yoksa sadece dizel de mi var?

• yayamaschocuk kullanıcısına yanıt
    155hp sadece benzinli

• Renny_ R kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim basindan sonuna kadar tek dogru olmayan bir yazi yazmissiniz👏👏

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de beklediğim fiyat aralığında gelmezse.2 tercihim var captur ve kona captura daha sıcak bakıyorum hem donanon hem de yakıt olarak daha iyi.Kona da gözüme daha bi suv gibi geliyor.Her türlü martı bekliyeceğim saçma sapan bir talep var şuanda.
  • 3008 gt line fiyatı 300bin olmuşken 2008 gt line 200 altı olma ihtimali yok sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre The Sorcerer

3008 gt line fiyatı 300bin olmuşken 2008 gt line 200 altı olma ihtimali yok sanırım.
    Peugeot un liste fiyatlarına pek takılmayın bayii fiyatları farklı
  • 3008'in bu kadar popüler olmasının sebeplerinden biri de çıktığında rakiplerine göre başarılı bir fiyat performans politikasının izlenmesiydi. 2008'de de başarılı bir fiyat/performans sunarlarsa zirveye oynayabilirler onun dışında burada yazılan yüksek rakamlar 2. 3. partilere yansır, yalnızca belirli alım gücü olan bir kesime hitap etmiş olur, alternatiflere araçlara yönelim artar ve abisinin izinden gidemez.

Özetle kademeli olarak arttırmak yerine direk piyasası bu diyerek yüksek fiyatlarla giriş yaparlarsa focus gibi küçük hacimli satışlarda kalır. Keza farklı bir segmentte DS7'de içi dopdolu bir araç ona bakılırsa ama övgüler sonrası piyasası bu diyerek sunulan fiyat ve sonucundaki satış adedi de belli. Rüzgarı uygun fiyatlarla arkaya alabilmek önemli başarılı satış rakamlarına ulaşmak için, fiyatı yüksek tutmak değil. O yüzden ben gt line'ları lansmana özel 200 altı bekliyorum 180-190 civarı pazarlama stratejisi olarak, elbette daha yüksek de sunabilirler ama sürdürülebilir yüksek satış hacimli bir sene olacağını öngörmüyorum o şartlarda, en basitinden 200 üstüne, kaparo verenlerden yüzde kaçı alır...

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.