Merhaba arkadaşlar yeni aldığım peugeot 308 aracımın yakıt konusunda ilginç bir yaklaşımı var sizinle bunu paylaşmak istiyorum ayrıca yorumlarınızı da bekliyorum . Araç 2010 model olup 1.6 benzili vti motordur. tüp yok. araç daha 30 binde ve henüz aldığım kişi motorunu fazla açmamış bildiğim kadarıyla. şimdi arkadaşlar ben aracı 2000 ve 2500 devirde kullandığım zaman ( arkadaşlarım bana bu şekilde kullan dedi) araç müthiş bir benzin sarfiyatı yapıyor. 100km de 11 lt gibi bir rakam. ancak ben bu devri 3000- 3500 devirlere sabit çıkardığımda araç 5.6lt gibi bir rakama düşüyor şehir içi. Ben daha önceden aracımla şehir içinde bir depoyla 760 en az (hırçın kullanım) görürken arkadaşların dediği 2000 devri yaptıktan sonra yarım depoyla 250 km gidebildim. yani sıkıntı büyük. peki bizim kaçırdığımız bir bilgi mi var ? aracın bu şekilde kullanılması doğrumu ve 308 i en iyi hangi devirlerde kullanabilirim ?
Bir diğer sormak istediğim konuda bir aracın motorunun açılması.. Daha önce motor açılmamış araba kullanmamıştım. şimdi bu aracın motoru nasıl açılacak ? ve duyduğuma göre motor açıldıktan sonra aracın yakıtı düşermiş doğru mudur böyle birşey ? şimdiden yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim..
Hayırlı olsun arkadaş, aracın motorunun açılmadığını neye dayanarak ,tesbit ettiniz, genelde yeni nesil araçlarda, lazer kesimli gömlek ve piston yapıldığı için rodaj diye bir kavramın kalmadığını ,tüm yetkili teknik elemenlar söyler, lakin, aracın sağır olmaması için de eski ustalar, bir kereye mahsus, hız devir kesici devreye girdiğinde vites değiştirin bu şekilde son hızı tetst edin ,derler bu şekilde motorun açılacağını bildirirler, tabii araç en az 5000 km olması sartı ile ,bu km ye kadar sakin kullanım öneriliyor.. Benim de bir sorum olacak, aracınızdan memnun musunuz, süspansiyon dan gelen sesler varmı kapılardan veya ön konsoldan tıkırtılar vs ...sesler geliyormu, VTİ motorların sorunsuz olduğunu duydum performans açısından da alt devirlerde yüksek tork kullanan bir sisteme sahip diyorlar ben bu arcaın sıfırını bakıyorum ama türkiyedeki tüm bayilerde 308 çok nadir var, özellikle active 1.6 Vti MODELİ hiç yok, acaba diyorum bu modeller revizyonamı uğrayacak bu bakımdan bayiler ellerindeki stokları tüketip, yeni siparis vermemesinin sebebinde bu mu yatıyor diye aklıma geliyor.
sırayla tüm sorularınıza cevap vermeye çalışayım. aracın sağır olduğunu aldığım kişiye dayanrak söylüyorum çünkü hacı amca bana ben arabayı 110- 130 kullandım fazlasını görmedim dedi. bende acaba dedim. kütahya-denizli arası bir hız yaptığımda araba çok rahat 180 e çıktı daha devam ederdi ama otoban olmadığı için ve arabaya yeni olduğum için yavaşladım. daha ne kadar gider bilmiyorum.
öncelikle arabadan çok memnunum gerek kalkışı yol tutuşu , gerek sessizliği beni çok etkiledi. ben arabanın içine çok ses alıyor diyenleri bir türlü anlayamadım ya benim anlayamadığım bir ses geliyor yada farklı bişey? ben araayla yüksek hız yada yavaş hız gittiğimde hiç araba içinde rahatsız edici bir ses duymadım ? . öncelikle kapıları çok ağır bu arabanın gerçekten ağırlığı hissediliyor ancak hiç gıcırtı gucurtu yok. ön konsol gerçekten çok heybetli duruyor ve bir tek 4lü yakılan yer biraz yumuşak plastik. eğer plastiğine bastırırsanız gıcırdıyor normalde ses yk. ayrıca şu herkesin söylediği arka ve ön süspansiyon sesini dün gece gerçekten denedim ne bu ses diye ancak denizlililer bilir yollarımızı çok kötü yollara tümseklere rağmen bir ses duymadım aracın süspansiyonmları gayet güzel.
