Şimdi Ara

Peugeot 308 Classic Edition Ve Plus Geldi. Güncelleme... (206. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.302
Cevap
69
Favori
224.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M

mstdl

2 Eylül 2017 Cumartesi 08:33:01 (16 mesaj)

İşlem             Cevapla                     Alıntı              Özel Mesaj                         Sil                         Düzenle                                 Favorilere Ekle                             Not Ekle              Mesajın Linki                     Blokla                     

0

Ayrıca TSB kasko değerlerini ikinci el piyasasıni belirlemek için değil sigorta şirketlerine kasko yaparken fikir vermek adına yayınladığıni belirtiyor. Yani bırakın ikinci el piyasasi belirlemeyi, sigorta şirketleri için bile fazla bir bağlayıcılığı yok. 

TSB ye bu konuda konuda ne kadar guvenebileceginize aşağıda ki satırları mi okudukan sonra siz karar verin.

Yukarida alintiliadigim ibarenin başında fazla uzatmamakadına vermemiştim ama şimdi önemli olduğunu farkettim şöyle bir ifade var DOGUS OTOMOTİV AS den gelen bligiler bahsttigim yerlerden kontrol edilerek duzenlenmektedir. Doğru ifadeyi tsb kasko değerleri sayfasından okuyabilirsiniz. 

DOĞUŞ OTOMOTİV AS yi hepiniz taniyorsunuzdur herhalde meşhur Wolksvagen gurubunun Türkiye deki sahibi. Simdi gelelim can alıcı noktaya 

1. Doğuş otomotiv kendi markaları ve diğer markalar için değer belirlerken ne kadar objektif olabilir. 

2. Wolksvagen gurubu kasko değerlerinin bu kadar yüksek oluşuyla bir alakası olabilir mi?

3. TSB bile bunlarin verdiği verilere güvenmiyor ve ikinci el ilan siteleri, galericiler, gazete ilanları vb. Bakarak düzenleme yaptigini ifade ediyor. 

4.TSB her ay guncelledigi listede dikkate aldığını iddia ettiği yerlerde sürekli fiyatı yükselen bir modelin değerini ne hikmetse 1 kuruş bile değiştirmiyor. O zaman her ay guncellemenin ne anlamı var. Hadi yukseltmiyorsun bari düşür.!!! 

Bütün bunlar ortadayken TSB nin verdiği rakamlara güvenen peugeot sahibi malum arkadaş guvenmeye devam etsin ama biz özellikle diğer peugout sahipleri bir düşünelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mstdl

Arkadaşlar konuyu uzatmak istemiyorum ama ortalık taki bilgi kirliliğini giderebilmek ve malum arkadaşın algı operasyonuna son vermek adına çok önemli bir kaç detayı paylaşmak istiyorum. Bir kere TSB nin kasko değerlerini verdiği sayfanın altında şöyle bir ibare var: listenin Birlik tarafından hazırlanan bölümü için ikinci el araç ilan siteleri, ithalatçı, imalatçı firmalar ve bunların web siteleri, galeriler, konu ile ilgili süreli yayınlar, gazetelerin ikinci el ilanları ve bunların web siteleri, alıcı veya satıcı tarafından ibraz edilen fatura ve benzeri belgeler gibi kaynaklardan yararlanılmaktadır.

Yani arkadaşın referans kaynağı olan tsb kendisi diyor ki ikinci el piyasasıni biz belirlemiyoruz aksine biz kasko değerini ikinci el ilan siteleri vb yerlere bakarak belirliyoruz. 

Yukarida aynen  kopyaladigim ibareyi herkes siteye girdiğinde görecektir. Yani bu kişinin baştan beri savunduğu piyasayı TSB belirler tezini tsb kendisi çürütüyor. Diğer bir önemli husus ise geriye doğru tsb nin pek çok araç için belirlediği değer listelerini inceledim ne hikmetse diger tüm marka ve modellerde her ay fiyatlar az çok değişiklik gösterirken cep değerinde yaklaşık 1 yıldır 1 kuruş değişiklik yok. Cep lerin sahibinden ve diğer sitelerde ki ilanlarini sürekli takip ediyorum ve 7 8 ay önceki fiyatlarla simdikiler arasında büyük fark var ama ikinci el ilan sitelerini dikkate alan TSB bunu hiç dikkate almamış. 

Peki neden böyle oluyor çünkü cep araclari 2016 eylül de piyasaya çıktı ve 1 kaç ay gibi kısa sürede bitti. Bu arabaları alan herkes mecburen aldığı fiyattan kasko yaptırdı. Kasko süresi 1 yıl olduğu için kimse de daha kaskosunu yeniletmedi. Yukarıda verdiğim iberede fatura bedellerinin de dikkate alındıği belirtiliyor. 

