Şimdi Ara

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (375. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.850
Cevap
94
Favori
641.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim aracı da sorgulattım geri çağırma görünmüyor uyarısı verdi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    car-recalls.eu
    Peugeot 208 (2013 - 2017) « Car-Recalls.eu
    https://car-recalls.eu/recall/peugeot-208-vacuum-pump-brake-booster

Geri çağırma kapsamının kampanya kodu JZR olarak geçiyor. Tanımlamada turbo benzinli araçlar diyor ancak aynı sorun atmosferiklerde de mevcut. Servisle görüşüp JZR kodlu geri çağırma kapsamında araç kontrolü talep edin. Ancak servis bakımlı olmayan, dışarda bakımı yapılan garantisi dolmuş araca nasıl karşılık verirler bilemiyorum.

Aşağıdaki bağlantıda ise yapılan kontrolün açıklamaları mevcut. Translate'den ingilizce veya türkçeye çevirip okuyabilirsiniz.

• muhlisnlc M kullanıcısına yanıt

Benim aracım 42bindeyken değişti kayış. Bujiler de öncesinde ücretsiz değiştirilmişti. Umarım sizinkini de değiştirirler.

• Halilowich kullanıcısına yanıt
    Bi görüşeceğim hocam ücretsiz yaparlarsa çok iyi olur ama ücretli yapacağız derlerse de motora zarar vermemesi bakımından ücretli yapmayı planlıyorum. Umarım fazla para istemezler

• aracım 33,000 km de ama pejo kendi servisi 5 yıl geçtiği için triger değişmesi gerekir diyor...

sizce mantıklı mı?

Şanzıman yağı ile ilgili bilginiz var mı hocam. Tek kavrama robotize şanzıman mevcut. Yağı ne zaman değişmek gerekir

• recak R kullanıcısına yanıt

Mantıklı tabi. Zaten 6 yıl veya 100bin kilometrede bir değişmesi lazım. Yukarıdaki açıklamaları ve videoları da incelerseniz durumu daha net kavrarsınız.

80bin kilometre veya 5 yılda bir değiştirmek lazım. Benim de aracım 6 yaşına girdi. Havalar düzelince şanzıman yağını yenileyeceğim, tam otomatik olduğu için daha elzem benimkinde. Sizin aceleniz yok ama zamanı yaklaşmış.

Teşekkür ederim

Triger değişimi ve şanzıman yağı konusuyla ilgili yetkili servisten aldığınız bilgileri sonradan forumla paylaşırsanız seviniriz hocam. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Şubat 2022; 11:59:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Tabi ki paylaşırım

Sağol hocam. Katkı olması açısından bende link bırakayım, geniş katılımlı:

https://www.peugeotforums.com/threads/jzr-puretech-110-130-recall-campaign-in-the-uk.352192/

Hep 110/130 hp turbo motorlar üzerine yoğunlaşılmış ama atmosferiklerde etkilenmiş olabilir, sormak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam şanzıman yağı noktasında muhtemelen değişmez, ömürlük diyecekler. Aracın ekonomik ömrü zaten 7 yıl. 7 yıl dolunca ömrünü tamamlamış sayıyorlar. Dışarıda güzel bir yere yaptırmak lazım yağ değişimini.

• Servisle görüştüm hocam şase numarasından baktılar ama triger değişimi ile ilgili bir kampanya yok dediler. Olsaydı zaten bakımları dışarda da yapsanız ücretsiz değişirdi dediler. Triger değişimi için de 120.000 veya 5 yıl dediler. 5 yıl dolduğu için değiştirmeyi teklif ettiler ve 3500 TL fiyat verdiler. Devirdaim pompası ile birlikte değişiyormuş o yüzden fiyat biraz yüksekmiş.

Şanzıman yağı ömürlük dediler onu değişmeye gerek yok dediler.

Aracın geç çalışması ile ilgili de akşamdan bırakın sabah kontrol edelim dediler. Yazılımsal olma ihtimali var ama yine de araç sabaha kadar durduktan sonra bakarız dediler.

Sonuç olarak triger konusunda kafam karıştı fiyat baya yüksek geldi maalesef

Hocam 3500 TL dediğiniz, 260 dolar. Alında ücret uygun fakat alım gücümüz düştü malesef. Triger değişimini hafife alıp bence ucuza kaçmayın. Triger yıprandıysa parçaların aracın çeşitli yerlere gitmiş olma ihtimali var. Yetkili servise verin her yerini kontrol etsinler.

Öz Simge Serdal Ustayoutube
    1.2 vti motor tıriger sorunları ve çözümleri
    https://www.youtube.com/watch?v=PmFxKh7O69M&t=16s

Ben bugün 2012 1.6 e-hdi için sordum sanayide parçacıya:

debriyaj baskı balata seti takım: 3.600TL

triger seti (devirdaim pompalı): 1.600 TL orijinal pejo (fransız üretim)

triger seti (devirdaim pompalı): 1.200 TL Europar marka

• ABABA2307 kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis çok fazla işçilik ücreti talep ediyor maalesef. Ama dışarda yapılacaksa sente seti olan bir usta bulmak lazım

Madem 5 yıl dolmuş, demek ki araç garantiden çıkmış. Yetkili servisten ayrılma ustaların açtığı bir özel servis varsa en iyisi onlara götürmek.

• Ücretsiz check-up var beyler

www.peugeot.com.tr
    PEUGEOT Türkiye | Ücretsiz CheckUp Kampanyası
    https://www.peugeot.com.tr/satis-sonrasi/bakim/servis-kampanyalari/ucretsiz-checkup-hizmeti.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt

Araç kaç km de ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.