Şimdi Ara

PEUGEOT 207 İNCELEMESİ - 3.3LT/100KM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
3
Favori
23.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir güncelleme zamanı gelmiş son yazımdan sonra 1 yıl geçmiş. O yıl içinde 10w40 Castrol Magnateg yağ koydurdum. Pek hoşuma gitmedi açıkcası biraz vuruntu var gibi hissettim, yağ kalındı bana göre ama usta öyle dedi tamam dedik geçtim. Arka amortisörler patlamış, onlar değişti. Lastikler ön-arka yerleri değişti çünkü yaklaşık 20 bin kilometre ve 2 yıl dolmuştu lastiklerin. Her bakımda olduğu gibi fren sistemi elden geçti. Sustalı anahtar kabı kırıldı bir de mekanizması çok kaliteli değil ucuza aldım N11'den değiştirdim.

Bu yıl yapılan bakımda da bir sürü şey çıktı. İnsan şaşırıyor. Bu sefer yağ olarak 5w30 istedim. Orijinali zaten öyle olan bir araca 10w40 yanlış benim fikrime göre. Sol aks keçesi yırtılmış, sol-sağ viraj kolları hasar görmüş. Şanzıman alt takoz değişmiş haliyle şanzıman yağı boşaltılıp yenisi konmuş. Sol arka frenin de silindiri değişmiş.

Tüm hepsinin sonucunda ben 2. sahibiyim bu arabanın. 2006 yılında trafiğe çıkmış bir araba. Ne yolda bıraktı, ne bir sorun yaşattı. Servise gittiğimde kesin bişiler çıkıyor ama her yıl. Ben oldukça sakin ve temkinli araç kullanan biriyim. Tabi bazen yeni çukurlar açılıyor görülmüyor ama bu kadar alt takım masrafı beklenen bir şey değildi. Velhasıl yakında arabanın vize tarihi geliyor gene sıfır ağır kusur ile geçicek sonuçta bakımları yapılan bir araç ama Fransız arabalarına ön yargım kırılsa da bir sonraki aracım Fransız olmayacak gibi duruyor.

• Tablet tutucu olayını bir türlü yapamamıştım. En iyisini satın aldım, bir inceleme videosu da çektim. Diğer araç içi aksesuarlar ile ilgili şeyleri de sorabilirsiniz.

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Araciniz Kac Km'de , yakit ortalamaniz suanda 5w30 yag ile nedir?

Eger hala sahibiyseniz bir güncelleme zamani gelmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik görevimi yapıyordum o nedenle aktif kullanamadım fakat 2 haftanın ortalaması 5lt/100km diyebilirim. %75 civarı çevre yolu veya bölünmüş yol kullandım.
  • Bende de 6 senedir aynı araçtan var 320binde yakıtı tamamı İstanbul trafiğinde 5.5 lt geçmiyor. Kronik arızası far ampulleri 4-5 ayda bir patlıyor sol taraftaki. Alt takım olarak bir şey yaşamadım henüz ,mazot pompasında arıza vardı bir ara yokuş yukarı park edince geç marş alıyordu. Koltukları çok rahat ses sistemi standart yol tutuşu aracı tanımanız ile ilgili. Sorusu olan varsa yardımcı olmaya calisirim

• Cevabınız için sağolun inceleme yazısına ek olarak güzel bilgiler vermişsiniz. Dediğiniz gibi elektrik sorunu olarak ampul patlatma durumu mecvut. Bir de şu Fransızlara önyargılı insanların çıkartıkları "alt takım çabuk bozulur" olayı tamamen yalan olduğunu öğrenmiş oldum bu arabada. Zayıf gibi hissiyat oluyor kasislerden geçerken çünkü süspansiyon çok sesli çalışıyor bu nedenden hissiyat olarak öyle olsa da değişen pek olmuyor. 12 yıl ve 130bin kilometre sonrası arka amortisörler değişti örnek vermek gerekir ise.
    Tekrar son güncellemeyi yapayım, bölünmüş yolda 90km ortala, otobanda 130km hızla ilerledim. 4.2lt/100km yakıt yaktı. Yol bilgisayarında 74km/sa ortalama hız yazıyordu.
  • 2010 model 207 90 Bin'de 42 43 Bin tl

sizce alınır mı?
    Hocam 3.3 litre kac kilometrenin ortalamasi?

• otuz3 kullanıcısına yanıt
    100 kilometrenin. Biraz deneysel bir yolculuktu konunun içerisinde bahsetmiştim. Daha az bir rakama hiç bir zaman inemedim
  • 100bin km nin ortalamasi 5 1lt. Diger narkalarda daha yuksek 5.8 den baakiyir 6 7 diye gudiyir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavan citasi kullanan var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • otuz3 kullanıcısına yanıt
    Ben kullanmıyorum şahsen. Belki kullanan arkadaşlar vardır. Ben aracımı satılığa çıkardım umarım hayırlısı olur
  • Şimdi de Leon ile ilgili bir video çektim. Umarım işinize yarayan bilgiler verebilmişimdir..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.