Şimdi Ara

Peugeot 206+ 1.4 HDİ İncelemesi [Detaylı+Bol Resimli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
11.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba daha önce 1998 Clio mk1 inceleme serüvenini Peugeot 206+ ile devam ettirmek istedim.Benim gibi video incelemelerden ziyade yazılı incelemeleri ayrı zevkle okuyan ve seven arkadaşlar umarım hala aramızda vardır.Lafı fazla dolaylamadan gelelim aracımıza...

Yıllar geçmesine rağmen halen eskimeyen yüzüyle zamana meydan okuyan 206 serisinin tasarımında bir Türk otomobil tasarımcısı olan Murat Günak ' ın imzası bulunmaktadır.1998-2012 yılları arasında üretilen araç 2010 verilerine göre dünya geneli 6.8 milyon adet üzeri satışa ulaşmıştır.2010 sonrası üretilen model 206+ ismiyle devam etmiştir ve 2012 senesi itibariyle üretimi durmuş olup tahtını sırasıyla 207 sonra 208 e devretmiştir.İnceleyeceğimiz model şirket aracı olarak kullanılan 2010 1.4 HDİ 206+ ile uzun zamandır beraberim.Her şirket aracında olduğu gibi maalesef kötü ve hor kullanım kaderiyle kendisi baş başa kalmıştır.Ancak bu süre zarfında ciddi bir sorun çıkarmayıp,amacına sorunsuzca hizmet etmeyi sürdürmeye devam etmektedir.Aracımız genellikle para yatırma,ufak sevkiyatlar ve havalimanı arasında kullanılmaktadır

Peugeot 206+ 1.4 HDİ İncelemesi [Detaylı+Bol Resimli] Peugeot 206+ 1.4 HDİ İncelemesi [Detaylı+Bol Resimli]

Donanım :

206+ ' da donanım olarak Comfort,Envy,Sportium ve Urban Movie olmak üzere 4 ayrı donanım paketi bulunmaktadır.En full donanım Envy. Kullandığımız araç baz donanım Comfort.Comfort pakette donanımında bulunanlar ;

ABS+EBD (opsiyonel olarak sunuluyor ),hidrolik direksiyon,analog Klima,otomatik ön camlar,isofix,merkezi kilit,manuel aynalar,CD çalar ( sadece ön 2 adet hoparlör ),direksiyondan radyo kontrol,sürücü ve yolcu airbag,katlanan arka koltuklar,far yüksekli ayarı...Ön panel ortasında Fransız araçlardan aşina olduğumuz tarih,saat ve radyo bilgilerini gösteren LCD ekran geleneği 206+ da devam etmiş.

Peugeot 206+ 1.4 HDİ İncelemesi [Detaylı+Bol Resimli] Peugeot 206+ 1.4 HDİ İncelemesi [Detaylı+Bol Resimli]

İç Mekan Ve İşçilik ;

Fransa - Mulhouse ' da montajlanan araç B segmenti selefine yakışır biçimde.Dışarıdan bakıldığında sportif tasarım çizgilerini koruyan araç,kokpitte de bu havasını devam ettirmiş.Ön konsol karbon fiber tarzında pütürlü değişik bir kaplamayla kaplanmış.3 kollu direksiyon,deri dikişli vites topuzu,yanal destekli yarı deri koltuklar ve kavisli hava ızgaralarıyla azda olsa spor araç izlenimi uyandırıyor.Bu segmentte sıkça karşılaştığımız sert plastik hadisesiyle tekrar karşı karşıyayız.Oldukça sert plastik kullanılan iç mekanda zamanla çizilme ve deformasyonlara sıkça rastladım.Lakin şahsi fikrim aracın fiyatını göz önüne aldığımızda iç mekan kalite olarak orta düzeyde,Lada marka (lütfen kullananlar alınmasın) araçlardaki gibi vasat seviyede değil.Ön kapılarda ufak tefek eşyalarınızı koymak için kapı cepleri ve vites önünde tek bardaklık,eşyalar için yer bulunmakta.Koltuk kumaşlarında aşınmadan dolayı parlamalar mevcut,koltuklarda yırtılma ve sökülme yok...kumaş kalitesi fena değil.

