Şimdi Ara

PEUGEOT 301-ANA KONU (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.083
Cevap
54
Favori
673.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Garanti dediniz de arkadaşlar garanti uzatan var mı? benden 2 yıl garanti uzatmaya 1000 TL istediler. Tabi bu görünen masraf minimum 2 defa daha servise gitmek gerekir, orada da minimum 300 TL fazladan ödeme yapılır. yani 2 yıl garanti uzatma 1600 TL ye geliyor. Değer mi sizce?

Aracı hız sabitlemeye aldım hızı 100'e sabitledim Urfa Malatya arası 550 km git gel yaptım. toplamda 100 tl yaktı 4.0 ı gördü. Sanırım 90 a sabitlesem 3.7 veya 3.8 görür.

Aracın altına yaptırdığım karter muhafazanın büyük faydasını gördüm. Geçen hafta duble yolda bir şeyler yiyen güvercin aracı geç farkedince güvercin uçayım derken aracın altından muhafazaya çarptı, bütün tüyler darmadağın oldu. Muhafaza olmasaydı motor aksamına girecek kayışlara falan denk gelirse artık masrafı zararı ziyanı siz hesap edin.

Aracın kısa farı uzun yolda gece çok kullanışsız. Köpek çıktı az kala çarpıyordum. Uzunu yakınca da karşıdan gelen araçlar veya önünüzden giden araçlar rahatsız oluyor. Buna bir çözüm bulan var mı?

son olarak da servise gitmeye başlayan arkadaşlar illerini ve verdikleri fiyatı/yaptırdıkları indirimi yazarsa memnun oluruz. En azından bizim de kafamızda bir fiyat şablonu oluşur. Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: nowhere_man

Garanti dediniz de arkadaşlar garanti uzatan var mı? benden 2 yıl garanti uzatmaya 1000 TL istediler. Tabi bu görünen masraf minimum 2 defa daha servise gitmek gerekir, orada da minimum 300 TL fazladan ödeme yapılır. yani 2 yıl garanti uzatma 1600 TL ye geliyor. Değer mi sizce?

Aracı hız sabitlemeye aldım hızı 100'e sabitledim Urfa Malatya arası 550 km git gel yaptım. toplamda 100 tl yaktı 4.0 ı gördü. Sanırım 90 a sabitlesem 3.7 veya 3.8 görür.

Aracın altına yaptırdığım karter muhafazanın büyük faydasını gördüm. Geçen hafta duble yolda bir şeyler yiyen güvercin aracı geç farkedince güvercin uçayım derken aracın altından muhafazaya çarptı, bütün tüyler darmadağın oldu. Muhafaza olmasaydı motor aksamına girecek kayışlara falan denk gelirse artık masrafı zararı ziyanı siz hesap edin.

Aracın kısa farı uzun yolda gece çok kullanışsız. Köpek çıktı az kala çarpıyordum. Uzunu yakınca da karşıdan gelen araçlar veya önünüzden giden araçlar rahatsız oluyor. Buna bir çözüm bulan var mı?

son olarak da servise gitmeye başlayan arkadaşlar illerini ve verdikleri fiyatı/yaptırdıkları indirimi yazarsa memnun oluruz. En azından bizim de kafamızda bir fiyat şablonu oluşur. Kolay gelsin

Merhaba
    bence aracın garantisini uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum çünkü arabayı servise bakıma götürdüğümüzde en ufak bir yağ değişimi filtre vs 500tlden aşağı tutmuyor yani aracın herhangi bir yerinde arıza yaptığında ücretsiz takılan parçayı fazlasıyla çıkartmış oluyorlar tabi bu benim düşüncem

karter muhafazası gerçekten çok işe yarayan bir parça geçen gün içi su dolu bir çukura girdim karter muhafazası olmasaydı karteri delmiştim

aslında farlar gayet iyi aydınlatıyor far ayar düğmesinden yükseklik ayarı yapabilirsin

aracımı en son 10.000 bakımına istanbul bakırköy berkeye götürdüm 500 tl tutdu %10 indirimle 450 tl verdim

• Garanti konusunda ben hep sabit fikirliyim gerek yok 1 yıllık garantimi bozdum servise bi ton para vermekten başka birşeye yaramıyor. Garanti var diye servise gitme pskolojisi var hep. Bulunduğunuz yerde sağlam bi usta bulursanız bence hiç birşey olmaz benim yaptığım gibi.

Kimisi servise 20 bin bakımına 300 400 500 lira vermiş ben 100 lira verdim çıktım.

Far ayar düğmesinden (fasıla deniyor sanırım) farlarınızı yeteri kadar kaldırabilirsiniz. Sorundan kurtulursunuz.

