seçim olarak kaliteli ve az yakan bir araç benim diyeceğim aracı şimdi aldığınızda 2008 vergilerini vereceksiniz Ocak ve temmuz dahil) ocak ayını bekleyince 2009 vergileri ile başlarsınız
quote:
Orjinalden alıntı: proliferatif
şimdi girdim foruma.. 2 saat kadar önce bayiyle esaslı pazarlık yapmak için aradım ve ta ta taaa...yarın zam geliyormuş(galiba cüzi bir rakam) ve 43 den aşağı yapamayacaklarını yapsalar da az olacağını söylediler.
ben de benim arabaya fiyat verirken 'napalım kriz vurdu fiyatlar en dipte' diyen zihniyetin kendi arabasına gelince indirim yapamayız demesine şaşırdığımı(yahu bu nasıl kriz alıcıyı etkiliyor da satıcıyı etkilemiyor???) ve tekliflerini bayağı bir düşünüp mümkünse en zayıf yerlerinden vurmak için bekleyeceğimi ha bunun da bayram öncesimi olur-yılbaşına doğru mu olur-ocak mı olur ona da paşa gönlümün karar vereceğini belirttim.
pejo 37 ye sattiği 207 yi 27 ye aliyor 2007 modelini... disarda elini sallasan 30 a satarsin düsün artik bizde az once 308 pazarliği yaptik 42 fiyat aldik
Bence yapmayı düşündüğünüz iş çok da mantıklı değil. Forumdan pek çok arkadaş bu ya da benzer soruyu soruyor, C segmenti arabasını verip yeni model başka bir C segmenti araba ile değiştirmek istiyor.
Sizin araba da dizel, almayı düşündüğünüz araba da. Ayrıca sizinki de yeni model sonuçta, 70.000 km de araba eğer bakımlı ise hiç bir şey değil. 308'in bir kaç üstünlüğü var tabi, en önemlileri de otomatik şanzıman ve ESP. Bu ikisi dışında dişe dokunur bir üstünlüğü yok. Diğer yandan iki araba da dizel ve C segmenti. Biri 2006 model diğeri 2009. Aslında aradaki farklar bakıldığında az değil, ama bence kesinlikle bu kadar para vermeye değecek farklar değil, bir de bu kriz ortamında bu kadar parayı bu kadar yakın bir araba için harcamak çok da akıllıca görünmüyor. Arabamdan sıkıldım, D segmenti bir araba alacağım derseniz onu anlarım, çünkü sınıf yükseltmek farklı bir olay. Ama ben olsam 20.000 YTL parayı bu tip bir takas içn harcamazdım. Bir de aracınız da sorunsuz ise, paranıza yazık. Bekleyin, bir kaç sene sonra Passat, Accord, 159 gibi D segmenti araba alırsınız, ya da arabayı 6-7 sene civarı kullanıp eskitirsiniz, o zaman model yenilersiniz. Ama 2006 Astra'yı satıp 2009 model herhangi bir C segmenti araba almak(bu arabalara A3, 1 serisi gibi premium arabalar da dahil)bence çok akıllıca değil. Çünkü arabanın sunacağı konfor, performans vs Astra ile çok benzer olacak. Yine de karar sizin ama çok iyi düşünün derim.
Kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: Polemik
Bence yapmayı düşündüğünüz iş çok da mantıklı değil. Forumdan pek çok arkadaş bu ya da benzer soruyu soruyor, C segmenti arabasını verip yeni model başka bir C segmenti araba ile değiştirmek istiyor.
Sizin araba da dizel, almayı düşündüğünüz araba da. Ayrıca sizinki de yeni model sonuçta, 70.000 km de araba eğer bakımlı ise hiç bir şey değil. 308'in bir kaç üstünlüğü var tabi, en önemlileri de otomatik şanzıman ve ESP. Bu ikisi dışında dişe dokunur bir üstünlüğü yok. Diğer yandan iki araba da dizel ve C segmenti. Biri 2006 model diğeri 2009. Aslında aradaki farklar bakıldığında az değil, ama bence kesinlikle bu kadar para vermeye değecek farklar değil, bir de bu kriz ortamında bu kadar parayı bu kadar yakın bir araba için harcamak çok da akıllıca görünmüyor. Arabamdan sıkıldım, D segmenti bir araba alacağım derseniz onu anlarım, çünkü sınıf yükseltmek farklı bir olay. Ama ben olsam 20.000 YTL parayı bu tip bir takas içn harcamazdım. Bir de aracınız da sorunsuz ise, paranıza yazık. Bekleyin, bir kaç sene sonra Passat, Accord, 159 gibi D segmenti araba alırsınız, ya da arabayı 6-7 sene civarı kullanıp eskitirsiniz, o zaman model yenilersiniz. Ama 2006 Astra'yı satıp 2009 model herhangi bir C segmenti araba almak(bu arabalara A3, 1 serisi gibi premium arabalar da dahil)bence çok akıllıca değil. Çünkü arabanın sunacağı konfor, performans vs Astra ile çok benzer olacak. Yine de karar sizin ama çok iyi düşünün derim.