Aslında bakıldığında sigorta şirketlerinden bugüne kadar hiçbir talep gelmediği için tsb nin cep değerini güncelleme gereği duymadığı sadece fatura bedellerini dikkate alarak değerlendirme yapmış olduğu açıktır. 

Çok mantıklı ve doğru tespitler. Herkes okuyup dikkate almalıdır.

• Kasko değeri muhabbeti tamamen saçmalık. O arkadaşın bu konu haricindeki mesajlarını bile okumuyorum ben artık.

Eğer TSB ye göre fiyat belirleyeceksek, abimin 2005 subaru impreza sti ı var. 62000 TL yazıyor sitede. 62000 TL ye varsa satan alayım hemen :)
  • Arkadaşlar merhaba, aracın yıllık bakım zamanı geldi. Peugeot Türkiye mail atmış 30 Eylül diye. İstanbul Beylikdüzü Deniz nasıl yetkili servis olarak? Arabayı Mepa dan aldım ama bana biraz uzak. Birde yakın zamanda bakım yaptıran arkadaşlar ilk yıl bakımı ne kadar tutuyor? 550 TL ye yaptıran olmuştu sanırım aramızda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okttay

Arkadaşlar merhaba, aracın yıllık bakım zamanı geldi. Peugeot Türkiye mail atmış 30 Eylül diye. İstanbul Beylikdüzü Deniz nasıl yetkili servis olarak? Arabayı Mepa dan aldım ama bana biraz uzak. Birde yakın zamanda bakım yaptıran arkadaşlar ilk yıl bakımı ne kadar tutuyor? 550 TL ye yaptıran olmuştu sanırım aramızda.

İnternetten aldığım fix menü + polen filtresi randevusu için 15000 bakımına Göral'a geldim. Kdv dahil 482 tl fiyat çıkarmışlardı internet randevumda. Servise geldik süpriiiiz. Fix menüye sarf malzemesi (balata spreyi vs) ve hava filtresi dahil değil dediler. 600e yakın fiyat çıkardılar gene.

Sonra üstüne kampanya yaptık dediler 2 yıl ya da 40.000km ye kadar kapsamlı bakım paketimiz var 15bin bakımı + 30bin bakımı + 40bin km ye kadar çıkabilecek fren balatası, ampül patlaması gibi masrafları ücretsiz kapsıyor 1150 lira kampanya fiyatı dediler. 30bin bakımında değişecek yakıt filtresi de fiyata dahilmiş. İkna edip sattılar.

• okttay kullanıcısına yanıt
    Evet ben yaptırmıştım. 550TL / 5 Taksit
  • cliff_26 C kullanıcısına yanıt
    Hangi serviste yaptırdınız hocam?

• 2016 308 ALLURE 1.6 e-HDI S&S 115 den ne farkı var bizim araçların? My Peugeot sitesinde bile motor şasi girdiğinizde allure olarak çıkıyor, ruhsat ta aynı. Allure üzerine alınan ek paketler; Comfort Pack, Premium Pack gibi biri ayrı bir paket bence Classic edition plus. Ayrı bir araç gibi gösteriliyor karalama amaçlı. Kasko değer ise gerçekten çok komik.

• ahmetgox A kullanıcısına yanıt
    Eskişehir yetkili servisi Banaz Otomotiv hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

quote:

Arkadaşlar merhaba, aracın yıllık bakım zamanı geldi. Peugeot Türkiye mail atmış 30 Eylül diye. İstanbul Beylikdüzü Deniz nasıl yetkili servis olarak? Arabayı Mepa dan aldım ama bana biraz uzak. Birde yakın zamanda bakım yaptıran arkadaşlar ilk yıl bakımı ne kadar tutuyor? 550 TL ye yaptıran olmuştu sanırım aramızda.

İnternetten aldığım fix menü + polen filtresi randevusu için 15000 bakımına Göral'a geldim. Kdv dahil 482 tl fiyat çıkarmışlardı internet randevumda. Servise geldik süpriiiiz. Fix menüye sarf malzemesi (balata spreyi vs) ve hava filtresi dahil değil dediler. 600e yakın fiyat çıkardılar gene.

Sonra üstüne kampanya yaptık dediler 2 yıl ya da 40.000km ye kadar kapsamlı bakım paketimiz var 15bin bakımı + 30bin bakımı + 40bin km ye kadar çıkabilecek fren balatası, ampül patlaması gibi masrafları ücretsiz kapsıyor 1150 lira kampanya fiyatı dediler. 30bin bakımında değişecek yakıt filtresi de fiyata dahilmiş. İkna edip sattılar.

