Honda cvt böyle bir sorun yok diye biliyorum, üretimle mi ilgili yoksa motorla uyum ile mi acaba |
PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (369. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: weehwetHocam cvt yi nissan qashqai de kullandım. bence rezalet bir şanzıman. Vites atacakmışta atmaya gönlü yokmuş gibi garip ve gıcık eden hissiyatı vardı. Şanzıman değilde 1.2 puretech motorlarda buji vs gibi çok sorun okudum hala devam ediyorsa almanın mantığı yok diye düşünüyorum.
2018 sonrasında bahsettiğiniz sorunların tamamı giderildi.
-
Arkadaşlar Peugeot 208 boş pakette gösterge panelindeki saat yanlış ve yanıp sönüyor. Nasıl ayarlanıyor ? Kullanım klavuzuna baktım yok, internette dolaştım yok bilen biri yazabilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Smeg ekran varsa, oradaki ayarlar menüsünden.
-
arkadaşlar cam dış fitillerini değiştiren var mı? benim arka camlar yırtıldı.. orjinalinin tanesi 1200 tl civarındaymış 2 cam 2400.. çıkmacılarda yarı fiyatına var ama güvenemedim. taktıktan sonra yeniden yıpranıyor mu?
-
Birkaç mesaj önce aynı sorundan muzdarip olduğumu fotoğraf ile altıntı yaparak yazmıştım hocam. Cam krikolarının da değişmesi gerekiyormuş. Siz yetkili servise mi gösterdiniz?quote:
Orijinalden alıntı: kerbugaarkadaşlar cam dış fitillerini değiştiren var mı? benim arka camlar yırtıldı.. orjinalinin tanesi 1200 tl civarındaymış 2 cam 2400.. çıkmacılarda yarı fiyatına var ama güvenemedim. taktıktan sonra yeniden yıpranıyor mu?
https://forum.donanimhaber.com/peugeot-208-sahipleri--71065305-367#150125449
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Eylül 2021; 12:14:7 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam birkaç özel servise ve yedek parçacıya sormuştum.. 1200/1400 arası fiyat verdiler. şimdi yenisini alsam muhtemelen 2-3 yıl içinde yine yapacak camın kapanmasında sıkıntı var çünkü. mantıken komple değişmesi gerekiyor diye düşünüyorum. tüketicinin haklı olduğu bir hukuk sistemimiz olsa bariz üretim hatası olan bu sorunu garantisi olsun olmasın yetkili servislerin tamir etmesi gerekiyor ama umurlarında değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Birkaç mesaj önce aynı sorundan muzdarip olduğumu fotoğraf ile altıntı yaparak yazmıştım hocam. Cam krikolarının da değişmesi gerekiyormuş. Siz yetkili servise mi gösterdiniz?
https://forum.donanimhaber.com/peugeot-208-sahipleri--71065305-367#150125449
Alıntıları GösterAkradaslar cam fitillerini kim degistirir, kaportacilar mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaslar , ben 1.5 hdi signature cam tavan manuel sahibiyim, 2020 model.
Servis bana bu araçlarda 30bin km. de triger garantiden degisiyor demisti.
Garanti malum 2 yıl, uzatmak lazim mi? 30bin de degidim dogru mu?
Yani garanti dolduktan sonra servise gitsem iyi niyet kapsaminda degisir mi?
Saygilarimla
Sanırım bir geri çağırma var. Erken değişmesi o sebeptendir diye düşünüyorum. Şasi numarası ile Peugeot Türkiye ya da servise sorabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.Sanırım bir geri çağırma var. Erken değişmesi o sebeptendir diye düşünüyorum. Şasi numarası ile Peugeot Türkiye ya da servise sorabilirsiniz.
Sağolin bilgilendirme için tesekkurler
quote:
Orijinalden alıntı: Thrashbringerclio 5 2020 model 1.0 otomatik touch - 208 2019 1.2 otomatik signature arasında kaldım. Km ve fiyatlar birbirine çok yakın. İkisi de ufak zaten birkaç cm fark için de genişliğine falan takılacak değilim.
