Şimdi Ara

Peugeot 207 için Total İneo Ecs 5w30 Yağ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2008 model Peugeot 207 Trendy Benzinli 1.4 16 V 90 HP aracım var.
    Şu an 39.000 km de. yağ-yağ filtresi ve benzin filtresini değiştireceğim.
    total in ineo ecs 5w30 yağını buldum. 4 litresi 80 tl.
    bu fiyata mobil castrol de var ama orjinale bağlı kalmak istedim ve bu yağı buldum.
    dizel araçlarda partikül filtresi,benzinli araçlarda ise katalitik konvertör temizliği yapabilen bir yağ olduğunu satan yedek parçacım söyledi.

bu yağı kullanlar var mı? nasıldır?
    ayrıca bir yağ nasıl katalizör temizliği yapabilir? yağ ile katalitik konvertor bağlantısını ben pek çözemedim.
    vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
     Peugeot 207 için Total İneo Ecs 5w30 Yağ...

• teknik bilgim yok ama nedense bu yağı çok övüyorlar.

peugeot ve citroen grubu DPF'li araçlarında bu yağı kullanıyor. DPF'li araçlar için önerdikleri diğer yağ ise Mobil1 ESP formula.

bu yağları kullanmayan bazı marka/servislerin ilerleyen kmlerde problem yaşadığını duymuştum ama pek mantıklı gelmedi.
  • Totalin bahsettiğiniz yağ servisin orjinal araçlara kullandıgı yagdır. son cıkan benzınlı ve dızel araclarda bu yağ kullanılmaktadır, gönül rahatlıyla kullanabılırsınız. servıste aynı yağı 110 tl fiyat yazıyorlar. Bu yağa eşdeger olan mobil 1yağıdır, onun piyasa fiyatıda 100tl civarı olması gerekıyor.
  • Hocam mobil kullanın derim. Fransızların aracı ilk aldığınızda kâr etmek amaçlı kendi yağlarını benzinlerini önermelerinden başka bir numarası yok ki totalin. Buna bağlı kalmanıza gerek yok yani. Mobil 1in bu yağ konusunda kat ve kat üstün olduğu çok aşikar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

Hocam mobil kullanın derim. Fransızların aracı ilk aldığınızda kâr etmek amaçlı kendi yağlarını benzinlerini önermelerinden başka bir numarası yok ki totalin. Buna bağlı kalmanıza gerek yok yani. Mobil 1in bu yağ konusunda kat ve kat üstün olduğu çok aşikar.

şu an arabanın içinde 5w30 castrol var. ama eksiltme yapıyor. mobil tamam ama 130 tl 4 litresi.
    bu yağ 80 tl. ayrıca mobil esp formula gibi partikül ve katalizör temizliği yapan bir yağ olduğunu söylüyorlar.
    ne biliyim aldık ama, yedek parçacım ''bu arabalara bu yağ hocam eksiltme yapar diğer yağlar''dedi biz de ona istinaden aldık.

şunu da söyleyeyim. totalin benzininden kesinlikle memnunum. bir pejo kullanıcısı olarak opeti denedim,shell i de denedim.shell güzel yakıt fakat az km ceviriyordum. ama totalden memnun kaldım.bp de iyi ama her yerde bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabuda -- 22 Aralık 2013; 13:11:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sabuda

quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

Hocam mobil kullanın derim. Fransızların aracı ilk aldığınızda kâr etmek amaçlı kendi yağlarını benzinlerini önermelerinden başka bir numarası yok ki totalin. Buna bağlı kalmanıza gerek yok yani. Mobil 1in bu yağ konusunda kat ve kat üstün olduğu çok aşikar.

şu an arabanın içinde 5w30 castrol var. ama eksiltme yapıyor. mobil tamam ama 130 tl 4 litresi.
    bu yağ 80 tl. ayrıca mobil esp formula gibi partikül ve katalizör temizliği yapan bir yağ olduğunu söylüyorlar.
    ne biliyim aldık ama, yedek parçacım ''bu arabalara bu yağ hocam eksiltme yapar diğer yağlar''dedi biz de ona istinaden aldık.

şunu da söyleyeyim. totalin benzininden kesinlikle memnunum. bir pejo kullanıcısı olarak opeti denedim,shell i de denedim.shell güzel yakıt fakat az km ceviriyordum. ama totalden memnun kaldım.bp de iyi ama her yerde bulunmuyor.

Tabi ki yine sizin bileceğiniz iş hocam. Yakıtı bende hep opetten alırım. Total de denedim bir fark göremedim ama benzin aldığım total bayi biraz köy benzinliği gibi bir yerdi. Total kampanyaları geçerli olmuyordu burada. Bende hem evime yakın olması hem yıkama avantajı hem de 100 tlde 5 tl hediye vermesi sebebiyle opete geri döndüm.

• herkese iyi günler arkadaşlar.
    total 5w30 ineo ecs yağı dün koydurdum.
    eski yağı castrol 5w30 magnatec idi. çıkan yağ fena değildi.
    ama bu yağı koyduktan sonra arabanın bariz bir şekilde rahatladığını hissettim.
    aslında aracım 1.4 16v 90 hp bir motora sahip. değişikliği pek hissedeceğimi sanmıyordum. gerçekten iyi bir yağmış.
    buradan bu yağı denemek isteyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.
    ayrıca dizel araçlarda partikül filtresi ve benzinli araçlarda katalizör temizliği de yaptığını söyleyeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat 500 X motor yağı seviyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Total/Elf, Mobil gibi markalar yağ konusunda gayet iyi geri bildirimler alıyor kullanıcılardan genelde. bazı forumlarda okuduğum kadarıyla Castrol her ne kadar iyi olsa da bu seviyede değilmiş ama reklam yapmayı çok iyi biliyormuş :)
  • Total iyidir ama mobil1 kadar değildir tabi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.