Yazlık Lassa Greenways 25.000 km'de attım. Diş derinlikleri eh işte fena değildi, 4 sezonu bitirdim 5. sezon için çok güven vermedi. Ortalama 30-50.000km arasında değişmesi lazım. |
PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (372. sayfa)
-
-
Arkadaşlar 2016 model 62 binde aracım. İstanbul avrupa yakasında periyodik bakım için önerebileceğiniz servis var mı? İleride bir sıkıntı çıkartırsa da artık özel servise götürücem aracı. İyiniyet cart curt diye bunca sene götürdük yetkili servise far ampülüne kadar yetkili serviste değiştirtirdim ama hayvani fiyatlar çekiyorlar. Altı üstü filtreler ve yağ değişecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oscar Heykeli -- 7 Aralık 2021; 22:34:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
merhabalar,
2017 de 48785 km de aracımın ( 2014 yılı 1,2 motor 208 Active ETG5 ) baskı balatası uzatılmış garantiden değişmişti. Şu an 66214 kmde ve aynı hataları ve kararsızlığı yine yapmaya başladı. Yetkili servise götürdüm. ilk güncelleme ile halletmeye çalıştılar. Kullandım malesef olmadı. Sonra baskı balata değişimine gitmek zorunda kaldık. baskı balatanın yanmış olduğu görüldü. ve ayrıca yapılan kontrollerde debriyaj aksiyonerinin de bozulmuş olduğu ortaya çıktı.
Aslında baskı balatayı bu kadar zamanda/ km de yakan da bu parçaymış.. bugün akşam teslim alacağım.. Fatura için pazarlık yaptım..
Sonucu yazarım..
-
Hocam aracınızın garantisi geçmiş olmalı. Ücret ne aldılar?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar başınıza geldi mi bilmiyorum,yolda giderken kendiliğinden aracınız günlük km sayacını (trip) sıfırlıyor mu ?Benim araba en son şarj dinamosuna bozunca yapmıştı (2 ay oldu) dün akşam işten gelirken tekrar oldu acaba yine dinamo mu arızalandı ...(akü de dinamo tamir edilirken değişti)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alternatör tam randımanlı şarj etmiyormuş (sanayide baktırdım) bi süre daha idare eder dediler,öğlen de servise gittim fiyat almak için servis bölümü kapalıymış satış bölümü açıkmış fiyat vermediler başlarından savdılar(Muğla Peugeot Turgut) ... Şarj dinamosu ne kadar tutar sizce fikri olan var mı ?
-
Merhaba,
artan kurlardan dolayı yedek parça fiyatları oldukça artmış.. Yapılan tüm indirim/iskonto lara rağmen 14 bin TL tuttu. Maslak Peugeot NEV yetkili servisi..
Değişen parçalar;
komple volan ( tek başına 3320 TL) , volan civatası, volan pimi
debriyaj kiti, deb. çatalı, deb. baskı civatası, deb. çatal pimi
şanuzman yağı
aks keçesi, prizdirek klavuzu
bağlantı civatası, somunlar
marş mot. bağl. sport pimi
debriyaj aksiyoneri ( tek başına 6200 TL)
vites kaptörü
+işçilk
Bu işlemi sanayide de yaptırırdım belki daha ucuz olacaktı ama yapılan işçilik ve parçaların 1 yıl garantisi var. Aslında işlem yarı fiyatına olacaktı ancak esas bozulan parça debriyaj aksiyoneriymiş ve vitesi kafasına göre takmış ( servis yorumu kalkarken belki 2 ile ya da 3 ile kalktı) buna bağlı baskı balata yanmış. Test sürüşü ve Kontroller sonrasında ortaya çıktı..
Aslında araba sıkışık trafikte kalkarken ilk hareket ediyor ardından kısa bir süre duruyor sonra vitese atıp devam ediyordu. Yolda giderken 2 . vitesten sırasıyla diğer viteslere geçişte sanki ara bir vites geçişi varmış gibi buçuklu vites varmış gibi ya da debriyaj tazeliyormuş gibi hafif sirkelerdi.
Şanzuman soğukken değil ama sonrasında kalkışlarda hep aşırı titrerdi.
-
Arkadaşlar merhaba. Araçlarınız için ne kadar kasko sigorta ödüyorsunuz ? 2020 model 1.5 active dyn için 1517 sigorta çıkıyor. Kasko da 3600-4000 civarı. Vergisi de 6 aylık 1250 TL. Araba durduğu yerde günlük 30 TL harcıyor yakıt hariç. Aşırı yüksek arabayı satmayı bile düşünmüyor değilim. Yürütme maliyetleri belimi büktü. Ufacık araç bile 60 kuruş yakıyor kilometrede. Bu nedir ya
-
Kasko 690 tl. Sigortam netteye yaptıriyorum devamlı. Bu sene ak sigorta oldu. Sınırsız imm.
