Şimdi Ara

Peugeot 207 sert süspansiyon problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 hafta önce Pug 207 HDİ aldım, daha önceki aracım 2003 model pug 206 HDİ dı. Sizlere bir sorum olacak 207 nin süspansiyon sistemi cok mu sert banamı öyle geliyor.. Yoldaki her çukuru, taşı, çıkıntıyı hissediyorum. Tamam süspansiyonları sert ama bu kadar mı sert olur ? 206 da hiç böyle rahatsız olmamıştım. Bu süspansiyon sertliğinin bir çözümü var mıdır? Arabadan soguttu beni.
    Bu durumu yaşayan arkadaslardan yorum ve çözen arkadaslardan da önerilerini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haytakuzen -- 21 Aralık 2010; 20:57:57 >

• 2003 model 207 nasıl oluyor da aldın? Hey allahım... 206 diyecektin herhalde...

Yadırgıyor önce insan, sonra bana göre tabii, güzel bir özellik olarak algılıyorum artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramyth

2003 model 207 nasıl oluyor da aldın? Hey allahım... 206 diyecektin herhalde...

Yadırgıyor önce insan, sonra bana göre tabii, güzel bir özellik olarak algılıyorum artık.
    arkadaslar fikri yada çözüm önersi olan yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haytakuzen

arkadaslar fikri yada çözüm önersi olan yokmu?

Alıntıları Göster
    Lastikleriniz ne marka ? Lastik havalarına baktınız mı ? Michelin veya başka bir marka yumuşak hamurlu bir lastikle 32 psi hava basarsanız büyük ölçüde yumuşar süspansiyonunuz. 2003 model 307'de bu olayı deneyene kadar illet etmiştim süspansiyondan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aarmaganozturk

Lastikleriniz ne marka ? Lastik havalarına baktınız mı ? Michelin veya başka bir marka yumuşak hamurlu bir lastikle 32 psi hava basarsanız büyük ölçüde yumuşar süspansiyonunuz. 2003 model 307'de bu olayı deneyene kadar illet etmiştim süspansiyondan...

Alıntıları Göster
    o kadar rahatsız edici mi ya?
    yoksa abartılıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramyth

2003 model 207 nasıl oluyor da aldın? Hey allahım... 206 diyecektin herhalde...

arkadaş 2003 model 206 kullandım, 207 hdi yı yeni aldım demiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

yoksa abartılıyor mu?

Eski aracımda süspansiyonlar bu kadar sert degildi.. Arac yeni olduğu icin aracı dinleyerek sürüyorum, ama dediğim gibi cok sert süspansiyonları var. yani bozuk paranın üzerinden geçseniz hissediyorsunuz, nerdeyse paranın üzerinden geçtim diye sevinip,aractan inip alıcam parayı . Yani o derece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 301 Debriyaj Problemi
    4 yıl önce açıldı
    Peugeot 307 Otomatik Vites Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yoksa abartılıyor mu?

Abartılıyor, küçük sınıftaki her model böyle.
    Kaya gibi de sert değil.
    Küçük sınıf araçlar süspansiyon üzerinde tam yaylanamaz ve darbeyi emen süspansiyon bir yerden sonra aracı da sarsar. Ama belirli bir ağırlıkta, belirli dingil mesafesine sahip araçlar bu salınıma daha zor girer ve darbeyi yüyüren aksam sönümleyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Merhaba,
    Abartılıyor dediğiniz nedir acaba ?
    Küçük sınıf araçlarda boyle oldugunu ima etmişsiniz, önceki aracım 206 idi. onun dısında fiesta da kullandım, opel astra da .O araçlarda boyle bir problemim olmadı. Tek teker çıkura girdiğinde araç icinde saga sola sallanıyorsunuz, bu araçta maalesef süspansiyon fazlası ile sert, ama tüm küçük sınıf araçlarda böyle değil yani bunu genellememek lazım.
    Ben sadece yeni araç alacakların bilgisi olması ve çözümü bilen varsa yardımcı olması için sordum.

quote:

yoksa abartılıyor mu?

Kaya gibi de sert değil.
    Küçük sınıf araçlar süspansiyon üzerinde tam yaylanamaz ve darbeyi emen süspansiyon bir yerden sonra aracı da sarsar. Ama belirli bir ağırlıkta, belirli dingil mesafesine sahip araçlar bu salınıma daha zor girer ve darbeyi yüyüren aksam sönümleyebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Merhaba,
    Küçük sınıf araçlarda boyle oldugunu ima etmişsiniz, önceki aracım 206 idi. onun dısında fiesta da kullandım, opel astra da .O araçlarda boyle bir problemim olmadı. Tek teker çıkura girdiğinde araç icinde saga sola sallanıyorsunuz, bu araçta maalesef süspansiyon fazlası ile sert, ama tüm küçük sınıf araçlarda böyle değil yani bunu genellememek lazım.
    Ben sadece yeni araç alacakların bilgisi olması ve çözümü bilen varsa yardımcı olması için sordum.

quote:

yoksa abartılıyor mu?

Kaya gibi de sert değil.

Alıntıları Göster
    Merhaba,

• quote:

Merhaba,

Alıntıları Göster
    Ben de 207 düşünüyordum son kampanyadan sonra. Bunu söylediğiniz iyi oldu. Ben 206 sattım. Pejo daha almam dedim ama iyi indirim yaptılar. Süspansiyon sıkıntı ise başka.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yakarenke

Ben de 207 düşünüyordum son kampanyadan sonra. Bunu söylediğiniz iyi oldu. Ben 206 sattım. Pejo daha almam dedim ama iyi indirim yaptılar. Süspansiyon sıkıntı ise başka.