Konfor - Yol Tutuş ;

Bu konuda pek fazla takdirimi kazanamasa da şehiriçi için yeterli seviyede konfor sunuyor.Arka koltuklarda kafalık bulunmaması büyük eksi,uzun yolculuklarda arkadakileri yorabilir.Sert süspansiyonlara sahip araç virajlara yüksek hızlı girmezseniz istikrarını bozmuyor,tabi üst sınır çizgisini aşmadığınız sürece.Bozuk yolda aşırı rahatsız edici trim seslerine rastlamadım,genellikle aracın arka tarafından bu sesleri işittim(torsiyon kaynaklı olabilir) Sürücü koltuğunda bel desteği bulunmuyor ve uzun kullanımlarda bel ağrısı yaşatıyor.

Ölçüler - Bagaj ;

Uzunluk 3872 mm , Genişlik 1903 mm , Yükseklik 1446 mm

Bu ölçüler doğrultusunda ön tarafta 1.85 cm boylu normal kilolu birisi olarak sıkıntı çekmedim,ön diz mesafesi yeterli.Fakat arka diz mesafesi yetersiz ve koltuk ergonomisi rahatsız edici,koltuğun uç kısımlar baldır kısmına baskı yapıyor.

Bagaj kapasitesi 245 LT klasmanına göre bakacak olursa eh işte denilebilir.Bagaj aydınlatması ve stepne yeri mevcut.Arka koltuklar yatırıldığında toplam hacim 1130 Lt ye çıkıyor.

Motor ;

İşte burada duralım...düz diesel motor deyip geçmek büyük haksızlık olur.4000 devirde 70 beygir üreten 1.4 HDİ ( High Pressure Direct İnection,Yüksek basınçlı direkt enjeksiyon ) olabildiğince verimli çalışmasının yanında size sunduğu performans muazzam.''Çekilin ulann yolların kralı geliyor...'' edasıyla bağıran çocuk gibi vites yükselttikçe yükseltmek,gaza bastıkça basmak istiyorsunuz.Alt devirleri cansız olan motor 1500 devirden sonra torkunu size hissettirmeye başlıyor.Hazır motora değinmişken şanzımanı es geçmeyelim,sadece 5 ileri manuel şanzımanla satılan 206+ ta vites yollarını kolay bulup geçişleri rahat yapıyorsunuz. Şanzıman dişlilerini uzun tutmuşlar,çok çabuk vites yükseltmek gerekmiyor.

Tork 160 Nm - 0-100 km hızlanması 13.8 sn - Azami Sürat 166 km/h - Net ağırlık 980 kg

Yakıt Tüketimi ;

Şirket aracı olduğundan ötürü bu konuya değinemeyeceğim.Araç deposunu şahsım doldurmadığın ve genellikle depomuz full olduğundan ötürü fabrika verilerini paylaşıyorum. Şehiriçi 5,4 lt - Şehirdışı 3.5 lt tüketim istatistiği verilmiş.Ufak araştırmalarıma ve kullanımıma göre yakıt tüketim verileri doğruları yansıtıyor,kullananlar yakıt tüketiminden gayet memnunlar.

Sonuç ;

Satış fiyatı ve kullanım amacı göz önüne alındığında benden geçer not aldı.Modeli yüksek olsun,yakıtı ve bakımı ekonomik olsun,fiyatı cep yakmasın ve Avrupa araba olsun diyenler için biçilmiş kaftan.Sıfır olarak satıldığı dönemde yanılmıyorsam 20-25 bin tl bandında seyrediyordu,bu istekleri göz önüne aldığımızda tatminkar.

Olumlu Yönler (+)

-Düşük yakıt tüketimi
    -Çevreci ve dayanıklı HDİ motor
    -Uygun satış fiyatı ve yaygın servis
    -Kolay kullanım
    -Kronik sorun olmayışı ( Elektronik ve mekanik )
    -Benzinli motorları LPG'ye tam uyumlu

Olumsuz Yönler (-)

-Ses izolasyonu zayıf
    -Zayıf frenler (yeterli ama segmentindeki rakiplerine göre zayıf)
    -Yüksek hıza uygun değil
    -Arka diz mesafesi
    -Arka koltuk ergonomisi ve kafalık olmayışı
    -Bazı aksamlar için pahalı yedek parça ( Kullanıcı yorumlarına göre )

Esen kalın,tekrar görüşmek dileğiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 13 Haziran 2015; 10:52:52 >

• Guzel inceleme olmus. Ellerinize saglik.