Bu arada yakıt değerleriniz çok güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nowhere_man

Garanti dediniz de arkadaşlar garanti uzatan var mı? benden 2 yıl garanti uzatmaya 1000 TL istediler. Tabi bu görünen masraf minimum 2 defa daha servise gitmek gerekir, orada da minimum 300 TL fazladan ödeme yapılır. yani 2 yıl garanti uzatma 1600 TL ye geliyor. Değer mi sizce?

ben kısa ile bile sellektör yiyip duruyorum.
    karşıdan gelen kısaları uzun zannediyor yokmudur bunun bi çaresi?
    sonra bende uzuna alıyorum, adam kısa olduğunu anlayınca bırakıyor sellektörü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quvardci Q kullanıcısına yanıt
    Resimde direksiyonun sol arka kısmında kalan 4 lü butonun solundaki yer alan ayar kısmından far yükseklik ayarını yapabilirsiniz. Aracınızın kullanma klavuzunda bu ayar için bağaj ağırlığına göre yükseklik seviyesi bilgisi mevcuttur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Büyük R

Resimde direksiyonun sol arka kısmında kalan 4 lü butonun solundaki yer alan ayar kısmından far yükseklik ayarını yapabilirsiniz. Aracınızın kullanma klavuzunda bu ayar için bağaj ağırlığına göre yükseklik seviyesi bilgisi mevcuttur.

orayı biliyorum hocam,
    oradan ayarladım ama ya ben önümü göremiyorum ya da sellektör yiyiyorum ikisinin arasını bulamadım.
    sanırım far ayarında bi sorun var. gerçi gece yolculuğuna pek çıkmıyorum artık çokta sorun etmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Garanti konusunda ben hep sabit fikirliyim gerek yok 1 yıllık garantimi bozdum servise bi ton para vermekten başka birşeye yaramıyor. Garanti var diye servise gitme pskolojisi var hep. Bulunduğunuz yerde sağlam bi usta bulursanız bence hiç birşey olmaz benim yaptığım gibi.

Kimisi servise 20 bin bakımına 300 400 500 lira vermiş ben 100 lira verdim çıktım.

Far ayar düğmesinden (fasıla deniyor sanırım) farlarınızı yeteri kadar kaldırabilirsiniz. Sorundan kurtulursunuz.

Bu arada yakıt değerleriniz çok güzel.

Aslında mantıklı geliyor banada şu garanti bozma işi yeni nesil araçlar kolay kolay arıza vermiyor taki 5 yılı devirmeden serviste biliyor ne kadar süre garanti vereceğini

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,bayram izni için Mardin-Balıkesir-Mardin arası yolculuk yaptım ve 1.6 HDİ Active modeli aracımda ki izlenimlerimi paylaşacağım,İlk olarak yakıttan bahsedersek araçta iki yetişkin ve bir çocuk ile birlikte full bagaj ve koltuk aralarına kadar eşya yüklenmiş şekilde yolculuk yaptım,aracın tüketiminden büyülendim.aracı kasmadan 90-110 km/h ortalamasında 1 depo ile (50 lt) 1200 km civarında yol yaptı,belki daha giderdi ama riske girmek istemedim ve yolculuğum tamamlandığında yol bilgisayarım tam olarak 3.5 lt gösteriyordu.benzinli araçtan dizele geçen benim gibi biri için bedavaya yakın bir yolculuk oldu.
    aracın arka koltuk genişliği bagaj hacmi şaşırtıcı derecede geniş.bagaja bir büyük ve iki orta boy valizi rahatlıkla yerleştirdim artan yerlerde minik eşyaları sığdırdım.Arka koltukta da eşim ve çocuğum gayet rahat bir yolculuk yaptılar.
    Aracın hafifliğinden olsa gerek yolda giderken fazla stabil değil,yanınızdan geçen küçük araçlar bile aracın dengesini bozmaya yetiyor.Ayrıca direksiyon bana çok yumuşak geldi ki bu yüksek hızlarda iyi bir şey değil.
    Araçta en çok canımı sıkan şey camların buğulanması ve buğulanmanın kolay kolay giderilememesi oldu.özellikle akşamları kaloriferi açtığınız anda bütün camlar perde gibi kapanıyor,ön camın tekrar açılması 1 dakikaya yakın sürüyor buna çözüm bulamadım.arka camın buğusu rezistans açılınca alt ve üst kısmı kalmak koşuluyla açılıyor ama rezistans işini bitirip devreden çıkınca tekrar buğulanıyo.
    Bunu farkeden başka arkadaşım var mı bilmiyorum ama ,uzun yolda tekerlek kesik kesik olan yol çizgilerinin üzerine denk geldiğinde araba resmen sallanıyor.bu benim 4. aracım ve daha önce hiçbirinde böyle birşey yaşamadım.
    Arabanın performansı tatmin edici düzeyde,kalkış ve ara hızlanmaları güzel ancak 140 tan sonra fazla birşey beklememek lazım araba kesiliyor.
    Sonuca gelirsek araç yakıt tüketimi,performans ve bagaj beklentileri olan kişiler için biçilmiş kaftan,emsallerine göre de güzel bir araç.Ama bi opel,toyota ford vb araçlarla da kıyaslaması yapılamaz,yapılmamalı bence.Bütçesi bu araca yeten ve dediğim beklentilere sahip olan arkadaşlara tavsiye ederim...