motor konusuna gelince şunu söyleyebilirim. ilk yazımda bahsetmiştim düşük devirde gerçekten çok yakıyor tam tersi olması gerekirken ancak yüksek devirlerde araba hem şaha kalkıyor hem az yakıyor. Ben bu aracı çok yakın pejouget bayisi arkadaşımızdan aldım. sıfır 206+ alacaktım bu yıl son parti olduğunu artık üretilmeyeceğini keza 207 lerinde aynısı olacağını söylediler. sıfır 308 alacaktık ancak maddiyatı zorlamak istemedik ve bunu bayiden aldık. bunun sahibi hacı 3008 almış bunu verip . hacıyla konuştum çok memnundu. 2010 Vti motorları bmw ile yapmış pejouget yani motoru da gerçekten kaliteli. 308 in piyasada bulunmamasını bende soruşturdum pejodaki arkadaşım bana piyasada fazla bulunmuyo çünkü insanlar bu büyüklükte araba istersem başka model bakarım diyor ve bunun yerine daha küçük olan 207 ye yöneliyor diyor. yani bu fiyata daha dolu bi alt kasayı tercih ederim mantığıyla hareket ediyorlar. halbuki bu klasman olarak farklı. şöyle söylüyim bizde balina kasa passat vardı 1998 model emin olun onun bagajı kocamandır benimki en az onun kadar :) 2 tane arkadaşımı bagaja bağdaş kurdurtup oturtup yan yana ve o şekilde bagaj kapısını kapattım içerde cips yiyerek muhabbet ettiler . büyüklüğünü düşünün. aracı aile arabası olarak görmüyo malesef insanımız pejoya karşı olan ön yargı yüzünden uzak duruyorlar ve pahalı araba almamaya çalışıyorlar. sonuçta bunun sıfırına 2. el passat da alabiliyorlar mercedes te. işte bu yüzden fazla satılmıyormuş. bu segmente hitap edemediğinden türkiyede. vahşi çizgisi aile babalarınıa hitap etmemesi. gereçekten bende araştırdım genel bir ön yargı var arabaya karşı.
yanlış anlaşılma olmaması açısından. söylüyim arabamı satmaya çalışmıyorum. kötü yanları yok mu ? elbette var. özellikle koltuğun iyi sarmaması ve direksiyonun biraz kalitesiz durması gibi. ama başka laf söyleyemem çünkü henüz karşılaşmadım. ayrıca yol bilgisayarı da çok doğru sonuçlar veriyor. Umarım gönlünüze göre bir araç alırsınız ve memnun kalırsınız. 308 geniş aile ve arkadaş grupları için ideal. ben 1.90 boyundayım normalde her arabanın arkasında dizlerim rahatsız olur kendi arabamda koltuğm baya geride sürmeme rağmen arkada çok rahat oturuyorum. ayrıca en güzel yanı şoförün yanında ki kişi ayağını uzatarak gidebiliyor. daracık bir torpido altı boşluğu yok ayaklar dizler rahat gidiyor. Başka sormak istediğiniz olursa yardımcı olabilirim. bildiğim kadarıyla.
eyvallah kardeşim, çok sağol.. güzel ve yararlı bilgiler vermişsin. ben de 2m10cm boyundayım fazla boy iyi de değil ,sulak yerde de büyümedim allah vergisi diyelim,bir çok yerde dez avantajlarını yaşadım.. bir çok araba baktım boyuma göre ,bir çoğunuda eledim. benim önceki aracım daihatsu terios du ,yüksek tavan olması sebebi ile rahat ediyordum ,fakat bu araç konfor yönünden çok berbat, bu bakımdan sattım. 3008 lerde bir bilginiz varmı, bir de bazı bailer çok fazla indirime gidebiliyorlar, örneğin opel, bütün araçlarda 7.000 tl indirime gitmiş, demekki millete daha önce 7 bin fazladan geciriyordu. , keza chevrolet de liste fiyatından 4500 inidiriyor, bu peugeotlar hem satamıyorlar hemde neden fiyat kırmazlar anlamış değilim.
düz mü triptonik mi hocam araç
araç düz hocam. otomatik kullanamıyorum daha doğrusu sevemiyorum..