Donanım olarak 208 önde gibi ama motor ve şanzıman hakkında fazla fikrim yok. çevremde pejo ve reno kullanan da kimse yok o yüzden buraya yazayım dedim.
Genel bir kronik arızası var mıdır?
Hocam ne yaptınız bilmiyorum fakat kendi aracım 1.5 dizel 2020 model 208(ilk kasa). Abimin aracı da 2020 model 1.3 tce icon clio. 1.3 clionun motor şanzımanı çok çok iyi olmuş , 1.3 motorlu olanı 1.0'ından daha az yakıp çok daha fazla gidiyor. Yalıtım olarak da clio daha iyi. Genel malzeme kalitesi olarak da clio çok daha önde ama abimin aracı icon. Icon iç mekan olarak diğer donanımlara göre daha kaliteli. İç mekan genişliği olarak 208 daha ferah hissettiriyor. Clionun da bagajı daha geniş. Ben olsam clio alırdım arasında kaldıklarınızdan . Ama bizim sahip olduğumuz motorlar da donanımlar da farklı hocam. Fiyatlar aynıysa clio daha tercih edilesi açıkcası.
-
Hocam bu değişme işi kesin mi? Bende de aynı araç var 2020 Ocak çıkışlı 28 bin km de ona göre ben de sorayım.
-
Daha önce de yazmıştım ses şikayetiyle ilgili, şimdiyse o sese ek olarak 100 km yi geçince sol tekerden çamurluğa küçük taş atıyomuş gibi sürekli bir ses geliyor 105 km nin altına düşünce geçiyor. Ve sabahları ilk çalıştırdığımda da rolantide tıkırtı sesi geliyor. En son olarak bu sesin ne olduğunu hala bulamadım.
-
Plaka ampüllerini ve iç ampülleri değiştiren var mı ? Nasıl bir ürün kullanmak lazım ?
-
plaka ampüllerini led olanlarla değiştirdim. Uzun olanlar sığmıyor. Orjinal çıkan ampülün boyutlarına yakın olanları ve mümkünse suya dayanıklı olanları tercih edin. Ayrıca canbus olmasına dikkat edin.
-
Sağ olun hocam. Aldığınız ürünün linki ya da adı var mı ?
-
aliexpress.com25.38TRY 20% OFF|KEIN 10PCS W5W T10 194 168 Silica COB Vanity Mirror License Plate Light Trunk Lamp Pathway Lighting 12V white auto car led Bulb|trunk lamp|trunk lightled trunk light - AliExpresshttps://www.aliexpress.com/item/32775313937.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.53564c4dzBCAp0
Bundan almıştım ama 3 seneden fazla oldu. Bu tip kısa olanları tercih edin.
-
Slm kısa farlardan biri patlamış. Linkteki Xenon Led ampulü takayım diyorum. Bu konuda bilgisi olan, tecrube edinen varmı?
m.trendyol.comPhilips H7 Led Xenon Ampul Seti Ultinon Essential Led 6500k Fiyatı, Yorumları - TRENDYOLhttps://m.trendyol.com/philips/h7-led-xenon-ampul-seti-ultinon-essential-led-6500k-p-71582849?boutiqueId=585260&merchantId=106576
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usluco -- 14 Ekim 2021; 15:57:1 >
-
Arkadaşlar merhaba bende 2013 208 1.2 vti active modeliyle aranıza katıldım. Yanlış bilmiyorsam egt5 şanzıman modeli. Bu modellerde sormak istedigim puretech olanlarla şanzıman farkı var mıdır? Yoksa sadece fark turbo mu? Çünkü kalkışlarda baya sarsıntı yaşıyorum. Opel servisinde ustaya sordugumda baskı balata gidio ondandır dedi ama normalde de sarsıntılı çalışan bir yapısı var olduğunu duyuyorum. Bana kalkış için baya fazla geldi. Kullanım tarzı olarak önerbileceginiz birsey yada varsa tavsiye Fikrinizi rica edebilir miyim?
Teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X