• asabi_troll kullanıcısına yanıt
    arkadaşım ben iki aracıda kullandım yol tutuş dersen kesinlikle linea derim bunu da 140.000 km yapmış deneyimimle derim. Bir ara niyetlendim benim aracı vereyim 301 alayım diye ama test ettiğimde vaz geçtim evet biraz daha az yakıyor ve 1. vites aralığında iyi performansı var ama 2.3.4. ve 5. viteslerde ben yere Linea ile çok daha iyi basıyorum. Gördüğüm tek artı arka koltukta 3 kişi daha rahat oturuyor oda aracın dış kavisli yapılarından kaynaklanıyor. Fakat sac kalitesi ve motor ömrü Lineada daha üst seviyede
  • Arkadaşlar bir arkadaşımın tavsiyesi ile niyetlendik 301 almaya ancak dizel modellerinde otomatik vites yok, benzinli modeli alıp LPG taktıran varmı aranızda dizel kadar olurmu yakıt miktarı ?

Diğer sorum bir arkadaşımın sıfır Hundai Blue aracı var uzun yoldan dönünce dayak yemiş gibi oluyorsunuz, bu aracın süspansiyonları nasıldır kullanım rahatlığı var mı ? Lakin sattığım aracım Ford SW 1 Kasa 2002 model ve uzun yolda hiç yormayan bir araçtı...
  • 301 de otomatik vites sadece 1.6 vti allure donanımında mevcut.Sanırım otomatik vites ş.içi 10 lt yakarken , manueli 8,8 lt civarında yakıyor.Tüp taktıranları duydum 1500-1750 tl civarı bir fiyata taktırmışlar.Çekiş ve yol tutuş konusunda düşüş göstermediklerini sölüyorlar.1.6 motor zaten kuvvetli kayıp yaşanmaz görüşündeyim.Yakıtın 0.18-0.20 kuruş a kadar düştüğünü söylüyorlar.LPG nin markasıda bence bi o kadar önemli yoksa 750-1000 tl ye de tüpler var bence iyi bir araştır sonra karar ver derim.
    Uzun yol konusuna gelince aracın koltukları hakikaten çok rahat 2-3 sefer uzun yol yaptım yormadı, süspansiyonlarından da bi şikayetim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phaeton26 -- 21 Kasım 2013; 17:07:06 >
  • phaeton26 kullanıcısına yanıt
    BRC Marka tüplerin iyi olduğu söyleniyor kullananların görüşleri bu yönde, yanlız 10 lt yani yaklaşık km'de 50 kuruş demek bana bu çok yüksek geldi zaten o yüzden inceliyorum, LPG ile bunu 180 - 200 kuruş yapmak mümkün mü ? Taktırıp kullanan var mı forumda acaba ?

Uzun yol konusundaki paylaşımınız ve deneyiminiz için teşekkür ederim.
  • 1.6 Vti allure kullanıyorum LPG li .

Brc falan demişsiniz ama bu araca prince markadan başka lpg taktırırsanız yazık edersiniz. Ben peşin 2000 lira civarında kitle beraber taktırdım 7 ay falan oldu üstüne 20 000 km yaptım neredeyse herhangi bi problem çıkartmadı. Şuan son hesabımda lpg yi opetten alıyorum hep aynı istasyon ve pompadan 2,60 a aldım en son ve km de ortalama 22 23 kuruş yaktı. Biraz sakin kullanırsanız bi kaç kuruş daha düşer. Performansa olumsuz etki yapmadı hiç. İyi bir ustanın elinden takılırsa evladiyelik olur.

