Şimdi Ara

Peugeot 308 mi Citroen C4 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    308 genç işi teknolojik
    C4 e inip binmek kolay, yaşlılar onu kullanıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

Hocam yaşlılar onu kullanıyor demesen iyiydi Peugeot 308 mi Citroen C4 mü? 308'de eşime fazla serseri geliyor. Kendisi biraz daha oturaklı arabalar seviyor.Peugeot 308 mi Citroen C4 mü? 

• BilgiFakiri kullanıcısına yanıt

2020-21 model Sportage Tucson da bakabilirsiniz. QQ Xtrail da olabilir. Havuzu genişletmenizi öneririm.

Piyasa çok ölü. Acil ihtiyacı olan olursa C5A bile düşer. İlanlardaki fiyatlar üzerinden değerlendirmeyin.

Bu bizim evle ilgili bir konu yaa

308in yol tutuşu daha iyi
    Dışarıda çok dikkat çekiyor
    Motor şanzıman olarak ikisi de aynı zaten performansları da aynı zaten.

Eşimle ben çocuksuz aile olarak 308den memnunuz
    Babam da c4den memnun
    Çocuk varsa 308 dar gelebilir.

308 ds7ye kadar büyüyebilen bir platformu ve ortak parçalarını kullanırken, c4 ise 208in kullandığı platformu ve o platformun ortak parca havuzunun en büyük üyesi.

Yani 308in mekanik kapasitesi çok daha yüksek.

Zaman geçip, şasinin yüke mağruz kaldigi sure biriktikce ve de materyal eskidikce biri digerinden kat ve kat diri kalacak demek oluyor bu da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 31 Temmuz 2024; 14:8:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • crssover C kullanıcısına yanıt

Hocam önerilerin için çok teşekkür ederim. İnceledim ama genel itibariyle konsollarını beğenemiyorum Asyalıların. Dayanıklılık olarak çok iyi olabilirler ama aklım psanın araç ve iç tasarımlarında. Özellikle peugeotun i-cocpiti çok beğeniyorum.

Altyapıdan kastım motor özellikleri idi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben sıfır km 308GT ile çok fazla problem yaşadım (motor, elektronik donanım vb.), açıkçası bundan sonra stellantis grubun herhangi bir aracını almayı düşünmem. 1.2 milyona megane icon bulunabilir, bana sorarsanız her anlamda daha iyi bir araç megane.

• Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Ne yaşadın mesela

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Araçta devamlı bir motor arızası problemi bulunuyordu, satana kadar herhalde 7-8 defa yolda kalmışızdır. Servise götürdüğümüzde araca bağlandıklarında bir problem yok deyip yolluyorlardı. Daha sonra biraz araştırınca lspi problemiyle karşılaşmış bir sürü insana denk geldim. Sonra servisin biraz üzerine gidince durumu kabul etti, aracın motorunda bir kaç dene yaptıktan sonra(buji değişikliği vs.) eğer sorun devam ederse motor değişikliğine gidileceğini söylediler.

Tabii bu süreç bizi çok yıprattı, bir ayın 15-20 günü servise gitmek durumunda kaldık. Bu süreç içinde ne bir ikame araç ne de müşteri memnuniyeti sağlayamadılar ayrıca bu durum tek bir servisle alakalı değil, bir kaç tane serviste de aynı durumu yaşadık.

Elektronik problemlerine hiç değinmiyorum (ekran donması hatta tamamen gitmesi, sensör arızaları, direksiyon koltuk ısıtma arızaları vb.) zaten bir çözümleri de yok.

Sonradan fark ettiğimiz bir durum da aracın bazı ufak tefek noktalarında boya hataları mevcuttu.

Aracı sıfır olarak alıp 20.000 km kadar kullandık.

• Bana C4 daha geniş geldi. 308'in özellikle arka koltukları çok içimi daraltıyor. 2024 C4 kullanıyorum şu anlık gayet memnunum. Ben aracı sıfır aldığımda 308 ile C4 arasında 150 bin tl fark vardı ve C4 bayağı doluydu. Motor şanzıman zaten standart.

Bir kere malzeme kalitesi konusunda bariz fark var C4'de ön kapılar ve göğüs sert plastik (belki paketine göre değişiyor olabilir o kadar araştırmadım.), 308 'in hiçbir paketinde böyle bir şey görmezsin.

C4'ün içi dar, dış ölçülere aldanma sonuçta B segment araba, kaportayı şişirip büyük gösteriyorlar.

Ama en önemlisi sürüş hissiyatında olur anlatılmaz yaşanır iki arabayı da kullan yüksek hızlara çık aradaki farkı anlarsın.