Alıntıları Göster
    Kuzen aldığınız araç sıfır mı ikinci el mi?

Pek çok arkadaşımda 207 var.Sizin kadar süspansiyonlarından şikayetçi değiller.

Evet biraz sert süspansiyonları var ama sizin dediğiniz kadar değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: login35

Alıntıları Göster
    Bende 308 var aynı şeyden çok şikayetçiyim anormal sert ve sesli çok rahatsız ediyor.Çukurdan geçerken resmen dişlerimi sıkıyorum allah diye..hele büyük çukurlardan bide hızlı geçersem allah takım sanki orda kaldı diyorum.Arkadaşın şikayeti doğru yanii

• quote:

Orijinalden alıntı: ftk44

Bende 308 var aynı şeyden çok şikayetçiyim anormal sert ve sesli çok rahatsız ediyor.Çukurdan geçerken resmen dişlerimi sıkıyorum allah diye..hele büyük çukurlardan bide hızlı geçersem allah takım sanki orda kaldı diyorum.Arkadaşın şikayeti doğru yanii

Alıntıları Göster
    aynen bende de 308 var ve süspansiyonları çok sert.. aracı yere yaklaştırmak için süspansiyonu kısa yapmışlar. kasislerden geçerken süspansiyon yeterli olmuyor süspansiyonun başından tık diye ses geliyor.. 207 de aynı durum var.. 206 407 de bu problemler yok daha eski kasa oldukları için..

• quote:

ARAC SIFIR , HENÜZ SÜSPANSIYONDAN SES GELMIYOR FAKAT COK YAVAS GIRDIGIM CUKURLARDA BILE RAHATSIYZ EDIYORDU, UFAK BIR TÜMSEK YADA TASTAN GECSENIZ HISSEDIYORDUNUZ...
    ARACIMI DA 2 AYLIKKEN SATTIM....
  • quote:

quote:

ARAC SIFIR , HENÜZ SÜSPANSIYONDAN SES GELMIYOR FAKAT COK YAVAS GIRDIGIM CUKURLARDA BILE RAHATSIYZ EDIYORDU, UFAK BIR TÜMSEK YADA TASTAN GECSENIZ HISSEDIYORDUNUZ...
    ARACIMI DA 2 AYLIKKEN SATTIM....

Alıntıları Göster
    Ceed' in de çok sert süspansiyonları. 308 de öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yakarenke

Ceed' in de çok sert süspansiyonları. 308 de öyle.

Alıntıları Göster
    aracımı sattım arkadaslar. 207 almayı düşünenlere tavisyem fazlası ile test sürüşü yapsınlar,biraz çukurlu ve çakılı yolllarda da denesinler,şikayetlerimi anlayacaksınız.
  • quote:

aracımı sattım arkadaslar. 207 almayı düşünenlere tavisyem fazlası ile test sürüşü yapsınlar,biraz çukurlu ve çakılı yolllarda da denesinler,şikayetlerimi anlayacaksınız.

Alıntıları Göster
    gerçi konu biraz eski ama bende bir tavsiye ve yorumda bulunayım.. aracım 2009 1.4 90 hp trendy 207 modeli..son zamanlarda ki; araç henüz 39 binde olmasına rağmen yolların yeniden yapılıyor olmasından mıdır nedir (!) arkadaşın söylediği kadar var..taşın üzerinden geçsem içeride tangır tungur her ses mevcut..amortisör takımı sağlam ancak süspansiyon spor araba olmasından dolayı bir hayli sert ve emiş neredeyse sıfır..lok lok diye her çukurda sürücü kabinine kadar gelen ses..malum canına yandığım pejo..dışı milleti yakar içi bizi

• quote:

Orijinalden alıntı: atabey174

gerçi konu biraz eski ama bende bir tavsiye ve yorumda bulunayım.. aracım 2009 1.4 90 hp trendy 207 modeli..son zamanlarda ki; araç henüz 39 binde olmasına rağmen yolların yeniden yapılıyor olmasından mıdır nedir (!) arkadaşın söylediği kadar var..taşın üzerinden geçsem içeride tangır tungur her ses mevcut..amortisör takımı sağlam ancak süspansiyon spor araba olmasından dolayı bir hayli sert ve emiş neredeyse sıfır..lok lok diye her çukurda sürücü kabinine kadar gelen ses..malum canına yandığım pejo..dışı milleti yakar içi bizi

Alıntıları Göster
    Bende 2009 1.4 hdi trendy 207 var süspansiyonlar biraz sert ancak şuana kadar beni hiç rahatsız etmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gripin518

Bende 2009 1.4 hdi trendy 207 var süspansiyonlar biraz sert ancak şuana kadar beni hiç rahatsız etmedi.

Alıntıları Göster
    Süspansiyonun sertlik yumuşaklık olayı biraz görecelidir ve beklentiye göre değişir. Bende bir gün boyunca 207 1.4 16V 90bg benzinli kullandım ve genel olarak öyle sertlik durumu görmedim. Zaten aracın süspansiyonları biraz sert olacak ki yol tutsun. Yeni model araçların çoğu bu şekilde serttir eski modellerdeki yaylanmayı bulamazsınız. Ben çok yumuşaklığı sevmediğim için bana gayet keyifli geldi... Virajlarda vs yatırdığınızda savrulmuyor. Yola güzel bastığını ve emniyetli olduğunu düşünüyorum...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.