Bence mantıklı. Zaten iki bakım o para. Balatalar bedavaya gelmiş olur.

• bugün 30.000 km bakımını yaptırdım izmit haldızlar bayisinde. 650 tl tuttu, 15.000 km bakımına ek olarak mazot filtresi de değişti. balata spreyi vb gibi ıvır zıvırlar dahil. debriyaj pedalı gıcırtısı ve sağ önden gelen ses için parça siparişi verildi, inşallah önümüzdeki hafta o sorunlarda çözülecek. en azından sesleri duyup teşhis etmiş olmaları büyük rahatlık oldu benim adıma.
  • verso5 V kullanıcısına yanıt
    Debriyaj gıcırtısı ve sağ önden gelen ses için YouTube videosu falan var mı? ben aracı dinlemeye çalıştım ama ses Yok gibi geliyor bana yada dikkat etmiyorum. Bu ay bende servise gideceğim, varsa göstereyim diyorum

• okttay kullanıcısına yanıt
    hocam debriyaj gıcırtısının videoluk bir durumu yok maalesef, şöyle ki; böyle bildiğin kapı gıcırtısına bile rahmet okutur bende ki ses. özellikle araç dışarıda güneş altında falan kalmış, iç sıcaklık artmışsa dışarıdan dahi duyabilirsin kulak kabartsan o derece yani. ben de 15.000 km ye yakın başladı, sonrasında yağlama falan çare olamadı.

sağ önden gelen ses için kayıt almayı denedim, ancak iphone 7 ile ben bu sesi yakalayamadım, haliyle sanmıyorum bulabileceğinizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verso5 -- 9 Eylül 2017; 22:59:25 >
  • herkese hayırlı forumlar arkadaşlar aranızda aracını satmayı düşünen varsa bana yazarsa sevinirim saygılar
  • Haftasonu Ankara Görala sağ önden gelen ses ve klimadan gelen vınlama sesi için gittim. Teste çıktık iki sesi de teşhis ettik ustayla beraber, sağ önden gelen ses için parça değişimi yapıldı, klimadan normal olmayan bir ses geldiğini söyledi ancak genel müdürlük bu parça değişimini onaylamıyor, bu sesin normal olduğunu söylüyor dedi usta, bu yüzden ses geçsin isterseniz 300₺ civarı bir bedel karşılığı parçayı değiştirebilceklerini söyledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: raynor15

Haftasonu Ankara Görala sağ önden gelen ses ve klimadan gelen vınlama sesi için gittim. Teste çıktık iki sesi de teşhis ettik ustayla beraber, sağ önden gelen ses için parça değişimi yapıldı, klimadan normal olmayan bir ses geldiğini söyledi ancak genel müdürlük bu parça değişimini onaylamıyor, bu sesin normal olduğunu söylüyor dedi usta, bu yüzden ses geçsin isterseniz 300₺ civarı bir bedel karşılığı parçayı değiştirebilceklerini söyledi.

Merhaba, sağ önden gelen ses hangi parçaya ait çıktı

• helluri kullanıcısına yanıt
    Akis bilya kelepçesi değiştirildi.

• Bugün 15000 bakımına girdik 550tl tuttu.Klimadan gelen uğultu sesi icin Yen'i kompresör ve klima radyatörü sipariş edildi.Yalniz Yen'i sipariş edilen parçaların kodları farklı .Malum bizim araçlarda güçlendirilmiş klima var şimdi soğutma gücü mü azalacak?Yoksa sadece sesi kesecek geliştirilmiş parça mi olacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: rknrsln

quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

quote:

Bence mantıklı. Zaten iki bakım o para. Balatalar bedavaya gelmiş olur.

Fren balatası işlemi 40 de kesin yapılıyor mu. Yoksa gerekli görülürse mi? Bu şekilde servis çakallık yapabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: raynor15

Haftasonu Ankara Görala sağ önden gelen ses ve klimadan gelen vınlama sesi için gittim. Teste çıktık iki sesi de teşhis ettik ustayla beraber, sağ önden gelen ses için parça değişimi yapıldı, klimadan normal olmayan bir ses geldiğini söyledi ancak genel müdürlük bu parça değişimini onaylamıyor, bu sesin normal olduğunu söylüyor dedi usta, bu yüzden ses geçsin isterseniz 300₺ civarı bir bedel karşılığı parçayı değiştirebilceklerini söyledi.

Fatih pejoda garantiden klima ayağı değişimi yapıldı ve klima sesi son buldu. Bilginize o servise bir daha gitmeyin. Ne demek ses gitmesi için 300 lira

• 
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.