< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Peugeot 308 mi Citroen C4 mü? (2. sayfa)

-
-
Hocam yaşlılar onu kullanıyor demesen iyiydi
308'de eşime fazla serseri geliyor. Kendisi biraz daha oturaklı arabalar seviyor.
-
2020-21 model Sportage Tucson da bakabilirsiniz. QQ Xtrail da olabilir. Havuzu genişletmenizi öneririm.
Piyasa çok ölü. Acil ihtiyacı olan olursa C5A bile düşer. İlanlardaki fiyatlar üzerinden değerlendirmeyin.
-
Bu bizim evle ilgili bir konu yaa
308in yol tutuşu daha iyi
Dışarıda çok dikkat çekiyor
Motor şanzıman olarak ikisi de aynı zaten performansları da aynı zaten.
Eşimle ben çocuksuz aile olarak 308den memnunuz
Babam da c4den memnun
Çocuk varsa 308 dar gelebilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
308 ds7ye kadar büyüyebilen bir platformu ve ortak parçalarını kullanırken, c4 ise 208in kullandığı platformu ve o platformun ortak parca havuzunun en büyük üyesi.
Yani 308in mekanik kapasitesi çok daha yüksek.
Zaman geçip, şasinin yüke mağruz kaldigi sure biriktikce ve de materyal eskidikce biri digerinden kat ve kat diri kalacak demek oluyor bu da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 31 Temmuz 2024; 14:8:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam önerilerin için çok teşekkür ederim. İnceledim ama genel itibariyle konsollarını beğenemiyorum Asyalıların. Dayanıklılık olarak çok iyi olabilirler ama aklım psanın araç ve iç tasarımlarında. Özellikle peugeotun i-cocpiti çok beğeniyorum.
-
Altyapıdan kastım motor özellikleri idi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben sıfır km 308GT ile çok fazla problem yaşadım (motor, elektronik donanım vb.), açıkçası bundan sonra stellantis grubun herhangi bir aracını almayı düşünmem. 1.2 milyona megane icon bulunabilir, bana sorarsanız her anlamda daha iyi bir araç megane.
-
Ne yaşadın mesela
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araçta devamlı bir motor arızası problemi bulunuyordu, satana kadar herhalde 7-8 defa yolda kalmışızdır. Servise götürdüğümüzde araca bağlandıklarında bir problem yok deyip yolluyorlardı. Daha sonra biraz araştırınca lspi problemiyle karşılaşmış bir sürü insana denk geldim. Sonra servisin biraz üzerine gidince durumu kabul etti, aracın motorunda bir kaç dene yaptıktan sonra(buji değişikliği vs.) eğer sorun devam ederse motor değişikliğine gidileceğini söylediler.
Tabii bu süreç bizi çok yıprattı, bir ayın 15-20 günü servise gitmek durumunda kaldık. Bu süreç içinde ne bir ikame araç ne de müşteri memnuniyeti sağlayamadılar ayrıca bu durum tek bir servisle alakalı değil, bir kaç tane serviste de aynı durumu yaşadık.
Elektronik problemlerine hiç değinmiyorum (ekran donması hatta tamamen gitmesi, sensör arızaları, direksiyon koltuk ısıtma arızaları vb.) zaten bir çözümleri de yok.
Sonradan fark ettiğimiz bir durum da aracın bazı ufak tefek noktalarında boya hataları mevcuttu.
Aracı sıfır olarak alıp 20.000 km kadar kullandık.
-
Bana C4 daha geniş geldi. 308'in özellikle arka koltukları çok içimi daraltıyor. 2024 C4 kullanıyorum şu anlık gayet memnunum. Ben aracı sıfır aldığımda 308 ile C4 arasında 150 bin tl fark vardı ve C4 bayağı doluydu. Motor şanzıman zaten standart.
-
Bir kere malzeme kalitesi konusunda bariz fark var C4'de ön kapılar ve göğüs sert plastik (belki paketine göre değişiyor olabilir o kadar araştırmadım.), 308 'in hiçbir paketinde böyle bir şey görmezsin.
C4'ün içi dar, dış ölçülere aldanma sonuçta B segment araba, kaportayı şişirip büyük gösteriyorlar.
Ama en önemlisi sürüş hissiyatında olur anlatılmaz yaşanır iki arabayı da kullan yüksek hızlara çık aradaki farkı anlarsın.
Yalıtım konusunda c4 çok iyi değil 120 den sonra bence çok rüzgar sesi alıyor, 308'de ise yanlış bilmiyorsam çift cam var, muhtemelen 308 de 150-160'a kadar aşırı bir rüzgar sesi olmuyordur.
-
Belki münferit bir durumdur ancak 308 (P5 kasa) denildiğinde aklıma hep şu başlık geliyor: ekşi sözlük
15 ocak 2024 peugeot türkiye rezaletihttps://eksisozluk.com/15-ocak-2024-peugeot-turkiye-rezaleti--7769774
Adamın başına gelmeyen kalmamış araçla ilgili.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Temmuz 2024; 20:57:51 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Her türlü 308 tercih ederdim.
-
-
Benim C4'te ön kapılar ve göğüs yumuşak plastik, orta donanım. Donanımsal bir olay büyük ihtimal. Yüksek hızlar konusunda katılıyorum, 308 daha stabildir. Ancak iç hacim olarak 308'in daha geniş olduğu konusuna katılmıyorum. 308 Allure'de (orta paket) ön park sensörü bile yok, donanımı bana biraz fazla eksik gelmişti zamanında.
-
Doğrusunu söylemek gerekirse evet 308 de içi çok büyük değil ama bence C4 genişlik anlamında dar bir araba, omuz omuza gidiyorsun neredeyse.
-
2015-2016 ya kadar Citroen daha kaliteliydi sonra bu sınıflandırmayı Peugeot üstte olacak şekilde düzenlediler Psa grubunda Ds Peugeot Citroen Opel şeklinde kalite sıralaması var.
Ben şahsen c4x tercih edebilirdim fastback tasarımı dolayısıyla ama beklenti yalıtım ve malzeme kalitesi yüksekliği ise 308 al
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X