Araç 2013 1.4 dizel. Rekorum 135km de 2.8 ortalama tüketim. Şehir içi genelde 3.8 - 4 civarı geziyorum. Liranın değeri kalmadıki kuruş hesabı yapalım. Litre hesabı daha sağlıklı ve global
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usluco -- 6 Ocak 2022; 22:54:39 >
Hocam o nasıl kasko öyle 690₺ ye. Hemde 'sınırsız?' imm
2014 model 1.2 Active paket aracım için %65 hasarsızlık ile 2700-3100 arası teklifler aldım hep, en iyi teklifi sınırsız imm ve bir yığın koruma klozu ile Anadolu verdi. Allianz 3100-3200₺ verdi. Zaten Anadolu eskiden beri kasko yaptırdığımız yer. 690₺ gerçekten bedava, ya da başka bir devasa indiriminiz var.
Hocam fitil işini naptınız? O yazdığınız fiyata yaptırdınız mı? Gerçekten çok aşırı yüksek.
Poliçeyi pm attım size. Yıllardır 50 tl. aşşağı,yukarı bu rakamı ödüyorum.
Benimki 2012 Allure e-Hdi.
Kasko Ethica 1.172TL
İMM Ray 132TL
Geçen Ekim'de yaptırdım.
Dün kısa far ampülünün patladığını fark ettim. Üstündeki H7 halojen günışığı. Philips'in Diamond Vision 5000K modelini almayı düşünüyorum. O da halojen ama beyaz ışık veriyor. Malum kısalar mercekli Allure'larda. Işığın dağılımı ve odaklanması açısından bir sıkıntı olur mu sizce? Ben olmaz diye tahmin ediyorum. Çünkü Philips de halojen olacak. Mercekli fara led takılmıyormuş diye biliyorum. Artı bir de plastik kapaklar ampullerin arkasında. Acaba led sığmaz veya aşırı ısınır diye mi tavsiye edilmiyor?
-
Yanlış bilmiyorsam led ısınıyor ve ısındığı zamanda mercekli farın filtresini karartıyor. Kararınca da önünüzü göremiyorsunuz doğal olarak. O yüzden mercekli fara uzun vadeli led takmak sakıncalı diye biliyorum. Ben arabanın farlarından memnunum açıkcası sarı olmasına rağmen iyi aydınlatıyor. Kıyas olarak 2017 clio icondaki orijinal led fardan daha iyi aydınlatıyor. Fabrika çıkışı üstünde ne varsa o var aracımda.
-
Kasko sigortaya toplam 5000 TL ödedim. 9 taksit yaptırdım. Kredi çeker gibi kasko sigorta ödüyorum resmen. Geçen sene yüksek çıkmasını anlamıştım, ilk aracım ve 21 yaşındaydım. Ama şimdi hasarsızlık indiriminin de gelmesi lazımdı bence. En azından geçen yıl ödediğim fiyata yakın bir şey öderim diye düşünüyordum (4000 TL) ama öyle olmadı pek... Arabayı satsam bir daha alamam diye de korkuyorum açıkcası.
-
Zorunlu Trafik Sigortası: Aksigorta - 888 TL
Kasko: Groupama - 1824 TL (4 milyon TL imm)
Aralık 2021'de yenilendi ikisi de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 7 Ocak 2022; 11:10:26 > -
Hocam Allianz'dan uzak durun çok mağduru var. Müşteri hizmetleri bile robotla çalışıyor, acil işiniz olduğunda ulaşamıyorsunuz. Çevremden ve tecrübelerime göre en iyi groupama ve aksigorta
-
Gittiği yere kadar devam hocam...Şu an bi konumda dengesini buldu 105 e kadar ses yapmıyor ,su almıyor sadece kozmetik sıkıntı şeklinde duruyor .Bu şekilde kozmetik sayılabilecek bi plastiğe 2600*2=5200₺ vermek açıkçası hiç mantıklı gelmedi o sebeple böyle binmeye devam .Onun dışında çıkmacılarda arıyorum genelde yok da bir tanesinde vardı 3000 istediler...😂
Arkadaşlar merhaba, bugün yağmurlu havada şehir içinde giderken (hızım 25-30 civarı) araç bir anda gösterge panelinde akü lambasını ve stop yazısını yaktı eşzamanlı olarak smeg ekranda akü şarj uyarısı verip aracı durdurunuz yazısı çıktı yaklaşık 2 dakika sonra ışıkta beklerken söndü .Malum Peugeotların elektrik sistemleri hassas,tanıdık bir ustama sorduğumda yağmurlu havada nemden dolayı bu şekilde bir sorun olabileceğini kafama takmamamı söyledi ... Sizlerin başına geldi mi ya da olay hakkında fikriniz nedir ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X