Şimdi Ara

peugeot 308 hdi auto6r 43000...nasıl? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: emir341907

quote:

Orjinalden alıntı: proliferatif

bugün dikkat ettim 2. el 308 ler özellikle az kmlerde satılığa çıkmış , kronik bir sorun kokusu olabilirmi yoksa millet borç mu ödeyemiyor dersiniz?

kronik bir sorun olacağını tahmin etmiyorum.aynı araçtan bende var ve 3500 km ye yaklaştım hiçbir sorunum yok allaha şükür ama dedğin gibi ekonomik kriz etkilemiş olabilir insanları.

teste gittiğimiz zaman ellerinde satılmış bir 308 vardı plaka bekliyormuş onu gösterelim dediler bindik satıcı arkadaş kullandı 1 km gittik döndük,arabayı tam stop edecek hop ekranda esp/asr arızası yazdı,ulen allah allah dedim dakka bir gol bir satıcı desen şokta.stop etti tekrar çalıştırdı bir daha aynı yazı;abi teslim etmeden kontrolden geçirecekler herhalde program hatası olabilir dedi , dedi de kafama da kuşkuyu sokmuş oldu ondan dedim kronik sorun olabilirmi diye...

• elbette esp artık olmazsa olmazlardan bence herkes almalı hatta standart olmalı.ama malesef benim güzel ülkemde açılır tavan esp den daha çok ilgi görüyor.eğer arabayı değiştirmekte kararlıysanız kendi aracınızı kendiniz satın.çünkü bayi ticaret yapıyor fiyat kırması normal.

aslında 43 bin civarı 308 e vereceğime mondeo gibi üst sınıf bir araç alırdım ya da orta dolulukta 308 alırdım ben olsam .yinede binecek siz olduğunuz için en doğru cevapta sizde.
  • quote:

quote:

quote:

bugün dikkat ettim 2. el 308 ler özellikle az kmlerde satılığa çıkmış , kronik bir sorun kokusu olabilirmi yoksa millet borç mu ödeyemiyor dersiniz?

kronik bir sorun olacağını tahmin etmiyorum.aynı araçtan bende var ve 3500 km ye yaklaştım hiçbir sorunum yok allaha şükür ama dedğin gibi ekonomik kriz etkilemiş olabilir insanları.

teste gittiğimiz zaman ellerinde satılmış bir 308 vardı plaka bekliyormuş onu gösterelim dediler bindik satıcı arkadaş kullandı 1 km gittik döndük,arabayı tam stop edecek hop ekranda esp/asr arızası yazdı,ulen allah allah dedim dakka bir gol bir satıcı desen şokta.stop etti tekrar çalıştırdı bir daha aynı yazı;abi teslim etmeden kontrolden geçirecekler herhalde program hatası olabilir dedi , dedi de kafama da kuşkuyu sokmuş oldu ondan dedim kronik sorun olabilirmi diye...

neye göre kronik anlamadım.sizin bindiğiniz araçta sorun yaşanmışsa bu bütün 308 lere maledilemez.bu forumda peugeota karşı aşırı derecede bir düşmanlık var.niye böle kötüleniyor anlamıyorum.tamam sorunlu araçlar üretiyor olabilir.sanki diğer markalarda hiç mi sorunlar yaşanmıyor.
    mesela geçen sene biz doğuş otodan sıfır km triptonik bir polo almıştık arabada sorun yoktu aldığımızda.aldıktan 1-2 hafta sonra arabayı kendim süngerle yıkarken arabanın ön sağ kapısında nokta büyüklüğünde mavi leke gördüm ilk önce önemsemedim.sonra tavandada aynı lekeden görünce şaşırdım daha dikkatli inceleyince arabanın ön kaputunda arka bagaj kapağında,tavanda irili ufaklı bir çok leke tespit ettim.daha sonra doğuşa götürdüm arabayı orda incelediler ve fabrikasyon hatısı olduğunu anladılar.bana 2 teklif yaptılar birincisi komple boyanacak.2 ncisi bakım zamanlarında kullanılmak üzere 2500 ytlik indirim çeki yazacaklardı. biz ikisinide kabul etmedik ve yoğun uğraşlarıızdan sonra 2500 kmdeki 2008 model polomuzu yeni poloyla değiştirdiler.bu sadece benim başıma gelen olay ve daha bir sürü bu ve buna benzer olaylar yaşanmıştır vw ve diğer firmalarda.

aslında bana kalırsa bu karalamada peugeot yada citroen yada renault hikaye sonuçta bunlar fransız araçları ve fransızlara karşı bir düşmanlık var insanlarda.sizce sadece fransamı düşmanımız bizim .Almanyaya ne demeli yada ingiltereye bunların hepsi bizim kötülüğümüzü isteyen bizim bölünmez bütünlüğümüzü yüzyıllardır bozmaya çalışan ülkeler değilmi.Türkün Türkten başka dostu yoktur bence.