Kolay gelsin.
aracin 1.6 110 hp olmasindan tutta yağmur far sensoru kararan dikiz aynasi cift bolge dijital klimasi vs vs okadar cok fark varki.... bunlarida gec astranin yeni kasasi gelmesiyle arkadasin elindeki arac 2.elde dahada değer kaybedicek bunuda goz ardi etmeyin....
sevgili polemik
düşüncelerine elbette katılıyorum ve gecelerce benim de kafamı meşgul etmiyor değil..ancak benim derdim c d vs sınıflar değil başta da söylediğim gibi otomatik (ki yarı otomatik) dizel esp..yani bu üçünü 40000 civarı bir araba versin de bu ister c sınıfı olsun ister d sınıfı olsun..(ama tip sebebiyle toyota citroen megane eledim yani kanım ısınık değil)
ha astranın elektronik sorunlarından ve daha geçenlerde konusunu açtım bilyayla ilgili sorunlar,artık daha seri bir motor istemem gibi sebeplerle 308 i düşündüm ama gelgelelimki gene de istediğim fiyatı alamadığım için de arabayı şu an değiştirmeyeceğim..
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhunberber
quote:
Kolay gelsin.
aracin 1.6 110 hp olmasindan tutta yağmur far sensoru kararan dikiz aynasi cift bolge dijital klimasi vs vs okadar cok fark varki.... bunlarida gec astranin yeni kasasi gelmesiyle arkadasin elindeki arac 2.elde dahada değer kaybedicek bunuda goz ardi etmeyin....
Tamam fark var ama bu özellikler 3 yaşındaki araba artı üste yaklaşık 20.000 YTL vermeye değecek özellikler mi? Bence değil.
ya tam lafı geçircektim katletmişler forumu gene
quote:
quote:
quote:
Kolay gelsin.
Tamam fark var ama bu özellikler 3 yaşındaki araba artı üste yaklaşık 20.000 YTL vermeye değecek özellikler mi? Bence değil.
dediğim gibi zevk meselesi bende yaris üstüne 20.000 vermem lazim sahsen olunca veririm.
quote:
Orjinalden alıntı: Tacox
terbiesiz
Laguna dynamique 45000ytl 308 den çok daha fiyatını hak eden bir araç ki bir sınıf üstte satarken daha kolay satarsın daha da az zarar ettirir.
quote:
Orjinalden alıntı: proliferatif
sevgili polemik
düşüncelerine elbette katılıyorum ve gecelerce benim de kafamı meşgul etmiyor değil..ancak benim derdim c d vs sınıflar değil başta da söylediğim gibi otomatik (ki yarı otomatik) dizel esp..yani bu üçünü 40000 civarı bir araba versin de bu ister c sınıfı olsun ister d sınıfı olsun..(ama tip sebebiyle toyota citroen megane eledim yani kanım ısınık değil)
ha astranın elektronik sorunlarından ve daha geçenlerde konusunu açtım bilyayla ilgili sorunlar,artık daha seri bir motor istemem gibi sebeplerle 308 i düşündüm ama gelgelelimki gene de istediğim fiyatı alamadığım için de arabayı şu an değiştirmeyeceğim..
Tabi sen de kendi açından haklısın. Otomatik şanzıman istiyorsan yapacak bir şey yok.
Aracının sorunları ile ilgili şunu söylemek istiyorum: Artık elektronik sistemlerin yaygınlaşması ile birlikte araçların sorunları çok arttı. Her markada oluyor bu tip sorunlar. Almayı düşündüğün marka da elektronik sorunları ile ünlü bir marka. Ben asla Pug sorunlu demiyorum, fanatiklerin saldırısına uğramak istemem, burada Pug'larından çok memnun olan arkadaşlar da var, ama Pug adı geçince (ya da başka bir marka, hangi marka olduğu önemli değil) de elektronik sorun geliyor aklıma ilk olarak. Bir de aracının ekonomik ömrü dolmadan, ciddi bir zararla satıp yeni bir araba alacaksın, o da sorun yaşatırsa çok yazık olur cidden. Gerçekten canın çok sıkılır. Bütün bu arabalarla ilgili değişkenlerin dışında bir de kimsenin göz ardı edemeyeceği büyük bir krizin içindeyiz. Bence aracından çok suğumadıysan ve otomatik vites de olmazsa olmaz şart değilse arabaya para harcama. Çünkü araba bir yatırım değil, aksine parayı gömmek gibi bir şey.
Arabayı istediğin fiyatı alamadığın için değiştirmeyeceğini söylemişsin, bence hiç değiştirme. İyice eskiyince satarsın, araban güzel çünkü.
quote:
quote:
terbiesiz
quote:
pm kullan
quote:
Orjinalden alıntı: forbest
quote:
pm kullan
joker hakkımı kullansam
quote:
Orjinalden alıntı: forbest
quote:
pm kullan
cebini at
hocam astrada bilya sorunu dediğiniz olay nedir? biraz açar mısınız konuyu?
quote:
Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee
hocam astrada bilya sorunu dediğiniz olay nedir? biraz açar mısınız konuyu?