active ve access modellerine göre allurenin konforu farklı ve bambaşka koltuklar dahi farklı ve bu da ayrı bir sürüş keyfi ve konforu sağlıyor. Süspansiyon konusunda tipik fransız ama pişman etmiyor. Keyifli bir sürüş veriyor üst kademe hızlara çıkmadığınız sürece güvendesiniz her araçda olduğu gibi. Başka sorularınız varsa yanıtlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_d -- 22 Kasım 2013; 0:20:02 >
  • arkadaşlar ben aldım bu arabadan 1.6 hdi allure 1000 km kullandım ıstanbul yaptım geldım hemen arabayı sattım araba da yol tutusu bana cok zayıf geldı yuksek hızlarda sureklı bır cekme var onde de arkadada artı arabada yalıtım hıc yok ıstanbul içine girdigımde yogun trafıkte egzos ve lpg kokularını ıcıne alıyor uzun yolda kamyon sollarken bıle oylekı durulmuyor guvenlık zaten sıfır. camları cok ınce kapuk kapagı sacı o kadar ıncekı anlatamam sesı tın tın dıyeyım sız anlayın. bır gözluk saklama kapı yok herseyden calmıslar ucuz maal etmek ıcın tamam ama ucuz satmıyorlar malesef bu araba nın en fazla hakkı 30.000 bın tl zorlasan 32.000 eder dızelı hayatım da kı en kotu tercıhtı emın olun begenmedıgımız linea bu arabadan kat kat ustun bu arabalar ucuz da degıl kardesım 44.000 bıne gelıyor sıgortası kaskosu plakası gercekten bu parayı gözunden cıkartan gıtsın lınea alsın gıtsın skoda rapıd alsın gıtsın yenı toledo alsın ınannın yakın rakamlarda kalıteyı bulabılırler zaten wgen grubu rapıd ıle toledo amac sedan genıs bır araba ıse . dacılar bıle bu 301 lerden cıtroen kardesınden bıle daha ıyıdır sanderolar loganlar . haa logan demısken su fransızları takdır edıyorum . yenı dacıa 3 loganı sembol yapıp pıyasaya surduler 32000 tl lık arabaları ben adamları taktır edıyorum yurt dısında dacıa logan dıye tanıtılan aracı ön arka ve direksıyondakı dacıa logosu sokup reno logası takıp degerınden 8000 10000 bın fazlaya satıyorlar brova dogrusu bır mılletı bu kadar aptal görurler fransız araba almadan once ıyı dusunun lutfen ıstısnaı arabaları var megan fluence 508 c5 c4 bunları ayrı tutuyorum ıyı arabalarıda var ama onlarda el yakıyor.araba almadan once ıyı analız etmenızı gercekten tavsıye edıyorum forumdakı tum arkadaslara saygılar dılıyorum

• Ölçümü nerede kullanarak hesapladınız ? dizel modelleri şehir içi 20 kuruş uzun yolda 15 kuruş yakıyormuş diyorlar. Eğer sizin ölçüm şehir içi ise ve de İstanbul gibi büyük şehirlerde kullanıyorsanız arada çok fark yok.

Aracınız otomatikse daha da güzel ozaman. Teşekkürler bilgi için.
  • Arkadaşlar aracımda ön taraftan kabinin içine hissedilir derecede soğuk geliyor ve dışarıdaki pis kokularıda içeri alıyor bu neyden dolayı kaynaklanıyor olabilir?

aracım 2013 1.6 hdı
    peugeot 301
  • Aracım manuel ve Ankara şehir içi ölçüm yoğun trafikte Eskişehir yolu ve Konya yolu trafiği Ankara lılar mesai saati başlaması ve bitişinde iyi bilir bu güzergahtaki trafiği
  • cem6392 kullanıcısına yanıt
    Aracınızın paketi nedir ?

Eğer allure ise resimdeki klima ve kalorifer ayar panelindeki aşağı mavi yukarı kırmızı butonlarının yanındaki butona basarak sorunu çözebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_d -- 22 Kasım 2013; 17:20:52 >
  • quote:

Aracınızın paketi nedir ?

Eğer allure ise resimdeki klima ve kalorifer ayar panelindeki aşağı mavi yukarı kırmızı butonlarının yanındaki butona basarak sorunu çözebilirsiniz.

active versiyonundan
    ama düğmenin konumu iç hava sürkülasyonunda olmasına rağmen içeri almaya devam ediyor
  • m.c.kızıl M kullanıcısına yanıt
    m.c. kızıl kardeş seni daha öncede 301 e laf atarken yorumlarını görmüştüm. Ben eski vw polo kullanıcısıyım. Amacım 2005-2006 kasa es sunrroflu full honda civic almaktı.Millet uçurmuş fiyatları 25 binlik civiclere 30-32 bin tl istiyorlar vazgeçtim.Jettaya yöneldim onada 55 bin verecek param yok gittim sıfır 301 aldım pişmanmıyım? Hayır zaten param olsa düşünmez tekrardan vw golf yada jetta alırdım. Araç 10 numara değil tabikide satış sloganıda türkiye v.b. ülkeler için üretilmiş olması. B segmenti sedan araç sonuçta çok konfor ,donanım v.s. beklememek gerekir.Ama şu bi gerçek fiyatını sonuna kadar hak ediyor. Kaynak olarak 10 aylık satışlara bakılabilir b segmentide şu an 301 7. sırada 8 bin küsür adetlik satışı var.
    Allah herkezin gönlüne göre versin...
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.