Geçmiş olsun hocam.Aracın durmayıp ileri gitmek için zorlaması tavrı ilginç geldi ,servisin söylediği ABS’nin devreden çıkıp frenlerin normal şekilde çalışacağı değil miydi ?Hani adamların dediği ile aracın tepkileri çok uymamış gibi geldi banada... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (374. sayfa)
-
-
Hocam aracınız yarı otomatik mi? Yarı otomatik viteslerde şanzıman sistemi fren sistemi ile beraber çalışır. Frene basılı şekilde dururken şanzıman frenle iletişim kurar ve debriyaja basar. Ancak sizin fren sistemi bozulunca araç kendisini sürekli kavramada tutmaya çalışmış gibi. Bu da araç dururken bile kendisini ilerletmek istemesine yol açmış gibi kavrama yaparak.
-
@foresteng. hocam geçmiş olsun. Ben yazdığınız belirtileri okuyunca başta Akü problemi olduğuna yordum ama fren müşürü ile kurtulduysanız amenna.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
otomitv geçmişim var.. ilk defa bu tarz bir şeyle/ tepkiyle karşılaştım.. normalde aracı eşim kullanırdı iyi ki bende oldu diye dua ediyorum. İnanın vitesi boşa alıp öyle rahatça durabiliyordum. servis buna yorum yapamadı açıkcası ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foresteng. -- 3 Şubat 2022; 16:24:4 > -
aracım bildiğiniz ETG5 şanzuman.. demek ki fren müşürü bu araçlarda çok şeye müdahale ediyor ...
-
teşekkür ederim, aküyü yaz başında değiştirmiştim.. Şanzuman da ( buraya yazmıştım yine şanzuman ile ilgili değişen ne var ne yok ) nerdeyse 1,5 ay önce değişti gibi...
-
Geçmiş olsun. Böyle durumlarda vitesi N konumuna alıp beklemek daha iyi. Fiziksel olarak vitesi boşa alarak aracın kavrama yapmasına engel olmuş olursunuz.
-
Anladım hocam,sıkıntılı bir durummuş tekrar geçmiş olsun. @Halilowich hocamda olayı açıklamış sağolsun öğrenmiş olduk.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba benim aracım 2013 model Active paket. Hız sabitleme taktırmak istiyorum yardımcı olabilecek var mı? Ankara'da ikamet ediyorum.
-
bunu bildiğim için, yani baskı balata zarar görmesin diye , her seferinde boşa alıp durdum..
-
Frene kuvvetli basınca kavramayı bırakıyor diye biliyorum ben
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 4 Şubat 2022; 21:19:35 > -
-
Arabanın her yeri elektronik,daha önce kutup başı gevşemiş,direksiyon problemi yaşadım. Bu sebepten orjinal akünün aynısını N11 den çekle vs aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usluco -- 6 Şubat 2022; 23:1:12 >
Balata ve disk nerden,ne alayım
Malum kış mevsimi, bu 208'lerin de taban halılarının alt yüzeyi kalın plastik kaplı. Halı altında da parça parçca keçeler var kalın. Eğer araç içine su alırsa, halının alt yüzeyindeki plastik kaplama yüzünden halılar hemen ıslanmıyor ve anlaşılmıyor. Camlar içerden buhar bile yapmıyor uzun süre. Eğer lastik paspas kullanılıyorsa, anca onun alt yüzeyinde yoğuşma meydana geliyor ve böyle fark ediliyor. Ya da, ön kapı marşbiyelleri üzerindeki plastik kaplamaları söküp halının altını elle kontrol edince fark edilebiliyor. Size tavsiyem, yoğun yağmurlardan sonra gerekli kontrolleri yapın.
-
Teşekkürler hocam hiç riske girmeyip varta e39 aldım. Start stopta anında çalışmaya başladı zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar 2015 model 1.2 208 aracım var. Araç 75.000 km’de. Bununla ilgili 2 sorum var
1.triger kayışı ne zaman değişmek gerekir
2. Araç 10-12 saat yattıktan sonra zor çalışıyor. Marş motoru dönüyor ama devirin yükselmesi 3-4 saniyeyi buluyor. Araç 1 kez çalıştıktan sonra Stop edip tekrar çalıştırınca anında çalışıyor. Araçta akü ve buji değişti. Gaz kelebeği ve hava akışmetresi temizlendi. Buna rağmen devam ediyor. Sorun ne olabilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Muhtemelen aracınızın bakımlarını yetkili serviste değil sanayide yaptırıyorsunuz. 1.2 benzinli motorların buji sistemleri, motor yazılımı ve triger kayışı 2018 öncesinde bazı kusurlara sahip. Peugeot geri çağırma kapsamında bu parçaların hepsinin kontrolünü ve ücretsiz değişimini yaptı. Triger değişimi ve motor yazılımı güncellemesi öncesi benim aracımın soğuk havalarda çalışması sizinki kadar sürmese de normalden 1 saniye daha uzun ve sarsıntılı gerçekleşiyordu. Şimdi bir sıkıntısı yok çok şükür.
1.2 motorların trigeri motorun iç kısmında, yağın içerisinde çalışıyor. Normalde 180bin km ömrü var fakat 2018 öncesi triger kayışları kusurlu. Erken aşınma yapıp parça parça dökülüyor ve yağın içerisine karışıyor. Bu parçalar yağ pompasını tıkıyor ve aracın yatak sarmasına veya düzgün çalışmamasına yol açıyor. Ciddi sorunlar oluşabilir o yüzden trigeri bir an önce değiştirin.
Örnek video:
Fırat DolmayoutubeEP3 kodlu 1.2 VTi motorlu olan kullancılarımızın dikkatine. Triger değişimi için servis bülteninde yayınlamıştır ancak kullancılarının çoğunda haberi olmayışından dolayı büyük sorunlara masraflara yol açmaktadır.Bunun nedenini videoda anlatılmıştır. Erken tedbir ile büyük bir masraftan kurtulabilirsiniz. Cem Yılmaz ustam sağolsun, beni kırmayarak sıklıkla başına gelen olayı fotoğrafları ve bilgilerini vererek sizler için düzenleyerek aktarmaya çalıştık. Cıtroen Peugeot Teknik Oto Özel Servis Cem usta Cevizlibağ Çırpıcı Yolu Fırat Sanayi Sitesi Numara 14 Topkapıhttps://www.youtube.com/watch?v=XR4WC6hIfQk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 9 Şubat 2022; 9:44:45 >
-
Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda yetkili servise gidip durum hakkında bilgi alacağım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam benim araç 2014 model 1.2 82 hp benzinli ama ne Peugeot beni aradı ne de sitelerindeki geri çağırma sorgu sayfasında bir geri çağırma görünüyor. Henüz 40.000 km olmak üzere daha yeni. Ne yapmamı önerirsiniz?
Buradan kontrol ediyorum ben, sizde kayıt çıkıyor mu bu sayfada şase no ile?
www.peugeot.com.trTEKNIK KAMPANYA KONTROLhttps://www.peugeot.com.tr/tools/aracinizin-teknik-kampanyalarini-kontrol-ediniz.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Şubat 2022; 17:52:1 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X