Tam gunluk ise gidip gelmek icin alinasi 2.el araclardan biri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011-2013 arasında, 30.000km boyunca, 2010 model Comfort ama stil paketli (govde rengi tampon, kapi kolları aynalar, stepne dahil 15" alüminyum alasim jantli ) versiyonu vardi bende. Istanbul-Cunda yaklasik 600km, klima açık, 100km gecmeden, hala mazot yarim deponun bi cizgi ustundeydi. Ankara-Istanbul full gaz maksimum 7,5lt yakmistir. Zaten 170de bitiyor motor.

Arac Istanbul icin cok uygun. Sehir ici 5,,5 ustunde yaktigini hatirlamam, gucune gore cok seri ve oldukca ekonomikti.

Hatta ben bu aracimla Istanbul'dan Romanya-Bukres'e gittim. Yalitim ve aydinlatmasiz torpido disinda gozume carpan aman aman bir sey olmadi. Bugun temizini bulsam yine alirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme güzel araba
  • Ben Comfort donanım kullanmıştım bir süre. Araçta Abs,direksiyon indirme+kaldırma yoktu bunlar ciddi eksikliklerdi ama ; yakıt,yol tutuş ve performans olarak ciddi tatmin etmişti.İlk kasa i 20 vardı bide 206+ vardı i20 ye binince sadece işimi görüp geliyordum ; 206+ a binince inesim gelmiyodu
  • aynı aracı 5 senedir şirkette bayan söförler kullanıyordu. bende dönem dönem kullanıyordum. şu aralar bana kaldı gibi bişey oldu. bu aracın trim sesleri arka taraflardan geliyor, yol tutuşu kötü, yalıtımı sıfırdır. ayrıca kapılarını her ac kapa yaptıgımda mukavvadan üretildiğini düşünüyorum, bu konuda ciddiyim sertleştirilmiş mukavva filan olabilir. yürüyende sürekli arıza verme potansiyeli var. yada bizim bayan söförler haşatını cıkarıyor bilemiyorum.

bu aracın olayı motorudur. sessiz, kasayı rahat kaldırıp götüren, ne zaman yakıt aldıgınızı unutturan bir motor. farların aydınlatması oldukca yeterli, ses sistemi vasat. başkada pozitif bir yönü yok gibi. alıp eşek niyetine bineceksin bu araca.
  • İnceleme için elinize sağlık.2 kez 206 kullandım benzin otomatik ve dizel olmak üzere.HDİ motorun yakıt ekonomisi tartışmasız en iyisi ,günlük kullanım için eksikleri olsada iyi seçenekler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maleseff sırket aracı olarak kullanıldığından dolayı alayı kotu kondusyonda yada aşırı kılometrede oluyorlar arkadaşlar...
  • Şu cam açma düğmelerinin el freninin oraya konulması yerine camın kolla açılmasını tercih ederim.
  • Tek kisi veya yeni evliler icin daha iyi bir araca gecene kadar konfor beklentisi yoksa sahane arac motor ve yakit muazzam

• Baya hafif arabaymış. Ben 207 araştırırken bir turlu absli 206+ bulamamıştım. Sonra yaklaşık 200 250kg daha ağır 207 nasip oldu. 206+ a göre freni daha iyi, arka kafalıklar da bulunuyor. Benim rekorum 3,3lt uzun yolda yani fabrika verileri doğru verilmiş teyit edebilirim. Bende zamanında yazmıştım pek ilgi görmüyor video daha ilgi görüyor. Lastikler baya önemli starmaxxdan continentale geçiş sonrası limitleri bile değişmişti.

• Elinize sağlık güzel inceleme olmuş.
  • Hangi sektördesin hocam??
  • Sirf motoru icin 208 almayi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Hangi sektördesin hocam??

Apple premium reseller (apr) de calisiyorum,musteri hizmetleri

• Bu arabayı görünce hep emanet gibi duruyor derim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.