Yalıtım konusunda c4 çok iyi değil 120 den sonra bence çok rüzgar sesi alıyor, 308'de ise yanlış bilmiyorsam çift cam var, muhtemelen 308 de 150-160'a kadar aşırı bir rüzgar sesi olmuyordur.

• Belki münferit bir durumdur ancak 308 (P5 kasa) denildiğinde aklıma hep şu başlık geliyor:
    ekşi sözlük
    15 ocak 2024 peugeot türkiye rezaleti
    https://eksisozluk.com/15-ocak-2024-peugeot-turkiye-rezaleti--7769774

Adamın başına gelmeyen kalmamış araçla ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Temmuz 2024; 20:57:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Her türlü 308 tercih ederdim.

• 10.000 km dir sıfır C4X Shine 1.2 kullanıcısı olarak
    Araç evet konforlu olabilir ama çok yumuşak süspansiyon-yaylar var. Bu aracı agrasif kullanımda şerit değiştirmeler de gemi gibi bi sağa bi sola sallanmasına sebep oluyor ki araç kontrolden çıktı çıkacak hissiyatı çok çok fazla oluyor. Aman diyerek usulca düz gitmeye başlıyorsun. Buna sebep yumuşak süspansiyonun yaylanmalarda kasayı geri zıplama etkisi yaratıp yoldan bağını kesme etkisinden kaynaklı.

Süspansiyon yine yumuşak olduğu için 5 kişi full dolu bagajda aracın arkası tekerin dodikleri geçmesine kadar çöküyor ve bu haliyle toprak taş parke yollarda arkadan gacır gucur garç sesleri gelmeye başlıyor sanırım amortisör körüğü sıkışmasından kaynaklı bu ses. Yük olmayınca ses yok. Yüklü resim paylaştım.

Diğer sorun yine yumuşak süspansiyondan dolayı virajlarda yer çizgilerinde araç hafif zıplıyor aynı şekilde kasislere hızlı girerseniz ön teker tak diye zemine itiyor. Tak sesini duyacaksınız.

Ön cam su bakalitlerinde biriken pislikler maalesef yan çamurlukların içine su yolu tasarlanmış direk pisliklerle birlikte ön tekerin davlumbaz üstüne doluyor pislik hiç hoşuma gitmedi. Resimde paylaştım.

Ön kaput içinde bi kaç tırnaklı plastiğin oturma sıkıntısı var geri atıyor kendini. Resimde gösterdim.

Aracın sol ön yada konsol tarafından bi tane düşük devir yüksek viteslerde tıngırdamalı titreşim sesi geliyor. Aynı zamanda yine soldan başka yerden trim sesi geliyor. Arka pandozittede ses geliyor.

İstanbul içi 8,5-10 litre tüketiyor yazın klima iki kişi
    Uzun yolda 5 kişi dolu bagaj dahil 150 kmlere hızlanmalar dahil 7,5 litre tüketiyor.

Üstünde gelen giriş seviye bridgestone lastikler çok kötü ıslak zeminde yerdeki beyaz şeritlerde fena kayıyor.

Bunların haricinde araç güzel.
    Peugeot 308 mi Citroen C4 mü? Peugeot 308 mi Citroen C4 mü? Peugeot 308 mi Citroen C4 mü? Peugeot 308 mi Citroen C4 mü? Peugeot 308 mi Citroen C4 mü? Peugeot 308 mi Citroen C4 mü?

• cricet C kullanıcısına yanıt

Benim C4'te ön kapılar ve göğüs yumuşak plastik, orta donanım. Donanımsal bir olay büyük ihtimal. Yüksek hızlar konusunda katılıyorum, 308 daha stabildir. Ancak iç hacim olarak 308'in daha geniş olduğu konusuna katılmıyorum. 308 Allure'de (orta paket) ön park sensörü bile yok, donanımı bana biraz fazla eksik gelmişti zamanında.

• Tureta12 T kullanıcısına yanıt

Doğrusunu söylemek gerekirse evet 308 de içi çok büyük değil ama bence C4 genişlik anlamında dar bir araba, omuz omuza gidiyorsun neredeyse.

• 2015-2016 ya kadar Citroen daha kaliteliydi sonra bu sınıflandırmayı Peugeot üstte olacak şekilde düzenlediler Psa grubunda Ds Peugeot Citroen Opel şeklinde kalite sıralaması var.
    Ben şahsen c4x tercih edebilirdim fastback tasarımı dolayısıyla ama beklenti yalıtım ve malzeme kalitesi yüksekliği ise 308 al

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.