Sonuç olarak hepimiz yabancı marka araçlara biniyoruz aralarında bir tane dahi türk icadı tamamen türk malı bir araç yok.Hepimiz yurt dışına bağımlıyız
    Ülke olarak.

Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi " Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."

sözünü hatırlayıp. çok ama çok çalışmamız gerektiğini anlamalıyız..hepinize saygı ve sevgiler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

neye göre kronik anlamadım.sizin bindiğiniz araçta sorun yaşanmışsa bu bütün 308 lere maledilemez.bu forumda peugeota karşı aşırı derecede bir düşmanlık var.niye böle kötüleniyor anlamıyorum.tamam sorunlu araçlar üretiyor olabilir.sanki diğer markalarda hiç mi sorunlar yaşanmıyor.
    mesela geçen sene biz doğuş otodan sıfır km triptonik bir polo almıştık arabada sorun yoktu aldığımızda.aldıktan 1-2 hafta sonra arabayı kendim süngerle yıkarken arabanın ön sağ kapısında nokta büyüklüğünde mavi leke gördüm ilk önce önemsemedim.sonra tavandada aynı lekeden görünce şaşırdım daha dikkatli inceleyince arabanın ön kaputunda arka bagaj kapağında,tavanda irili ufaklı bir çok leke tespit ettim.daha sonra doğuşa götürdüm arabayı orda incelediler ve fabrikasyon hatısı olduğunu anladılar.bana 2 teklif yaptılar birincisi komple boyanacak.2 ncisi bakım zamanlarında kullanılmak üzere 2500 ytlik indirim çeki yazacaklardı. biz ikisinide kabul etmedik ve yoğun uğraşlarıızdan sonra 2500 kmdeki 2008 model polomuzu yeni poloyla değiştirdiler.bu sadece benim başıma gelen olay ve daha bir sürü bu ve buna benzer olaylar yaşanmıştır vw ve diğer firmalarda.

aslında bana kalırsa bu karalamada peugeot yada citroen yada renault hikaye sonuçta bunlar fransız araçları ve fransızlara karşı bir düşmanlık var insanlarda.sizce sadece fransamı düşmanımız bizim .Almanyaya ne demeli yada ingiltereye bunların hepsi bizim kötülüğümüzü isteyen bizim bölünmez bütünlüğümüzü yüzyıllardır bozmaya çalışan ülkeler değilmi.Türkün Türkten başka dostu yoktur bence.

Sonuç olarak hepimiz yabancı marka araçlara biniyoruz aralarında bir tane dahi türk icadı tamamen türk malı bir araç yok.Hepimiz yurt dışına bağımlıyız
    Ülke olarak.

Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi " Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."

sözünü hatırlayıp. çok ama çok çalışmamız gerektiğini anlamalıyız..hepinize saygı ve sevgiler.

dostum hemen alınmışsın , ama sende bu anlattığım olayı yaşasan mesela bmw almaya gittin test ediyorsun ve ilk binmede elektronik arıza!gönül rahatlığıyla sıfırını sipariş ederim diyorsan sorun yok,burada marka önemli değil anlattığım olayın ilginçliği önemli diye anlattım bilmem daha önce test arabasıyla başına böyle bir arıza gelmiş olan var mı. ayrıca önceki arabam renault clio yani fransızı severim...

• arkadaşım alıncak gücencek bir şey yok.ben sadece düşündüklerimi yazdım.bende isterim alacağım arabanın en iyisi olmasını (mesela benim hayalimde bembeyaz bir bmw m3 var. zor ama inş olacak ) Şuan için param ve isteklerime göre en iyi araç 308 dizel otomatik oldu ve ağustos ayı için en uygun fiyat olan 39500 e aldım.Beni ve eşimi şuan için idare ediyor sorunum yok araçtan.son mazot aldığımdan beri 480 km yol yapmışım ve daha bilgisayarda 460 km yapar diye yazıyor.hafif arka amartisörlerden ses geliyor çukurlardan geçerken ama aynı sesleri poloylada gezerken hissediyordum.
    sonuç olarak arabam güzel ve memnunum alacaklara tavsiye ederim.

• bence şu anki ekonomik durum pek de araba almak için uygun bi ortam değil,ha illa sıfır olacak demiyorsan ikinci el al bence,bunun dışında dizel olması da şart mı?eğer değil se honda civic 43 bine araç denge kontrol sistemi sunroofu olan elegance modeline de bakabilirsin,bir de onların indirimlerini sorarsın.zaten japon arabalarının sağlamlığını tartışmaya gerek yok.Bir de söylemeden geçemiicem her ne kadar otomobil forumu da olsa,bizi dünyaya karşı bu kadar aşağılayan ve kendisini üstün gören küstah bi topluma zerre kadar faydam olsun istemem bu yüzden de pejo,citroen ve farklı alanlardaki diğer fransız mallarından hep uzak durmuşumdur,bu da benim şahsi görüşümdür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: noumatic

bence şu anki ekonomik durum pek de araba almak için uygun bi ortam değil,ha illa sıfır olacak demiyorsan ikinci el al bence,bunun dışında dizel olması da şart mı?eğer değil se honda civic 43 bine araç denge kontrol sistemi sunroofu olan elegance modeline de bakabilirsin,bir de onların indirimlerini sorarsın.zaten japon arabalarının sağlamlığını tartışmaya gerek yok.Bir de söylemeden geçemiicem her ne kadar otomobil forumu da olsa,bizi dünyaya karşı bu kadar aşağılayan ve kendisini üstün gören küstah bi topluma zerre kadar faydam olsun istemem bu yüzden de pejo,citroen ve farklı alanlardaki diğer fransız mallarından hep uzak durmuşumdur,bu da benim şahsi görüşümdür.

aradaki yakit tüketimi arasinda ciddi bir fark var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

aynen katılıyorum ayrıca honda modellerine pek alışamadım.. bir de dizel konusunda şunu söylemek istiyorum bilmem katılırmısınız , yani fiyat maliyetleri ne olursa olsun deponun gözümün önünde eriyip gitmeme hissi var ya işte sadece bu his beni dizele bağlıyor. yav eskiden benzinli clio varken en ufak bir yerde dursam aman yakmasın diye hemen stop ederdim motoru açık bırakıp gidenlere imrenirdim şimdi astra nın içinde ailem varsa bir yerde durduğum zaman klima açık sekilde işim bitene kadar motoru durdurmuyorum,şehir içiymiş,yok klima açıkmış hiç kafama takılmıyor çünkü depo gözümün önünde eriyip gitmiyor onun için forever dizel.(tsi motor az daha kasarsa belki benzinli..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

aynen katılıyorum ayrıca honda modellerine pek alışamadım.. bir de dizel konusunda şunu söylemek istiyorum bilmem katılırmısınız , yani fiyat maliyetleri ne olursa olsun deponun gözümün önünde eriyip gitmeme hissi var ya işte sadece bu his beni dizele bağlıyor. yav eskiden benzinli clio varken en ufak bir yerde dursam aman yakmasın diye hemen stop ederdim motoru açık bırakıp gidenlere imrenirdim şimdi astra nın içinde ailem varsa bir yerde durduğum zaman klima açık sekilde işim bitene kadar motoru durdurmuyorum,şehir içiymiş,yok klima açıkmış hiç kafama takılmıyor çünkü depo gözümün önünde eriyip gitmiyor onun için forever dizel.(tsi motor az daha kasarsa belki benzinli..

merak etme tsi de sehir ici 10lt yakiyor....

• quote:

Orjinalden alıntı: desiya

Astrayı satıp üzerine neredeyse 20.000 lira vereceksiniz. Bence pek mantıklı değil .

Şahsen 43.000 lirayı verecek olsaydım sıfır araba almak yerine 2.el çok daha kaliteli araçlara bakardım .

Bu benim görüşüm tabiki . Önceden sıfır araç alıp satma durumu olduğunda ne kadar zarar ettiğimizi gördükçe 2.el çok temiz araç almak bana artık daha mantıklı geliyor .

Ki 43-45.000 gibi bir paraya alfa 159 1.9dizel gibi araçlar piyasada oldukça mevcut

Bende bu düşünceye katılıyorum..
  • abartıyorsun 1.4 tsi 8,5 lt yakıyor şehir içi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLOCK-19 -- 20 Aralık 2008; 0:28:42 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.